Termen cautat
Tip stire
E.g., 10/23/2014
Data stire

Stiri medicale

Un număr de 910 cazuri de infecţii respiratorii, din care 112 au fost spitalizate, au fost înregistrate în cursul ultimei săptămâni, la nivelul judeţului Vaslui, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului.

Dintre aceste infecţii, 702 au fost viroze, iar o receptivitate crescută s-a înregistrat în rândul copiilor la grupa de vârstă 5-14 ani, ponderea cea mai mare a internărilor fiind tot în rândul copiilor.

'DSP Vaslui a solicitat Ministerului Sănătăţii 60.125 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea gratuită a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. În cadrul campaniei de vaccinare antigripală, atunci când dozele vor ajunge vor fi imunizate,

22-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Spitalul din oraşul Brezoi se va extinde anul viitor, printr-un proiect cu finanţare europeană, urmând să aibă trei noi secţii - ortopedie, obstetrică-ginecologie şi mică chirurgie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul Robert Schell.

"Este vorba de o extindere a actualului spital din oraş cu o nouă clădire în care vor funcţiona secţiile de ortopedie, obstetrică-ginecologie şi mică chirurgie. Această dezvoltare este impusă de mai mulţi factori, suntem cel mai mare oraş din zona de nord a judeţului, deservim o treime din populaţia judeţului. Suntem situaţi pe Valea Oltului, drum european, cunoscut din păcate prin sutele de accidente, şi astfel aici

22-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Elena Bryan, consilier superior al Misiunii SUA pentru UE, a efectuat, miercuri, o vizită la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Timiş, unde a discutat pe marginea Parteneriatului Transatlantic SUA-UE şi despre oportunităţile care pot fi oferite de acesta oamenilor de afaceri români.

'În această săptămână, sarcina mea este să vorbesc despre negocierile care au loc pentru Parteneriatul între UE şi SUA şi care urmăresc să ducă la crearea unui Parteneriat ce va crea o cale comună de gândire între cele 28 de state membre ale UE şi SUA, în acelaşi timp, crearea de noi oportunităţi pentru cetăţenii de pe

22-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Un tânăr în vârstă de 23 de ani a murit, iar altul a fost rănit după ce şoferul beat al autoutilitarei în care erau pasageri s-a răsturnat, miercuri, pe DJ 178C, la Bilca, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.

Potrivit sursei citate, în interiorul localităţii Bilca, un tânăr de 22 de ani, din comuna Frătăuţii Noi, fără a poseda permis de conducere şi aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, în timp ce conducea autoutilitara, după o curbă spre stânga, nu a adaptat viteza la condiţiile de ceaţă densă şi carosabil umed, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers

22-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Sistemul public de sănătate a plătit 1.251.716.122 lei în 2012 pentru afecţiunile cauzate de fumat şi a colectat din taxa pe viciu 1.139.293.773 lei, ceea ce înseamnă un "deficit" de peste 100 milioane lei, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, dr. Magdalena Ciobanu, expert în Ministerul Sănătăţii pentru controlul tutunului, dând citire unui studiu.

"Rezultatele arată că, la nivelul anului 2012, sistemul public de sănătate a plătit 1,2 miliarde lei drept cheltuieli totale atribuibile fumatului. Dacă ne raportăm la suma totală plătită pentru cele patru categorii de boli asociate fumatului (4.316.325.217,4 lei), fumatul este responsabil pentru 27,8% din aceste cheltuieli.

22-10-2014
Tip stire
Stiri interne

O echipă de medici din Australia a utilizat o imprimantă 3D, într-o procedură în premieră mondială, pentru a înlocui călcâiul distrus de cancer al unui pacient cu unul confecţionat din titan, a informat presa locală citată miercuri de agenţia Xinhua.

Un bărbat în vârstă de 71 de ani, al cărui picior drept era afectat de cancer crezuse că singura sa opţiune posibilă este amputarea, însă după o intervenţie chirurgicală de succes el poate sta acum din nou pe propriile picioare.

Echipa condusă de profesorul Peter Choong de la Spitalul St. Vincent din Melbourne a scanat piciorul stâng al pacientului şi a creat

23-10-2014
Tip stire
Stiri externe

Compartimentul de Radiologie Intervenţională a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a realizat o embolizare prostatică, aceasta fiind prima intervenţie de gen realizată într-un spital public din România, a anunţat miercuri, conducerea spitalului.

Potrivit unui comunicat de presă, intervenţia a fost realizată de dr. Lucian Mărginean, coordonatorul Compartimentului de Radiologie Intervenţională din cadrul SCJU Târgu Mureş, în colaborare cu medicul urolog dr. Daniel Porav, din cadrul Clinicii de Urologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, unui pacient în vârstă de 58 de ani, din Târgu Mureş, care suferea de adenom de prostată de mai bine de un an.

Documentul precizează că

22-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Preşedinta Comisiei Uniunii Africane, Nkosazana Dlamini-Zuma, începe joi un turneu în Guineea, Sierra Leone şi Liberia, ţările cele mai afectate de epidemia de Ebola, în scopul evaluării ''situaţiei pe teren'', a anunţat miercuri organizaţia panafricană, transmite AFP.

Şefa executivului Uniunii Africane, care se va întâlni cu şefi de stat şi de guvern din ţări din Africa de Vest, va fi însoţită de secretarul executiv al Comisiei Economice a Naţiunilor Unite pentru Africa, Carlos Lopes, şi de preşedintele Băncii Africane de Dezvoltare, Donald Kaberuka.

Dna Dlamini-Zuma a sosit miercuri în Ghana, unde îşi are sediul Misiunea ONU însărcinată cu coordonarea răspunsului de urgenţă

22-10-2014
Tip stire
Stiri externe

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin se confruntă cu probleme serioase în ceea ce priveşte asigurarea finanţării actului medical, a declarat marţi pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei spitaliceşti, dr. Cristian Jianu.

Potrivit sursei citate, suma de 6.352.000 de lei alocată de Guvern pentru achitarea arieratelor este insuficientă pentru desfăşurarea în condiţii decente şi eficiente a activităţilor de diagnosticare, tratament şi investigaţii clinice.

"Aproximativ 6,1 milioane lei din banii primiţi reprezintă debite la bugetul de stat şi la alte entităţi medicale, acestea din urmă prestând în special servicii de laborator la preţuri supraevaluate, chiar şi peste valorile celor

21-10-2014
Tip stire
Stiri interne

La aproximativ 170.000 de lei se ridică debitele Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi către Serviciul de Medicină Legală (SML), a declarat marţi pentru AGERPRES şeful unităţii, dr. Gheorghe Ovidiu.

Potrivit sursei citate, suma respectivă reprezintă contravaloarea serviciilor medico-legale (necropsie, expertizele medicale şi stabilirea alcoolemiei) efectuate la cererea reprezentanţilor IPJ Mehedinţi.

"La sfârşitul lunii septembrie s-a achitat facturile din 2013, situaţie care a deblocat mişcarea a sute de dosare penale către procurori şi instanţe. Institutul Naţional de Medicină Legală 'Mina Minovici' din Bucureşti nu ne transmite rezultatul analizelor comandate", a afirmat dr. Gheorghe Ovidiu.

Surse din cadrul IPJ Mehedinţi au precizat pentru AGERPRES

21-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Un exerciţiu comun româno-moldovean, intitulat 'PRUT-2014', a început miercuri, scopul său fiind dezvoltarea şi perfecţionarea deprinderilor de lucru în cooperarea bilaterală pentru limitarea efectelor unor situaţii de urgenţă produse pe teritoriul celor două state.

" În perioada 22 - 27 octombrie a.c., în judeţul Iaşi din România şi localităţile Chişinău, Ungheni şi Bălţi din Republica Moldova va avea loc exerciţiul comun româno-moldovean 'PRUT - 2014', ce constă în organizarea şi desfăşurarea intervenţiei comune cu forţe şi mijloace aparţinând Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv) şi Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova (SPCSE),

22-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Echipe de intervenţie, în care sunt implicate 15 autospeciale şi 60 de persoane, vor executa în cooperare misiuni de stingere a incendiilor, descarcerare, cercetare, decontaminare personal, triaj medical şi asistenţă medicală de urgenţă, cu mijloace terestre şi aeriene, transport victime multiple la unităţi spitaliceşti în cadrul unui exerciţiu comun româno-moldovean.

Exerciţiul a început miercuri şi se desfăşoară până pe 27 octombrie, în judeţul Iaşi şi localităţile Chişinău, Ungheni şi Bălţi din Republica Moldova.

Căpitanul Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că exerciţiul comun româno-moldovean "PRUT - 2014" constă în organizarea şi desfăşurarea intervenţiei comune cu

22-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Mai multe farmacii din Harghita care vindeau produse expirate sau depozitate necorespunzător au fost amendate de comisarii pentru protecţia consumatorilor.

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Harghita, Laurenţiu Moldovan, a declarat că au fost controlate 21 de farmacii din tot judeţul, iar la 14 dintre ele s-au constatat abateri.

Printre problemele majore identificate de comisarii pentru protecţia consumatorilor se numără comercializarea de produse cu termenul de valabilitate expirat, depozitarea în condiţii necorespunzătoare, nerespectarea legislaţiei privind promoţiile sau afişarea la loc nevizibil a preţurilor.

Potrivit sursei citate, s-au aplicat 12 amenzi în valoare de 53.000 de lei şi zece avertismente.

S-au oprit definitiv de la

22-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Un număr de 2.517 persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii, în ultima săptămână de raportare, iar 86 au necesitat internarea, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.

Potrivit acestuia, vremea schimbătoare şi mai ales diferenţele de temperatură nocturne şi diurne au creat premisele apariţiei acestei avalanşe de îmbolnăviri. ,,Categoria de vârstă cea mai afectată de virozele respiratorii rămâne în continuare cea a copiilor de vârstă şcolară şi preşcolară, 5-14 ani, unde s-au înregistrat 827 de cazuri', a precizat Boldea.

El a adăugat că au fost înregistrate şi 304 persoane cu pneumonii, dintre care 111

22-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Cel puţin patru luni vor fi necesare pentru a opri epidemia de Ebola, chiar dacă sunt luate toate măsurile necesare, a declarat miercuri la Beijing directorul general al Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, senegalezul Elhadj As Sy, care a avertizat că lipsa de acţiune ar putea avea un preţ mare, relatează AFP.

Elhadj As Sy a elaborat o listă de acţiuni ce ar urma să permită scăderea numărului cazurilor de febră hemoragică, între care 'măsuri de carantină corect aplicate, îngrijirea adecvată a cazurilor confirmate, funeralii corespunzătoare, sigure şi demne pentru persoanele decedate'.

Dacă toate acestea sunt realizate, 'va fi posibilă, cum s-a

22-10-2014
Tip stire
Stiri externe

Secretarul general al Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, Elhadj As Sy, a afirmat miercuri că închiderea frontierelor nu va permite ţinerea sub control a epidemiei de Ebola, relatează agenţia Reuters.

Ideea de a închide frontierele a trei ţări afectate în mod deosebit de epidemie, Liberia, Sierra Leone şi Guineea, câştigă teren, îndeosebi în Statele Unite ale Americii (SUA), unde unii aleşi se tem de o extindere la scară largă a virusului, responsabil de moartea a peste 4.500 de persoane în Africa de Vest.

În schimb, ea este contestată puternic de instituţii internaţionale şi de organizaţii neguvernamentale implicate

22-10-2014
Tip stire
Stiri externe

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a participat luni, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene (CAE) care s-a desfăşurat la Luxemburg şi pe agenda căreia s-au aflat subiecte precum epidemia de Ebola, situaţia din Irak şi Siria în contextul ameninţărilor ISIL, implicaţiile regionale ale crizei din Libia, stadiul Procesului de Pace în Orientul Mijlociu şi situaţia din Fâşia Gaza, precum şi criza din Ucraina.

Potrivit unui comunicat al MAE remis, luni, AGERPRES, miniştrii europeni de externe au trecut în revistă rezultatele reuniunilor la nivel înalt organizate de ONU, UE şi G8, care au avut drept temă gestionarea

21-10-2014
Tip stire
Stiri interne

COMUNICAT DE PRESĂ

Politicile de control al tutunului în România în ecuaţia economică:

Peste 1 miliard de lei anual, cheltuieli ale sistemului de sănătate atribuibile fumatului

Experţii în Sănătate Publică iniţiază Soluţia

Bucuresti, 22 Octombrie 2014 - Fundaţia Medicală Pneuma, Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" şi Reţeaua Europeană pentru Prevenirea Fumatului (ENSP) au prezentat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, două iniţiative inter-corelate în domeniul politicilor legate de controlul tutunului în România, respectiv rezultatele primului Studiu de Impact Economic al Consumului de Tutun asupra sistemului public de sănătate din România şi Lansarea Iniţiativei' Carta Albă a Consumului de tutun în România - context

22-10-2014
Tip stire
Comunicat de presa

În Comisia Europeană coordonată de luxemburghezul Jean-Claude Juncker, Vytenis Andriukaitis deţine portofoliul Sănătate şi Siguranţă Alimentară. Este membru al Partidului Social Democrat, afiliat la Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D).

Vytenis Andriukaitis s-a născut la 9 august 1951, în Iakuţia, într-un lagăr sovietic. Ajuns în Lituania, a absolvit liceul la Kaunas (1969), apoi Institutul Medical Kaunas, specializarea chirurgie (1975). Între anii 1979-1984 a studiat la Universitatea din Vilnius, Facultatea de Istorie, devenind profesor în istorie şi ştiinţe politice.

A devenit un reputat chirurg cardiovascular, desfăşurându-şi activitatea medicală la Spitalul Kaunas III (1975-1976) şi la Spitalul Central din Ignalina (1976-1984).

A absolvit o

22-10-2014
Tip stire
Stiri externe

Cine se culcă prea devreme nu se trezeşte mai odihnit, arată un specialist în somn, care adaugă că ora ideală pentru culcare s-ar calcula în funcţie de ritmul fiecăruia. O noapte este alcătuită din patru - şapte cicluri a câte 90 de minute fiecare, relatează lefigaro.fr.

Se spune că orele dinaintea miezului nopţii sunt cele mai bune pentru somn, dar dr Pelayo, cercetător specializat în somn la Universitatea Stanford (California), susţine că este doar o legendă.

Pentru ca somnul să fie eficient, fiecare trebuie să îşi cunoască nevoile de odihnă şi ora optimă de culcare. 'Dacă trebuie să vă treziţi la 07h30

22-10-2014
Tip stire
Stiri externe

Pagini

Subscribe to Stiri medicale