Titlu

Cum se pastreaza (stocheaza) laptele muls de mama?

Intrebari frecvente despre stocarea laptelui muls

Desi putini sunt barbatii care chiar isi conving partenerele sa alapteze, mult mai mai adesea motivatia mamei de a alapta depaseste devotamentul tatalui fata de aceasta idee. sarcina

Dar este o mare diferenta intre un barbat care este de acord ca partenera lui sa alapteze si unul care in mod deliberat creeaza atmosfera necesara pentru succesul alaptarii.

Oferiti sustinere si incurajare!

Alaptatul poate fi solicitant din punct de vedere emotional, extenuant din punct de vedere fizic si uneori inconfortabil. Aproape toate proaspetele mamici au indoieli despre capacitatea lor de a se ocupa de un nou-nascut neajutorat.

Mamele care alapteaza au adesea temeri suplimentare legate de calitatea si cantitatea laptelui, de corectitudinea tehnicii lor de alaptare, sau de capacitatea lor de a depasi problemele legate de lactatie.

Ca tata puteti juca un rol cheie in a sustine increderea partenerei, inconjurand-o cu complimente, laudandu-i eforturile si spunandu-i cuvinte de incurajare. Acest rol de sustinere poate fi deosebit de dificil cand femeia este foarte obosita si foarte descurajata.

Cand o femeie este supusa unui stres extrem, este posibil ca dumneavoastra sa nu stiti cum sa va sustineti mai bine partenera. Poate nu stiti sigur daca ea asteapta sa-i spuneti "Nu renunta, poti face asta" sau "Ai facut tot ce ai putut. E in regula sa treci la biberon".

Daca nu stiti sigur cum sa-i vorbiti partenerei, incercati sa-i explicati ca nu stiti prea bine ce sa-i spuneti, dar vreti sa o sustineti in orice mod puteti. In unele zile are nevoie doar sa fiti umarul pe care plange.
Intrebare:
Pot adauga lapte proaspat muls in recipientul cu lapte deja congelat?

Raspuns:
Da, dar cel mai bine este sa il raciti mai intai in frigider. Daca adaugati lapte proaspat pompat peste laptele deja congelat puteti face ca o parte din laptele congelat sa se topeasca, apoi sa inghete din nou. Alta problema cand adaugati lapte proaspat peste lapte inghetat este ca va trebui sa il folositi pana la data corespunzatoare laptelui deja congelat. Astfel, devine mai dificil sa tineti evidenta vechimii laptelui.

Intrebare:
De unde stiu ca laptele nu mai este bun?

Raspuns: Daca stocati corect laptele, nu ar trebui ca laptele sa se strice. Laptele de mama se separa singur, grasimea din el ridicandu-se la suprafata. Acest lucru este normal si nu inseamna ca laptele s-a stricat. Poate ca uneori poate fi mai subtire sau poate fi colorat in albastru - si aceste lucruri sunt normale.

Alta problema apare atunci cand dumneavoastra sau altcineva mirositi laptele. Uneori, laptele de mama care este a fost congelat sau stocat in frigider miroase a sapun sau chiar are si un gust ciudat. Asta nu inseamna ca este stricat.

Inainte de a arunca laptele aflat in stare perfecta, ganditi-va cum a fost stocat. Daca a fost refrigerat dupa pompare si stocat corect, probabil ca nu trebuie sa-l aruncati. Totusi, daca sunteti ingrijorata in privinta asta, daca laptele miroase a ranced sau a acru atunci aruncati-l.

Intrebare:
Cat de mari trebuie sa fie portiile de lapte pe care le stochez?

Raspuns:
Este mai bine sa stocati laptele muls in mici portii de lapte (circa 90-120 ml in pungute sau in recipientele speciale). Dupa ce ati dezghetat laptele, nu-l mai congelati. Daca stocati laptele de mama in portii de 240-300 ml, puteti ajunge sa aruncati laptele in cazul in care bebelusul nu il termina in 24 de ore.

Adaugă comentariu nou