Esti aici:Ghid medical / Plante medicinale / Ulei de floarea soarelui


Ulei de floarea soarelui


Alte denumiri ale uleiului de floarea soarelui

Corona Solis sau Helianthus annuus.

Ce este uleiul de floarea soarelui?

Acest tip de ulei este extras din semintele plantei floarea soarelui. Uleiul de floarea soarelui este utilizat pentru fabricarea unor produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta uleiului de floarea soarelui in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • artrita, constipatie, afectiuni cutanate, vindecarea ranilor si scaderea nivelului lipoproteinelor cu densitate joasa (LDL), cunoscut si sub denumirea de colesterol “rau”.

Care este modul de actiune al uleiului de floarea soarelui?

Uleiul de floarea soarelui este folosit in alimentatie ca sursa de grasimi nesaturate, pentru a inlocui grasimile saturate.

Precautii in ceea ce priveste uleiul de floarea soarelui

Administrat in doze recomandate de medicii specialisti uleiul de floarea soarelui nu prezinta riscuri asupra organismului. Cu toate acestea, in cazul persoanelor diagnosticate cu diabet tip 2, uleiul de floarea soarelui poate duce la cresterea nivelului de zahar din sange si creste riscul de rigidizare a arterelor (ateroscleroza).

Urmatoarele persoane trebuie sa evite uleiul de floarea soarelui:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele alergice la rugina (Senecio jacobala), galbenele sau margarete;
  • persoanele diagnosticate cu diabet.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de ulei de floarea soarelui, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.


NOTA: Inainte de a adauga comentariul te rugam sa mai petreci 20 de secunde revizuindu-l. Din dorinta de a avea o comunitate cat mai utila si cat mai placuta te rugam ca raspunsurile tale sa respecte 2 reguli minimale:
  • - o exprimare corecta gramatical (toate propozitiile incep cu litere mari si se termina cu semne de punctuatie, fara prescurtari de tipul "nush", "acm", "adik" si fara dezacorduri flagrante).
  • - sa lasam obscenitatile pentru cei mai putin inteligenti.
Multumim!
echipa i-medic.ro

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Aceasta intrebare are rolul de a preveni spam-ul.
Image CAPTCHA
Introduceti caracterele exact in forma in care apar in imagine.