Termen cautat

Viteza de conducere nervoasa


Autor: george

DESCRIERE TEST

Acest test reprezinta un test electric folosit pentru a determina viteza de conducere a impulsului in nerv. Acest test se foloseste pentru identificarea semnelor unei afectiuni a nervilor.

DE CE SE FACE TESTUL?

Simptomele care ar putea determina un medic sa recomande un test pentru masurarea vitezei conducerii nervoase includ senzatii de amortire, de arsura,sau furnicaturi. Testul este folosit pentru diagnosticarea neuropatiei diabetice sau a unor boli ale sistemului nervos precum neuropatia periferica.

PREGATIRE PACIENT

Nu este necesara nici o pregatire speciala pentru efectuarea acestui test.

CUM SE FACE TESTUL?

Pentru stimularea electrica a nervilor se folosesc electrozi asemanatori cu cei folositi in cadrul unei electrocardiograme care sunt aplicati pe piele in diferite zone ale corpului. Un electrod stimuleaza nervul folosind un impuls electric de intensitate foarte mica. Activitatea electrica rezultata este inregistrata de ceilalti electrozi. Distanta dintre electrozi si timpul necesar pentru ca impulsul electric sa calatoreasca intre acestia este folosit pentru a calcula viteza de conducere nervoasa. O viteza de conducere nervoasa mica indica o afectiune a nervilor. Acest test se efectueaza concomitent cu o electromiograma pentru a exclude sau detecta afectiuni ale muschilor.

CUM SE SIMTE TESTUL?

Pacientul poate simti putin disconfort din cauza micilor impulsuri electrice necesare pentru efectuarea testului.

RISCURI

Efectuarea acestui test nu implica nici o complicatie.

REZULTATE

In circumstante normale, viteza unui impuls electric pe lungimea nervului este foarte mare: 35-60 metri/secunda.
Este necesar ca pacientul sa stabileasca o intalnire cu medicul specialist pentru interpretarea corecta a rezultatelor si acolo unde este cazul pentru prescrierea unui tratament.

CE POATE AFECTA TESTUL?

Este foarte importanta mentinerea unei temperaturi normale a corpului pentru a obtine rezultate concludente deoarece o temperatura corporala mai mica reduce viteza de conducere a impulsului nervos.

ALTE INFORMATII

Desi gasit in aproape toate cabinetele medicale de specialitate si spitale, acest test pentru masurarea vitezei conducerii nervoase este o metoda greoaie de investigatie. In ultimul timp au aparut metode moderne de explorare rapida si exacta a neuropatiei diabetice, precum: studiul sensibilitatii tactile, cu monofilamentul, al sensibilitatii dureroase cu Neurotips-ul, al sensibilitatii termice cu Tip-Therm si altele.