Termen cautat

Testarea toxicologica pentru depistarea drogurilor din sange

DESCRIERE TEST

Un test toxicologic se efectueaza pentru identificarea in sange sau urina a prezentei unor droguri. In cazuri mai rare, testul se efectueaza si pe probe de transpiratie, saliva sau continut stomacal.

Drogurile pot fi ingerate voluntar sau accidental, inhalate, injectate sau absorbite prin piele sau mucoasa. In categoria de droguri putem include medicamente eliberate pe baza de reteta, medicamente fara reteta (aspirina), vitamine, suplimente alimentare, alcool si drogurile ilegale cum ar fi cocaina sau heroina.

Acest test poate fi efectuat concomitent pentru identificarea unui anumit drog sau a 30 de alte droguri. Testele toxicologice efectuate pe o proba de urina sunt mai frecvente decat cele efectuate pe o proba de sange deoarece testele urinare sunt mai usor de efectuat si se pot identifica mult mai multe droguri. De asemenea, urmele unui drog se pastreaza mai mult in urina decat in sange.

DE CE SE FACE TESTUL?

Testul toxicologic se efectueaza pentru:

 • a diagnostica simptome ca pierderea cunostintei, sau purtare ciudata in cadrul unei situatii de stres. Testul se efectueaza la 96 de ore dupa consumului unui drog si este folosit pentru a determina daca o supradoza este cauza simptomelor.
 • testarea personelor in cadrul locului de munca;
 • a verifica daca atletii au consumat droguri pentru a-si imbunatati performantele sportive. In acest caz testul se efectueaza pe o proba de urina;
 • a verifica folosirea unor droguri ca rohypnolul in cazuri de viol.

PREGATIRE PACIENT

Deoarece mai multe medicamente pot influenta rezultatul testului toxicologic, este foarte important ca pacientul sa-si informeze medicul cu privire la toate medicamentele pe care le ia. Pacientul trebuie sa alcatuiasca o lista care include toate medicamentele (cu sau fara reteta), suplimentele naturiste, vitaminele sau alte substante ingerate in ultimele 4 zile si sa o puna la dispozitia medicului.

CUM SE FACE TESTUL?

Testul toxicologic efectuat pe o proba de sange

Acesta este asemanator oricarei alte analize de sange. In consecinta, asistenta va va lega un garou in jurul bratului, pentru evidentierea venei din care vi se va lua proba de sange. Zona in care va fi introdus acul va fi stearsa in prealabil cu un lichid antiseptic pentru a evita riscul unei infectii. Dupa ce se va colecta destul sange pentru analiza, asistenta va dezlega garoul si va pansa zona in care a fost introdus acul.

Testul efectuat pe o proba de urina

In cadrul efectuarii testului toxicologic antidrog, o alta persoana va supraveghea pacientul pentru a se asigura ca proba nu a fost schimbata. Tot in acest context si temperatura urinei ar putea fi testata pentru verificarea provenientei probei. Aceasta metoda de colectare a urinei previne contaminarea in orice fel a probei. Inainte de a incepe acest proces, pacientul trebuie sa se spele foarte bine pe maini. Este foarte important ca, in procesul de colectare, recipientul unic sa nu fie atins deloc de catre pacient. De asemenea, pacientul trebuie sa se asigure ca recipientul nu a venit in contact cu organele genitale si ca proba nu este contaminata cu hartie igienica, par pubian, sange menstrual, materii fecale sau alte materii. Dupa curatarea atenta a organelor genitale pentru a evita contaminarea probei de urina, incepeti sa urinati. Dupa ce urina a curs timp de cateva secunde, plasati recipientul sub jetul de urina si colectati urina inainte de incetarea urinarii.

CUM SE SIMTE TESTUL?

Majoritatea dintre noi resimt in timpul prelevarii probei de sange doar o intepatura mica si o usoara senzatie de disconfort. Exista totusi oameni care pot simti o durere acuta si prelungita si pot manifesta chiar stari de ameteala sau lesin.

RISCURI

Riscurile pe care le prezinta aceasta analiza sunt minime. Trebuie sa luam totusi in cosiderare faptul ca unii pacienti pot fi mai sensibili decat altii, si prin urmare, in momentul introducerii acului in vena pot lesina sau pot resimti stari de voma si ameteala. Deasemenea se pot produce sangerari mai abundente care sa aiba drept rezultat formarea unui hematom. Este foarte important ca cei care sufera de anumite boli care impiedica procesul de coagulare a sangelui sa informeze doctorul inainte de efectuarea acestei analize.

Colectarea unei probe de urina nu expune pacientul la nici un risc.

REZULTATE

Normal:

 • Nu s-au gasit urme de drog in sange sau urina.
 • Nivelul de medicamente cu sau fara reteta gasit in sange sau urina se incadreaza in limitele normale (terapeutice).

Anormal:

 • S-au gasit urme de drog in sange sau urina.
 • Nivelul de medicamente cu sau fara reteta gasit in sange este prea mic pentru a fi eficient din punct de vedere terapeutic, sau prea mare, potential toxic.

CE POATE AFECTA TESTUL?

Motive pentru care rezultatele testului nu pot fi luate in considerare includ:

 • unele droguri pot fi confundate cu altele. De exemplu, unele medicamente pentru tuse care nu contin substante opiacee pot fi indentificate in cadrul testului toxicologic drept un drog;
 • consumul de alimente bogate in mac;
 • prezenta de sange in urina;
 • perioada de timp scursa intre consumul de droguri si efectuarea testului;
 • consumul excesiv de sare;
 • cantitate mica de urina in recipient.

ALTE INFORMATII

In unele cazuri, in urma unui test toxicologic pot fi identificate substante opiacee care nu au fost consumate (un rezultat fals-pozitiv), iar substante opiacee care au fost consumate nu pot fi identificate de test (rezultat fals-negativ). Pentru a elimina acest situatii, orice rezultat trebuie verificat cu cel putin 2 alte metode de testare.

Comentarii

Majoritatea laboratoarelor de analize medicale efectueaza testul toxicologic. Multa sanatate!

- Depinde de tipul de test dar principalele droguri pentru care sunt eficiente sunt cocaina, amfetamine, metamfetamine, marijuana, opiacee, penciclidine, benzodiazepine, barbiturice, metadona, antidepresive triciclice ( p.s.: ce inseamna droguri usoare?)

- Teoretic 96 de ore.

- in jur de 100 RON (depinde de tipul de test)

Multa sanatate!

Nu pot fi deocamdata determinate prin testele toxicologice obisnuite. Din cate stiu eu sunt mai multe tipuri de substante in produsele de la " magazinele de vise", deci nu va pot spune in cat timp se elimina din organism. Multa sanatate!

Daca ati tras un singur fum marijuana poate fi detectata timp de 5-8 zile, deci nu poate ( cel putin teoretic) sa fie detectata la testele toxicologice. Multa sanatate!

Este important daca "prietenul" dvs. este consumator cronic sau ocazional; oricum exista posibilitatea ca drogul sa fie detectat ( consumat de 2-4 ori pe luna timpul de detectie a drogului creste la 11-18 zile). Multa sanatate!

Daca ati consumat timp de 5-6 zile pe saptamana marihuana ramane detectabila 33-48 de zile, deci este foarte probabil ca rezultatul va fi pozitiv. In cazul cocaine aceasta poate fi detectata daca a fost utilizata o singura data timp de 1-3 zile de la consum, deci rezultatul va fi negativ. Multa sanatate!

Ketamina are timp de detectie de aprox 5-7 zile, hasisul are un timp de detectie foarte variabil ( 2 zile - 11 saptamani). Multa sanatate!

Din cate stiu eu sunt mai multe tipuri de substante in produsele de la " magazinele de vise", deci nu va pot spune in cat timp se elimina din organism. Multa sanatate!

Plantele etnobotanice nu se pot depista prin testul toxicologic. Nu se cunoaste aproape nimic despre profilul farmacologic si toxicologic al acestor compusi. Tipul si cantitatea de substante adaugate pot, de asemenea, sa varieze considerabil, iar unii dintre compusi pot fi puternic activi in doze foarte mici.

Hasisul are un timp de detectie foarte variabil ( 2 zile - 11 saptamani); este putin probabil sa poata fi detectat hasisul la 8 luni de la consum. Multa sanatate!

am aceeasi problema cu a lui anonimus dar vineri mi se recolteaza sange si urina si am tras 3 fumuri pt prima oara in viata la analize e mentionat THC o sa imi iasa?

Da, exista posibilitatea detectarii marijuanei timp de 5-8 zile de la utilizarea drogului ( in cazul in care marijuana a fost utilizata doar o singura data). Multa sanatate!

Exista numeroase droguri care au aspect de praf: amfetamine, metamfetamine, cocaina, ecstasy; testul toxicologic permite detectarea acestor droguri. Multa sanatate!

Buna ziua,

E greu sa determini un consumator de droguri sa renunte la acest obicei. Sfatul meu este sa apelati la ajutor de specialitate, chiar daca acest lucru inseamna internare intr-un centru de dezintoxicare pentru o perioada. Va recomand sa accesati site-ul urmator pentru informatii http://www.dependenta.ro/

Va doresc multa sanatate!

Alina D.

Buna ziua,

Drogurile se elimina din organism definitiv daca renuntati la consumul lor (timpul de eliminare difera de la un drog la altul, de la cateva ore, la cate zile sau chiar saptamani). Sfatul meu este sa nu mai consumati astfel de substante si sa incercati sa aveti un stil de viata sanatos, pentru ca organismul dumeavoastra sa revina la normal. Pentru mai multe detalii si ajutor de specialitate accesati site-ul urmator: http://www.dependenta.ro/

 

Multa sanatate!

Alina D.

Buna ziua,

Unele droguri, precum cocaina si derivatii sai, pot fi detectate pana la aproape o luna de zile de la oprirea consumului. Incercati sa nu mai consumati astfel de substante nici macar din curiozitate. Dintr-o simpla curiozitate, puteti ajunge la dependenta. Pentru mai multe detalii accesati site-ul urmator: http://www.dependenta.ro/

 

Multa sanatate,

Alina D.

Buna ziua,

Drogurile consumate pot fi detectate aproximativ o luna de zile de la ultima administrare, indiferent de cantitatea de lichide ingerate. Consumul excesiv de lichide dilueaza urina, ceea ce poate face ca drogul sa fie sub limita de sensibilitate a testului folosit, dar gradul de diluare al urinei se reflecta in pH-ul urinar (care va fi foarte scazut si va impune repetarea testului).

Sfatul meu este sa renuntati definitv la consumul de astfel de substante.

Multa sanatate!

Alina .

Buna ziua,

Drogurile pot fi detectate aproximativ o luna de zile de la ultima administrare.

Va felicit pentru faptul ca ati renuntat la consumul de droguri. Mult succes in continuare!

Multa sanatate!

Alina D.

Buna ziua,

Drogurile pot fi determinate in urina pana la aproximativ o luna de zile de la ultima administrare (depinde de sensibilitatea testului folosit). Testele rapide pentru diverse droguri au o specificitate mare, deci nu exista riscul de a da rezultate fals pozitive. In ce priveste recipientul pentru proba de urina, acesta trebuie sa fie curat, nu neaparat steril.

Mult succes in continuare si multa sanatate!

Alina D.

Ideea este caci cu acelasi tip de test rapid imi iese bzd dupa 19 zile(de cind nu am mai luat x...x)pozitiv,iar acum dupa 8 zile de cind nu am mai luat x...x(special nu am specificat in text)imi iese negativ.Deci unde incepe exactitatea si unde se termina probabilitatea?

P.S. La testul de laborator bineinteles ca a iesit CO negativ

Buna ziua,

Dupa o perioada de timp atat de lunga, drogurile se elimina complet din organism, bineinteles, doar daca nu le veti mai consuma.

 

Multa sanatate!

Alina D.

Buna ziua,

Drogurile pot fi determinate in urina pana la aproximativ o luna de zile de la ultima administrare (depinde de sensibilitatea testului folosit).

Multa sanatate!

Alina D.

Buna ziua,

Drogurile pot fi determinate in urina pana la aproximativ o luna de zile de la ultima administrare (depinde de sensibilitatea testului folosit).

 

Multa sanatate!

Alina D.

Buna ziua,

 

Drogurile pot fi determinate in urina pana la aproximativ o luna de zile de la ultima administrare (depinde de sensibilitatea testului folosit).

 

Multa sanatate!

Alina D.

Buna ziua,

 

Drogurile pot fi determinate in urina pana la aproximativ o luna de zile de la ultima administrare (depinde de sensibilitatea testului folosit).

 

Multa sanatate!

Alina D.

Buna ziua,

 

Drogurile pot fi determinate in urina pana la aproximativ o luna de zile de la ultima administrare (depinde de sensibilitatea testului folosit).

 

Multa sanatate!

Alina D.

Cocaina - mai mult de 3 saptamani; amfetamina si metamfetamina - 2-5 zile; metadona - 7-30 zile. Multa sanatate!

Drogurile pot fi determinate in urina pana la aproximativ o luna de zile de la ultima administrare (depinde de sensibilitatea testului folosit).

 

Multa sanatate!

Alina D.

Buna ziua.

Vorbesti de sensibilitatea testului folosit pt. acuratetea rezultatului.Te rog frumos,daca se poate.sa-mi recomanzi un test mai bun sau un laborator.

Drogurile pot fi determinate in urina pana la aproximativ o luna de zile de la ultima administrare (depinde de sensibilitatea testului folosit).

 

Multa sanatate!

Alina D.

si care ar fi celelalte 2 metode de testare????
si cam cit ar mai trebui sa scot din buzunar???
testele astea ar trebui sa se gaseasca in farmacii la un pret care ar putea fi platit de toti parintii care au probleme,si in mare parte acestia nu prea au bani sa plateasca sute de mii pe un kit!!!!!! kit care ar trebui sa fie kituri..............adica ar trebui sa faca acest test de cite ori e nevoie, citeodata si de 2-3 ori pe saptamina!!!!!!!!!!!!
UNDE E AJUTORUL???????????
SINTEM SI VOM RAMINE O TARA DE HEROINARI!!!!!!!!

In primul rand in descrierea analizei era vorba despre analizele care se fac in laborator si nu de kiturile care se gasesc in farmacii. Cat despre problema banilor trebuie sa va adresati Casei de asigurari de sanatate sau Ministerului Sanatatii. Multa sanatate!

-drogurile usoare ies la analize?

-cate zile "rezista" in urina?

Cam cat costa un astfle de test?

Multumesc.

Cred ca prin ' droguri usoare' s-a referit la cele de la magazinele de vise. Am si eu aceeas intrebare: substantele vandute la magazinele de vise pot fii identificate prin analize? (care ar fi acele analize?). Cat timp rezista in organism respectiva substanta? :D

heroina si metadona dupa cat timp numai iese la testul de urina??

Cat rezista marijuana in sange si in urina? daca am tras doar un fum acum 2 saptamani de curiozitate...apare la un test toxicologic?

O intrebare am si eu va rog! am un prieten care are 'mici probleme' din cauza unui astfel de test, in sensul ca in cateva zile are de facut un test pentru depistarea drogurilor in organism. a fumat 2 tigari de marijuana acum 2 saptamani. Credeti ca ii mai iese la teste? va multumesc

Am si eu o intrebare,daca am consumat marihuana acum o luna timp de o sapt si in fiecare zi luam cateva fumuri iese la testu toxicologic?si am un prieten care in luna mai la sfarsit a consumat cocaina cateva liniute da atunci a fost prima si ultima data poate iesi la testul toxicologic?

Cat sta hasisul si ketamina in sange si urina  .. hasis cam 10 fumuri si ketamina 3-4 liniute .. Imi puteti raspune la intrebare va rog ?

Daca consumi droguri de la magazinele de vise cam cat timp stau in sange si urina adica in organism ?multumesc

Cum se poate ajuta o persoana care consuma substante etnobotanice, dar care refuza sa se trateze si sa recunoasca consumul lor?

Pagini

Adaugă comentariu nou

se incarca...