Termen cautat
Tip stire
E.g., 07/08/2015
Data stire

Stiri medicale


Conducerea Spitalului Judeţean Huşi a declarat că unitatea sanitară funcţionează la cota de avarie, confruntându-se atât cu lipsa acută de personal cât şi cu o finanţaare insuficientă, în condiţiile în care media lunară pe care spitalul huşean o primeşte de la CJAS Vaslui este de 1,4 milioane de lei.

'Suma este insuficientă pentru buna fncţionare a spitalului, având în vedere că numai cheltuielile de personal se ridică la 1.000.000 de lei. Necesarul pentru o funcţionare acceptabilă ar fi de aproximativ 1,6 milioane de lei. Avem un deficit de 250.000 de lei. Cu toate că noi realizăm lunar un număr de 300-400

06-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a decis activarea, de luni, a primelor puncte de prim ajutor anticaniculă în judeţ, patru fiind active în Timişoara şi unul în Lugoj, ca urmare a faptului că în vestul ţării s-a instalat canicula, iar pentru următoarele zile se anunţă temperaturi de până la 39 de grade Celsius la umbră.

În Timişoara vor fi funcţionale punctele de prim-ajutor anticaniculă la Poşta Mare, în holul Operei Naţionale Române, în sediul administraţiei din pieţele '700' şi 'Iosefin', iar în Lugoj
în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor.

Până vineri, în intervalul orar 11.00-18.00, va fi asigurată asistenţa medicală

06-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a luat măsurile necesare pentru a putea interveni în cazul unor urgenţe cauzate de temperaturile ridicate anunţate pentru această perioadă. Potrivit managerului SAJ Vaslui, Aurora Popa, în toate staţiile din judeţ au fost trimise informări cu privire la modul în care echipajele medicale trebuie să acţioneze.

'Sistăm activitatea pe compartimentul transport şi ne axăm pe urgenţele medicale, pentru a avea suficiente resurse în cazul în care va fi nevoie să intervenim la unele persoane afectate de temperaturile ridicate', a declarat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare Cod Portocaliu de

06-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Un număr de 12 echipamente de intervenţie, în valoare de peste 10 milioane de lei, au fost achiziţionate în ultimii cinci ani de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum" Sălaj prin intermediul unui proiect european al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Transilvania de Nord", sprijinit financiar şi de Consiliul Judeţean (CJ).

"S-a încheiat un proiect şi anume "Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord". Este un proiect finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. (...) 12 echipamente de intervenţie au venit în Sălaj: două autospeciale de intervenţie cu apă şi

06-07-2015
Tip stire
Stiri interne

- Prim-ministrul interimar, viceprim-ministru pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a adresat, cu ocazia Zilei Naţionale a Statelor Unite ale Americii, un mesaj de felicitare.

- Ziua Crucii Roşii din România a fost aniversată la Palatul Elisabeta printr-un eveniment dedicat împlinirii a 139 de ani de activitate umanitară şi a aniversării centenarului acordării înaltului patronaj de către regina Maria Crucii Roşii Române.

- Judoka Vlăduţ Simionescu a adus prima medalie delegaţiei României la Universiada de vară de la Gwangju (Coreea de Sud), bronz, la categoria +100 kg.

- România a cucerit două medalii, una de argint şi una de bronz, la

06-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Procurorii Parchetului General efectuează luni percheziţii în 15 locaţii din judeţul Dolj, printre care Facultatea de Medicină şi un spital din Craiova, într-un dosar în care mai mulţi profesori universitari sunt acuzaţi că au cerut de la studenţi sume cuprinse între 50 şi 100 de euro, în schimbul promovării examenelor.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită şi dare de mită săvârşite de către cadre didactice universitare şi

06-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Premierul interimar Gabriel Oprea le-a solicitat, luni, autorităţilor locale, în contextul avertizărilor meteo de caniculă, să se asigure că populaţia este informată cu privire la pericolul expunerii la temperaturi ridicate şi a anunţat că sunt pregătite, pentru intervenţii de urgenţă, peste 770 de ambulanţe, aproape 300 de echipaje SMURD, două avioane şi şapte elicoptere.

"Vă rog să vă asiguraţi că populaţia este informată cu privire la pericolul expunerii la temperaturi ridicate. (...) Pentru intervenţiile medicale de urgenţă, sunt disponibile peste 770 ambulanţe de tip B şi C de la serviciile de ambulanţă şi aproape 300 de echipaje SMURD. M.A.I are pregătite

06-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Autorităţile locale din oraşele din judeţul Olt vor activa, începând de marţi, punctele de prim-ajutor unde cetăţenii pot primi apă şi se pot odihni pentru scurt timp în spaţii răcoroase, a anunţat luni prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu.

Acesta a precizat că în judeţul Olt vor funcţiona 29 de puncte de prim-ajutor, amenajate în şcoli, supermarket-uri, cămine culturale, la sediile primăriilor de oraşe. Cele mai multe astfel de puncte, un număr de 15, vor fi deschise la Slatina.

În câteva zeci de farmacii din judeţul Olt cetăţenii pot primi, de asemenea, apă în perioada caniculară, dar le poate fi măsurată şi tensiunea

06-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Unul dintre tratamentele hipertensiunii arteriale, considerat revoluţionar de unii specialişti şi contestat de alţii, denervarea renală, care se aplică şi în România, va fi dezbătut la cea de-a 15-a Conferinţă de Cardiologie cu Participare Internaţională, organizată începând de luni până sâmbătă, de colectivul Secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş.

Directorul conferinţei, dr. Imre Benedek, cel care a introdus metoda în România, a precizat luni că denervarea renală a hipertensiunii arteriale severe este aplicată la Târgu Mureş din anul 2013 (din 2011 se practică în Occident), fiind o metodă de ablare a terminaţiilor nervoase care se

06-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Hormonii secretaţi de brokeri reprezintă o reală ameninţare la adresa pieţelor financiare, fenomen care ar putea fi evitat dacă în acest domeniu ar lucra mai multe femei, susţine un studiu realizat de oameni de ştiinţă din Spania şi Marea Britanie, publicat în revista 'Nature', scrie luni ziarul spaniol ' El Pais'.

În situaţii de stres şi de concurenţă, creşte foarte puternic secreţia de hidrocortizon şi, respectiv, de testosteron, iar cocktailul rezultat 'contribuie la destabilizarea pieţelor financiare', susţine economistul Carlos Cueva, de la Universitatea din oraşul spaniol Alicante, autor al studiului împreună cu cercetători de la University College London şi de la

06-07-2015
Tip stire
Stiri externe

Primăria municipiului Giurgiu a amenajat 11 puncte de distribuire gratuită a apei potabile în municipiului Giurgiu, 12 cişmele urbane cu apă potabilă şi a instalat două corturi unde giurgiuvenii se pot odihni la umbra şi hidrata pe perioada caniculei.

'Pe fondul temperaturilor caniculare anunţate de meteorologi pentru zilele următoare, Primăria Municipiului Giurgiu, prin Biroul pentru Situaţii de Urgenţă, începe de marţi, 7 iulie, distribuirea gratuită a apei potabile către cetăţeni în 11 puncte din oraş amenajate în instituţii publice, farmacii sau supermarketuri. Totodată, vor fi instalate două corturi pentru distribuirea apei, unul în Piaţa Centrală şi unul la intersecţia străzii Tineretului

06-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Dieta Dukan, dieta Atkins ori altele de acest tip nu funcţionează. A constatat-o cercetătoarea americană Tracy Mann, profesor de psihologie la University of Minnesota (SUA), care timp de peste 20 de ani a efectuat studii asupra comportamentelor alimentare, semnalează site-ul huffingtonpost.fr.

S-au îngurgitat tone de proteine cu regimul Dukan, s-au eliminat glucidele cu regimul Atkins şi chiar s-a pus toată încrederea în regimul 'paleolitic', al vânătorilor-culegători. Adoptarea unui regim este sortită eşecului, potrivit acestei cercetătoare care a publicat recent 'Secrets From The Eating Lab'.

Majoritatea persoanelor estimează că totul este o chestiune de voinţă şi de self control, când, în realitate, schimbările

06-07-2015
Tip stire
Stiri externe

Ministerul Sănătăţii a decis înfiinţarea unei comisii de evaluare medicală a cazului de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, formată din reprezentanţi ai Colegiului Medicilor, ai ministerului, medici neonatologi şi chirurgi pediatrii, care vor analiza incidentul în urma căruia o fetiţă născută prematur a murit, au declarat pentru AGERPRES oficiali ai ministerului.

''Corpul de control al ministrului a verificat deja activitatea spitalului, iar raportul a fost finalizat. Ministerul Sănătăţii a cerut o informare de la Direcţia de Sănătate Publică Cluj privind acest caz (n.r. al fetiţei născută prematur) şi a decis înfiinţarea unei comisii de evaluare medicală a cazului de

06-07-2015
Tip stire
Stiri interne

MARŢI, 7 IULIE

- Preşedintele României, Klaus Iohannis, are convorbiri cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti (Universitatea ''Ştefan cel Mare'' din Suceava, ora 12.00), cu ocazia vizitei acestuia la Suceava, unde primeşte titlul de ''Doctor Honoris Causa'' al Universităţii ''Ştefan cel Mare'' (ora 12.45); declaraţie de presă comună a preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi a preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti (ora 14.00); cei doi şefi de stat vizitează Cetatea de Scaun a Sucevei (ora 16.15).

- Curtea Constituţională a României (CCR) dezbate sesizarea Avocatului Poporului în cazul ordonanţei care prevede, între altele, taxarea bacşişului şi nereturnarea sumelor de bani constituite drept amendă.

-

06-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Prefectul judeţului Botoşani, Costică Macaleţi, a solicitat, luni, autorităţilor publice să adopte măsuri urgente pentru atenuarea efectelor caniculei asupra segmentelor vulnerabile ale populaţiei.

Pe fondul Codului galben de caniculă valabil pentru judeţul Botoşani, el a cerut medicilor de familie, specialiştilor în sănătate publică şi primarilor să amenajeze spaţii de prim-ajutor, dotate cu apă şi aer condiţionat, iar medicilor veterinari şi comisarilor pentru protecţia consumatorilor li s-a recomandat să verifice în mod special alimentele uşor alterabile.

Totodată, el a solicitat conducerii Serviciului Judeţean de Ambulanţă să-şi adapteze programul de lucru în funcţie de creşterea estimată a numărului de apeluri.

Macaleţi a făcut apel şi

06-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Toate cele patru containere anticaniculă din Oradea au fost deschise luni, ca urmare a temperaturilor ridicate.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, cele patru containere anticaniculă ale Primăriei vor fi deschise pe toată perioada lunilor iulie şi august, zilnic, de luni până duminică, între orele 10 - 18. Acestea sunt situate în patru locuri foarte circulate din municipiu: pe strada Republicii (lângă statuia lui Aurel Lazăr), în Piaţa Decebal, Piaţa Rogerius şi Piaţa Cetate.

Containerele sunt dotate cu aer condiţionat şi rezerve de apă potabilă, fiind deservite de către unul sau doi asistenţi medicali. Pentru a menţine un ambient agreabil în cabinetul-container, aparatul

06-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Filipine a anunţat luni al doilea caz de contaminare cu virusul MERS (Middle East Respiratory Syndrome) diagnosticat la un cetăţean străin care călătorise în Arabia Saudită, principalul focar al epidemiei, informează AFP.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 36 ani a cărui cetăţenie nu a fost dezvăluită, a fost pus în carantină într-o instituţie publică de sănătate, a anunţat ministrul Sănătăţii, Janette Garin.

"Starea lui se îmbunătăţeşte", a declarat oficialul citat în timpul unei conferinţe de presă, menţionând că pacientul a avut o încărcătură virală scăzută. "Nu există nici un motiv de panică", a adăugat sursa citată.

Bărbatul, care a venit în Filipine

05-07-2015
Tip stire
Stiri externe

Un accident rutier s-a produs duminică la intersecţia şoselei de centură a Capitalei cu Prelungirea Ghencea, în urma căruia şase persoane au fost rănite, au anunţat oficiali ai ISU Bucureşti.

Patru persoane au solicitat transportul de urgenţă la spital (un adult cu traumatism abdominal, un adult cu traumatism la membrul superior şi doi copii fără probleme deosebite).

ISU Bucureşti acţionează la faţa locului cu un elicopter şi trei ambulanţe SMURD.

Bilanţul accidentului arată că victima încarcerată - un bărbat de 56 de ani - a fost extrasă şi preluată de elicopter, fiind transportată la Spitalul Floreasca.

ISU Bucureşti mai anunţă că cei doi copii

05-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Cinci tineri implicaţi într-o bătaie, în noaptea de sâmbătă spre duminică, lângă sediul Inspectoratului de Poliţie Timiş, au fost lăsaţi în libertate după audierile de la Poliţie, în timp ce alţi patru au fost spitalizaţi în urma încăierării, unul dintre ei având oasele feţei zdrobite.

'Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanţele în care a izbucnit un scandal în urma căruia patru persoane ar fi fost agresate fizic. În fapt, în noaptea de 4 spre 5 iulie a.c., în jurul orei 04.30, poliţiştii s-au sesizat din oficiu despre faptul că pe bulevardul Take Ionescu are

05-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Medicii care au înlocuit o genă mutantă a unor copii bolnavi de fibroză chistică cu versiunea normală a respectivei gene au remarcat o încetinire a evoluţiei bolii, dar au precizat că rezultatele sunt "modeste" fiind nevoie de rezultate mai bune pentru ca un astfel de tip de tratament să fie folosit la scară mai largă, conform unui material publicat de Associated Press şi preluat de Yahoo! Science.

Fibroza chistică este o maladie ereditară ce se manifestă prin umplerea plămânilor cu mucus, condiţii în care pacienţii sunt mult mai susceptibili la infecţii care pot ajunge să distrugă aparatul respirator.

Speranţa de viaţă medie

05-07-2015
Tip stire
Stiri externe

Pagini

Subscribe to Stiri medicale