Termen cautat

Hemoleucograma completa

DESCRIERE TEST

Hemoleucograma completa este o analiza extrem de importanta care poate oferi informatii despre alcatuirea sangelui, numarul de celule regasite in acest fluid si tipul acestora, cele mai importante fiind celulele rosii, celulele albe si plachetele. Plachetele sunt fragmente de celule produse de megacariocite, care joaca un rol important in procesul de coagulare.

Hemoleucograma este o analiza care poate sa furnizeze informatii importante cu privire la o gama larga de simptome si boli precum stari de ameteala, de somnolenta sau lesin, dar si anemie si boli de factura cronica sau acuta.

Hemoleucograma completa cuprinde:

 • Analiza celulelor albe (WBC, leucocite)- celulele albe sunt de obicei mai mari ca dimensiune decat cele rosii, dar mai putine ca numar. Aceste celule poarta un rol esential in combaterea infectiilor sau a microorganismelor straine din corpul uman, precum virusi si bacterii. In momentul in care in organism apare o infectie numarul leucocitelor creste rapid. Testul pentru stabilirea numarului de leucocite din sange este efectuat si pentru a se stabili prezenta unei infectii in organism, sau pentru a se monitoriza reactia organismului la un anumit tratament pentru cancer.

 

 • Analiza pentru diferentierea celulelor albe (WBC diferentiala)- cele mai importannte tipuri de celule din familia lecocitelor sunt neutrofilele, limfocitele, monocitele, eusinofilele si bazofilele. Deasemenea acest test include si determinarea numarului de neutrofile nedezvoltate. Fiecare dintre aceste celule are un rol bine diferentiat in apararea organismului uman. Numarul acestor celule poate furniza informatii pretioase cu privire la sistemul imunitar al fiecarui individ. Prin urmare numarul prea mare sau prea mic al fiecarui tip in parte poate conduce la descoperirea unei infectii, alergii sau reactii toxice ale organismului datorate medicamentelor sau altor substante de ordin chimic, precum si apartia leucemiei.

 

 • Analiza celulelor rosii (RBC)- rolul celulelor rosii este de a transporta oxigenul de la nivelul plamanilor in intreg organismul, si monoxidul de carbon din organism la plamani. Prin urmare, daca numarul celulelor rosii este mai mic decat valoarea normala (anemie), organismul nu primeste cantitatea de oxigen necesara. Daca dimpotriva numarul celulelor rosii depaseste valoarea normala (policitemie), exista riscul alipirii acestor celule, avand drept consecinta blocarea capilarelor.

 

 • Analize hematocrite (HTC)- acest test este efectuat pentru a se determina spatiul (volumul ocupat de celule in organism). Valoarea analizei este stabilita prin procentul pe care il ocupa celulele rosii in volumul de sange. De exemplu, HCT de 38 inseama ca din volumul total de sange, 38 % este ocupat de celulele rosii. Hemetocritele si hemoglobina sunt analizele care pot descoperi cel mai precis prezenta anemiei sau a policitemiei in organism.

 

 • Hemoglobina (HgB)- hemoglobina este o proteina umpluta cu fier care intra in alcatuirea celulelor rosii, si care poarta un rol esential in transportul oxigenului la nivelul organismului. Aceasta analiza are rolul de a masura valoarea hemoglobinei in sange, dar si capacitatea acestora de a transporta oxigenul in organism.

 

 • Indici celule rosii- exista trei indici ai celulelor rosii: MCV ( volum corpuscular mediu), MCH ( hemoglobina corpusculara medie), si MCHC ( concentratie de hemoglobina corpusculara medie). MCVul arata marimea celulelor rosii, MCH, numarul hemoglobinei intr-o celula rosie medie, iar MCHC determina concentratia de hemoglobina dintr-o celula rosie medie. Acesti indici poarta un rol esential in diagnosticarea diferitelor tipuri de anemie.

 

 • Analiza plachete (trombocite)- plachetele sau trombocitele sunt cele mai mici dintre celulele care intra in alcatuirea sangelui. Aceste celule joaca un rol esential in procesul de coagulare. In momentul in care in organism se produce o leziune, plachetele se umfla, se alipesc si formeaza un strat lipicios care opreste sangerarea. Daca numarul acestor celule este mai mic decat valoarea normala, atunci exista riscul producerii unor hemoragii necontrolate. Daca dimpotriva numarul plachetelor depasteste valoarea normala atunci este posibil sa se formeze cheaguri de sange la nivelul arterelor. Deasemenea plachetele reprezinta unul dintre factorii cei mai frecventi de aparitie a arterosclerozelor.
 • Analiza volum mediu plachetar- aceasta analiza determina volumul mediu al plachetelor in sange. Aceasta analiza, impreuna cu analiza numarului plachetelor contribuie la diagnosticarea multor boli si afectiuni.

DE CE SE FACE TESTUL?

In general hemoleucograma completa este efectuata pentru a se stabili cauzele unor simptome precum starile de oboseala, ameteala si lesin sau ale unor boli precum leucemia, anemia sau policitemia. Acest test mai poate fi cerut si pentru a se determina cantitatea de sange pierduta de un pacient cu rani deschise.

PREGATIRE PACIENT

Hemoleucograma completa nu necesita pregatiri speciale. Acest test urmeaza tiparul unei analize normale cu recoltare a unei mostre de sange.

CUM SE FACE TESTUL?

Hemoleucograma completa este asemanatoare oricarei alte analize de sange. In consecinta, asistenta va va lega un garou in jurul bratului, pentru evidentierea venei din care vi se va lua proba de sange. Zona in care va fi introdus acul va fi stearsa in prealabil cu un lichid antiseptic pentru a evita riscul unei infectii. Dupa ce se va colecta destul sange pentru analiza, asistenta va dezlega garoul si va pansa zona in care a fost introdus acul.

CUM SE SIMTE TESTUL?

Majoritatea dintre noi resimt in timpul prelevarii probei de sange doar o intepatura mica si o usoara senzatie de disconfort. Exista totusi oameni care pot simti o durere acuta si prelungita si pot manifesta chiar stari de amenteala sau lesin.

RISCURI

Riscurile efectuarii acestui test sunt minime si totusi pacientul poate lesina sau ameti in momentul introducerii acului in vena. De asemenea, locul in care a fost introdus acul poate sangera abundent iar ulterior se poate forma o acumulare de sange, un hematom, care va rezulta intr-o vanataie. Persoanele care sunt constiente ca sufera de o afectiune care impiedica coagularea normala a sangelui trebuie sa-l informeze pe medic pentru a evita eventuale complicatii.

REZULTATE

Valorile normale ale hemoleucogramei complete variaza in functie de sex, varsta si de altitudine.

Celule albe (leucocite)
Barbati si femei: 4,500-11,000/mcL3 or 4.5-11.0 x 109/litru (SI unitati)
Femei insarcinate:

 • Primul trimestru 6,600-14,100/mcL or 6.6-14.1 x 109/L
 • Al doilea trimestru: 6,900-17,100/mcL or 6.9-17.1 x 109/L
 • Al treilea trimestru: 5,900-14,700/mcL or 5.9-14.7 x 109/L
 • Postpartum: 9,700-25,700/mcL or 9.7-25.7 x 109/L

Celule albe diferentiate

 • Neutrofile: 50%-62%
 • Neutrofile nedezvoltate: 3%-6%
 • Limfocite: 25%-40%
 • Monocite: 3%-7%
 • Eozinofile: 0%-3%
 • Bazofile: 0%-1%

Celule rosii

 • Barbati: 4.7-6.1 milioane RBCs per microlitri (mcL) or 4.7-6.1 x 1012/litru (SI unitati)
 • Femei: 4.2-5.4 milioane RBCs per mcL or 4.2-5.4 x 1012/L
 • Copii: 4.0-5.5 milioane RBCs per mcL or 4.6-4.8 x 1012/L
 • Nou-nascuti: 4.8-7.1 milioane RBCs per mcL or 4.8-7.1 x 1012/L

Hematocrit (HCT)

 • Barbati: 42%-52% or 0.42-0.52 volum fractionar (SI unitati)
 • Femei: 37%-47% or 0.37-0.47 volum fractionar
 • Femei insarcinate:
 1. Primul trimestru: 35%-46%
 2. al doilea trimestru: 30%-42%
 3. al treilea trimestru: 34%-44%

Postpartum: 30%-44%

 • Copii: 32%-44%
 • Nou-nascuti: 44%-64%

Hemoglobina

 • Barbati: 14-18 grame per decilitru (g/dL) or 8.7-11.2 millimoli per litru (mmol/L) (SI unitati)
 • Femei: 12-16 g/dL or 7.4-9.9 mmol/L
 • Femei insarcinate:
 1. Primul trimestru: 11.4-15.0 g/dL or 7.1-9.3 mmol/L
 2. al doilea trimestru: 10.0-14.3 g/dL or 6.2-8.9 mmol/L
 3. al treilea trimestru: 10.2-14.4 g/dL or 6.3-8.9 mmol/L
 4. Postpartum: 10.4-18.0 g/dL or 6.4-9.3 mmol/L
 • Copii: 9.5-15.5 g/dL
 • Nou-nascuti: 14-24 g/dL

Indici ai celulelor rosii
MCV: 82-98 femtolitri (fL)
MCH: 26-34 picograme (pg)
MCHC: 31-38 grame per decilitru (g/dL) sau 31%-38%

Platchete (trombocite)
Valori normale:
Copii: 150,000-450,000 plachete per mm3 or 150-450 x 109/litru (SI unitati)
Adulti: 150,000-400,000 plachete per mm3 or 150-400 x 109/litru (SI unitati)

MPV Valori normale:
copii: 7.4-10.4 mcm3 or 7.4-10.4 fL
Adulti: 7.4-10.4 mcm3 or 7.4-10.4 fL

Daca rezultatele testelor nu se includ in valorile normale este bine sa consultati medicul specialist pentru ca acesta sa decida in consecinta tratamentul pe care il va prescrie.

CE POATE AFECTA TESTUL?

Exista o gama larga de medicamente care pot influenta rezultatele testului, si prin urmare este bine sa informati medicul specialist cu privire la orice tip de tratament pe care il urmati, fie ca acesta a necesitat sa nu prescrierea unei retete.

ALTE INFORMATII

Hemoleucograma completa este o analiza extrem de utila pentru depistarea unei game extrem de largi de boli, dar si pentru monitorizarea raspunsului organismului la anumite tratamente.

Comentarii

Este vorba despre hematocrit si fiind femeie si presupunand ca nu sunteti insarcinata este normal (val. normale 37-47), dar rezultatele depind si de laborator (in functie de reactivii pe care ii folosesc pot exista variatii ale val. normale). Multa sanatate!

RDW-SD este distributia eritrocitelor in functie de volum si in cazul fetitei este scazut ceea ce semnifica prezenta unei anemii. Granulocitele (globulele albe) sunt scazute; limfocitele sunt crescute (semne de infectie in special la copil); PCT ( volumul mediu plachetar) este normal crescut in trombocitozele reactive ( infectii,etc). Este foarte probabil sa fie vb despre paraziti (viermi) intestinali. Multa sanatate!

Interpretare analize: anemie ( nu pot spune ce fel deoarece nu ati spus nimic de indicii eritrocitari; probabil este vorba de o anemie feripriva, adica corpul nu detine destul fier) si limfocitoza cu neutropenie ceea ce traduce o infectie virala ( este posibil sa fi fost racita). In general, nu se administreaza calciu si fier in acelasi timp. Multa sanatate!

Probabil este vorba despre o anemie. In cazul anemiei feriprive la examinare frotiului de sange periferic se constata hematii palide, hipocrome, microcitare; o parte din hematii pot avea aspectul de hematii in tinta sau pot fi anulocite; poate exista anizocitoza si poikilocitoza. Totusi prezenta celulelor tinere pe frotiul de sange poate fi asociata prezentei unei anemii hemolitice. Ar trebui sa consultati un medic. Multa sanatate!

Interpretarea este relativa deoarece valorile normale pot varia de la un laborator la altul(in functie de reactivii pe care ii folosesc pot exista variatii ale valorilor normale). Leucocitele - crescute, globulele rosii (eritrocite) , hematocritul si hemoglobina- scazute, trombocitele (plachetele) sunt normale, limfocitele -crescute, MCH si MCHC - scazute, VSH- crescut. Interpretare: infectie virala, inflamatie sau afectiune neoplazica cu anemie hipocroma (posibil secundara unei inflamatii).Ar trebui sa consultati un medic pentru stabilirea corecta a diagnosticului ( pe baza semnelor clinice) si a tratamentului corespunzator. Multa sanatate!

Nu aveti anemie ( hemoglobina, globulele rosii si hematocritul sunt normale).  Cresterea numarului de monocite (monocitoza) poate indica: afectiuni inflamatorii cronice, parazitoze, colita ulceroasa, ciroza hepatica, tuberculoza, sarcoidoza, neoplasme, boli de colagen, hemopatii maligne, etc. Ar fi bine sa consultati un medic pentru interpretarea analizelor tinand cont si de simptomele pe care le aveti. Multa sanatate!

Ar trebui facuta antibiograma pentru a stabili la ce antibiotic este sensibil stafilococul auriu. Cresterea numarului de monocite (monocitoza) poate indica o afectiune inflamatorie cronica, parazitoze, colita ulceroasa etc; trombocitopenia (scaderea numarului de trombocite sub 150.000/ mm3) poate apare datorita insuficientei de productie a trombocitelor sau printr-o distrugere excesiva a acestora. Analizele se recomanda pe baza examenului clinic. Multa sanatate!

Multumesc pt informatii.Am dus rez analizelor la medicul de familie.Mi-a spus ca nu sunt probleme pentru ca rezultatele sunt la granita si nu pot fi incadrate intr-o patologie anume.Mi-a prescris pt h. pylori tratament: augmentin (eu luasem inainte amoxicilina), fromilid si controloc.Mi-a dat sa iau si fier 1 luna de zile. Simptome  nu am(arsuri, dureri de stomac, greata, voma) in schimb am o senzatia ca nu se duce mancarea. parca ramane blocata la un anumit nivel.e ciudat ca apa beau si tot aia e senzatia.Am facut si radiografie baritata (ar fi tb sa se vada daca e vreo prob la esofag, nu?). Ma gandesc ca e si pe fond psihic ca sunt zile in care sunt relaxata si n-am nimic. ce ma sfatuiti?Multumesc anticipat

Din descrierea dumneavoastra ma gandesc la disfagia esofagiana. Pacientii cu disfagie esofagiana descriu o senzatie de presiune retrosternala sau de stagnare a bolului alimentar. Antibioticele (doxicilina, tetraciclina, clindamicina, etc.) si medicamentele antiinflamatorii nesteroidiene sunt cele mai frecvente cauze ale afectarii mucoasei esofagiene ceea ce poate determina aparitia disfagiei. Pentru stabilirea diagnosticului ar trebui sa consultati un medic gastro-enterolog. Multa sanatate!

Daca PDW (largimea curbei de distributie a trombocitelor) este crescut atunci exista anizocitoza trombocitara, adica trombocite de diferite dimensiuni; MPV este volumul trombocitar mediu si este crescut daca apar trombocite mari, macrotrombocite sau trombocite agregate. Limfocitoza ( cresterea nr de limfocite) este cel mai probabil asociata unei infectii virale. Multa sanatate!

Leucocitoza ( numarul de leucocite este peste limitele considerate normale)- infectiile reprezinta cauza majora de leucocitoza
Neutrofilie (cresterea numarului de neutrofile )- stres, efort fizic intens, afectiuni inflamatorii, infectii, neoplasme, hemoragie/hemoliza, eclampsie, etc.
Cel mai probabil este vorba despre o infectie ( stabilirea diagnosticului presupune coroborarea analizelor de laborator cu examenul clinic si paraclinic). Multa sanatate!

Interpretarea: anemie normocroma, normocitara (posibil in cadrul unei boli inflamatorii, dupa o hemoragie abundenta,  etc). Anizocitoza eritrocitara inseamna inegalitate dimensionala a globulelor rosii (caracateristica diferitelor forme de anemie). Consultati medicul pentru stabilirea exacta a diagnosticului si a tratamentului corespunzator. Multa sanatate!

Este vorba despre neutropenie (scaderea neutrofilelor circulante in sangele periferic) usoara si limfocitoza relativa (numarul total de limfocite este neschimbat in timp ce valoarea procentuala a limfocitelor in formula leucocitara creste). Este vorba cel mai probabil de o infectie virala ( ex: rinofaringita - rosu in gat). Efectuarea hemogramei dupa un timp indelungat de la recoltare poate duce la aparitia unei false neutropenii. Stabilirea diagnosticului presupune corelarea examenului clinic cu rezultatele analizelor de laborator. Multa sanatate!

Modificarea indicilor eritrocitari(MCH, MCHC, MCV) este importanta atunci cand se pune problema determinarii tipului de anemie, dar in cazul dvs. hemoglobina si hematocritul sunt in limite normale ( nu stiu valoarea globulelor rosii). RDW crescut si MCV scazut se poate intalni in: deficitul de fier, beta talasemie, hemoglobinopatii, anemia din bolile cronice, deficitul de G-6-PDH, etc. Cresterea eozinofilelor se poate intalni in: bolile alergice (astmul bronsic, dermatita atopica, urticaria, febra fanului), bolile neoplazice, bolile gastrointestinale (boala Crohn, colita ulcerativa), infestari parazitare , etc. Ar trebui sa va adresati medicului curant pentru stabilirea corecta a diagnosticului. Multa sanatate!

Modificarea indicilor eritrocitari(MCH, MCHC, MCV) este importanta atunci cand se pune problema determinarii tipului de anemie, dar in cazul dvs. hemoglobina si hematocritul sunt in limite normale. Cresterea se poate intalni in mai multe afectiuni biliare sau hepatice ( cel mai probabil este vorba despre o litiaza biliara). Cresterea ureei se asociaza cu  scaderea perfuziei renale (deshidratare), afectiuni renale, acute sau cronice , obstructii ale tractului urinar, etc. Ar trebui sa va adresati unui medic pentru interpretarea analizelor. Multa sanatate!

Ar trebui sa repetati analizele; toate modificarile sunt relative ( numarul total de eozinofile/ limfocite/ monocite este neschimbat dar este modificata cifra relativa). Eozinofilia relativa este cel mai frecvent asociata unui infectii parazitare , dar poate fi vb despre o afectiune alergica. Multa sanatate!

Scaderea colesterolului total se poate intalni in: leziuni hepatocelulare severe (putin probabil daca ASAT si ALAT sunt in limite normale); hipertiroidism; malnutritie; boli mieloproliferative; anemie cronica; etc. MCHC este interpretabil in cazul unei anemii ( dar am inteles ca Hb si Ht sunt in limite normale). Multa sanatate!

Analizele sunt in limite normale; prezenta unui procent scazut de eozinofile nu poate fi interpretata avand in vedere ca numarul de eozinofile este normal. Numarul scazut de eozinofile (eozinopenia) se intilneste in: sindromul Cushing, administrare de epinefrina, prostaglandine. Importanta clinica a unui numar scazut de eozinofile este redusa. Multa sanatate!

Numarul scazut de eozinofile (eozinopenia) se intilneste in: sindromul Cushing, sinteza crescuta de corticosteroizi, administrare de epinefrina, prostaglandine. Importanta clinica a unui numar scazut de eozinofile este redusa. Cresterea numarului de monocite (monocitoza) poate indica: afectiuni inflamatorii cronice, parazitoze, colita ulceroasa, ciroza hepatica, tuberculoza, sarcoidoza, neoplasme, boli de colagen, etc. Va recomand sa va adresati unui medic pentru interpretarea analizelor in functie de simptomatologie si examen clinic. Multa sanatate!

Valori scazute ale neutrofilelor segmentate se pot intalni in unele infectii; dupa administrarea unor medicamente; anafilaxie; boala Addison, acromegalie, tireotoxicoza; carenta alimentara, anorexie nervoasa; deficit de folat si vitamina B12.
Cresterea numarului de limfocite apare in infectii virale, hepatita,etc.
Numarul scazut de eozinofile (eozinopenia) se intilneste in: sindromul Cushing, sinteza crescuta de corticosteroizi, administrare de epinefrina, prostaglandine. Importanta clinica a unui numar scazut de eozinofile este redusa.
Cresterea numarului de monocite (monocitoza) poate indica: afectiuni inflamatorii cronice, parazitoze, colita ulceroasa, ciroza hepatica, tuberculoza, sarcoidoza, neoplasme, boli de colagen, etc. Va recomand sa va adresati unui medic pentru interpretarea analizelor in functie de simptomatologie si examen clinic. Multa sanatate!

Cresterea numarului de monocite (monocitoza) poate indica: afectiuni inflamatorii cronice, parazitoze, colita ulceroasa, ciroza hepatica, tuberculoza, etc. Un numar mare de globule rosii (RBC) poate indica: deshidratare sau afectiuni renale.Cresterea hematocritului se asociaza cu poliglobulia (cresterea numarului de globule rosii). Va recomand sa va adresati medicului pentru stabilirea corecta a diagnosticului. Multa sanatate!

Buna ziua,

M-am adresat medicului si mi s-a spus ca ori nu consuma lichide suficiente, dar fetita bea multe lichide, sau din cauza ca se consuma. Nu stiu ce sa cred ? Dvs. ce ma sfatuiti, sa merg cu fetita undeva in Bucuresti sau sa repet analizele din nou in Buzau ?

La ce spital as putea merge in Bucuresti ? Suntem ingrijorati si nu stim ce sa facem ?

Va multumim, asteptam raspuns.

Deshidratarea poate fi consecinta aportului anormal de scazut de lichide, pierderii de plasma in lichidul interstitial sau pierderii marcate de fluide din organism, cum se intampla in varsaturile persistente, diareea severa, transpiratia abundenta sau acidoza. Va recomand sa faceti analizele pentru a vedea functionarea rinichiului ( uree, creatinina). Nu cred ca sunt motive de ingrijorare.  Multa sanatate!

Valorile normale pot varia de la un laborator la altul. Analizele dvs sunt in limitele normale. Multa sanatate!

Valorile de referinta pot varia de la un laborator la altul. Valoarea hemoglobinei este sub limita considerata normala, valoarea hematocritului si numarul globulelor rosii se incadreaza in intervalul considerat normal. Limfocitoza (cresterea numarului de limfocite sangvine) se intalneste in cursul infectiilor virale si al unei infectii bacteriene. Cresterea numarului de monocite (monocitoza) poate indica: afectiuni inflamatorii cronice, parazitoze, etc. Multa sanatate!

Numarul de trombocite este sub limita considerata normala. Scaderea trombocitelor sub 80 000- 100 000 pe 1 mm cub predispune la sangerearea vaselor sanguine, chiar dupa leziuni foarte mici.Un numar scazut de trombocite (trombocitopenie) apare in: intoxicatie alcoolica sau medicamentoasa, anemie aplastica, boala Gaucher, hipoxie prelungita, anemie feripriva sau megaloblastica, , afectare medulara , reactii imune, ciroza hepatica, etc.
Numarul limfocitelor este sub normal pe perioada sarcinii, atunci cind organismul este prost hranit sau cind persoana respectiva sufera de o boala care a afectat sistemul imunitar. Multa sanatate!

Hiperlipemie - reprezinta cresterea lipidelor (colesterol, trigliceride) din sange; ureea serica este crescuta ( posibil datorita unui aport hidric scazut). Va recomand sa va adresati medicului dvs. pt tratament de specialitate. Multa sanatate!

Fosfataza alcalina este o enzima ce se gaseste in cantitati mari in ficat si oase, dar mai poate fi intalnita si in placenta si intestine. Scaderi ale fosfatazei alcaline apar in caz de malnutritie, hipotiroidism, hipofosfatemie, deficit de zinc sau magneziu, etc. Multa sanatate!

Cred ca este voba de policitemie secundara scaderii oxigenarii tisulare (eritrocitoza fiziologica): eritrocitoza de altitudine; fumat, etc. Nu sunt modificari semnificative ale analizelor. Multa sanatate!

Multumesc frumos Camy ,nu sunt fumator, nu locuiesc la altitudine.Lipsa de oxigen poate avea legatura cu ametelile ocazional experimentate ?

Voi repeta analizele dupa o perioada .Pot cumva ajuta la procesul de revenire la normal ? tine de modul de viata (miscare in aer liber, alimentatie, etc ) ?

 

VSH este crescut. Daca nu aveti nici un simptom, repetati analiza peste 14 zile; orice mica modificare a starii de sanatate (carie infectata, anexita, infectie urinara fara simptome, o cistita, etc.) poate determina o usoara crestere a VSH. Multa sanatate!

Deficientele de fier sunt descoperite cel mai des la copii mai mici de 2 ani. Deficitul de fier care e destul de grav poate provoca anemie; dar in cazul fetitei dvs. valorile hemoglobinei si globulelor rosii sunt normale ( deci nu are anemie). Limfocitele sunt crescute ( posibil sa fie vorba de o raceala). Multa sanatate!

Sideremia este crescuta (tratament inadecvat cu fier, transfuzii multiple, intoxicatia acuta cu fier), bilirubina este crescuta (colestaza indusa medicamentos, obstructia ductelor biliare , transfuzii sangvine, post de peste 48 de ore;etc).  Va recomand sa va adresati medicului de familie pt interpretarea corecta a analizelor. Multa sanatate!

Neutrofilele sunt scazute, limfocitele sunt crescute,  lipidele totale sunt sub limita considerata normala. Este posibil sa fie vorba de o infectie virala.  Va recomand sa va adresati medicului pentru interpretarea corecta a analizelor. Multa sanatate!

Cred ca este voba de policitemie secundara scaderii oxigenarii tisulare (eritrocitoza fiziologica): eritrocitoza de altitudine; fumat, etc. MCV si MCHC sunt indici eritrocitari care sunt utili atunci se doreste stabilirea tipului de anemie ( dvs. nu aveti anemie; HGB, HCT sunt normale). RDW reprezinta coeficientul de variatie a dimensiunii eritrocitelor. Acest parametru nu este util la pacientii fara anemie. Multa sanatate!

Numarul scazut de eozinofile (eozinopenia) se intalneste in: sindromul Cushing, sinteza crescuta de corticosteroizi, administrare de epinefrina, prostaglandine. Importanta clinica a unui numar scazut de eozinofile este redusa. Multa sanatate!

MCHC este indice eritrocitar care este util atunci cand se doreste stabilirea tipului de anemie ( dvs. nu aveti anemie; HGB, HCT sunt normale). Monocitele crescute si leucocitele scazute pot fi asociate cu prezenta unei infectii. Multa sanatate!

Analizele sunt in limitele normale. Prezenta durerilor la nivelul ambelor gambe cu caracter de gheara ( mai ales daca a fumat) este posibil sa fie legata de o afectarea a vascularizatiei la nivelul membrelor. Nu inteleg de unde diagnosticul de giardia?! Multa sanatate!

RDW crescut si MCV  normal se poate intalni in stadiul initial al deficitului de fier, B12 sau folat. Cresterea numarului de monocite (monocitoza) poate indica afectiuni inflamatorii cronice sau parazitoze. Va recomanda sa  va adresati medicului de familie pentru recomandarea coproculturii. Multa sanatate!

Cresterea hematocritului si a numarului de globule rosii se intalneste rar, cand se pierde multa apa din corp prin transpiratie, prin febra, prin varsaturi (deshidratare). Monocitele se gasesc crescute in bolile produse de virusuri si in unele boli de sange. Multa sanatate!

Valorile crescute ale hematiilor indica pierderi mari de apa. Scaderea hemoglobinei, hematocritului si scaderea numarului de leucocite se asociaza cu prezenta anemiei. Multa sanatate!

Probele hepatice ( TGP, TGO si GGT) sunt modificate si lipidele, colesterolul, trigliceridele sunt crescute. Va recomand sa va adresati medicului pentru stabilirea tratamentului necesar. Multa sanatate!

RDW reprezinta coeficientul de variatie a dimensiunii eritrocitelor. Acest parametru nu este util la pacientii fara anemie. Neutrofilele si limfocitele sunt scazute doar in valoare procentuala, deci nu are semnificatie clinica (cand interpretam analizele folosim valorile absolute care la dvs sunt in limite normale). Multa sanatate!

Eozinopenia (scaderea numarului de eozinofile) se datoreaza in general unei productii crescute de steroizi, care acompaniaza majoritatea conditiilor de stres si se asociaza cu sindromul Cushing, medicamente (ACTH, corticosteroizi, epinefrina, tiroxina, prostaglandine) si infectii acute.
Scaderea nivelului de IgG se asociaza cu sindroame cu pierdere de proteine, mielom, macroglobulinemie Waldenstrom, deficienta selectiva de IgG, etc. Cresterea ureei asociata cu valori normale ale creatininei poate sugera deshidratare, varsaturi, diaree, etc. Va recomand sa va adresati medicului de familie. Multa sanatate!

Buna ziua,

Analize precum HLG sau biochimia (cu exceptia unei enzime care se gaseste la nivelul tesutului muscular, CK - aceasta creste pentru ca vaccinul se administreaza prin injectie intramusculara) nu sunt influentate. In schimb vor aparea anticorpi antipneumoccoc in sange.

Multa sanatate!

Alina D.

Buna ziua,

In primul rand precizez ca VEM, HEM si CHEM e acelasi lucru cu MCV, MCH, respectiv MCHC.

In al doilea rand, analizele dumneavoastra sunt in limite normale. Nu raportati rezultatele analizelor dumneavoastra la valorile gasite pe internet, ci la valorile normale ale laboratorului unde ati lucrat aceste analize (sunt trecute pe foaia cu rezultate). VEM normal este 80-100 fL, iar HEM normal este 26-34 pg, cu mici variatii, de la un laborator la altul (in functie de kitt-urile de teste folosite).

Multa sanatate!

Alina D.

Cresterea eozinofilelor se poate intalni in: bolile alergice, bolile gastrointestinale, infestari parazitare , bolile cutanate,etc. Ar trebui sa va adresati medicului de familie; in functie de simptomatologie acesta poate decide daca sunt necesare alte investigatii sau tratamentul corespunzator. Multa sanatate!

Pagini

Adaugă comentariu nou