Termen cautat
Categorie

Hernia de disc


Autor: camy

GENERALITATI:

Ce este hernia de disc?

Coloana vertebrala reprezinta elementul central al sistemului osos uman si deci al aparatului locomotor. Aceasta indeplineste urmatoarele functii: functia de sustinere (sustine trunchiul alaturi de musculatura paravertebrala), functia de protectie (protejeaza maduva importiva diferitelor agresiuni mecanice cu ajutorul canalului medular), functia de mobilitate (datorita curburilor sale fiziologice ofera omului posibilitatea de a se misca si de a se deplasa ), functia morfogenetica (particularitatile mecanicii coloanei vertebrale influenteaza asezarea organelor interne).
Coloana vertebrala este alcatuita din 33-34 piese osoase numite vertebre. Corpii vertebrali sunt legati prin discurile intervertebrale. Intre vertebre se mai gasesc si ligamente care, impreuna cu discul intervertebral si cu capsulele articulare, formeaza segmentul de mobilitate.
Componenta cea mai importanta a acestuia o reprezinta discul intervertebral care este asezat in spatiile dintre corpii vertebrali, pe care ii separa, dar ii si solidarizeaza in acelasi timp. Este format dintr-o portiune periferica alcatuita din tesut conjunctiv fibros, numita inel fibros si o portiune centrala cu aspect gelatinos, care poarta numele de nucleu pulpos. In cazul discului degenerat, presiunile din interiorul nucleului pulpos scad semnificativ. Contractura muschilor toracelui si abdomenului reduce cu mult solicitarea discurilor intervertebrale.
Aceste date releva importanta intretinerii unei bune musculaturi toraco-abdominale pentru asigurarea functionarii normale a coloanei vertebrale si pentru prevenirea uzurii discale. Astfel, la persoanele supraponderale, unde tonusul musculaturii abdominale e scazut, se creeaza conditii mecanice nefavorabile suplimentare asupra coloanei vertebrale, explicand frecventa aparitiei discopatiei sau chiar a herniei de disc. Miscarea este necesara nutritiei discului intervertebral.
Daca aceste discuri sunt indemne,ele au rol de a mentine flexibilitatea coloanei vertebrale si a atenua socurile la care este supusa zilnic. Cand discurile se deterioreaza in urma traumatismelor sau imbatranirii,ele tind sa se deplaseze spre exterior prin slabirea inelului fibros sau sa se rupa,proces care poarta numele de hernie de disc,deplasare vertebrala sau ruptura de disc.
Hernia de disc poate aparea la orice nivel al coloanei vertebrale,insa cel mai des afecteaza coloana lombara(partea inferioara),apoi in ordine coloana cervicala(partea coloanei corespunzatoare zonei gatului) si cel mai rar coloana toracala.

Care sunt cauzele herniei de disc?

Hernierea unui disc se datoreaza de obicei degenerarii inelului fibros.Odata cu inaintarea in varsta,discurile incep sa piarda din lichidul care le ajuta sa-si mentina hidratarea si totodata pozitia normala.Volumul nucleului pulpos incepe sa scada cu timpul,presiunile nu mai sunt reapartizate uniform pe suprafata sa.
Hernia mai poate aparea si in caz de traumatisme la nivelul coloanei(accidente sportive,rutiere sau de munca,caderi de la inaltime,expuneri prelungite la vibratii,miscari bruste,eforturi intense si sustinute fara antrenament prealabil) care determina fisurarea inelului fibros si impingerea nucleului pulpos in afara prin aceste fisuri.

Ce factori de risc pot duce la aparitia unei hernii de disc?

 • varsta inaintata-care duce la modificari degenerative inevitabile ale discului intervertebral si totodata predispune la accidente cu potential traumatizant asupra coloanei vertebrale;
 • sexul masculin;
 • antecedente de traumatisme,interventii chirurgicale sau alte afectiuni sistemice,inflamatorii,tumorale, localizate la nivelul coloanei,care slabesc structura sa de rezistenta;
 • activitati care cresc solicitarile exercitate asupra coloanei,si slabesc progresiv structura discului:activitati care necesita pozitii sezande indelungate(munca de birou),ridicari de obiecte grele,rasuciri sau aplecari frecvente,miscari repetitive sau vibratii constante(cum ar fi condusul masinii).
 • exercitii fizice efectuate neregulat,care solicita prea mult coloana dupa o perioada lunga de inactivitate;
 • fumatul -nicotina scade capacitatea discului intervertebral de a prelua din sange substantele nutritive necesare;
 • obezitatea-creste presiunea exercitata asupra discurilor,in special cele de la nivel lombar;
 • tusea si stranutul frecvente,care solicita musculatura abdominala,pelvina si implicit cresc presiunea la nivelul coloanei vertebrale.

Ce simptomatologie genereaza o hernie de disc?

Daca discul herniat apasa asupra unui nerv,vor aparea dureri,amorteli si Amorteala pe un picior,care incepe de la nivelul sezutului si se extinde spre sold,glezna sau picior.

 • Slabiciune musculara in teritoriul deservit de nervul afectat,care uneori se resimte in ambele picioare;
 • dureri la nivelul anterior al coapsei;
 • pierderea controlului voluntar asupra evacuarii de urina si materii fecalesi a capacitatii erectile,in sindromul numit "coada de cal"(compresiunea foarte puternica asupra radacinilor nervoase afecteaza centrii care controleaza aceste acte fiziologice).

Durerea de picior(lombosciatica) datorata unei hernii discale are urmatoarele caracteristici:

 • apare de regula la un singur picior;
 • debutul este brusc in cazul unui traumatism sau gradat la varstnici si in cazul degenerarii progresive a discului intervertebral;
 • poate fi continua sau in pusee;
 • se accentueaza la tuse,stranut,defecatie sau orice alt efort ce implica contractia musculaturii abdominale si pelvine;
 • se agraveaza in condtii de sedentarism prelungit;
 • se amelioreaza partial sau chiar total in timpul mersului,pozitiei intinse sau altor pozitii care relaxeaza coloana si scad presiunea exercitata asupra discului herniat.
 • cu timpul,simptomatologia se agraveaza daca pacientul nu consulta medicul pentru diagnosticarea si tratarea cat mai rapid cu putinta a afectiunii:durerile devin aproape permanente,nu mai raspund la nici un fel de medicatie antialgica,iar perioadele de acalmie sunt din ce in ce mai rare;pacientul devine agitat,anxios,nu isi mai poate desfasura activitatile zilnice obisnuite.

DIAGNOSTIC:

Medicul examinator va evalua simptomele de durere de spate si de picior, printr-o examinare fizica si anamnestica. Diagnosticul se va baza pe caracteristicile care indica iritarea unuia sau a mai multor nervi spinali, a pierderii puterii, a sensibilitatii si reflexelor, asociate cu lezarea radacinilor nervoase. Daca anamneza si examenul fizic vor sugera existenta herniei de disc, probabil ca se vor efectua teste aditionale.
Testele imagistice vor ajuta la confirmarea diagnosticului de hernie de disc sau sunt necesare daca tratamentul nechirurgical nu a dat rezultat. Daca rezultatele unuia din aceste teste se presupune a nu fi de folos in vederea modificarii tratamentului, atunci probabil ca acest test nu este necesar

 • rezonanta magnetica nucleara (RMN) se poate folosi pentru confirmarea diagnosticului, localizarea si severitatea herniei de disc, precum si pentru a se determina daca exista o boala asociata cum ar fi infectie sau tumora. Un RMN produce imagini detaliate ale tesuturilor moi ale coloanei vertebrale ca si muschi, nervi, tendoane, ligamente si discuri
 • tomografia computerizata (CT) se poate realiza pentru confirmarea diagnosticului cat si pentru determinarea localizarii si severitatii unei hernii de disc. De asemenea se foloseste si pentru determinarea altor probleme la nivelul coloanei vertebrale. CT-ul dezvaluie imagini detaliate ale structurilor osoase ale coloanei vertebrale.

RMN-ul este preferat de obicei CT-ului pentru diagnosticarea herniilor de disc situate in regiunea lombara.
Radiografiile osoase, in general nu sunt necesare pentru diagnosticarea herniilor de disc. Totusi exista cazuri exceptionale (ca si tumori, infectii, fracturi sau leziuni nervoase severe) evidentiate anamnestic si clinic sau persistenta simptomelor dupa 2 -4 saptamani de tratament nechirurgical, in care specialistul va indica efectuarea unor radiografii osoase. Alte analize de genul testarilor de sange se pot realiza pentru a exclude alte conditii medicale.
Aceste teste nu se folosesc atat de des ca si RMN-ul si CT-ul, insa pot aduce informatii aditionale :

 • mielograma, foloseste tehnica radiografierii canalului vertebral dupa ce s-a injectat o substanta de contrast. De obicei mielograma se foloseste in combinatie cu CT-ul.
 • discografia, consta in injectarea unei substante de contrast in centrul gelatinos al discului vertebral
 • anestezierea selectiva a unei radacini nervoase, consta in injectarea unei substante anesteziante la nivelul radacinilor unor nervi, pentru a se determina care este redacina nervoasa afectata
 • electromiograma, diagnosticheaza afectarea radacinilor nervoase sau a muschilor si se poate efectua la persoane care prezinta semne de degenerare a radacinilor nervoase.

TRATAMENT:

Obiectivele tratamentului herniei de disc sunt urmatoarele:

 • indepartarea durerii, a slabiciunii musculare, a amortelii de la nivelul piciorului, cauzata de lezarea anumitor radacini nervoase
 • revenirea pacientului la activitatile zilnice
 • prevenirea recurentei afectarii coloanei si reducerea dizabilitatii date de durere.

Deoarece inflamatia se vindeca cu trecerea timpului, circa 50% din pacientii suferinzi de hernie de disc isi revin in decurs de o luna, dupa 6 luni majoritatea fiind refacuti in intregime. Doar 10% din pacientii suferinzi de hernie de disc prezinta simptome severe si dupa 6 luni, astfel incat la acestia sa fie necesara interventia chirurgicala. Deseori componentele unui disc herniat sunt fragmentate si absorbite de catre organism, proces numit reabsorbtie. De aceea inaintea considerarii interventiei chirurgicale este necesara urmarea unui tratament nechirurgical.

Tratament ambulatoriu

Tratamentul ambulator poate reduce simptomele produse de hernia de disc. De asemenea acest tratament va ajuta la intarirea musculaturii spatelui. Pasii ce trebuie urmati pentru reducerea durerii:

 • evitarea activitatilor sau miscarilor ce cresc durerea
 • limitarea activitatilor si odihnirea spatelui daca durerea este severa. Se vor realiza la inceput plimbari si activitati usoare, care nu cauzeaza durere. Apoi graduat se ajunge la realizarea activitatilor regulate. Daca durerile sunt severe, repausul la pat nu trebuie efectuat pentru mai mult de cateva zile, deoarece acest repaus va duce la slabirea musculaturii
 • se foloseste terapia termica. Se aplica gheata de 3 ori pe zi. Nu se va folosi gheata mai mult de 15 – 20 minute odata. Caldura reduce durerea, insa nu trebuie folosita imediat dupa accidentare. Pentru folosirea terapiei termice trebuie intrebat medicul specialist
 • administrarea de medicamente antialgice si antiinflamatoare. De exemplu se poate folosi aspirina, paracetamolul, ibuprofenul sau naproxenul.

 

Tratament medicamentos

Medicatia este folosita pentru reducerea durerii cauzate de hernia de disc. Aceasta medicatie nu are rol curant in hernia de disc, insa reduce inflamatia si durerea, permitand astfel realizarea unui program de exercitii fizice pentru intarirea abdomenului si a spatelui.
Optiuni medicamentoase:

 • antialgice de genul paracetamolului, aspirinei
 • miorelaxante
 • corticosteroizi cu administrare intramusculara si intravenoasa
 • opioide.

Injectarea de enzime intr-un disc distrus, se poate realiza cu scopul dizolvarii acelui disc. Aceasta procedura insa este folosita mai putin deoarece este inlocuita cu succes mai mare de catre interventia chirurgicala.

Tratament chirurgical

Majoritatea pacientilor suferinzi de hernie de disc, pot sa nu necesite interventia chirurgicala simptomele cedand de la sine cu trecerea timpului. Circa 50% din pacienti isi revin dupa 1 luna, iar dupa 6 luni 96% sunt refacuti total. Doar 10% din pacientii suferinzi de hernie de disc prezinta simptome severe si dupa 6 luni, astfel incat la acestia sa fie necesara interventia chirurgicala.
Cand se foloseste chirurgia, aceasta este necesara pentru scaderea durerii si pentru o miscare normala.
Tratamentul chirurgical se ia in considerare daca sunt prezente urmatoarele conditii:

 • istoric de Durere severa
 • laminotomia si laminectomia reprezinta proceduri realizate cu scopul de a scadea presiunea asupra coloanei vertebrale cauzata de schimbarile aparute cu trecerea varstei. Laminotomia reprezinta indepartarea uneia din portiunile componente ale arcului osos ce inconjoara canalul vertebral, numita lamina. Laminectomia reprezinta indepartarea in totalitate a laminei precum si a unora din tesuturile moi care ingusteaza canalul vertebral (canalul ce se formeaza prin suprapunerea mai multor vertebre). Oricare din aceste operatii sa poate realiza simultan cu discectomia
 • discectomie percutana este folosita pentru discurile deplasate complet sau care ajung in interiorul canalului vertebral. In aceasta procedura se insereaza un instrument special printr-o incizie mica. Discul herniat va fi apoi taiat sau extras inafara, scazand astfel dimensiunea herniei. Aceasta procedura este considerata a fi mai putin eficienta decat discectomia deschisa si de aceea nu se mai foloseste prea des. In afara de cazul in care in viitor nu se realizeaza studii care sa demonstreze ca aceasta tehnica este sigura si eficienta, discectomia percutana se considera a fi doar experimentala.

Toate operatiile chirurgicale implica si asumarea unor riscuri. Daca se opteaza pentru tratament chirurgical trebuie luate in considerare urmatoarele:

 • exista proceduri care utilizeaza incizii de dimensiuni mici sau injectarea de substante ce distrug discul lezat. Exemple de astfel de procedee sunt discectomia endoscopica si decompresia discala electrotermica. Acestea sunt insa doar experimentale si neaprobate in prezent. In cazul in care specialistul recomanda una din aceste proceduri, trebuie ca cel in cauza sa incerce sa afle cat mai multe informatii despre aceste proceduri. Se poate cauta si o a doua opinie medicala in acest caz
 • persoanele la care simptomele se prelungesc in timp si sunt destul de severe incat sa interfere cu activitatile zilnice si necesita medicamente puternice pentru calmarea durerii, vor avea cel mai mult de castigat de pe urma tratamentului chirurgical. Unele studii recente demonstreaza ca cele mai bune rezultate se obtin dupa tratamentul chirurgical al sciaticii de la nivel lombar jos. Intr-unul din aceste studii, care s-a desfasurat pe o perioada de 5 ani, cu 402 pacienti cu sciatica, 70% din cei care au fost operati au inregistrat ameliorarea simptomelor, fata de 56% din cei ce au fost tratati doar medicamentos. Pacientii cu simptome usoare, pot fi tratati doar cu medicamente
 • persoanele cu simptome de intensitate medie, se refac fara operatie
 • unii pacienti au nevoie de o a doua operatie.

Majoritatea celor operati se refac repede, reluandu-si activitatile zilnice. Exista unele cazuri in care medicul recomanda un program de reabilitare dupa tratamentul chirurgical, program ce include fizioterapie si alte exercitii.

Alte tratamente

Scopurile reabilitarii, exercitiilor fizice si altor tipuri de tratament sunt urmatoarele:

 • scaderea durerii si a slabiciunii musculare la nivelul piciorului si a regiunii lombare
 • prevenirea accidentarilor ulterioare prin invatarea modului de ingrijire al spatelui si prin realizarea de exercitii de intarire a musculaturii spatelui inferior
 • furnizarea confortului fizic si psihic in timpul recuperarii


Alte tipuri de tratament alternativ:

 • exercitii fizice, pot fi recomandate de catre medic, pentru intarirea musculaturii spatelui
 • programe de reabilitare, in care se invata modul de ingrijire al spatelui
 • programe de management a durerii cronice, in care se invata o combinatie de metode de cupare cu durerea, din care fac parte tratamentul medicamentos, terapia fizica si consilierea psihica.

Metode de medicina alternativa

 

 • masajul - scade durerea
 • manipularea - terapie chiropractica sau osteopatica.

Aceste metode alternative trebuie discutate in prealabil cu medicul specialist, pentru a determina daca exista riscuri.

Metode experimentale

 • neurotomia prin radiofrecventa foloseste un instrument special (fluoroscop) pentru a plasa un electrod sub forma de ac in apropierea nervului afectat. Un curent cu frecventa inalta va distruge nervul si astfel va inceta transmiterea de semnale prin acel nerv
 • terapia electrotermica intradiscala, foloseste de asemenea fluoroscopul pentru plasarea unui ac la nivelul discului herniat. Un tub subtire, flexibil (cateter) este inserat prin interiorul acului pentru ca in final prin cateter sa fie introdus un element termic care se plaseaza in apropierea discului. Caldura este aplicata pentru o perioada scurta de timp (de obicei cateva minute), dupa care instrumentele sunt extrase. Aplicarea de caldura va inchide leziunile minore si va scadea sensibilitatea terminatiilor nervoase la durere. Exista studii care raporteaza ameliorarea durerii prin aceasta metoda
 • discectomia cu laser, foloseste o raza de lumina pentru dizolvarea discului herniat. Cu toate ca aceasta tehnica a fost folosita de multi chirurgi pe parcursul anilor, nu exista studii concludente care sa arate beneficiile sau riscurile procedurii.

Comentarii

buna seara as vrea sa stiu ce inseamna scolioza si daca se trateaza cin lucrez fizic ma doare spateli imi amortesti picciorul drept ma doare dupa cap si joj la coloana as vrea sa stiu ce pot sa fac

Buna ziua,

In urma unei radiologii cervico dorso lombara s-au constatat urmatoarele

-Reducerea londozei cervicale, mici osteofite posterioare C3-C7,osteofite anterioareC5-C7,reducerea inaltimii si transparentei articulatiilor interapifizare cervicale

-mici osteofite anterioare 1/3 medie a coloanei dorsale, mici hernii intraspongioase, adiacente platourilor vertebrale dorsale din 2/3 superioar

-reducerea londozei lombare.Discreta scolioza dorso lombara dextro-concava.Leziuni discortrozice lombare (lipping divergent).Reducerea inaltimii spatiilor inter-vertebrale L1-L2 si L4-L5.Reducerea inaltimii si transparentei articulatiilor interapifizare lombare.Sacralizare L5-S1 bilateral

Rugamintea mea este sa-mi spuneti ce tratament as putea sa urmez?Multumesc!

Buna ziua.

In urma unui RMN multiplanar al coloanei cervicale s-a evidentiat urmatoarele:

- rectitudinea coloanei prin disparitia lordozei fiziologice;

- discrete protruzii discale intraforaminale drepte C4-C5 si C5-C6, fara conflict radicular evident.

 

Imi poate spune cineva ce inseamna asta?  

Multumesc

Buna ziua,, vreau sa va spun ca ma doare coloana imi simt picioarele amortite si fara putere deloc in ele, pana azi am mers la munca deja de azi nu mai pot, pic din picioare, am amortit si abdomenu de doua luni simt ca nu am putere in picioare si le simt amortite, dar nu era ff grav am reusit sa suport si sa imi continuu activitatea, mentionez ca am 25 de ani, si lucrez la un birou, deci stau pe scaun....astept raspuns cu multa stima

Buna ziua .

In data de 22.02.2012 in urma unei investigatii IRM a coloanei lombare fara substanta de contrast , sag T1 , sag T2  , sag STIR si axial T2 , am primit urmatorul raspuns (citez ) ;

- minima scolioza dextroconcava lombara ;

- reducerea lordozei lombare ;

- discurile intervertebrale apar in hiposemnal T2 si STIR ( deshidratate ) la nivel L3 - L4 , L4 - L5 si L5 - S1

- mica hernie intraspongiosa pe platoul superior L5 situata premarginal ;

- osteofitoza anterioara la nivel dorsal inferior si L1 - L4 si posterioara mai evidenta la nivelul L3 - L5 ;

- la nivelul platoului inferior L5 benzi de hipersemnal T2 si T1 , care dispar in ponderatie STIR , cu aspect degenerativ sugestic Modic II ;

- la nivelul L3 - L4 , debord discal circumferentialcu reducerea spatiului epidural anterior , fara conflicte disco - radiculare ;

- la nivelul L4 - L5 hernie de disc madiana - paramediana stanga , subligamentara , cu traiect orizontal , cu dimensiuni de 7 mm ( diametrul antero - posterior ) / 11 mm ( diametrul transversal ) / 9 mm ( diametrul longitudinal ) cu compresia sacului dural si a radacinii L5 stanga la emergenta ;

- la nivelul L5 - S1 protuzie discala mediana ( diametrul antero - posterior 5 mm ) cu stergerea spatiului epidural anterior si minim contact disco - radicular la emergenta bilateral ;

- modificari artrozice la nivelul micilor articulatii de la L3 -L4 la L5 - S1 ;

- con medular cu grosime si semnal normale in regiunea examinata .

CONCLUZII ;

Hernie de disc mediana - paramediana stanga la nivel L4 - L5 cu efect comprensiv medular si radicular L5 de partea stanga ;

Modificari degenerative disco - vertebrale lombare .

P.S.  Mentionez ca port aceste dureri de spate de circa 8 -9 ani . De fiecare data cand am avut aceste probleme l-am rezolvat cu medicamente si repaus de maximum 6 - 7 zile . Este pentru prima data cand aceste dureri coboara pina in laba piciorului . Pot merge fara probleme dar cu o singura conditie ; sa nu stau intr-un loc in picioare . In speranta ca voi avea un raspuns din partea dumneavoastra a ceea ce m-ar putea ajuta in ordine cronologica ( sa-i zic asa ) eu nu pot decat sa astept si sa va multumesc .

Cu multa stima si respect pentru ajutorul dumneavoastra Ionel Popoiu .

 

SUNT NISTOR ANGELICA FARA VENIT .AM 2 COPII,SI SOTUL BOLNAV LA PAT IN URMA UNUI ACT DE MALPRAXIS MEDICAL IN ANUL 2004,IN CARE MEDICUL NEUROCHIRURG I-A UITAT BISTURIUL INFIPT IN COLOANA VERTEBRALA,SI A STAT 3 ANI.A CONTACTAT SI 2 HEPATITE DE TIP B,SI C.SINGURUL VENIT ESTE INDEMNIZATIA DE HANDICAP A SOTULUI,234 LEI.STAM IN CHIRIE PENTRU -CA NU AVEM O CASA,NU AVEM BANI,SI ALIMENTE,SI VIATA SOTULUI ESTE IN PERICOL FARA REGIM ALIMENTE,SI BANI...DACA AVE-TI O INIMA MARE SI CREDINTA IN DUMNEZEU,VA RUGAM SA INTERVENITI,PENTRU A NE AJUTA,CU CIT PUTETI,PENTRU-CA AUTORITATILE COMPETENTE ,NU DORESC SA NE AJUTE !!!
INFORMATII DE CONTACT,TEL:0755225819
CU RESPECT NISTOR ANGELICA

Buna ziua  in urma unui accident rutier am dureri puternice de cap

am facut un rmn din care a rezultat C2/C3 mic debord discal posterior median fara amprentarea sacului dural si fara conflict discoradicular; C5/C6 debord discal circumferential cu minima amprentare a sacului dural, fara conflict discoradicular C6/C7 protuzie discala paramediana si intraforaminala dreapta cu conflict discoradicular intraforaminal drept .Absenta anomaliilor de semnal medulare Mi sa spus ca ar trebui sa ma operez va rog sa-mi spuneti daca e de operat sau se poate prin tratament

Va multumesc anticipat 

in data de 04-04-2011 am postat interpretarea unui rmn ,va rog daca se poate sa-mi explicati si mie ce inseamna mai ales ca am dureri pe picior ,ma doare calcaiul,iar talpa si ultimile 3 degete le simt amortite.abia am venit de la recuperare dar parca e mai rau .va multumesc si astept un raspuns.

pe 4/04/2011 am postat rezultatul unui rmn ,va rog daca se poate sa-mi explicati si mie ce inseamna.va multumesc

buna ziua! Mama mea avea dureri de spate de cel putin 4 ani,de anul trecut insa au devenit mai accentuate...acum 2 luni si-a luat inima in dintii si a inceput sa mearga pe la doctori,si-a facut un RMN din care rezulta ca are hernie de disc L5-S1..abia mai poate merge,oboseste la 2 pasi,are dureri groaznice...a cautat un neurochirug in Cluj-Napoca..primul la care a mers,a "expediat-o" din start spunand ca nu e nevoie de operatie si ca nu tine de el "problema",si i-a recomndat recuperari...bun...A mai cautat un neurochirurg in acelasi oras,dupa 10 drumuri obositoare, zi de zi,pentru programari si reprogramari...alte analize suplimentare si concluzia data azi...Este nevoie de operatie,(in sfarsit o veste buna) dar e foarte complicata...si mai ales FOARTE COSTISITOARE !!!! In cabinetul doctorului i se spune ca ajunge undeva la 3500-4000 de EURO !!!Are bunavointa sa-i explice domnul doctor ca acesti bani nu sunt pt el:.. E nevoie de o tija metalica ca sa-i indrepte coloana pentru ca e foarte deformata...cateva suruburi...si toate cele necesare pentru operatie..inclusiv ATA pentru coaserea operatiei!!!! PLus onorariul lui care va fii cu siguranta unul pe masura!!!!oameni buni vi se pare normal???? de unde sa scoata un om de rand acesti bani? dar traim in Romania,si-asa suntem prea multi...

Pagini

Adaugă comentariu nou