ocluzie intestinala


Tatal meu in varsta de 77 ani a facut ocluzie intestinala in urma unei operatii de Neoplasm de rect.
La 10 zile dupa operatia de ocluzie intestinala, a facut iar ocluzie si a fost reoperat.
Medicul chirurg ne-a zis ca i-a spalat intestinul subtire, care se adunase ca un ghem, din cauza aderentelor.
Ne este teama sa nu faca iar ocluzie.
Ce putem face in continuare ?
Exista si alte metode de a scapa de aceste aderente ? Sau post+operator exista un tratament specific care sa stimuleze functionarea intestinului ?


loading...
NOTA: Inainte de a adauga comentariul te rugam sa mai petreci 20 de secunde revizuindu-l. Din dorinta de a avea o comunitate cat mai utila si cat mai placuta te rugam ca raspunsurile tale sa respecte 2 reguli minimale:
  • - o exprimare corecta gramatical (toate propozitiile incep cu litere mari si se termina cu semne de punctuatie, fara prescurtari de tipul "nush", "acm", "adik" si fara dezacorduri flagrante).
  • - sa lasam obscenitatile pentru cei mai putin inteligenti.
Multumim!
echipa i-medic.ro

Opţiuni de afişare a comentariilor

Alege modalitatea preferată de afişare a comentariilor şi apasă "Salvare opţiuni" pentru a activa modificările propuse.

buna ziua,am un baiat de 6 ani,acum la gr mare,am amanat un an deoarece avem dificultati la vorbire,am schimbat educatoarele si colectivul(precizez ca 2 ani a mers in acceasi gradinita cu alte educatoare mai tolerante si nu am avut probleme),anul acesta mai mereu dimineata la gradi varsa,am pus pe seama lactatelor,deoarece el nu mananca ,dar si in alte zile cand nu sunt la masa lactate varsa,,o doamna este mai blanda,alta agitata de fire ,,noi facem logopedie ,este mai emotiv ,,,acasa nu varsa deloc,am mers la medic si nu i-am gasit nimic dupa ce varsa este ff vesel se joaca ,la masa de pranz nu are nimic,,doamna agitata este ff revoltata si nu stie ce are,,,eu banuiesc ca se mai repede la el,il cearta deoare imi spune ca il mai pune la colt,,citind reportajul,acum cred ca varsa de frica,sau este ceva psihic >va rog dvs ce ziceti???

Exista medicatie prokinetica (care stimuleaza motilitatea intestinala), dar nu se administreaza imediat postoperator, insa prezenta aderentelor peritoneale care apar dupa operatiile la nivel intestinal nu au decat solutie chirurgicala (inteleg ca acestea au fost cauza ocluziei).

Multa sanatate!

Alina D.

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Aceasta intrebare are rolul de a preveni spam-ul.
Image CAPTCHA
Introduceti caracterele exact in forma in care apar in imagine.