Termen cautat
Tip stire
E.g., 03/30/2015
Data stire

Stiri medicale


Profesorul doctor Vasile Astărăstoae a declarat vineri pentru AGERPRES că şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor din România.

Potrivit acestuia, demisia ar urma să fie prezentată în cadrul viitorului Consiliu CMR, care urmează să aibă loc în data de 17 aprilie.

"Când cineva are de dus o luptă, este bine să nu fie vulnerabil", a spus preşedintele CMR.

27-03-2015
Tip stire
Stiri interne

Profesorul doctor Vasile Astărăstoae a declarat vineri pentru AGERPRES că şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor din România.

Potrivit acestuia, demisia ar urma să fie prezentată în cadrul viitorului Consiliu CMR, care urmează să aibă loc în data de 17 aprilie.

"Când cineva are de dus o luptă, este bine să nu fie vulnerabil", a spus preşedintele CMR.

Vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România, Constantin Cârstea, a declarat, la rândul său, pentru AGERPRES, că Vasile Astărăstoae şi-a anunţat intenţia de a demisiona în cadrul şedinţei Adunării Generale a CMR.

"Domnul profesor a făcut o declaraţie publică în cadrul Adunării Generale a

27-03-2015
Tip stire
Stiri interne

Copilotul avionului Airbus A320 al companiei Germanwings, suspectat că a provocat intenţionat prăbuşirea aparatului de zbor în Alpii francezi, a ascuns că era bolnav şi că trebuia să fie în concediu medical inclusiv în ziua accidentului, a anunţat vineri Parchetul din Düsseldorf, în timp ce cea mai vehiculată ipoteză este aceea că tânărul avea probleme psihice, relatează AFP şi Reuters.

Anchetatorii au găsit la domiciliile sale "adeverinţe de concediu medical rupte" şi care vizau de asemenea şi "ziua faptelor", a explicat, într-un comunicat, Parchetul din Düsseldorf (vestul Germaniei), fără a preciza natura bolii.

"Au fost confiscate documente medicale care indică o boală

27-03-2015
Tip stire
Stiri externe

Toate zborurile de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam au fost anulate vineri din cauza unei pene majore în furnizarea curentului electric în zona metropolei olandeze, a anunţat o purtătoare de cuvânt a aeroportului, citată de Reuters.

Reprezentanta aeroportului Schiphol (al patrulea ca mărime din Europa) a adăugat, de asemenea, că toate zborurile către acest aeroport au fost redirecţionate spre alte oraşe din regiune.

Fraport, compania care administrează aeroportul din Frankfurt, a anunţat că două zboruri cu destinaţia Amsterdam au fost amânate şi a precizat că deocamdată nu a primit o cerere de la aeroportul Schiphol de a prelua zboruri redirecţionate de la

27-03-2015
Tip stire
Stiri externe

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi a depus la Tribunalul Ilfov o cerere de întrerupere a executării pedepsei de 5 ani închisoare primită în dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Cererea a fost depusă joi, iar instanţa a stabilit pentru luni, 30 martie, termenul când va judeca această solicitare.

Tiberiu Iacob Ridzi, soţul Monicăi Iacob Ridzi, a declarat vineri, la postul B1 tv, că motivul pentru care se cere întreruperea executării pedepsei este acela că soţia sa trebuie să efectueze o serie de investigaţii medicale, care nu pot fi realizate în sistemul medical din penitenciar.

El a subliniat

27-03-2015
Tip stire
Stiri interne

Sportiva română Diana Bulimar s-a clasat a doua în finala de la paralele, iar Andrei Muntean a terminat pe trei la inele, joi, la Cupa Mondială Challenge la gimnastică artistică de la Doha (Qatar).

Bulimar, care a revenit în competiţie la Doha după o pauză de nouă luni, din cauza unor probleme medicale, a obţinut 13,600 în finala de la paralele, fiind devansată de franţuzoaica Youna Dufournet, 15,650 p, a treia a fost elveţianca Jessica Diacci, cu 13,250 p, iar pe patru s-a clasat Laura Jurca, 13,175. În calificări, Jurca obţinuse cea mai bună notă, 13,150, iar Bulimar fusese a patra

26-03-2015
Tip stire
Stiri externe

Un complex sportiv de tenis cu şapte terenuri va fi construit în sectorul 2, lângă Arena Naţională, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.

Iniţiatorul proiectului este Ministerul Tineretului şi Sportului, care a hotărât să construiască o clădire în forma literei "L", cu regimul de înălţime pe o latură de S + P + 3 E retras şi S+P+1 E pe cealaltă latură, care va adăposti terenuri de tenis, zone de antrenamente, gradene pentru spectatori, unităţi de cazare pentru sportivi şi spaţii publice.

Sportivii vor avea la dispoziţie cele şapte terenuri de tenis, dintre care unul este amenajat pentru competiţii naţionale, precum şi

27-03-2015
Tip stire
Stiri interne

Peste 100 de leşuri de pelicani creţi descoperiţi în zona constănţeană Ceaplace din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării au fost ridicate în ultimele zile de către angajaţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi ai Administraţiei Rezervaţiei, probele prelevate de la acestea relevând prezenţa tulpinei de virus de gripă aviară H5N1.

Cele 108 leşuri de pelicani creţi, specie protejată la nivel internaţional, au fost descoperite de reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării în urmă cu trei zile, cadavrele păsărilor fiind incinerate la o unitate din judeţul Constanţa.

Potrivit specialiştilor Institutului Naţional de Cercetare Delta Dunării, pelicanii creţi au ajuns pe litoralul Mării Negre cel mai probabil

27-03-2015
Tip stire
Stiri interne

Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea va găsi soluţii financiare pentru susţinerea activităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiu, preşedintele instituţiei, Horia Teodorescu, declinând astfel oferta Primăriei Tulcei de a sprijini autoritatea judeţeană prin preluarea unei entităţi din subordinea acesteia.

"CJ se poate descurca singur în ceea ce priveşte situaţia SJU. A fost o dorinţă de a găsi sprijin pentru plata utilităţilor, dar nu mai este nevoie. Am convingerea că din luna aprilie Secţia pediatrie a Spitalului se va redeschide şi facem toate eforturile pentru a creşte indicele de complexitate a cazului rezolvat în unitatea spitalicească", a declarat vineri, la şedinţa CJ,

27-03-2015
Tip stire
Stiri interne

Testamentul manuscris al lui Alfred Nobel, unul din cele mai importante documente din istoria Suediei, aflat la originea premiului cu acelaşi nume, este expus pentru prima oară pentru marele public, transmite vineri AFP.

Puţini au fost cei care până acum au putut vedea originalul redactat în 1895, păstrat la Fundaţia Nobel. Testamentul este prezentat publicului la Muzeul Nobel, în cadrul unei expoziţii care evocă importanţa moştenirii lăsate de chimistul, inventatorul şi omul de afaceri suedez.

"Testamentul este piesa centrală a expoziţiei. Un document simplu, dar pe care se bazează şi astăzi munca noastră şi premiile", a declarat AFP Karin Jonsson , responsabila

27-03-2015
Tip stire
Stiri externe

Tenismanul argentinian Juan Martin Del Potro, revenit în competiţie după o pauză forţată de două luni şi jumătate, în urma unei intervenţii chirurgicale la încheietura mâinii stângi, a fost învins în două seturi, 6-4, 7-6 (9/7), de canadianul Vasek Pospisil, într-o partidă din primul tur al turneului ATP Masters 1000 de la Miami (Florida), dotat cu premii în valoare de 5.381.235 dolari.

Într-un alt meci din aceeaşi fază a competiţiei, brazilianul Thomaz Bellucci l-a învins în trei seturi, 7-5, 6-7 (2/7), 6-4, pe australianul Lleyton Hewitt.

Alte rezultate din turul 1:

Martin Klizan (Slovacia) - Paolo Lorenzi (Italia) 6-3, 6-4

Steve Darcis (Belgia) -

27-03-2015
Tip stire
Stiri externe

Rui Zink, unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori portughezi contemporani, intră, sâmbătă, în legătură directă cu copiii, prin Skype, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei CSR Mindset, transmis joi AGERPRES, activităţile de club vor începe cu o discuţie despre cartea "Cititorul din peşteră", apărută în colecţia Raftul Denisei la Editura Humanitas Fiction, în a doua parte a întâlnirii copiii putând să îl asculte pe autor şi să îi adreseze întrebări.

Coordonatorul activităţilor va fi Marilena Şerban, profesor de limba şi literatura română la Liceul "Timotei Cipariu" din Bucureşti.

Evenimentul face parte din proiectul Fanbook Scriitori Contemporani, al doilea

27-03-2015
Tip stire
Stiri interne

Actualitatea economică internă şi externă în date:

28 mar Bucureşti - Data la care intră în vigoare noile tarife pentru călătoriile cu metroul.

28 mar Bucureşti - Conferinţă de presă prilejuită de lansarea proiectului ''S.O.C.I.A.L.E. - Structuri de Organizare Comunitară Integrate în Ansamblul Lumii Economice''; Hotel IBIS, ora 10.00.

30 mar Bucureşti - Banca Naţională a României publică datele privind ratele dobânzilor practicate de instituţiile de credit în februarie 2015.

30 mar Bucureşti - Institutul Naţional de Statistică publică datele privind locurile de muncă vacante în 2014 şi documentul ''Tendinţe în evoluţia activităţii economice martie-mai 2015''.

30 mar Bucureşti - Medicii veterinari din cadrul Direcţiilor

27-03-2015
Tip stire
Stiri interne

Copilotul avionului Airbus A320 al companiei Germanwings, suspectat că a provocat intenţionat prăbuşirea aparatului de zbor în Alpii francezi, a ascuns că era bolnav şi că trebuia să fie în concediu medical inclusiv în ziua accidentului, a anunţat vineri Parchetul din Düsseldorf, în vestul Germaniei, relatează AFP şi Reuters.

Anchetatorii au găsit la domiciliile sale "adeverinţe de concediu medical detaliate" şi care vizau de asemenea şi "ziua faptelor", a explicat Parchetul într-un comunicat, fără a preciza natura bolii.

"Au fost confiscate documente medicale care indică o boală şi un tratament recomandat de medici", au mai spus procurorii din Düsseldorf, oraşul unde locuia

27-03-2015
Tip stire
Stiri externe

Premierul Victor Ponta a anunţat vineri că următorul proiect important al Guvernului pentru a doua parte a anului este legea salarizării în sectorul public, astfel încât angajaţii să aibă salarii care să îi "ţină cât se poate de mult dincolo de tentaţii legate de corupţie".

"Imediat după ce finalizăm dezbaterea şi adoptarea acestor Coduri (Fiscal şi de procedură fiscală-n.r.), în partea a doua a anului, din punctul de vedere al Guvernului, cel mai important nou proiect pe care pornim este cel referitor la legea salarizării. (...) Care sunt însă ideile: în primul rând, un pic de ordine în haosul care stăpâneşte

27-03-2015
Tip stire
Stiri interne

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov şi Directoratul pentru educaţie din Iskenderun,Turcia, sunt parteneri într-un proiect care are ca şi obiectiv reducerea abandonului şcolar. Proiectul Erasmus/Acţiunea Cheie 2/Cooperare pentru inovaţie şi schimb de bune practici "Not leave the school but live the school" este finanţat de Comisia Europeană, a început în luna septembrie 2014 şi se va încheia în luna septembrie 2016.

"Acest parteneriat este urmare a unui alt proiect pe care l-am desfăşurat anii trecuţi cu Directoratul pentru educaţie din Iskenderun, Turcia. De această dată, obiectivul proiectului este reducerea abandonului şcolar şi găsirea de soluţii pentru a-i ţine pe copii la

26-03-2015
Tip stire
Stiri interne

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a avut joi o întâlnire bilaterală cu omologul său, Anne Hidalgo, la sediul Primăriei Parisului, subiectele abordate vizând rezolvarea problematicii migraţiei şi colaborarea între cele două municipalităţi în domenii precum urbanismul, serviciile medicale, schimburile educaţionale şi culturale.

"Cu acest prilej, cei doi edili au subliniat importanţa rolului administraţiilor locale în rezolvarea unora dintre problemele naţionale precum migraţia, solidaritatea funcţionând, de multe ori, mai bine între oraşe decât între ţări. În cadrul întrevederii, Sorin Oprescu şi Anne Hidalgo au punctat domeniile în care cele două municipalităţi urmează să colaboreze pe viitor printre care urbanismul, serviciile medicale,

27-03-2015
Tip stire
Stiri interne

Ciocolata neagră are un conţinut bogat în substanţe benefice (flavonoizi, fenoli), însă nu şi ciocolata cu lapte.

"Flavonoizii din ciocolată sunt polimeri lungi, cu multiple proprietăţi benefice (catechine şi epicatechine), care au puterea de a chela (a aduna) ionii metalici din organism. Conţinutul în substanţe benefice (flavonoizi, fenoli etc.) este foarte mare în ciocolata neagră şi foarte mic în ciocolata cu lapte", a explicat, pentru AGERPRES, dr. Ciprian Constantin, şeful Departamentului de Diabet şi Nutriţie din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila".

Potrivit acestuia, beneficiile actuale ale consumului de ciocolată constau în stoparea oxidării LDL-colesterolului, în vasodilataţie, creşterea HDL-colesterolului,

27-03-2015
Tip stire
Stiri interne

Furnizarea energiei electrice a fost reluată la aeroportul Schiphol de lângă Amsterdam, după ce zona metropolei olandeze a fost afectată vineri dimineaţă de o pană electrică majoră care a perturbat programul zborurilor, relatează Reuters şi AFP.

''Aprovizionarea cu electricitate a fost restabilită şi am început să revenim uşor la normal, dar încă există un număr de zboruri redirecţionate'', a explicat o purtătoare de cuvânt a aeroportului Schiphol, sub rezerva anonimatului.

Avioanele ce urmau să aterizeze în cursul dimineţii la Amsterdam au fost redirecţionate spre aeroporturi din Germania şi Belgia.

Transportul public în zona Amsterdam a fost afectat, înregistrându-se întârzieri ale trenurilor şi pasageri

27-03-2015
Tip stire
Stiri externe

Oameni de ştiinţă de la Centrul internaţional pentru agricultură tropicală (CIAT), cu sediul în Cali, Columbia, au creat 30 de noi soiuri de fasole rezistente la căldură, concepute pentru a oferi proteine săracilor lumii în contextul încălzirii globale, informează Reuters.

Descrisă drept "carnea săracului", fasolea este o sursă de hrană cheie pentru peste 400 de milioane de oameni din ţările în curs de dezvoltare, dar zona potrivită pentru a o cultiva ar putea scădea cu 50 la sută până în 2050 din cauza încălzirii globale, punând în pericol zeci de milioane de vieţi.

"Micii fermieri din întreaga lume se confruntă cu riscuri

26-03-2015
Tip stire
Stiri externe

Pagini

Subscribe to Stiri medicale