Esti aici:Ghid medical / Copilul / Consumul de lichide in timpul sarcinii


Consumul de lichide in timpul sarcinii


Apa reprezinta unul din elementele esentiale ale unei alimentatii echilibrate in sarcina. Expertii recomanda o cantitate de cel putin 2 litri de lichide pe zi, cu preponderenta apa minerala sau plata, lapte si sucuri de fructe. Ceaiurile calmante cum ar fi cel de musetel sau de tei consumate de mamica pot avea un efect pozitiv asupra bebelusului.
Retentia de lichide in sarcina este un fenomen normal atunci cand nu este exagerata. Volumul sanguin creste in sarcina cu 20-40% si are nevoie de apa pentru acest lucru. Altfel, gravida este predispusa la hipertensiune si alte complicatii cardiovasculare. In prima perioada de sarcina consumul suficient de lichide este important mai ales la femeile care vomeaza din cauza greturilor pentru a contrabalansa riscul de deshidratare. Consumul suficient de lichide in timpul sarcinii este esential pentru functionarea normala a rinichilor si evitarea constipatiei.
Cafeaua, ceaiurile energizante si bauturile tip cola sunt nerecomandate, pentru ca au in compozitia lor cofeina. Cofeina trece prin placenta si ajunge in sangele bebelusului,creste riscul de avort spontan,hipertensiune arteriala, favoriza anemia si nasterea unui copil cu masa mica. Limiteaza consumul sau schimba cafeaua cu produse decafeinizate.
Bauturile carbogazoase cu aroma de fructe sunt de evitat pentru ca baloneaza ,dau discomfort abdominal si au continut crescut in zahar.
Alcoolul trebuie eliminat complet,nici o cantitate nu este considerata sigura in timpul sarcinii. Consumul moderat al bauturilor alcoolice in timpul sarcinii se asociaza cu dificultati de memorare si invatare ale copilului. Alcoolul trece de bariera placentara si ajunge in sangele copilului, putand provoca sindromul alcoolismului fetal sau defecte de nastere.


NOTA: Inainte de a adauga comentariul te rugam sa mai petreci 20 de secunde revizuindu-l. Din dorinta de a avea o comunitate cat mai utila si cat mai placuta te rugam ca raspunsurile tale sa respecte 2 reguli minimale:
  • - o exprimare corecta gramatical (toate propozitiile incep cu litere mari si se termina cu semne de punctuatie, fara prescurtari de tipul "nush", "acm", "adik" si fara dezacorduri flagrante).
  • - sa lasam obscenitatile pentru cei mai putin inteligenti.
Multumim!
echipa i-medic.ro

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Aceasta intrebare are rolul de a preveni spam-ul.
Image CAPTCHA
Introduceti caracterele exact in forma in care apar in imagine.