Esti aici:Ghid medical / Plante medicinale / Busuioc


Busuioc


Alte denumiri ale busuiocului

Basilici Herba, busuioc comun, busuioc de gradina, Krishna Tulsi (busuioc indian rosu) sau busuioc dulce.

Ce este busuiocul?

Busuiocul este o planta folosita in intreaga lume drept condiment pentru mancaruri. In plus, specialistii folosesc aceasta planta (cu exceptia radacinilor) pentru a fabrica anumite produse medicamentoase.

Nu exista suficiente informatii care sa ateste eficienta busuiocului in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • guturai, pierderea apetitului, gaze intestinale, spasme stomacale, tulburari renale, reglarea circulatiei sanguine, viermi intestinali, negi si muscaturi de sarpe sau insecte.

Care este modul de actiune al busuiocului?

Busuiocul contine un numar mare de substante chimice eficiente pentru combaterea viermilor intestinali. In plus, aceasta planta este bogata in vitamina C, calciu, magneziu, potasiu si fier.

Precautii in ceea ce priveste busuiocul

Administrat pentru perioade scurte de timp, busuiocul nu prezinta riscuri majore asupra organismului, la adulti. Cu toate acestea exista riscul ca anumite persoane sa dezvolte hipotensiune arteriala ca urmare a administrarii unui tratament pe baza de busuioc. Deasemenea aceasta planta poate cauza afectiuni ale ficatului sau altor organe majore din organism.

ATENTIE: Nu foloiti ulei de busuioc.

In cantitati folosite pentru prepararea hranei, busuiocul poate fi consumat in siguranta de copii, femei insarcinate sau cele care alapteaza. In doze mai mari exista riscul ca aceasta planta sa duca la aparitia unor efecte secundare severe.

Doze recomandate

Doza optima de busuioc depinde de anumiti factori precum varsta, sanatatea si conditiile medicale preexistente ale fiecarei persoane. Pana in prezent studiile de specialitate nu au reusit sa stabileasca o doza sigura de busuioc.


NOTA: Inainte de a adauga comentariul te rugam sa mai petreci 20 de secunde revizuindu-l. Din dorinta de a avea o comunitate cat mai utila si cat mai placuta te rugam ca raspunsurile tale sa respecte 2 reguli minimale:
  • - o exprimare corecta gramatical (toate propozitiile incep cu litere mari si se termina cu semne de punctuatie, fara prescurtari de tipul "nush", "acm", "adik" si fara dezacorduri flagrante).
  • - sa lasam obscenitatile pentru cei mai putin inteligenti.
Multumim!
echipa i-medic.ro

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Aceasta intrebare are rolul de a preveni spam-ul.
Image CAPTCHA
Introduceti caracterele exact in forma in care apar in imagine.