Esti aici:Ghid medical / Plante medicinale / Patrunjel de camp


Patrunjel de camp


Alte denumiri ale patrunjelului de camp

Pimpinella magna, Pimpinella major, Pimpinella saxifrage, Pimpinellae herba, Pimpinellae radix, frunze de patrunjel de camp, radacina de patrunjel de camp.

Ce este patrunjelul de camp?

Patrunjelul de camp este o planta ale carei radacini si parti superioare sunt folosite pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta patrunjelului de camp in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • infectii respiratorii, rani, infectii ale tractului urinar, calculi renali si calculi biliari, retentie de lichide, tulburari stomacale si intestinale si tratarea varicozei venoase.

Care este modul de actiune al patrunjelului de camp?

Substantele continute de patrunjelul de camp si-au dovedit eficienta pentru relaxarea bronhiilor si eliminarea secretiilor de la acest nivel.

Precautii in ceea ce priveste patrunjelul de camp

Pana la momentul actual studiile de specialitate nu au stabilit daca patrunjelul de camp prezinta riscuri pentru organismul uman.

Femeile insarcinate si cele care alapteaza trebuie sa evite patrunjelul de camp.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de patrunjel de camp, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, starea generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.


NOTA: Inainte de a adauga comentariul te rugam sa mai petreci 20 de secunde revizuindu-l. Din dorinta de a avea o comunitate cat mai utila si cat mai placuta te rugam ca raspunsurile tale sa respecte 2 reguli minimale:
  • - o exprimare corecta gramatical (toate propozitiile incep cu litere mari si se termina cu semne de punctuatie, fara prescurtari de tipul "nush", "acm", "adik" si fara dezacorduri flagrante).
  • - sa lasam obscenitatile pentru cei mai putin inteligenti.
Multumim!
echipa i-medic.ro

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Aceasta intrebare are rolul de a preveni spam-ul.
Image CAPTCHA
Introduceti caracterele exact in forma in care apar in imagine.