Termen cautat
Tip stire
E.g., 04/26/2015
Data stire

Stiri medicale


ŞTIRILE SERII - POLITICI INTERNAŢIONALE-ROMÂNIA ÎN LUME - 23 APRILIE

- Ministrul de externe polonez Grzegorz Schetyna a declarat joi că Polonia, împreună cu alte ţări, ar putea spijini capacităţile de apărare ale Ucrainei în cazul escaladării conflictului din estul ţării.

'Nu putem exclude ca, în cazul unei noi escaladări a acţiunilor militare, să fim obligaţi, împreună cu alte ţări care evaluează la fel ca noi situaţia, să luăm o decizie cu privire la un mai mare sprijin pentru statul ucrainean, inclusiv a capacităţilor sale de apărare', a spus şeful diplomaţiei poloneze.

- O extindere a Uniunii Europene nu este planificată pentru următorul

23-04-2015
Tip stire
Stiri interne

Deputatul de Vaslui, medicul Tudor Ciuhodaru, atrage atenţia cu privire la criza cu care se confruntă medicina de urgenţă din judeţ, după mai multe demisii ale medicilor de urgenţă de la Spitalul Municipal Huşi şi de la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad.

El spune că există, din păcate, tot mai puţini medici care aleg urgenţele ca specialitate şi tot mai mulţi care o părăsesc pentru că "s-au săturat de condiţiile mizere, de lipsuri, de riscurile profesionale şi de recenta bomboană de pe colivă, programul în ture de 12 ore, ce nu le permite să aibă o viaţă normală şi

24-04-2015
Tip stire
Stiri interne

Procurorii DNA au reţinut-o pe Mihaiela Lucia Cordoş, soţia senatorului Alexandru Cordoş, acuzată de trafic de influenţă în formă continuată, au declarat vineri, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Ea urmează să fie prezentată vineri Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În acest dosar, procurorii DNA Cluj au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de senatorul Alexandru Cordoş şi fiica sa, Andreea Alexandra Cordoş, pentru complicitate la trafic de influenţă în formă continuată.

Potrivit DNA, în intervalul noiembrie 2014 - prezent, Mihaiela Cordoş a pretins de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 şi

24-04-2015
Tip stire
Stiri interne

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis vineri, la propunerea DNA, arestarea preventivă pentru 30 de zile a Mihaielei Lucia Cordoş, soţia senatorului Alexandru Cordoş, acuzată de trafic de influenţă în formă continuată.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

Ea a fost reţinută de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Cluj în dosarul în care este urmărit penal şi soţul său, senatorul Alexandru Cordoş şi fiica sa, Andreea Alexandra Cordoş, pentru complicitate la trafic de influenţă în formă continuată.

Potrivit DNA, în intervalul noiembrie 2014 - prezent, Mihaiela Cordoş a pretins de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse între

24-04-2015
Tip stire
Stiri interne

Cel puţin 115 copii au fost ucişi în Yemen de la începutul campaniei aeriene lansate la 26 martie de Arabia Saudită împotriva rebelilor şiiţi, a anunţat vineri Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), relatează AFP.

'Cel puţin 115 copii au fost ucişi şi 172 mutilaţi' începând din 26 martie, potrivit unui bilanţ întocmit până la 20 aprilie, a declarat un purtător de cuvânt al UNICEF, Christophe Boulierac, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.

Din cei 115 copii ucişi, 64 şi-au pierdut viaţa în bombardamente aeriene şi 26 din cauza muniţiilor neexplodate sau a minelor, a spus el, precizând că 71

24-04-2015
Tip stire
Stiri externe

Un american de 66 de ani care a evadat de mai multe ori din închisoare în urmă cu 40 de ani a sunat în cursul acestei săptămâni autorităţile ca să 'se predea'. Poliţistul care a răspuns a crezut mai întâi că este o glumă, dar apelul era absolut real, scris New York Post, preluat joi de 20minutes.fr.

Clarence David Morre a evadat din închisoare de trei ori în anii '70. Declarat vinovat de furt în Carolina de Nord în 1967, el a fost condamnat la şapte ani de închisoare, dar a reuşit repede să fugă.

Prins şi închis din nou în 1971,

24-04-2015
Tip stire
Stiri externe

Percheziţii ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au loc vineri dimineaţa la Spitalul Judeţean Timişoara, la un centru medical şi la locuinţa şefului Clinicii de Chirurgie Vasculară, prof.dr. Mihai Ionac.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul de corupţie vizează modul în care a fost condiţionat actul medical şi cum erau primite sponsorizările. Pacienţii dădeau bani către un ONG sub formă de donaţii.

Recent au apărut asemenea informaţii într-un raport al Curţii de Conturi în care erau redate mai multe nereguli.

Auditorul a arătat în raport faptul că la această secţie s-au făcut deconturi fictive de intervenţii chirurgicale, iar medicamentele prescrise de către medic

24-04-2015
Tip stire
Stiri interne

Senatorul PSD, Laurenţiu Coca, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că propune "Pactul pentru Vâlcea", un program în zece puncte adresat tuturor partidelor politice, instituţiilor publice, patronatelor şi sindicatelor, menit a identifica 10 priorităţi pentru viitorul judeţului.

"Aşa cum la nivel naţional a fost semnat pactul pentru Apărare şi acum se negociază pactul pentru infrastructură, am propus tuturor instituţiilor din judeţul Vâlcea, partidelor politice şi agenţilor economici un pact în urma căruia să fie identificate 10 priorităţi care pot duce la îmbunătăţirea nivelului de trai din judeţ, a condiţiilor de viaţă, sporirea locurilor de muncă. De exemplu, putem avea un

24-04-2015
Tip stire
Stiri interne

Senatorul Alexandru Cordoş i-a cerut fiicei Andreea Alexandra să ascundă o geantă cu documente care o incriminau pe soţia sa, după ce a aflat că aceasta era vizată de o anchetă penală, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a Mihaielei Cordoş pentru fapte de corupţie.

"După ce organele de urmărire penală s-au deplasat la biroul inculpatei Cordoş Mihaiela Lucia, iar membrii familiei au aflat de acţiunea organelor de urmărire penală, în vederea ascunderii unor mijloace de probă, de îndată, la solicitarea lui Cordoş Alexandru, Cordoş Andreea Alexandra s-a deplasat în comuna Floreşti, judeţul Cluj, la locuinţa unei prietene,

24-04-2015
Tip stire
Stiri interne

Ziua mondială de combatere a malariei se marchează în fiecare an la 25 aprilie şi a fost adoptată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii la cea de a 60-a sesiune a sa, din mai 2007.

Prin acţiunile organizate în această zi, se doreşte conştientizarea pericolului pe care această maladie îl reprezintă, dar şi conjugarea eforturilor în lupta împotriva acestui flagel.

''Investind în viitor: învingem malaria'' este tema din acest an, temă ce reflectă obiectivele ambiţioase şi ţintele stabilite într-un proiect de strategie ce are are drept scop reducerea cazurilor de malarie şi a deceselor cu 90% până în 2030 faţă de nivelurile actuale,

24-04-2015
Tip stire
Stiri externe

România şi Republica Bulgaria au parafat vineri în şedinţa comună de guvern de la Craiova Convenţia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, informează Biroul de presă al Executivului printr-un comunicat remis AGERPRES.

"Principalele modificări pe care le aduce noua convenţie sunt legate de diminuarea cotelor de impozit pentru veniturile care se impun prin stopaj la sursă (dividende, dobânzi, redevenţe), modificarea articolului referitor la schimbul de informaţii în sensul includerii ultimelor recomandări ale OCDE în acest domeniu şi introducerea unui nou articol privind asistenţa în colectarea impozitelor care urmează recomandările UE şi ale OCDE

24-04-2015
Tip stire
Stiri interne

În aceste zile, o delegaţie oficială română, în frunte cu Alin-Iulian Ţucmeanu, Secretar de Stat al Ministerului Sănătăţii, efectuează o vizită de lucru în Cuba şi participă la lucrările celei de-a XIII-a ediţii a Conferinţei Internaţionale CUBA SALUD 2015 (20-24.04. 2015), informează Ambasada României la Havana, într-o notă transmisă AGERPRES.

Intervenţia reprezentantului român a fost susţinută în cadrul plenarei reuniunii din 22 aprilie şi a avut ca temă: Sistemul de sănătate din România. Realităţi şi perspective.

În aceeaşi sesiune au mai susţinut comunicări reprezentanţii Uruguayului, RP Chineze, Mozambicului, Braziliei, Organizaţiei PanAmericane de Sănătate şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

La conferinţă au luat parte

24-04-2015
Tip stire
Stiri externe

Episcopia Devei şi Hunedoarei a donat vineri Spitalului Judeţean de Urgenţă un aparat performant cu ajutorul căruia medicii de la secţia de Ortopedie pot efectua radiografii în timp real, pe toată durata unei intervenţii chirurgicale.

Aparatul de radiografie a costat 55.800 de euro şi a fost achiziţionat de Episcopia Devei cu ajutorul donaţiilor primite de la credincioşi şi cu sprijinul unor sponsori.

'Este un aparat extrem de necesar medicilor în timpul intervenţiilor chirugicale. Este folosit în sala de operaţii a secţiei de Ortopedie. Medicii ne-au spus că pentru precizia unei intervenţii chirugicale un asemenea aparat este absolut necesar', a declarat, pentru AGERPRES,

24-04-2015
Tip stire
Stiri interne

Universitatea privată 'Andrei Şaguna', din Constanţa în colaborare cu Academia Oamenilor de Ştiinţă din România organizează în perioada 24-25 aprilie, Conferinţa 'Suicidul-problemă majoră de sănătate publică'.

Potrivit organizatorilor, timp de două zile, peste 40 de cercetători conferenţiază şi susţin rapoarte într-o abordare complexă, multidisciplinară, a fenomenului suicidar, de la aspectul social până la temele literare sau consemnările istorice.

La evenimentul ce se desfăşoară sub coordonarea academicianului Constantin Bălăceanu Stolnici, rector de onoare al Universităţii Andrei Şaguna, sunt prezente personalităţi ilustre ale vieţii universitare şi academice româneşti, medici, sociologi, psihologi, jurişti, teologi, jurnalişti, pedagogi.

Pe parcursul celor două zile ale evenimentului, sunt analizate cauzele

24-04-2015
Tip stire
Stiri interne

Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a anunţat vineri, într-un comunicat de presă, desfăşurarea unei campanii de vaccinare pentru trei milioane de copii din ţările africane care au fost cel mai grav afectate de epidemia de Ebola, transmite EFE.

Cu ocazia Săptămânii Mondiale a Imunizării, care a început la 24 aprilie şi se va încheia la 30 aprilie, în Guineea, Liberia şi Sierra Leone va avea loc o amplă acţiune de vaccinare contra unor boli precum rujeola şi poliomielita.

În timp ce se continuă eforturile pentru a reduce la zero cazurile de Ebola, este extrem de important să fie restabilite serviciile medicale

24-04-2015
Tip stire
Stiri externe

Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) a solicitat vineri Ministerului Sănătăţii ca procesul de reavizare a preţurilor medicamentelor, care este în desfăşurare, să se realizeze cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare şi cu aplicarea corectă a acestora pentru toţi producătorii de medicamente, în mod unitar şi nediscriminatoriu, producători de medicamente originale sau generice.

Potrivit unui comunicat de presă al ARPIM, publicarea unei variante distincte a Catalogului Naţional de Medicamente (CANAMED) care să includă preţul revizuit numai în cazul medicamentelor inovative (originale) nu are "nicio bază legală şi va avea un impact negativ" atât asupra producătorilor de medicamente, cât

24-04-2015
Tip stire
Stiri interne

Aterotromboza reprezintă principalul factor cauzal al bolilor cardiovasculare, a declarat vineri academicianul Constantin Popa la Conferinţa anuală de aterotromboză, aflată la ediţia a XV-a.

"Aterotromoboza o avem toţi. La unii se dezvoltă iar la alţii nu se dezvoltă. Pentru ca să producă efecte în sistemul circulator trebuie să apară alţi factori de risc ca hipertensiunea arterială, obezitatea, fumatul, alcoolul, contraceptivele orale, lipsa de efort fizic şi carenţele alimentare. Aceştia sunt factori care fac ca aterotromoboza să se exprime ca boală", a afirmat profesorul doctor.

Potrivit lui Popa, aterotromboza se exprimă prin stenoze şi ocluzii arteriale, coronare, la carotide, dar şi la membrele

24-04-2015
Tip stire
Stiri interne

Senatorul Alexandru Cordoş a intervenit pe lângă funcţionari ai statului pentru mai multe persoane care au cumpărat influenţă de la soţia sa, potrivit interceptărilor din referatul prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a Mihaielei Cordoş pentru fapte de corupţie.

Într-o convorbire telefonică din 3 martie 2015, senatorul o asigura pe soţia sa că a discutat cu inspectorul şcolar general Valentin Cuibuş, în vederea sprijinirii unui tânăr care dorea să se angajeze ca profesor suplinitor în judeţul Cluj:

"...Cordoş Alexandru: Acuma am vorbit cu Valentin, că vine la Bucureşti.
Cordoş Mihaiela Lucia: Da?
Cordoş Alexandru: Şi apoi o mers să ...(?) maşina.

24-04-2015
Tip stire
Stiri interne

Săptămâna mondială a imunizării coordonată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se desfăşoară în perioada 24-30 aprilie 2015.

Ea este dedicată reînnoiri efortului global, regional, naţional pentru accelerarea măsurilor în vederea creşteri gradul de conştientizare al necesităţii imunizări. În acelaşi timp se urmăreşte şi îmbunătăţirea serviciilor de livrare a vaccinurilor.

Săptămâna mondială a imunizării din 2015 are tema "Eşti la curent cu ultime informaţii despre vaccinare?", care se concentrează pe educarea şi informare populaţiei asupra beneficiilor vaccinării, precum şi asupra îmbunătăţirii serviciilor de asistenţă medicală.

Campania este axată pe reducerea diferenţelor de imunizare dintre ţările dezvoltate şi cele mai puţin dezvoltate.

Conform planului "Global

25-04-2015
Tip stire
Stiri externe

La 27 aprilie 2015, preşedintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită oficială în Italia.

Conform site-ului Ambasadei României în Republica Italiană, la 24 noiembrie/6 decembrie 1879, Italia a recunoscut independenţa României şi a decis numirea unui ministru plenipotenţiar la Bucureşti. Reprezentanţele diplomatice de la Roma şi de la Bucureşti au fost ridicate la nivel de ambasadă la 9 martie 1964.

Un moment important în istoria relaţiilor bilaterale l-a constituit semnarea, la 23 iulie 1991, la Bucureşti, de către ministrul Afacerilor Externe, Adrian Năstase, şi omologul său italian, Gianni de Michelis, a Tratatului de prietenie şi colaborare dintre România şi Republica Italiană.

La 9

24-04-2015
Tip stire
Stiri interne

Pagini

Subscribe to Stiri medicale