Termen cautat
Categorie

Fistula perianala

Categorii de medicamente
Imagini

GENERALITATI:

Definitie

Fistula perianala reprezinta un traiect inflamator intre tesutul epitelial perianal si canalul anal, rezultata in uma unui abces sau a unei infectii cronice locale neglijate

 

Clasificare

Fistulele pot aparea spontan sau secundar in urma unui abces perianal (sau perirectal). De fapt, în urma drenajului unui abces perianal, există o șansă aproximativ 50% de a se dezvolta o fistula cronică. Alte fistule se dezvolta secundar unui traumatism, boala Crohn, fisuri anale, carcinom, radioterapie, actinomicoze, tuberculoză și infecții cu Chlamydia.
Ipoteza criptoglandulara afirmă că o infecție începe în glanda anala și progresează în peretele muscular al sfincterelor anale ducand la aparitia unui abces anorectal. După un drenaj chirurgical sau spontan, în epiteliul perianal, ocazional apare un țesut granular care neglijat cauzeaza simptome recurente.

Clasificarea lui Park a fistulelor anale

  • Fistulele Transsfincteriene - sunt rezultatul abceselor ischiorectale, cu extensie a traiectului fistulos prin sfincterul extern. Reprezintă aproximativ 25% din totalul fistulelor.

 

  • Fistulele Intersfincteriene - sunt limitate la spațiul intersfincterian și sfincterul intern. Ele rezulta din abcese perianale. Reprezintă aproximativ 70% din totalul fistulelor.

 

  • Fistulele Suprasfincteriene - sunt rezultatul abceselor localizate superior de muschii ridicatori anali. Ele trec prin mușchiul ridicator anal, pe partea de sus a mușchiului puborectal, ajungand în spațiul intersfincterian. Reprezintă aproximativ 5% din toate fistulele.

 

  • Fistulele Extrasfincteriene - trec de canalul anal și de mecanismul sfincterian, prin fosa ischiorectal și mușchiul elevator anal și ajunge în rect. Reprezinta aproximativ  1% din totalul fistulelor.

Manifestari clinice
Pacienții cu fistula perianala se prezinta la doctor cu secretie cronica purulenta sau fecaloida de la nivelul orificiului fistulei. Daca traiectul fistulos nu se vindeca de la sine se impune interventie chirurgicala Pacienții pot prezenta, de asemenea, durere, edem, sau excoriații la locul traiectului fistulos, precum și un istoric de sindrom de colon iritabil, diverticulita, radioterapie anterioară, terapie cu steroizi, sau infecția cu HIV poate sugera o fistula mai complexa.

 

DIAGNOSTIC:

Diagnosticul pozitiv se pune pe baza aspectelor clinice, a examinarii clinice a pacientului si pe baza investigatiilor paraclinice

Examenul fizic rămâne pilonul de diagnostic. Medicul ar trebui să observe întregul perineu, în căutarea orificiului de deschidere externa a fistulei care apare ca o sinusoida sau ca tesut de granulatie supradenivelat. Eliminarea scaunului poate fi spontana la efectuarea tuseului rectal.Anoscopia este de obicei utila in aprecierea dimensiunii si caracterului traiectului fistulos.

Diagnostic paraclinic

Unele teste suplimentare ce pot fi recomandate includ:

  1.      endoecografia canalului anal (ultrasunete) - acest test foloseste undele de sunet de inalta frecventa pentru a crea o imagine a interiorului canalului anal și este un mod precis și frecvent utilizat de localizare a deschiderii interne a fistulei.
  2.      imagistica prin rezonanta magnetica (RMN) - o scanare RMN utilizeaza campuri magnetice puternice si unde radio pentru a produce o imagine detaliata in interiorul organismului și este adesea folosit în cazul fistulelor complexe sau a recidivelor.

     3.     tomografie computerizata (CT) -  ea poate fi utilizată dacă aveți o boală inflamatorie intestinală, cum ar fi boala Crohn, așa cum se poate evalua gradul de inflamare al mucoasei intestinale.

În fistule anale foarte complexe, canalul poate fi umplut cu tesut muscular sanatos din coapsă, labiile sau fesă.

 

TRATAMENT:

Tratamentul fistulei anale depinde de locație fistulei și de complexitate. Obiectivele sunt de a repara fistula anala complet pentru a preveni repetarea, și pentru a evita deteriorarea muschilor sfincterieni care poate duce la incontinenta materiilor fecale.

Singurul tratament eficace este o intervenție chirurgicală.

Prin această metodă se urmareste a se elimina permanent fistula și corectarea modificărilor ce ar fi survenit in urma complicatiei fistulei perianale,fără a compromite continența anala. Dispariția fistulei implică dispariția disconfortului dureros asociat, inflamației si scurgerilor anale.

În funcție de tipul de fistula, cursul, profunzime, etc.se pot face diferite tipuri de intervenție.

     Fistulotomia -este deschiderea și golirea traiectului fistulos, precum și asigurarea de vindecare cât mai eficient și mai rapid posibil.

     Fistulectomia -această procedură implică îndepărtarea completă a fistulei. Dezavantajul față de tehnica anterioara este acela că are ca rezultat plăgi mari și prin urmare vindecarea este mai lenta și mai anevoioasa.
  
  Tehnica Fistulotomiei Cutting-Seton  - scopul acestei abordări este eliminarea fistulei. Tehnica implica traversarea traiectului fistulos cu un tub (elastic) care se va strange in timp determind o cicatrice in spatele firului Seton impiedicand incontinenta anala.

   Sutura Seton (fir de matase)- se trece ca o bucla de fir Seton in jurul fistulei perianale , permitand fistulei sa ramana deschisa si determinand un orificiu de drenaj. Este o abordare prechirurgicala.
 

Complicațiile în tratamentul fistulei anale

Atunci când se aplică o sutura Seton (cu fir de matase), este foarte important să se identifice în mod corect nivelul traiectului fistulos, deoarece cele mai multe recidive se întâmpla pentru că a existat o explorare inadecvata și o greseala in aplicarea firului Seton, acest lucru creand o pista falsă . Aceasta va însemna că mătasea acoperă întreaga lungime a canalului și, prin urmare, traiectul nu va fi complet eliminat.

Ca toate interventiile chirurgicale, operațiunea de eliminare a fistulei perianale prezintă anumite riscuri, cele mai frecvente sunt sângerare și infecția plăgii chirurgicale, flebită (inflamație a peretelui unei vene), retenție urinară acută, inflamație a anusului și durere prelungita dupa interventia chirurgicala.

Complicatiile majore apar rareori si constau in: infecții majore ce pot avea loc in anus sau perineu, stenoza anala (îngustarea lumenului anusului) sau incontinență de gaze sau scaun.

Prevenirea fistulelor anale

Prevenirea fistulelor anale implică prevenirea acelor factori care le pot provoca:

La adulți fisurile anale reprezinta cauza comună a diareei prelungite sau constipației. Este important sa ai o dieta echilibrata bogata in fibre, care asigură un tranzit intestinal adecvat, și a evita alimentele care pot provoca iritații.
     La copiii este, de asemenea, comun apariția de fisuri și abcese perianale. Pentru a preveni adesea este recomandat ca scutecele sa fie mereu curate si lenjeria intima curățata în mod corespunzător (la peste 70 de grade).

În ceea ce privește produsele alimentare acolo ca anumite alimente care sunt atribuite proprietăți anti-inflamatorii (ghimbir, turmeric, legume și fructe),  in timp ce produsele rafinate precum ar fi zahărul, alimentele prajite si alte alimente procesate pot avea efectul opus, prin urmare trebuiesc evitate.

Bibliografie
1. http://fitsweb.uchc.edu/student/selectives/Luzietti/Painful_anus_fistula_in_ano.htm 2.http://emedicine.medscape.com/article/190234-overview 3.http://pubs.rsna.org/doi/full/10.1148/radiographics.20.3.g00mc15623

Comentarii

Ar trebui sa va adresati unui medic chirurg pentru stabilirea corecta a diagnosticului si a tratamentului corespunzator. Foarte rar fistulele perianale se vindeca spontan (de la sine), astfel incat de obicei este necesara interventia chirurgicala. In unele cazuri, este posibila inchiderea fistulei cu ajutorul unui tip special de adeziv realizat din proteine (adezivul este injectat prin deschiderea fistulei si apoi se inchide  orificiul extern al fistulei). Multa sanatate!

Fistula operata are mari sanse de recidiva si este greu de spus care sunt factorii ce ar putea schimba asta. In orice caz, pansamentele executate cu rabdare de catre medic, continua evaluare a situatiei locale si deschiderea medicului de a cere un sfat de la cineva mai priceput cresc semnificativ sansele de succes in aceste cazuri. Multa sanatate!

Fistula operata are mari sanse de recidiva si este greu de spus care sunt factorii ce ar putea schimba asta. In orice caz, pansamentele executate cu rabdare de catre medic, continua evaluare a situatiei locale si deschiderea medicului de a cere un sfat de la cineva mai priceput cresc semnificativ sansele de succes in aceste cazuri. Multa sanatate!

Biotex este un detergent de rufe, nu un produs medicamentos. Multa sanatate!

  Ma numesc CRISTI,si am suferit de fistula perianala din anul 2007pana in2010,am trecut prin 6 interventii
(am fost la pomul laudat cel care face reclama in ziar,
mi-au luat banul si nici macar nu mi-au spus ca ,am fistula.)
Am fost operat de profesori doctori,sef sectie de spital renumit), dar de fiecare data cand ajungea sa se inchida ,ramanea o mica gaurica care supura.
Eram disperat si descurajat,nu mai credeam sa scap de aceasta nenorocire.DAR dupa ultima interventie printr-o cunostinta am ajuns la doctorul SORIN ANDREI
de la CLINICA MEDIPROCT (clinica o gasiti pe net).M -a operat cu laserul apoi a cicatrizat rana ,NU ESTE RECLAMA,va pot arata cum este locul operat.
Au trecut doisprezece luni si totul este ok.
INCERCATI CU INCREDERE SI AVETI INCREDERE IN CE SPUNE CA NU DOAR VORBESTE DIN CARTI ,DANSUL CHIAR STIE CE FACE

Fistula operata are mari sanse de recidiva si este greu de spus care sunt factorii ce ar putea schimba asta. In orice caz, pansamentele executate cu rabdare de catre medic, continua evaluare a situatiei locale si deschiderea medicului de a cere un sfat de la cineva mai priceput cresc semnificativ sansele de succes in aceste cazuri. Multa sanatate!

Biotex este un detergent de rufe, nu un produs medicamentos. Multa sanatate!

  Ma numesc CRISTI,si am suferit de fistula perianala din anul 2007pana in2010,am trecut prin 6 interventii
(am fost la pomul laudat cel care face reclama in ziar,
mi-au luat banul si nici macar nu mi-au spus ca ,am fistula.)
Am fost operat de profesori doctori,sef sectie de spital renumit), dar de fiecare data cand ajungea sa se inchida ,ramanea o mica gaurica care supura.
Eram disperat si descurajat,nu mai credeam sa scap de aceasta nenorocire.DAR dupa ultima interventie printr-o cunostinta am ajuns la doctorul SORIN ANDREI
de la CLINICA MEDIPROCT (clinica o gasiti pe net).M -a operat cu laserul apoi a cicatrizat rana ,NU ESTE RECLAMA,va pot arata cum este locul operat.
Au trecut doisprezece luni si totul este ok.
INCERCATI CU INCREDERE SI AVETI INCREDERE IN CE SPUNE CA NU DOAR VORBESTE DIN CARTI ,DANSUL CHIAR STIE CE FACE

Scopul principal al tratamentului fistulei anale este de a vindeca fistula, totusi tratamentul chirurgical al fistulelor perianale se insoteste de un procent apreciabil de recidive. Multa sanatate!

Biotex este un detergent de rufe, nu un produs medicamentos. Multa sanatate!

Nu cred ca este necesara interventia de reconstructie, eventualele rupturi vor fi suturate cu fire resorbabile, deci care nu trebuiesc indepartate. E necesara toaleta locala dupa indicatiile medicului, de regula nu mai des de doua ori pe zi. Toaleta exagerata poate sa indeparteze factorii naturali de reparatie proprii organismului. Medicul poate recomanda folosirea de apa oxigenata si rivanol pentru dezinfectare si indepartarea resturilor celulare moarte. Compresele cu ceai racit de musetel si flori de galbenele se aseaza pe un tampon, se tin 30 de minute apoi se aplica local un antibiotic sub forma de pudra pentru a pastra plaga uscata. Multa sanatate!

Fistula perianala este o candidata serioasa la operatii repetate, din ce in ce mai mari si cu risc mare de recidiva. La acest moment trebuie pusa problema unui specialist axat pe acest tip de patologie (proctolog), cu multa experienta si care poate sa rezolve cazul mai repede. Fistula operata are mari sanse de recidiva. Bolile care predispun la aparitia ei sunt boala Crohn si problemele imunitare (cirozele, tratamentele prelungite cu deprimante imune cortizonice sau nu, terapiile posttransplant, SIDA).  Multa sanatate!

  Ma numesc CRISTI,si am suferit de fistula perianala din anul 2007pana in2010,am trecut prin 6 interventii
(am fost la pomul laudat cel care face reclama in ziar,
mi-au luat banul si nici macar nu mi-au spus ca ,am fistula.)
Am fost operat de profesori doctori,sef sectie de spital renumit), dar de fiecare data cand ajungea sa se inchida ,ramanea o mica gaurica care supura.
Eram disperat si descurajat,nu mai credeam sa scap de aceasta nenorocire.DAR dupa ultima interventie printr-o cunostinta am ajuns la doctorul SORIN ANDREI
de la CLINICA MEDIPROCT (clinica o gasiti pe net).M -a operat cu laserul apoi a cicatrizat rana ,NU ESTE RECLAMA,va pot arata cum este locul operat.
Au trecut doisprezece luni si totul este ok.
INCERCATI CU INCREDERE SI AVETI INCREDERE IN CE SPUNE CA NU DOAR VORBESTE DIN CARTI ,DANSUL CHIAR STIE CE FACE

am fost operata de fistula la sf lunii noiembrie si avand rana destul de adanca,s-a vindecat practic pe la mijlocul lui ianuarie.in tot acest timp,am folosit doar citeva picaturi de betadina puse pe niste tifon,aplicat apoi pe operatie....chirurgul care m-a operat mi-a explicat ca trebuie sa am rabdare,rana fiind adanca....dupa revelion a inceput sa supureze mai putin si intr-un final s-a oprit...deci..daca nu te doare cand palpezi zona,inseamna ca se vindeca...ai rabdare....sanatate!

Atentie la snikers73 - este de fapt dr Pariza dornic de clienti. Lucreaza intr-o mizerie de spital. Acolo era sa moara si vestita soprana din acuza infectiei.Nnu inteleg cum poate sa intre intre noi cei suferizi si sa-si dea cu parerea. Atunci nu-i ramane decat sa fie bolnav de fistula perianala!

Stimate domn,

Inainte de a face atata reclama clinicii MEDIPROCT, doctorului respectiv, care mi se pare foarte slab pregatit si imi trag palme ca m-am lasat pe mana lui, de ce nu le spui celor care sufera si despre faptul ca post-operator - vor sta in picioare sau pe scaun o ora doua, ca medicul sa le verifice bandajul...ca pansamentele - mese - aplicate interior, de doua ori pe zi sau chiar de mai multe ori pe zi, sunt destul de dureroase si ca tratamentul dureaza cel putin o luna de zile??? De ce nu spui ca medicul respectiv nu asigura in clinica lui de tot rahatul asistenta post operator decat primele doua zile, adica el, ca nu merita sa-i spun dumnealui, va va face doua pansamente - primele doua zile dupa operatie dupa care veti fi ,,invatati" cum sa va introduceti mesele singuri si va trebui sa deveniti brusc experti in tuseu rectal? Pentru cei mai sensibili, la fel ca si mine, nu recomand genul acesta de operatie, cu laser, sau daca o faceti asigurati-va ca veti avea acces la ingrijiri postoperatorii profesioniste, nu veti fi traumatizati, etc. NU recomand Mediproct si nici pe acest medic, Sorin Andrei!

Da, chiar pare sa fie. Aceleasi caracteristici le am si eu si voi merge peste 2 zile sa ma operez, la Spitalul Militar din Bucuresti. Intre timp, tot ma informez si citesc parerile celor care au trecut prin asta. Am inteles ca partea mai dificila este cea postoperatorie, cu pansamentele... Multa sanatate tuturor!

As dori,daca puteti, sa-mi spuneti la ce suma se ridica aceasta operatie?Se face pe baza de programare consultul si daca se poate si aveti as vrea un nr de telefon.Va multumesc.

Ma indoiesc ca este vorba de reclama mascata! Am aflat de acest medic dintr-o astfel de "reclama" si ma bucur ca s-a intamplat asa! Recomand si eu pe doctorul Sorin Andrei si cred ca orice pacient debusolat care nu stie ce varianta de tratament sa aleaga (mai ales dupa alte operatii nereusite), care ajunge sa fie vindecat intr-un final, ar recomanda fara ezitare medicul care l-a ajutat sa scape de problema sa!

Îmi poți spune cum a fost operația și dacă ai mai avut probleme?

Multumesc

Fistula perianala este o candidata serioasa la operatii repetate, din ce in ce mai mari si cu risc mare de recidiva. La acest moment trebuie pusa problema unui specialist axat pe acest tip de patologie (proctolog), cu multa experienta si care poate sa rezolve cazul mai repede. Fistula operata are mari sanse de recidiva. Bolile care predispun la aparitia ei sunt boala Crohn si problemele imunitare (cirozele, tratamentele prelungite cu deprimante imune cortizonice sau nu, terapiile posttransplant, SIDA).  Multa sanatate!

am fost operata de fistula la sf lunii noiembrie si avand rana destul de adanca,s-a vindecat practic pe la mijlocul lui ianuarie.in tot acest timp,am folosit doar citeva picaturi de betadina puse pe niste tifon,aplicat apoi pe operatie....chirurgul care m-a operat mi-a explicat ca trebuie sa am rabdare,rana fiind adanca....dupa revelion a inceput sa supureze mai putin si intr-un final s-a oprit...deci..daca nu te doare cand palpezi zona,inseamna ca se vindeca...ai rabdare....sanatate!

Atentie la snikers73 - este de fapt dr Pariza dornic de clienti. Lucreaza intr-o mizerie de spital. Acolo era sa moara si vestita soprana din acuza infectiei.Nnu inteleg cum poate sa intre intre noi cei suferizi si sa-si dea cu parerea. Atunci nu-i ramane decat sa fie bolnav de fistula perianala!

Stimate domn,

Inainte de a face atata reclama clinicii MEDIPROCT, doctorului respectiv, care mi se pare foarte slab pregatit si imi trag palme ca m-am lasat pe mana lui, de ce nu le spui celor care sufera si despre faptul ca post-operator - vor sta in picioare sau pe scaun o ora doua, ca medicul sa le verifice bandajul...ca pansamentele - mese - aplicate interior, de doua ori pe zi sau chiar de mai multe ori pe zi, sunt destul de dureroase si ca tratamentul dureaza cel putin o luna de zile??? De ce nu spui ca medicul respectiv nu asigura in clinica lui de tot rahatul asistenta post operator decat primele doua zile, adica el, ca nu merita sa-i spun dumnealui, va va face doua pansamente - primele doua zile dupa operatie dupa care veti fi ,,invatati" cum sa va introduceti mesele singuri si va trebui sa deveniti brusc experti in tuseu rectal? Pentru cei mai sensibili, la fel ca si mine, nu recomand genul acesta de operatie, cu laser, sau daca o faceti asigurati-va ca veti avea acces la ingrijiri postoperatorii profesioniste, nu veti fi traumatizati, etc. NU recomand Mediproct si nici pe acest medic, Sorin Andrei!

As dori,daca puteti, sa-mi spuneti la ce suma se ridica aceasta operatie?Se face pe baza de programare consultul si daca se poate si aveti as vrea un nr de telefon.Va multumesc.

Ma indoiesc ca este vorba de reclama mascata! Am aflat de acest medic dintr-o astfel de "reclama" si ma bucur ca s-a intamplat asa! Recomand si eu pe doctorul Sorin Andrei si cred ca orice pacient debusolat care nu stie ce varianta de tratament sa aleaga (mai ales dupa alte operatii nereusite), care ajunge sa fie vindecat intr-un final, ar recomanda fara ezitare medicul care l-a ajutat sa scape de problema sa!

Îmi poți spune cum a fost operația și dacă ai mai avut probleme?

Multumesc

am fost operata de fistula la sf lunii noiembrie si avand rana destul de adanca,s-a vindecat practic pe la mijlocul lui ianuarie.in tot acest timp,am folosit doar citeva picaturi de betadina puse pe niste tifon,aplicat apoi pe operatie....chirurgul care m-a operat mi-a explicat ca trebuie sa am rabdare,rana fiind adanca....dupa revelion a inceput sa supureze mai putin si intr-un final s-a oprit...deci..daca nu te doare cand palpezi zona,inseamna ca se vindeca...ai rabdare....sanatate!

As dori,daca puteti, sa-mi spuneti la ce suma se ridica aceasta operatie?Se face pe baza de programare consultul si daca se poate si aveti as vrea un nr de telefon.Va multumesc.

Ma indoiesc ca este vorba de reclama mascata! Am aflat de acest medic dintr-o astfel de "reclama" si ma bucur ca s-a intamplat asa! Recomand si eu pe doctorul Sorin Andrei si cred ca orice pacient debusolat care nu stie ce varianta de tratament sa aleaga (mai ales dupa alte operatii nereusite), care ajunge sa fie vindecat intr-un final, ar recomanda fara ezitare medicul care l-a ajutat sa scape de problema sa!

Îmi poți spune cum a fost operația și dacă ai mai avut probleme?

Multumesc

Tratamentul fistulei anale e ceva simplu: vitamina C pura, fara alte vitamine, de 3 ori pe zi si spalaturi cu biotex de 2 ori pe zi (e un detergent de rufe cu enzimi, eu i l-am trimis tatalui meu din Olanda, dar cred ca se gaseste si la noi) sau un alt detergent de rufe. Pui o cescuta in cada, lighean si stai vreo 5 min in apa aia, dupa care clatesti bine. Pe tatal meu l-a ajutat. Succes!

De vreo 2 luni am observat ca in spatele anusului a aparut un mic orificiu care este mereu deschis si supureaza , un lichid incolor si dupa mai multe tamponari pateaza cu sange. Ma deranjeza foarte putin , dar sunt ingrijorat ca s-ar putea agrava . Cred ca este stadiul incipient al fistulei.Ce ma sfatuiti sa fac?

Sunt operat de abces perianal in luna Martie a acestui an si in urma cu o saptamana a recidivat. De data aceasta a spart inainte de a ajunge la medic.Acum merg zilnic la pansat,dar ce ma intriga foarte tare este faptul ca nu i-mi prescrie un tratament,un vaccin sau altceva.Imi spune ca o igiena locala cu apa si sapun este suficienta,[dar pana acum am am facut acelasi lucru]. Un alt medic mi-a recomandat vaccinul antistafilococic,chirurgul nu mil recomanda,dar nici altceva in schimb.Va rog respectuos,sa ma ajutati cu un sfat,sau daca ati trecut prin asa ceva[din nefericire]si ati gasit un tratament sau vreun leac,va rog ajutati-ma si pe mine.Va Multumesc.

Buna ...fistula perianala se poate vindeca sau reapare tota viata??

 

fistula perianala se vindeca numai chirurgical. la medlife se opereaza in conditii excelente; mergeti fara teama la medlife proctologie daca vreti sa scapati de aceasta problema de sanatate. eu m-am operat la ei in 2010 si totul a fost impecabil. recomand la chirurgie pe dr ghenea adrian.

buna!sint simona.dupa cite vad marea majoritate care s-au operat de fistule perianale,abcese sau alte boli asemanatoare au recidivat.si eu trebuie sa ma operez dar nu mai am incredere....poate sa-mi spuna si mie cineva mai multe detalii despre biotex? ce este un antiseptic?de ce nu-l recomanda doctorul? in general se fac spalaturi cu apa oxigenata sau se dezinfecteaza locul cu betadina.daca cineva imi raspunde va multumesc!

buna ziua

as avea si eu nevoie de o recomandare din partea dvs. acum cateva luni am fost operata de fistula perianala. intrucat s-a facut si incizia sfincterului odata cu fistulotomia, in prezent sufar de incontinenta de gaze, ceea ce este extrem de frustrant. am cautat pe net informatii legate de operatia de reconstructie a sfincterului, am inteles ca o astfel de operatie exista, dar nu am gasit in ce unitati spitalicesti din bucuresti se practica si nici nu stiu cine o practica. m-ati putea ajuta, va rog, cu numele catorva medici chirurgi din bucuresti care practica aceasta interventie? m-ar interesa mai ales daca o astfel de operatie se practica si in spitalele private. va multumesc foarte mult

Buna ziua

Eu ma numesc Carmen si as dori sa ma ajutati. Am o prietena de 23 de ani care pana acum a fost operata de fistula perianala de 7 ori. Nu mai stim unde am putea merge pentru a vedea din ce cauza si de unde vine. De fiecare data era operata si dupa cateva luni revine infectia, deja nu se mai poate vindeca pelea pentru ca a fost deschisa de prea multe ori.

Care ar putea fi problema?

Ma numesc CRISTI,si am suferit de fistula perianala din anul 2007pana in2010,am trecut prin 6 interventii
(am fost la pomul laudat cel care face reclama in ziar,
mi-au luat banul si nici macar nu mi-au spus ca ,am fistula.)
Am fost operat de profesori doctori,sef sectie de spital renumit), dar de fiecare data cand ajungea sa se inchida ,ramanea o mica gaurica care supura.
Eram disperat si descurajat,nu mai credeam sa scap de aceasta nenorocire.DAR dupa ultima interventie printr-o cunostinta am ajuns la doctorul SORIN ANDREI
de la CLINICA MEDIPROCT (clinica o gasiti pe net).M -a operat cu laserul apoi a cicatrizat rana ,NU ESTE RECLAMA,va pot arata cum este locul operat.
Au trecut doisprezece luni si totul este ok.
INCERCATI CU INCREDERE SI AVETI INCREDERE IN CE SPUNE CA NU DOAR VORBESTE DIN CARTI ,DANSUL CHIAR STIE CE FACE.

as dori sa stiu ce tratament as putea urma dupa  operatie de fistula perianala , am o luna de cand sunt operata ,rana este inca destul de adanca, ce unguente as putea folosi ca dezinfectant Betadine nu mi se pare ca imi face bine.

buna.am fost si eu operata de 2 ori de fistula perianala si degeaba.ma chinui asa de 2 ani si nu mai am incredere sa merg si a treia oara...e un chin foarte greu si nici nu mai am incredere in medici cu toate ca si eu am terminat scoala de asistent medical...am o intrebare:daca nu se vindeca si curge mereu lichid de acolo,se poate agrava mai tare?multumesc

In 2011,m-a operat si eu la clinica Mediproct de fistula perianala,cu laser,apoi am fost cicatrizat .Totul este ok,dr Sorin Andrei nu opereaza decat daca este sigur ca traiectul fistulei este format.Eu cred ca am scapat,m-am operat de 4 ori pana sa ajung aici.Vi-l recomand cu incredere pe acest doctor.am uitat sa va spun, nici nu va costa mult.pe mine m-a costat 1300 lei cu tot   (3 consultatii+operatie )

Buna seara,

 

M-am gandit sa scriu si eu despre fistula perianala in ideea ca ar fi utila povestea mea cuiva.

Sunt din provincie, in 2002 m-am operat prima data la spitalul de aici.Cum era de asteptat (atunci nu stiam) treaba a recidivat si prin 2005-2006 am ajuns la Bucuresti ,la Fundeni.O mare somitate a medicinei mi-a recomandat pe cineva cotat se pare foarte bine la "problema mea"atunci. Respectivul m-a vazut , m-a chemat la niste controlale ca ulterior sa-mi zica ca pot sa o duc asa mult si bine cat timp nu e urgenta.

In vara asta (iunie 2013 mai precis) lucrurile au luat-o razna de tot, mi s-a facut un abces mare in exterior ca nu mai puteam sa stau in fund.

Incurajat de vorbele frumoase pe care le-am gasit pe diverse forumuri am mers la Mediproct la dr Sorin Andrei.Va recomand din tot sufletul sa mergeti la el daca aveti problema asta, e extraordinar; un profesionist in adevaratul sens al cuvantului.Daca  pot fi de folos mai mult va rog sa mi scrieiti la bogdanheroiu1975@yahoo.com.

 

Multa sanatate!

Ar trebui sa va adresati unui medic chirurg pentru stabilirea corecta a diagnosticului si a tratamentului corespunzator. Foarte rar fistulele perianale se vindeca spontan (de la sine), astfel incat de obicei este necesara interventia chirurgicala. In unele cazuri, este posibila inchiderea fistulei cu ajutorul unui tip special de adeziv realizat din proteine (adezivul este injectat prin deschiderea fistulei si apoi se inchide  orificiul extern al fistulei). Multa sanatate!

Da, chiar pare sa fie. Aceleasi caracteristici le am si eu si voi merge peste 2 zile sa ma operez, la Spitalul Militar din Bucuresti. Intre timp, tot ma informez si citesc parerile celor care au trecut prin asta. Am inteles ca partea mai dificila este cea postoperatorie, cu pansamentele... Multa sanatate tuturor!

Ar trebui sa va adresati unui medic chirurg pentru stabilirea corecta a diagnosticului si a tratamentului corespunzator. Foarte rar fistulele perianale se vindeca spontan (de la sine), astfel incat de obicei este necesara interventia chirurgicala. In unele cazuri, este posibila inchiderea fistulei cu ajutorul unui tip special de adeziv realizat din proteine (adezivul este injectat prin deschiderea fistulei si apoi se inchide  orificiul extern al fistulei). Multa sanatate!

Pagini

Adaugă comentariu nou