Termen cautat
Categorie

Tahicardia sinusala

GENERALITATI:

Ce este tahicardia sinusala?

Tahicardia este o tulburare de ritm cardiac caracterizata prin accelerarea ritmului cardiac normal (ritm sinusal) astfel incat frecventa cardiaca depaseste 100 batai pe minut. Aceasta crestere a frecventei cardiace rareori depaseste 200 batai pe minut. Aceasta definitie a tahicardiei sinusale este valabila doar in cazul adultilor. La sugarii frecventa cardiaca normala este de 110-150 de batai pe minut. Inima bate in mod normal cu o frecventa cuprinsa intre 60 si 100 de batai pe minut (in medie 70-80 batai pe minut) , ceea ce corespunde unui ritm sinusal.

Termenul de sinusal provine de la nodul sino-atrial, care este stimulatorul cardiac natural, avand rolul de a asigura un ritm cardiac normal. Nodulul sinoatrial este un mic grup de celule musculare extrem de specializate situate in peretele atriului drept. La nivelul sau isi au originea impulsurile electrice care fac inima sa bata.Acest nodul descarca stimulul electric spre atrii care se contracta determinand trecerea sangelui din atrii spre ventricule. Semnalul electric trece apoi prin nodulul atrioventricular care se afla in partea de jos a peretelui interatrial . Impulsul electric trece apoi prin fasciculul His si reteaua Purkinje determinand contractia ventriculelor si trecerea sangelui din ventricule spre aorta si artera pulmonara. Tahicardia sinusala are un debut si un sfarsit progresiv.

Care sunt cauzele aparitiei tahicardiei sinusale?

Tahicardia sinusala nu este o aritmie primara (fara nici o cauza) ,ci apare intotdeauna ca raspuns fiziologic al cordului la diferiti factori:

 • Hipertiroidismul apare cand glanda tiroida produce hormon tiroidian in exces. Hormonul tiroidian influenteaza rata batailor cardiace, astfel in caz de hipertirodism apare tahicardie.
 • Feocromocitom este o tumora dezvoltata in glanda medulosuprarenala care secreta catecolamine (andrenalina, noradrenalina) responsabile de hipertensiune arteriala severa si de tulburari ale ritmului cardiac (tahicardie).
 • Embolie pulmonara este obstructia brusca a uneia dintre ramurile arterei pulmonare.
 • Infarct miocardic (moartea muschiului inimii prin blocarea brusca a arterei coronare).
 • Boli valvulare cardiace.
 • Malformatii cardiace congenitale.
 • Boli pulmonare cronice.
 • Miocardita (inflamatia muschiului inimii).
 • Excesul de alcool, tutun si cafea.
 • Droguri stimulente cum ar fi cocaina, ecstasy si amfetaminele.
 • Febra reprezinta temperatura corporala mai mare de 37C.O stare febrila este insotita adesea de cresterea frecventei cardiace.
 • Hemoragie, anemie (diminuarea cantitatii de hemoglobina functionala circulanta totala ), soc (stare clinica extrema, caracterizata prin scaderea fluxului de sange oxigenat necesar functionarii organelor vitale determinat de diferite afectiuni acute sau raniri importante) - in aceste cazuri tahicardia apare ca mecanism compensator prin care organismul incearca sa mentina un flux sanguin optim
 • Insuficienta ventriculara stanga (incapacitatea ventriculului stang de a-si indeplini functia de pompare a sangelui in aorta)
 • Nevroza cardiaca este o tulburare psihica care se manifesta printr-un complex de tulburari cardiace subiective: palpitatii, dureri precordiale, precum si respiratie superficiala, intretaiata de oftat, senzatie de oboseala si dispnee (lipsa de aer), balonari abdominale si constipatie.
 • Anxietate (teama).
 • Stres emotional.
 • Deshidratare.
 • Durere.
 • Hipoxemia (nivelurile scazute de oxigen).
 • Efortul fizic intens.
 • Cresterea tonusului simpatic sau scaderea tonusului vagal (parasimpatic).
 • Medicamente cum ar fi atropina, vasodilatatoare (medicament care creste calibrul vaselor prin intinderea fibrelor lor musculare), neuroleptice (medicamente utilizate in tratamentul psihozelor), antidepresive, hormoni tiroidieni.

Care sunt simptomele tahicardiei sinusale?

Tahicardia sinusala de obicei nu determina aparitia simptomelor, cu toate acestea pacientii pot acuza palpitatii. Palpitatiile reprezinta o senzatie de batai ale inimii mult mai rapide decat de obicei.Persoana simte modificari ale ritmului cardiac. Palpitatiile pot fi crea senzatia de disconfort, indispozitie si anxietate (teama) la unele persoane. Cu cat tahicardia este mai grava, cu atat si simptomele sunt mai severe.Cand inima bate prea repede, camerele inferioare ale inimii (ventriculii) nu au suficient timp sa se umple cu sange si, ca urmare, nu pot pompa suficient sange catre organele corpului ducand la aparitia simptomelor de debit cardiac scazut: slabiciune, oboseala, confuzie, dureri in piept, senzatia de lipsa de aer, cefalee (dureri de cap), ameteala sau sincopa (lesin).

DIAGNOSTIC:

Examenul clinic

Examinarea pulsului se realizeaza prin comprimarea cu trei degete (index, medius si inelar) a arterei radiale in santul radial. Frecventa se apreciaza numarand pulsatiile timp de un minut.Examinarea pulsului pune in evidenta o frecventa de peste 100 batai pe minut (tahicardie). Ascultatia cordului (cu ajutorul stetoscopului) permite masurarea frecventei cardiace, zgomotele cardiace sunt regulate, bine batute, concordante cu pulsul.

Compresia sinusului carotidian
Compresia sinusului carotidian produce de obicei o usoara rarire, urmata de o revenire gradata la frecventa anterioara. Acest fapt vine in contrast cu raspunsul tahicardiei paroxistice supraventriculare la aceeasi manevra, care produce o usoara rarire si o oprire brusca a tahicardiei. Aceasta manevra trebuie efectuata doar de catre un medic. Nu se face compresia sinusului carotidian la persoanele cu sufluri pe carotide.

Electrocardiograma
Electrocardiograma este o inregistrare a actrivitatii electrice a inimii. Electrocardiograma este un traseu al impulsurilor electrice ale inimii inregistrat cu mici electrozi ce se fixeaza pe piept si se conecteaza la un electrocardiograf. Caracteristicile tahicardiei sinusale pe electrocardiograma sunt:

 • complexele QRS au aspect normal, sunt precedate de unde P sinusale
 • intervalul PQ (PR) este in limite normale
 • frecventa cardiaca este intre 100-200 batai pe minut

Monitorizarea Holter
Electrocardiograma standard poate sa nu detecteze tahicardia sinusala deoarece nu a aparut in momentul efectuarii electrocardiogramei. Monitorizarea Holter este o inregistrare continua a traseului ECG timp de 24-48 de ore.
Pentru stabilirea cauzei tahicardiei sinusale pot fi necesare si alte teste cum ar fi: cele de sange pentru verificarea hormonilor tiroidieni, enzimelor miocardice, gazelor arteriale , ecocardiografia pentru identificarea anomaliilor valvulelor inimii sau coronarografia pentru afectiuni ale vaselor inimii, etc.

TRATAMENT:

Tratamentul tahicardiei sinusale consta in primul rand in identificarea si tratarea afectiunii cauzale. Afectiunea cauzala reprezinta o suplimentare a cererii organismului care necesita un efort crescut din partea inimii pentru a creste cantitatea de sange spre tesuturi si de aceea tratamentul este in primul rand al cauzei. Un tratament medicamentos specific este rareori necesar si se efectueaza de regula cu betablocante cu actiune prelungita: atenolol, metoprolol, bisoprolol sau betaxolol. Tratamentul cu betablocante are indicatie in special in caz de hipertiroidism.

In caz de insuficienta cardiaca tratamentul consta in glicozide digitalice (digoxin), inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (enalapril), betablocante (carvedilol) sau medicamente diuretice (furosemid). Poate fi utilizat oxigenul in caz de hipoxie, adica atunci cand cantitatea de oxigen care ajunge la tesuturi este inadecvata (scazuta). In caz de deshidratare se recomanda administrarea de fluide (pe gura sau intravenos), iar in cazurile grave de anemie sau hemaoragii massive se pot administra transfuzii de sange.

In caz de febra, prescrierea de medicamente pe baza aspirina(medicamente antipiretice) este suficienta, cu conditia ca febra sa nu fie datorata unei infectii. Daca este prezenta o infectie in organism se asociaza un antibiotic.
Anxietatea (teama), nevroza cardiaca,stress-ul pot necesita tratament cu medicamente anxiolitice ( alprazolam ) sau pot fi utilizate produse naturiste pe baza de valeriana sau paducel.

Comentarii

Este adevarat ca problemele pe care le aveti pot fi legate de o doza prea mare de atenolol ( are ca reactii adverse disfunctii respiratorii) , dar intreruperea unui betablocant brusc poate fi foarte periculoasa, chiar si cand tb scos un betablocant acesta se scoate treptat. Ar trebui sa va adresati unui medic cardiolog pentru stabilirea unui tratament corect! Nu cred ca nimeni nu ar tb sa se joace cu un tratament cardiologic.

Multa sanatate!

Este adevarat ca problemele pe care le aveti pot fi legate de o doza prea mare de atenolol ( are ca reactii adverse disfunctii respiratorii) , dar intreruperea unui betablocant brusc poate fi foarte periculoasa, chiar si cand tb scos un betablocant acesta se scoate treptat. Ar trebui sa va adresati unui medic cardiolog pentru stabilirea unui tratament corect! Nu cred ca nimeni nu ar tb sa se joace cu un tratament cardiologic.

Multa sanatate!

Este adevarat ca problemele pe care le aveti pot fi legate de o doza prea mare de atenolol ( are ca reactii adverse disfunctii respiratorii) , dar intreruperea unui betablocant brusc poate fi foarte periculoasa, chiar si cand tb scos un betablocant acesta se scoate treptat. Ar trebui sa va adresati unui medic cardiolog pentru stabilirea unui tratament corect! Nu cred ca nimeni nu ar tb sa se joace cu un tratament cardiologic.

Multa sanatate!

Informatiile dvs nu sunt corecte, binenteles ca in evolutia tahicardiei sinusale trebuie tinut cont de afectiunea cauzala. Prognosticul pacientilor cu tahicardie sinusala este excelent: nu scurteaza durata de viata sau determina aparitia decesului, accidentului vascular cerebral sau infarctului miocardic. Multa sanatate! 

 

va recomand sa consultati un medic reumatolog, starile de ameteala pot fi cauzate si de o ingustare la nivel de coloana cervicala.Multa sanatate

 cristian

 

va recomand sa consultati un medic reumatolog, starile de ameteala pot fi cauzate si de o ingustare la nivel de coloana cervicala.Multa sanatate

 cristian

 

va recomand sa consultati un medic reumatolog, starile de ameteala pot fi cauzate si de o ingustare la nivel de coloana cervicala.Multa sanatate

 cristian

Cervicartroza se poate manifesta prin ameteli, dar ar trebui sa existe si alte simptome ( in special durere la nivel cervical care se accentueaza la miscare si se calmeaza in repaus). Cervicartroza este o boala care nu este tratata de reumatologi , ci de medici de recuperare, medicina fizica si balneologie ( pentru tratamentul conservator). Multa sanatate!

Tahicardia sinusala nu este o aritmie primara (fara nici o cauza) ,ci apare intotdeauna ca raspuns al inimii la diferiti factori ( hipertiroidism, feocromocitom, excesul de tutun, alcool, cafea, stres, febra, boli valvulare, etc). Va recomand sa va adresati unui medic pentru stabilirea cauzei tahicardiei si tratamentul acesteia. Multa sanatate!

Este normal ca nu apar modificari EKG deoarece urmati tratamentul prescris (  Lokren este un betablocant care determina scaderea frecventei cardiace). Multa sanatate!

Da, este corect tratamentul; un tratament medicamentos specific este rareori necesar. Multa sanatate!

Multumesc mult pentru raspuns, insa as dori sa imi raspundeti si la cea de-a doua intrebare si anume: In 10-20 de ani (sau mai putin) aceasta trahicardie sinusala se poate agrava ajungand la o boala mai grava? multumesc din nou.

Informatiile dvs nu sunt corecte, binenteles ca in evolutia tahicardiei sinusale trebuie tinut cont de afectiunea cauzala. Prognosticul pacientilor cu tahicardie sinusala este excelent: nu scurteaza durata de viata sau determina aparitia decesului, accidentului vascular cerebral sau infarctului miocardic. Multa sanatate! 

Prognosticul pacientilor cu tahicardie sinusala este excelent: nu scurteaza durata de viata sau determina aparitia decesului, accidentului vascular cerebral sau infarctului miocardic. Aceasta afectiune, in majoritatea cazurilor, nu va afecteaza mortalitatea unei persoane si majoritatea pacientilor duca o viata normala dupa ce au fost diagnosticati cu tahicardie sinusala. Multa sanatate!

salut .! si eu am tahicardie . am 16 ani . si am palpitati si chestii dinastea . intrebarea mea este :scapi de tahicardie ?

 

Buna ziua Georgiana.!

 Si eu sufar de aceeasi boala ca sti tine. Deobicei cu un regim si un ritm de viata sanatos trece, insa fara medicamentatie mai putin. Mie mi sa recomandat Fenitoina pentru tahicardie. Nu stiu ce sa iti spun, eu unul sunt cu nervi la pamant si poate deaceea nu vad diferenta. Cel mai bine este sa discuti cu un doctor sa iti faca un regim de alimetatie sanatos fara grasimi si o sa vezi diferenta. Multa sanatate!!

Este normal ca nu apar modificari EKG deoarece urmati tratamentul prescris (  Lokren este un betablocant care determina scaderea frecventei cardiace). Multa sanatate!

Este normal ca nu apar modificari EKG deoarece urmati tratamentul prescris (  Lokren este un betablocant care determina scaderea frecventei cardiace). Multa sanatate!

buna . si eu am aceleasi simptome ca si tine , dar am mers la medici timp de  2luni si am facut toate testele recomandate , insa nu am nici un rezultat . astazi chiar mi-au spus ca mai au nevoie de cateva teste . nu stiu ce sa spun . maine mai am un set de teste de facut si sper sa am o explicatie . mail-ul meu este maya_diamant@yahoo.com . mi-ar place sa-mi povestesti despre simptomele tale .

Buna seara!

Foarte multe electrocardiograme au un soft care deceleaza anumite modificari pe EKG si emit un diagnostic, insa nu sunt fiabile aceste interpretari.

Vor fi necesare investigatii suplimentare pentru gasirei cauzei acestei tahicardii sinusale paroxistice. Analize pentru feocromocitom vi s-au luat (metanefrine urinare)? 

Multa sanatate!

Alina D.

Tahicardia sinusala nu este o aritmie primara (fara nici o cauza) ,ci apare intotdeauna ca raspuns al inimii la diferiti factori ( hipertiroidism, feocromocitom, excesul de tutun, alcool, cafea, stres, febra, boli valvulare, etc). Va recomand sa va adresati unui medic pentru stabilirea cauzei tahicardiei si tratamentul acesteia. Multa sanatate!

Tahicardia sinusala nu este o aritmie primara (fara nici o cauza) ,ci apare intotdeauna ca raspuns al inimii la diferiti factori ( hipertiroidism, feocromocitom, excesul de tutun, alcool, cafea, stres, febra, boli valvulare, etc). Va recomand sa va adresati unui medic pentru stabilirea cauzei tahicardiei si tratamentul acesteia. Multa sanatate!

Multumesc mult pentru raspuns, insa as dori sa imi raspundeti si la cea de-a doua intrebare si anume: In 10-20 de ani (sau mai putin) aceasta trahicardie sinusala se poate agrava ajungand la o boala mai grava? multumesc din nou.

Informatiile dvs nu sunt corecte, binenteles ca in evolutia tahicardiei sinusale trebuie tinut cont de afectiunea cauzala. Prognosticul pacientilor cu tahicardie sinusala este excelent: nu scurteaza durata de viata sau determina aparitia decesului, accidentului vascular cerebral sau infarctului miocardic. Multa sanatate! 

Prognosticul pacientilor cu tahicardie sinusala este excelent: nu scurteaza durata de viata sau determina aparitia decesului, accidentului vascular cerebral sau infarctului miocardic. Aceasta afectiune, in majoritatea cazurilor, nu va afecteaza mortalitatea unei persoane si majoritatea pacientilor duca o viata normala dupa ce au fost diagnosticati cu tahicardie sinusala. Multa sanatate!

salut .! si eu am tahicardie . am 16 ani . si am palpitati si chestii dinastea . intrebarea mea este :scapi de tahicardie ?

 

Buna ziua Georgiana.!

 Si eu sufar de aceeasi boala ca sti tine. Deobicei cu un regim si un ritm de viata sanatos trece, insa fara medicamentatie mai putin. Mie mi sa recomandat Fenitoina pentru tahicardie. Nu stiu ce sa iti spun, eu unul sunt cu nervi la pamant si poate deaceea nu vad diferenta. Cel mai bine este sa discuti cu un doctor sa iti faca un regim de alimetatie sanatos fara grasimi si o sa vezi diferenta. Multa sanatate!!

Multumesc mult pentru raspuns, insa as dori sa imi raspundeti si la cea de-a doua intrebare si anume: In 10-20 de ani (sau mai putin) aceasta trahicardie sinusala se poate agrava ajungand la o boala mai grava? multumesc din nou.

buna . si eu am aceleasi simptome ca si tine , dar am mers la medici timp de  2luni si am facut toate testele recomandate , insa nu am nici un rezultat . astazi chiar mi-au spus ca mai au nevoie de cateva teste . nu stiu ce sa spun . maine mai am un set de teste de facut si sper sa am o explicatie . mail-ul meu este maya_diamant@yahoo.com . mi-ar place sa-mi povestesti despre simptomele tale .

Buna seara!

Foarte multe electrocardiograme au un soft care deceleaza anumite modificari pe EKG si emit un diagnostic, insa nu sunt fiabile aceste interpretari.

Vor fi necesare investigatii suplimentare pentru gasirei cauzei acestei tahicardii sinusale paroxistice. Analize pentru feocromocitom vi s-au luat (metanefrine urinare)? 

Multa sanatate!

Alina D.

Buna seara!

Foarte multe electrocardiograme au un soft care deceleaza anumite modificari pe EKG si emit un diagnostic, insa nu sunt fiabile aceste interpretari.

Vor fi necesare investigatii suplimentare pentru gasirei cauzei acestei tahicardii sinusale paroxistice. Analize pentru feocromocitom vi s-au luat (metanefrine urinare)? 

Multa sanatate!

Alina D.

am o tahicardie sinusala, am fost internat o saptamina pe sectia de cardiologie a Spitalului din Tg. Mures, mi s-a facut studiu electro ca sa nu am T.P.S.V. si am fost diagnosticat cu Tahicardie Sinusala. Am momente cand simt pentru o fractiune de secunda ca mi se intrerupe tot aerul dupa care am tahicardie. e vreo problema cu acea intrerupere a aerului sau e normal.de o perioada am si TA 140 cu 90, scade la 120 cu 80 doar cand stau intins. Mi sa prescris atenolol 50 mg dimineata si 50 mg seara dar m-am simtit rau, aveam impresia ca inima bate fortat aveam un puls de 55 si am inceput sa reduc doza pana la 25 mg dimineata iar acum de 4 zile nu mai iau de loc si ma simt bine.

 Eu am avut unele simptome total aiurea..cand inima pulsa greu sangele,asa am simtit,cand prea repede si ma agitam.Am si o durere in piept(torace)si am fost diacnosticat si cu tahicardie.Am simtit exact acelesi stari cum ca ma incalzesc deodata si ma ia un lesin(nu am lesinat dar am avut impresia ca mai am putin si lesin)si am mai avut parte de o senzatie cum ca mi se ia respiratia..Am momente cand ma simt bn ,am momente cand ma simt legat de o traire in chinuri cu respiratia din ce in ce mai grea si batai de inima aiurea plus o durere in torace aparte....

Senzatia de oboseala poate fi o reactie adversa la propanolol. Frecventa cardiaca 70-80 batai/minut este normala. Ar trebui sa consultati un medic cardiolog pentru un consult amanuntit (eventual daca sunteti tanar eu as merge mai degraba de un anxiolitic- exemplu Xanax) si binenenteles ar trebui exclusa o afectiune endocrinologica (hipertiroidism??). Multa sanatate!

Senzatia de oboseala poate fi o reactie adversa la propanolol. Frecventa cardiaca 70-80 batai/minut este normala. Ar trebui sa consultati un medic cardiolog pentru un consult amanuntit (eventual daca sunteti tanar eu as merge mai degraba de un anxiolitic- exemplu Xanax) si binenenteles ar trebui exclusa o afectiune endocrinologica (hipertiroidism??). Multa sanatate!

Buna ziua Georgiana.!

 Si eu sufar de aceeasi boala ca sti tine. Deobicei cu un regim si un ritm de viata sanatos trece, insa fara medicamentatie mai putin. Mie mi sa recomandat Fenitoina pentru tahicardie. Nu stiu ce sa iti spun, eu unul sunt cu nervi la pamant si poate deaceea nu vad diferenta. Cel mai bine este sa discuti cu un doctor sa iti faca un regim de alimetatie sanatos fara grasimi si o sa vezi diferenta. Multa sanatate!!

Senzatia de oboseala poate fi o reactie adversa la propanolol. Frecventa cardiaca 70-80 batai/minut este normala. Ar trebui sa consultati un medic cardiolog pentru un consult amanuntit (eventual daca sunteti tanar eu as merge mai degraba de un anxiolitic- exemplu Xanax) si binenenteles ar trebui exclusa o afectiune endocrinologica (hipertiroidism??). Multa sanatate!

Marti,17.11.2009 dimineata cind m-am trezit si m-am ridicat din pat, s-a intors casa cu mine o ameteala puternica m-a lovit dintr-o data ,am ajuns la baie tinindu-ma de ce aveam in cale usa, pereti ,am avut curajul sa ies pe strada sa merg la servici si cu gindul ca trebuie sa ajung la servici nu am realizat ca de fapt starea mea e deadreptul periculoasa.avind pe nepotelul meu alaturi de mine, am reusit zic eu sa nu ma fac de ris pe strada,ca nu am atras prea tare atentia asupra mea,fiind atit de ametita aproape ca masuram latimea trotuarului,singurul meu punct de orientare il aveam pe nepotelului meu care mergea si el la scoala . La servici norocul meu era faptul ca sed pe scaun la birou .Intoarcerea mea acasa a fost teroarea pe pamint,norocol meu era ca am avut sprijin pe sotul meu,pe care l-am sunat sa vina dupa mine llll La servici nu am avut nici macar o clipa sanzatia de ameliorare  ameteala nu a diparut am stat acasa pina joi dupaamiaza cind am fost la dispensar dr.mi-a luat tensiunea si era de 170/120 am primit imediat tableta nifedipin si la 1h teniunea a scazut la 160/ 120 am primit tratament tertensiv,betaserc,ginkobiloba.Astazi 30.11.2009 tensiunea e de 160/110 ,ameteala nu mai e de aceeasi intensitate dar persista   ce ma sfatuiti avind in vedere ca diagnosticul pe care l-am primit e tahicardie sinusala pulsul il am de 110 si am slabiciune in picioare si simt inc a dezechilibru >    va multumesc                                                                              

Daca diagnosticul principal este tahicardie sinusala nu inteleg tratamentul dvs: tertensiful este antihipertensiv, fara efect pe frecventa cardiaca; betaserc este un vasodilatator cerebral (creste fluxul de sange la nivelul creierulu) si este adm. pentru ameliorarea ametelilor; gingkobiloba este supliment nutritiv - deci nu primiti nimic pentru controlul tahicardiei , iar tensiunea este in continuare mare. Ar trebui sa consultati un medic pentru stabilirea un tratament corect. Multa sanatate!

salut ..... acum ceva timp intr-o seara mi-a crescut pulsul rau .... n-am acordat mare atentie crezand ca e de la oboseala .... dimineata m-am simtit rau simteam intepaturi si dureri ale inimii si simteam ca , crezste pulsul scade dar des din juma in juma de ora  si am stat acasa crezand ca imi va trece .... in decurs de 3 zile nu a avut loc nici o schimbare ba parca mai rau era ..... a treia zii seara mi-a fost mai rau decat de obicei si m-am dus la spital unde mi-a zis ca am tahicardie sinusala 148 batai pe minut . eu locuiesc in Campina si m-a trimis la ploiesti unde m-a internat 3 zile . cand am ajuns acolo mi-a mai facut o data un ekg din care rezulta ca am tahicardie sinusala  104 batai pe minut . m-a tinut in spital 3 zile in care mi-a facut tratamet pentru amigdalite ca le aveam unflate .... asta nu conteaza ... la cardiologie mi-a zis ca am o posibila nustiu ce la o valva .... dar consultatia mi sa parut o bataie de joc aceasta durand 8 minute aprx in care a ascultat cu ceva inima si m-a ciocanit cu degetele toracele ... dupa ce am iesit din spital m-am simtit si ma simt obosit intruna si mi-a mai fost rau o data si mi-a zis de la spital ca daca mi-e rau sa iau un sfert din o pastila care mi-a dato acolo se numeste propranolol ... am luat un sfert ca mi-a fost rau adica imi crescuse pulsul la 100 batai ... mi-a trecut dupa ce am luat ... dar in rest acum ma simt obosit si fara vlaga si ma mai inteapa din cand in cand inima ...daca stau linistit pe scaun pulsul imi ajunge la 60 batai si daca merg pe afara de exemplu am 70-80 batai .... dar tot obosit ma simt si cand fac miscare .... imi voi face control la inima dar dupa sarbatori ca acum nu mai face nimeni ...

Buna ziua! In decembrie 2009 am fost internata la sectia de cardiologie , dupa ce vreo 4 luni la rand medicii m-au diagnosticat cu astm bronsic si boala de reflux , ca in final sa mi se spuna ca am tahicardie sinusala cu un ritm al inimii de 140 batai /minut. Mi s-a dat metropolol de 25 mg , bromazepam si calciu cu magneziu si vitamina d3. dupa deja o luna de tratament , ma simt la fel de lesinata , de obosita , cu dureri in torace iar medicul imi spune ca e normal sa ma simt asa , desi am doar 31 ani si tot medicul imi spune ca e boala anormala la varsta mea , desi nu e ceva grav. intrebarea mea e daca acest metropolol trebuie luat tot restul vietii s-au se poate renunta la el.mentionez ca am facut toate testele ptr glanda tiroida si e la locul ei . multumesc frumos

BUNA ZIUA IN 16 IANUARIE MI-AM FACUT VACCINU ANTI GRIPAL (IMPOTRIVA GRIPEI NOI) SI LA APROXIMATIV JUMATE DE ORA AM FACUT TAHICARDIE SINUSALA  CU UN PULS DE 140 . DUPA 4 ORE PULSU MI-AI REVENIT LA 110 SI NU SACDE NUMAI DACA STAU IN PAT CAND REVINE LA NORMAL ASTA SE INTAMPLA DE 5 ZILE MI-AM FACUT EGK SI ECO CARDIOGRAFIE SI DIAGNOSTICU A RAMAS ACELASI TENSIUNE ESTE 130 S  SI 70- 80 D MAI AM SI JUNGIURI IN ZONA PRECORDIALA DAR NU DUREAZA NUMAI CATEVA SECUNDE ..CE AR PUTE FI? MULTUMES ANTICIPAT

Reactiile adverse exacte ale vaccinului impotriva gripei AH1N1 nu se cunosc, deci nu va pot spune daca exista sau nu o legatura. Junghiurile in regiunea precordiale sunt palpitatii (simptom al tahicardiei sinusale). Avand in vedere ca ecografia cardiaca a exclus probabil prezenta unei boli cardiace, atunci tahicardia poate fi datorata unui stres emotional cel mai probabil. Daca simptomele persista ar tb sa consultati un medic pentru tratament medicamentos (anxiolitic, betablocant). Multa sanatate!

Buna ziua si mii de multumiri pentru articolul publicat. Mama mea are de la varsta de 20 de ani o tahicardie cu debut instant si cu amplitudinea bataii foarte mare incat are senzatia ca o sa moara. Criza aceasta dureaza de la cateva secunde pana la un max de 45min. A fost la multi doctori care i-au dat diferite medicamente pana s-a realizat ca nu se cunoaste cauza asa ca in final s-a ramas la un tratament de egyloc si xanax,desi este o persoana calma,poate depresiva doar, iar crizele nu le are niciodata intr-un moment de suparare. Problema este ca  la 18 de ani am inceput si eu sa am tahicardie cu amplitudine crescuta dar fara debut instant. Ma simt rau incontinuu iar medicamentele prescrise sunt ca ale mamei, xanax e inutil, egyloc foarte bun, problema este ca am si astm bronsic si nu pot combina singulaire cu betablocante. Si ce e si mai grav am inceput sa am rar pt cateva sec, in general cand stau in pat niste batai rapide, relativ puternice resimtite pana in gat asemanatoare unui fluture sau pasare dand din aripi.Nu sunt depresiva,nici nervoasa. Mentionez ca am si lipsa de calciu si fier si ca majoritatea doctorilor nu ma baga in seama deoarece considera ca sunt prea tanara,21 de ani, dar eu nu mai rezist, pur si simplu imi bate inima prea tare. Nu stiu ce sa mai fac. Ce parere aveti si ce imi recomandati?

si eu am tahicardie sinuisala  cei care aveti intrati pe id ul meu claudelu_claus91  sa vorbim anumite lucruri

Mama mea a avut tahicardie sinusala si as vrea sa stiu daca se si mosteneste boala.De cateva zile am batai rapide ale inimi si o durere in piept si pt. cateva secunde nu pot respira . nu am fost la medic .

Se instaleaza de la emotii puternice................eu cand sunt fericita ma simt perfect,cand am problemele sentimentale,mi se accelereaza bataile inimii.............deci,nu mai puneti totul la inima...........multa sanatate!!!!!!!!!!!

si eu am ajuns intr-o zi la urgente si am fost diagnosticata de specialist cu tahicardie sinusala-fara puls de expuizare,fac tratament cu lokren dar astazi am facut la lucru testul anual printre care :glicemia si ekg la care medicul mi-a zis rinjit :nu aveti d-na nici o tahicardie !!!nu i-am zis nimic pentru ca nu stiam ca sa-i zic:ca nu apare tot timpul si ca e o accelerare de ritm ??ar fi trebuit sa reiese la ekg..voi ce parere aveti??am vrut sa-i zic :ce esti mai destept ca un cardiolog dar am ramas socata cit de urit mi-a vorbit..dar i-am explicat ca iau tratament si poate de asta a fost ok...va rog sa-mi raspunde-ti

Buna! Am 17 ani, zilele trecute am facut un EKG pentru ca am avut probleme cu tensiunea (simteam ca imi iese inima din piept, iar cand mi s-a luat tensiunea aveam 13 cu 9). Am fost la medic si mi s-a citit EKG-ul si am fost diagnosticata cu trahicardie sinusala. (in momentul EKG-ului aveam 120 de batai/minut) Mi s-a spus ca nu are rost sa incep de la varsta aceasta cu medicamente iar atunci cand am o "criza" (simt ca ritmul cardiac este mare) sa beau ceai de plante cu efect linistitor (ex: tei) si sa stau linistita in pat. Intrebarea mea este daca e ok ce mi-a recomandat doamna doctor si daca aceasta trahicardie sinusala in 10-20 de ani se poate agrava, adica daca pot ajunge la alta boala mai grava. Astept un raspuns urgent! Multumesc

BUNA SEARA AM SI EU CATEVA INTREBARI LEGATE DE ACEASTA BOALA AM E O TAHICARDIE SINUZALA DE LA VARSTA DE 15 ANI IN PREZENT AM 22 DE ANI JUMATE DE TREI SAPTAMANI AU REABARUT ACELE NEPLACUTE STARI DE DIMINEATA PANA SEARA GREATA, ARSURI IN PIEPT ,INTEPATURI , OBOSEALA IN PICIOARE, AM FOST LA CAMERA DE GARDA LA SPITALUL SFANTUL PANTELIMON MI S-A FACUT EKG SI A ARATA EGK APROAPE NORMAL TAHICARDIE SINUZALA 130 PULSUL TENSIUNEA 12 CU9 MI-SA PRESCRIS O RETETA CU BETANOL O PASTILA PE ZI TIMP DE 30 DE ZILE INTREBAREA MEA ESTE IN CE MASURA TAHICARDIA SINUZALA SCURTEAZA VIATA PACIENTULUI? MI S-AU FACUT SI ANALIZE PTR DOZARE A HORMONILOR SI NU SUNT NICI HIPER NICI HIPO SI NU ESTE NICI CEVA GENETIC .MULTUMESC ASTEPT UN RASPUNS SINCER

Pagini

Adaugă comentariu nou