You don't have Javascript enabled. Hover for more information! But don't worry: you can still use this web site! You have two options:
  • enable Javascript in your browser and then refresh this page, for a much enhanced experience.
  • click the Update button every time you want to update the selection.

Esti aici:Ghid medical / Femeia / La ce varsta se instaleaza menopauza?


La ce varsta se instaleaza menopauza?


Varsta la care apare menopauza este in medie varsta de 49 de ani, dar variatiile individuale sunt foarte mari(40-55 de ani). Probabil ca aceasta varsta este programata genetic si in mod cert nu are legatura cu varsta la care se instaleaza prima menstruatie.
In general varsta de instalare, ca si fenomenele ce o insotesc avand o determinare familiala, legata de a rudelor de sex feminin: mama, bunici, matusi.
In rare situatii, la 1% dintre femei, menopauza se instaleaza mai devreme, sub 40 de ani. In acest caz se vorbeste de menopauza precoce si sunt implicaţi factori genetici, autoimuni, fumatul, malnutritia, lipsa sarcinilor, chimioterapie sau radioterapie în antecedente. Practicarea unei histerectomii (inlaturarea uterului) induce o menopauza imediata, indiferent de varsta, daca este insotita si de extirparea ovarelor.
In cazul in care menopauza se instaleaza in jurul varstei de 60 de ani, vorbim de o menopauza tardiva.

TAGS

loading...
NOTA: Inainte de a adauga comentariul te rugam sa mai petreci 20 de secunde revizuindu-l. Din dorinta de a avea o comunitate cat mai utila si cat mai placuta te rugam ca raspunsurile tale sa respecte 2 reguli minimale:
  • - o exprimare corecta gramatical (toate propozitiile incep cu litere mari si se termina cu semne de punctuatie, fara prescurtari de tipul "nush", "acm", "adik" si fara dezacorduri flagrante).
  • - sa lasam obscenitatile pentru cei mai putin inteligenti.
Multumim!
echipa i-medic.ro

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.
CAPTCHA
Aceasta intrebare are rolul de a preveni spam-ul.
Image CAPTCHA
Introduceti caracterele exact in forma in care apar in imagine.