Termen cautat

Modul de folosire al steriletului si contraindicatiile acestuia

Categorii
Imagini

Dispozitivul intrauterin sau steriletul reprezinta un dispozitiv din plastic ce poate fi plasat in interiorul cavitatii uterine pentru a preveni sarcina. Acesta este prevazut cu un fir de plastic la unul dintre capete pentru a asigura, pe de o parte, plasarea corecta a acestuia, si pe de alta parte, pentru a putea fi indepartat cu succes. In prezent numarul femeilor care apeleaza la aceasta forma de contraceptie este in crestere deoarece steriletul reprezinta una dintre cele mai putin costisitoare metode de contraceptie pe termen lung. In plus, daca decideti sa aveti un copil, acesta poate fi indepartat cu succes in orice moment, fara implicatii majore sau efecte secundare.

Modul de utilizare al steriletului si metoda de indepartare a acestuia
Inainte de introducerea steriletului, medicul dumneavoastra specialist va va efectua un examen medical amanuntit pentru a va putea evalua starea medicala a organelor genitale interne. Este important sa stiti ca steriletul poate fi plasat in oricare faza a ciclului menstrual, dar cea mai buna perioada este insa dupa terminarea menstruatiei, deoarece atunci cervixul dumneavoastra este mai moale. Pentru aceasta medicul ginecolog va folosi un speculum pentru deschiderea vaginului, si un dispozitiv special pentru plasarea steriltului. Acest dispozitiv are menirea de a strange capetele in forma de „T” a dispozitivului intrauterin pana in momentul in care acesta etse plasat corespunzator. Odata asezat in pozitia corecta dispoztivul este retras, ramanand doar steriletul. Capatul de plastic al steriletului va ramane cu aproximativ 2-3 cm in afara zonei cervicale, fara a iesi insa din cavitatea vaginala.

Dupa ce steriletul a fost introdus este posibil ca medicul specialist sa va recomande un calmant pentru durere, ce va fi administrat la o ora dupa aceasta operatiune, pentru a preveni crampele abdominale puternice. Dupa introducerea steriletului va puteti relua fara probleme activitatile dumneavoastra normale.

Daca la un moment dat veti decide sa renuntati la sterilet este recomandat sa nu incercati indepartarea acestuia la dumneavoastra acasa, deoarece va puteti produce leziuni grave la nivelul cavitatii intrauterine. Odata ce ati stabilit o intalnire cu medicul ginecolog, acesta va va scoate steriletul tragand cu atentie capatul de palstic al acestuia. In cazuri destul de rare cervixul este atat de dilatat incat medicul specialist va fi nevoit fie sa recurga la o anestezie locala, fie chiar sa intervina chirurgical pentru indepartarea dspozitivului intrauterin.

Tipuri de sterilet: avantaje si deavantaje
In prezent pe piata exista doua tipuri de sterilet: cele de cupru si cele pe baza de hormoni, acestea din urma folosind hormonul levonorgestrel.

1. Steriletul de cupru
Acest tip de sterilet este prevazut cu o cantitatea mica de cupru pe bratele in forma de „T”, care va fi eliberat progresiv la nivelul cavitatii uterine. Cuprul are rolul de a impiedica spermatozoizii sa ajunga pana la ovul pentru a-l fertiliza. Daca acest lucru se intampla totusi, atunci steriletul va actiona pentru a preveni dezvoltarea viitoarei sarcini.

Steriletul pe baza de cupru poate fi lasat in interiorul organismului pentru o perioada de aproximativ 10 ani, si deasemenea poate fi indepartat oricand in acest interval de timp.

2. Steriletul pe baza de hormoni
Acest tip de sterilet functioneaza pe baza unei cantitati de hormon levonorgestrel, similar progesteronului. Rolul acestui hormon este de a ingrosa mucusul cervical impiedicand astfel spermatozoizii sa ajunga pana la ovul pentru a-l fecunda. Cu toate acestea in primul an de la implantarea steriletului aproximativ 1 din 1000 de femei raporteaza cazuri de sarcina accidentala.

Steriletul pe baza de hormoni poate fi lasat in interiorul cavitatii uterine pentru o perioada de timp de aproximativ 5 ani, si, in plus, poate preveni riscul sarcinilor tubale si al bolilor inflamatorii pelviene, precum si reducerea coniderabila a ciclului menstrual.

Un studiu statistic realizat recent releva faptul ca in prezent steriletul ste considerat cea mai fiabila, confortabila si ieftina metoda de contraceptie. Printre avantajele acestuia amintim:
- riscul aparitiei efectelor secundare este minim;
- poate fi implantat la 6 saptamani dupa nastere sau dupa efectuarea unui avort;
- poate fi folosit cu succes si de catre femeile care alapteaza, fara a influenta compozitia laptelui mamar;
- nu poate fi simtit nici de catre partener si nici de catre femeia care il poarta in timpul actului sexual;
- nu este contraindicat persoanelor fumatoare sau hipertensive;
- diminueaza considerabil intensitatea fluxului sanguin in timpul menstuatiei.

Ca orice alta metoda contraceptiva si dispozitivul intrauterin are unele dezavantaje, precum:
- in 5% dintre cazuri exista riscul ca dispozitvul intrauterin sa alunece din interiorul cavitatii uterine in primul an de la implantare. Tocmai de aceea medicii recomanda ca in timpul menstruatiei sa verificati in fiecare zi existenta firului de plastic la nivelul cavitatii vaginale, precum si atentie sporita in momentul introducerii sau a scoaterii tampoanelor interne;
- desi rar intalnit exista riscul dezvoltarii unei sarcini ectopice, caz in care este necesar sa va adresati imediat medicului dumneavoastra specialist;
- in timpul inroducerii steriletului exista posibilitatea lezarii peretilor uterini.

Deasemnea folosirea sterileului ca metoda contraceptiva este contraindicata in urmatoarele cazuri:
- femeile insarcinate sau cele care au fost diagnosticate cu cancer cervical, sau uterin;
- femeile care in ultimele 12 luni au fost diagnosticate cu boli inflamatorii pelviene, gonoree, chlamydia, sau infectii la nivelul organelor genitale;
- femeile suspectate de infectii precum leucemie sau HIV;
- femeile care prezinta anomalii la nivelul cervixului, uterului sau a ovarelor;
- femeile care sunt alergice la cupru, cele carora li se administreaza medicatii pentru diverse afectiuni cardiace;
- femeile diagnosticate cu boala Wilson;
- femeile care au diagnosticate cu boli cardiace, prezinta un implant de valva artificiala sau un defect ventricular septal.

Daca decideti sa apelati la folosirea steriletului ca metoda de contraceptie este indicat ca inaintea introducerii acestuia sa discutati cu medicul dumneavoastra ginecolog in legaturta cu orice nelamurire pe care o aveti legat de procedura de introducere a acestuia la nivelul cavitatii uterine.

Bibliografie

http://www.emedicinehealth.com/birth_control_intrauterine_devices_iuds/article_em.htm

Comentarii

In conditii normale fertilitatea dupa utilizarea unui sterilet nu este influentata. Daca insa apare o inflamatie pelvina in timpul utilizarii steriletului, atunci fertilitatea poate fi afectata (redusa). Va recomand sa discutati cu medicului dvs ginecolog si sa gasiti cea mai potrivita metoda de contraceptie. Multa sanatate!

In conditii normale fertilitatea dupa utilizarea unui sterilet nu este influentata. Daca insa apare o inflamatie pelvina in timpul utilizarii steriletului, atunci fertilitatea poate fi afectata (redusa). Va recomand sa discutati cu medicului dvs ginecolog si sa gasiti cea mai potrivita metoda de contraceptie. Multa sanatate!

Printre reactiile adverse care pot apare in urma utilizarii steriletului pe baza de hormoni  se numara tulburari menstruale (sangerari mici sub forma de picaturi-numite spotting, menstre mai scurte sau mai lungi, sangerari neregulate, menstre reduse cantitativ sau amenoree-lipsa menstruatiei, menstruatii abundente sau dureroase). Multa sanatate!

Printre reactiile adverse care pot apare in urma utilizarii steriletului pe baza de hormoni  se numara tulburari menstruale (sangerari mici sub forma de picaturi-numite spotting, menstre mai scurte sau mai lungi, sangerari neregulate, menstre reduse cantitativ sau amenoree-lipsa menstruatiei, menstruatii abundente sau dureroase). Multa sanatate!

Renuntati la sarcinile inutile. Oricum, copii dumneavoastra au 3 oportunitati in viata asternuta de politicienii incompetenti si patronii lacomi: 1) somaj; 2) salariu minim pe economie; 3) emigratie (dupa mine nici una nu e prea buna), ce sa mai vorbim de sistemul de invatamant, nu exista termeni pentru a-l descrie...iar in legatura cu sistemul de pensii, nu va faceti iluzii ca multi angajati inseamna mai multe fonduri, si asa exista 700000 de someri, deci nu cred ca  doriti sa cresteti acest numar, si oricum, daca patronii ar plati salarii decente, ar fi si fonduri mai multe pentru pensii si asigurari de sanatate, dar daca iau profit peste 100% si la oameni dau salarii de mizerie, ciuciu fonduri de pensie, sa nu mai vorbim de evaziunea fiscala, etc...Mai bine ganditi-va de 7 ori cand vreti sa faceti un copil, nu cumva cheltuiala si truda dumneavoastra de a-l creste atatia ani sa devina o finantare nerambursabila pentru vreun patron lacom, si nu uitati, cu cat sunt mai multi someri, cu atat salariul va fi mai mic (practic patronul, cand angajeaza, face un fel de licitatie, iar omul care se vinde cel mai ieftin, castiga, mai ales ca foamea nu asteapta pana luna viitoare, si multi vor accepta sa munceasca ca robii pe nimic), dar daca sunt putini someri, patronul care vrea sa angajeze, va trebui sa vina cu o oferta substantiala, ca daca nu, nu-si poate desfasura activitatea.

           Concluzie: fi-ti oameni cu bagare de seama, si daca nu sunteti convinsi, puneti mana pe o carte de economie, noi oamenii, nu suntem altceva decat factori de productie, sa stim sa ne vindem SCUMP!!!

Buna ziua! Am sterilet de 1 an si 5 luni si in fiecare luna sau daca nu, tot a 2-a luna am niste secretii rozalii, din ce am citit, cred ca acestea ar putea fi spotting-urile. Am mai citit tot aici, pe internet, ca acestea sunt dintre efectele secundare comune ale steriletului. As vrea sa-mi spuneti, va rog din suflet, daca trebuie sa-mi fac probleme, pt. ca sunt ft. stresata (mi-e frica de o posibila sarcina), daca ar fi cazul sa scot steriletul. De cate ori am fost la medic, steriletul era nemiscat, medicului nu i se parea ceva anormal, mi-a recomandat ceva medicament pe baza de hormoni, pe care imi spunea sa-l iau doar daca vreau. Imi fac teste de sarcina repetate, sincer sunt foarte stresata. Va rog spuneti-mi ce sa fac, ce este normal si ce nu, va rog!

Buna ziua! Am sterilet de 1 an si 5 luni si in fiecare luna sau daca nu, tot a 2-a luna am niste secretii rozalii, din ce am citit, cred ca acestea ar putea fi spotting-urile. Am mai citit tot aici, pe internet, ca acestea sunt dintre efectele secundare comune ale steriletului. As vrea sa-mi spuneti, va rog din suflet, daca trebuie sa-mi fac probleme, pt. ca sunt ft. stresata (mi-e frica de o posibila sarcina), daca ar fi cazul sa scot steriletul. De cate ori am fost la medic, steriletul era nemiscat, medicului nu i se parea ceva anormal, mi-a recomandat ceva medicament pe baza de hormoni, pe care imi spunea sa-l iau doar daca vreau. Imi fac teste de sarcina repetate, sincer sunt foarte stresata. Va rog spuneti-mi ce sa fac, ce este normal si ce nu, va rog!

Buna ziua.De ceva vreme ma confrunt cu dereglari ale ciclului menstrual ,fiind in perioada de menopauza.De 3 sapatamni nu se mai opreste ,fiindu-mi recomdat tratamentul cu AFERAM (care nu a avut niciun efect)sau STERILETUL CU HORMONI.Am 48 de ani si pana acum nu am apelat la aceasta forma contraceptiva si de ce sa nu recunosc i-mi este destul de teama.Am facut un chiuretaj biopsic acum 3 luni care a iesit negativ si testul PAPA NICOLAU care de asemeni a iesit bun .As dori sa stiu daca in situatia mea acest sterilet este indicat ? Va multumesc.

Steriletul pe baza de hormoni functioneaza pe baza unei cantitati de hormon levonorgestrel, similar progesteronului. Rolul acestui hormon este de a ingrosa mucusul cervical impiedicand astfel spermatozoizii sa ajunga pana la ovul pentru a-l fecunda. Steriletul cu hormoni are ca efect dereglarea menstruatiei si reducerea pana la disparitia totala a sangerarilor menstruale cat timp DIU este prezent in organism. Da, in cazul dvs. steriletul pe baza de hormoni este recomandat. Multa sanatate!

Steriletul pe baza de hormoni functioneaza pe baza unei cantitati de hormon levonorgestrel, similar progesteronului. Rolul acestui hormon este de a ingrosa mucusul cervical impiedicand astfel spermatozoizii sa ajunga pana la ovul pentru a-l fecunda. Steriletul cu hormoni are ca efect dereglarea menstruatiei si reducerea pana la disparitia totala a sangerarilor menstruale cat timp DIU este prezent in organism. Da, in cazul dvs. steriletul pe baza de hormoni este recomandat. Multa sanatate!

am 36 ani si am fost diagnosticata cu endometrioza ,prin urmare ginecologul mi-a recomandat steriletul mirena pentru a-mi pune ovarele in pauza cat mai mult timp.mentionez ca am dureri groaznice la menstruatie si lunar un sindrom premenstrual prelungit care dureaza cam doua saptamani timp in care ma chinuie si tensiunea din sani.de vreo 2 ani am si un nodul micut la sanul stang care nu pune probleme-il urmaresc ecografic-are sub 1 cm.nu stiu ce decizie sa iau  avand in vedere ca steriletul Mirena e destul de scump si mai ales ca am citit pe net si are destule contraindicatii.are dreptatate ginecologul?acesta ma poate ajuta sa scap de durerile pe care le am si sa rezolv partial problema cu endometrioza?spuneti-mi va rog ce analize ar trebui sa-mi fac inainte de montarea steriletului?stiu ca trebuie sa-mi fac testul papa-nicolau.mentionez ca in anii anteriori cand l-am facut a iesit bine dar apare reactie inflamatorie pelvina cronica.

Buna!cel mai bun sfat posibil este sa mergeti la medic,pentru ca poate exista riscul ca steriletul sa nu mai fie eficient ceea ce ar putea duce la o sarcina ne dorita sau se mai poate intampla ca sterileul sa nu se mai poata scoate daca i-a trecut termenul  de garantie decat pe cale chirurgicala.

Pe scurt e o treaba serioasa,cunosc cazuri cand s-a ajuns la cazuri si mai grave,precum cancerul din cauza unui sterilet care nu a fost scos la timp

Buna!cel mai bun sfat posibil este sa mergeti la medic,pentru ca poate exista riscul ca steriletul sa nu mai fie eficient ceea ce ar putea duce la o sarcina ne dorita sau se mai poate intampla ca sterileul sa nu se mai poata scoate daca i-a trecut termenul  de garantie decat pe cale chirurgicala.

Pe scurt e o treaba serioasa,cunosc cazuri cand s-a ajuns la cazuri si mai grave,precum cancerul din cauza unui sterilet care nu a fost scos la timp

Steriletul activ cu hormoni poate determina cresterea in greutate, iar steriletul inert si steriletul activ cu cupru nu afecteaza greutatea. Steriletul pe baza de cupru poate fi lasat in interiorul organismului pentru o perioada de aproximativ 10 ani, steriletul pe baza de hormoni poate fi lasat 5 ani. Analizele recomandate inainte de montarea steriletului sunt testul Papanicolau si analiza secretiei vaginale pentru boli cu transmitere sexuala (chlamydia). Multa sanatate!

Steriletul activ cu hormoni poate determina cresterea in greutate, iar steriletul inert si steriletul activ cu cupru nu afecteaza greutatea. Steriletul pe baza de cupru poate fi lasat in interiorul organismului pentru o perioada de aproximativ 10 ani, steriletul pe baza de hormoni poate fi lasat 5 ani. Analizele recomandate inainte de montarea steriletului sunt testul Papanicolau si analiza secretiei vaginale pentru boli cu transmitere sexuala (chlamydia). Multa sanatate!

Buna ziua,

In urma cu cativa ani am recurs la montarea acestui sterilet Mirena,la recomandarea unui ilustru medic ginecolog.Pe langa problemele cu greutatea(in sensul ca am pus cateva kg pe mine intr-un timp relativ scurt) imi iesisera cosuri pe fatza,iar totul a culminat cand dupa 6 luni am ramas fara menstruatie....Am decis imediat sa-l scot si sa montez unul normal,de cupru,si probleme au incetat,desi de acele kg nu am reusit sa scap in intregime.Sigur ca fiecare organism reactioneaza diferit,dar eu consider ca orice modificare hormonala in organism nu este tocmai indicata atunci cand este fortata oarecum.

Utilizarea unui sterilet este considerata drept un factor agravant pentru endometrioza ( spun unele studii). Femeilor cu endometrioza li se prescriu anticonceptionale orale timp de un an. Cred ca ar trebui sa consultati un alt medic ginecolog inainte de montarea steriletului. Analizele recomandate inainte de montarea steriletului sunt testul Papanicolau si analiza secretiei vaginale pentru boli cu transmitere sexuala (chlamydia). Multa sanatate!

Buna ziua,

In urma cu cativa ani am recurs la montarea acestui sterilet Mirena,la recomandarea unui ilustru medic ginecolog.Pe langa problemele cu greutatea(in sensul ca am pus cateva kg pe mine intr-un timp relativ scurt) imi iesisera cosuri pe fatza,iar totul a culminat cand dupa 6 luni am ramas fara menstruatie....Am decis imediat sa-l scot si sa montez unul normal,de cupru,si probleme au incetat,desi de acele kg nu am reusit sa scap in intregime.Sigur ca fiecare organism reactioneaza diferit,dar eu consider ca orice modificare hormonala in organism nu este tocmai indicata atunci cand este fortata oarecum.

Utilizarea unui sterilet este considerata drept un factor agravant pentru endometrioza ( spun unele studii). Femeilor cu endometrioza li se prescriu anticonceptionale orale timp de un an. Cred ca ar trebui sa consultati un alt medic ginecolog inainte de montarea steriletului. Analizele recomandate inainte de montarea steriletului sunt testul Papanicolau si analiza secretiei vaginale pentru boli cu transmitere sexuala (chlamydia). Multa sanatate!

te poti ingrasa mai rau ,chiar daca esti mai plinuta sau te poate slabi as dori si eu un raspuns si ce analize se fac ,eu am facut papanicolu si a esit ok si daca este vreo problem dac il pot pune pe termen de 10 ani ,va multumesc si astept un raspuns de la dumneavoastra

Am montat acest sterilet acum un an si sase luni,.La inceput cantitatea se sange pierduta in perioada menstruatiei s-a micsorat, ulterior a fost inexistenta.Acum dupa atat timp mi-a revenit menstruatia(cantitate mai mica se sange ca inainte de al monta) la periode de 26-28 zile. Ce se intampla?

Buna! Ma numesc Simona si am 23 de ani. Mi-am pus sterilet acum 4 luni si tot stau sa ma gandesc, deoarece o prietena mi-a zis ca mama ei a avut sterilet si la o perioada dupa a facut FIBRON.

Acum nu stiu ce sa fac. Sunt speriata mai mult, mai auzisem ca daca nu ai copii nu e bine sa iti pui sterilet. Poate poti sa imi dai un sfat. As vrea sa il scot. Chiar nu stiu ce sa fac.

Buna seara!Am 26 de ani si 2 avorturi :( am luat pilula timp de 2 ani dar am renuntat la ele pt ca uneori uitam sa le iau,etc..Apoi am incercat inelul dar pt prietenul meu este deranjant in timpul actului,acum incerc sa aflu mai multe informatii despre spirala fara hormoni!Vreau sa am copiii si imi este un pic frica de spirala!Ma gandeam ca poate ma puteti ajuta cu un sfat!

metode criminale,ucigatoare de copii, imbolnaviti pacientele,nu va pasa,n-aveti nici un Dumnezeu.

 

FIBROM UTERIN de la sterilet

CANCER de la pilule contraceptive,TROMBOZE de la estrogen,progesteron,adica de la pilulele contraceptive

 

Vaccin GARDASIL,care a paralizat sute de fete in USA si GErmania,aplicat in Romania pe fete de 10 ani.

 

Sunteti niste criminali.

Buna ziua! Dupa opt luni de folosire a steriletului (cupru) fara absolut nici o problema, am ramas insarcinata. Mentionez ca sarcina era perfect normala,nu extrauterina iar dispozitivul nu s-a deplasat.

Medicul ginecolog nu a stiut sa imi dea nici o explicatie logica, spunand ca sunt "una la un milion"si ca stiintific e imposibil .

Ma intrebam daca ati avea o alta explicatie, anume daca ar fi factori care ar putea influenta eficienta steriletului- alcool, stres,zile fertile...
O alta nedumerire e: a fost doar o intamplare de "una la un milion", sau in viitor ar trebui sa nu mai folosesc aceasta metoda contraceptiva.

Va multumesc si astept raspuns.

 

Buna eu mi-am pus sterilet acum o saptamna am avut dureri dar nu exagerate am luat calmante scrise de domnul doctor . Mi sa spus si am citit ca nu e bine sa ai relati sexuale dupa punerea steriletului abea dupa 5 zile. Acum cateva zile de cand nu sa  intamplat nimic, dar cand sa intmplat ,prima oara a fost ok a doua oara a fost foarte dureros inca mai am dureri si sangerez credeti ca este normal??!! 

Renuntati la sarcinile inutile. Oricum, copii dumneavoastra au 3 oportunitati in viata asternuta de politicienii incompetenti si patronii lacomi: 1) somaj; 2) salariu minim pe economie; 3) emigratie (dupa mine nici una nu e prea buna), ce sa mai vorbim de sistemul de invatamant, nu exista termeni pentru a-l descrie...iar in legatura cu sistemul de pensii, nu va faceti iluzii ca multi angajati inseamna mai multe fonduri, si asa exista 700000 de someri, deci nu cred ca  doriti sa cresteti acest numar, si oricum, daca patronii ar plati salarii decente, ar fi si fonduri mai multe pentru pensii si asigurari de sanatate, dar daca iau profit peste 100% si la oameni dau salarii de mizerie, ciuciu fonduri de pensie, sa nu mai vorbim de evaziunea fiscala, etc...Mai bine ganditi-va de 7 ori cand vreti sa faceti un copil, nu cumva cheltuiala si truda dumneavoastra de a-l creste atatia ani sa devina o finantare nerambursabila pentru vreun patron lacom, si nu uitati, cu cat sunt mai multi someri, cu atat salariul va fi mai mic (practic patronul, cand angajeaza, face un fel de licitatie, iar omul care se vinde cel mai ieftin, castiga, mai ales ca foamea nu asteapta pana luna viitoare, si multi vor accepta sa munceasca ca robii pe nimic), dar daca sunt putini someri, patronul care vrea sa angajeze, va trebui sa vina cu o oferta substantiala, ca daca nu, nu-si poate desfasura activitatea.

           Concluzie: fi-ti oameni cu bagare de seama, si daca nu sunteti convinsi, puneti mana pe o carte de economie, noi oamenii, nu suntem altceva decat factori de productie, sa stim sa ne vindem SCUMP!!!

Buna ziua.De ceva vreme ma confrunt cu dereglari ale ciclului menstrual ,fiind in perioada de menopauza.De 3 sapatamni nu se mai opreste ,fiindu-mi recomdat tratamentul cu AFERAM (care nu a avut niciun efect)sau STERILETUL CU HORMONI.Am 48 de ani si pana acum nu am apelat la aceasta forma contraceptiva si de ce sa nu recunosc i-mi este destul de teama.Am facut un chiuretaj biopsic acum 3 luni care a iesit negativ si testul PAPA NICOLAU care de asemeni a iesit bun .As dori sa stiu daca in situatia mea acest sterilet este indicat ? Va multumesc.

am 36 ani si am fost diagnosticata cu endometrioza ,prin urmare ginecologul mi-a recomandat steriletul mirena pentru a-mi pune ovarele in pauza cat mai mult timp.mentionez ca am dureri groaznice la menstruatie si lunar un sindrom premenstrual prelungit care dureaza cam doua saptamani timp in care ma chinuie si tensiunea din sani.de vreo 2 ani am si un nodul micut la sanul stang care nu pune probleme-il urmaresc ecografic-are sub 1 cm.nu stiu ce decizie sa iau  avand in vedere ca steriletul Mirena e destul de scump si mai ales ca am citit pe net si are destule contraindicatii.are dreptatate ginecologul?acesta ma poate ajuta sa scap de durerile pe care le am si sa rezolv partial problema cu endometrioza?spuneti-mi va rog ce analize ar trebui sa-mi fac inainte de montarea steriletului?stiu ca trebuie sa-mi fac testul papa-nicolau.mentionez ca in anii anteriori cand l-am facut a iesit bine dar apare reactie inflamatorie pelvina cronica.

te poti ingrasa mai rau ,chiar daca esti mai plinuta sau te poate slabi as dori si eu un raspuns si ce analize se fac ,eu am facut papanicolu si a esit ok si daca este vreo problem dac il pot pune pe termen de 10 ani ,va multumesc si astept un raspuns de la dumneavoastra

Am montat acest sterilet acum un an si sase luni,.La inceput cantitatea se sange pierduta in perioada menstruatiei s-a micsorat, ulterior a fost inexistenta.Acum dupa atat timp mi-a revenit menstruatia(cantitate mai mica se sange ca inainte de al monta) la periode de 26-28 zile. Ce se intampla?

Buna! Ma numesc Simona si am 23 de ani. Mi-am pus sterilet acum 4 luni si tot stau sa ma gandesc, deoarece o prietena mi-a zis ca mama ei a avut sterilet si la o perioada dupa a facut FIBRON.

Acum nu stiu ce sa fac. Sunt speriata mai mult, mai auzisem ca daca nu ai copii nu e bine sa iti pui sterilet. Poate poti sa imi dai un sfat. As vrea sa il scot. Chiar nu stiu ce sa fac.

Buna seara!Am 26 de ani si 2 avorturi :( am luat pilula timp de 2 ani dar am renuntat la ele pt ca uneori uitam sa le iau,etc..Apoi am incercat inelul dar pt prietenul meu este deranjant in timpul actului,acum incerc sa aflu mai multe informatii despre spirala fara hormoni!Vreau sa am copiii si imi este un pic frica de spirala!Ma gandeam ca poate ma puteti ajuta cu un sfat!

metode criminale,ucigatoare de copii, imbolnaviti pacientele,nu va pasa,n-aveti nici un Dumnezeu.

 

FIBROM UTERIN de la sterilet

CANCER de la pilule contraceptive,TROMBOZE de la estrogen,progesteron,adica de la pilulele contraceptive

 

Vaccin GARDASIL,care a paralizat sute de fete in USA si GErmania,aplicat in Romania pe fete de 10 ani.

 

Sunteti niste criminali.

Buna ziua! Dupa opt luni de folosire a steriletului (cupru) fara absolut nici o problema, am ramas insarcinata. Mentionez ca sarcina era perfect normala,nu extrauterina iar dispozitivul nu s-a deplasat.

Medicul ginecolog nu a stiut sa imi dea nici o explicatie logica, spunand ca sunt "una la un milion"si ca stiintific e imposibil .

Ma intrebam daca ati avea o alta explicatie, anume daca ar fi factori care ar putea influenta eficienta steriletului- alcool, stres,zile fertile...
O alta nedumerire e: a fost doar o intamplare de "una la un milion", sau in viitor ar trebui sa nu mai folosesc aceasta metoda contraceptiva.

Va multumesc si astept raspuns.

 

Buna eu mi-am pus sterilet acum o saptamna am avut dureri dar nu exagerate am luat calmante scrise de domnul doctor . Mi sa spus si am citit ca nu e bine sa ai relati sexuale dupa punerea steriletului abea dupa 5 zile. Acum cateva zile de cand nu sa  intamplat nimic, dar cand sa intmplat ,prima oara a fost ok a doua oara a fost foarte dureros inca mai am dureri si sangerez credeti ca este normal??!! 

Adaugă comentariu nou