Termen cautat
Tip stire
E.g., 10/26/2014
Data stire

Stiri medicale

BOLILE CARDIOVASCULARE SUNT PRIMA CAUZĂ DE DECES ÎN ROMÂNIA, acoperind 58% DIN MORTALITATEA GENERALĂ la nivel naţional, conform celor mai recente statistici ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Având în vedere că numărul deceselor prin boli cardiace tinde să crească, este necesară INTENSIFICAREA METODELOR MODERNE DE DIAGNOSTIC ŞI TRATAMENT ÎN PATOLOGIA CARDIOVASCULARĂ.

Astfel, PROCEDURILE CARDIOVASCULARE INTERVENŢIONALE sunt esenţiale în TRATAREA INFARCTULUI MIOCARDIC ACUT, una dintre cele mai frecvente şi severe
afecţiuni cardiovasculare.

În acest context, reprezentanţii SPITALULUI CLINIC DE URGENŢĂ „BAGDASAR-ARSENI” din BUCUREŞTI vă invită LUNI, 27 OCTOMBRIE 2014, ORA 12.00, la Conferinţa „CARDIOLOGIA INTERVENŢIONALĂ – ESENŢIALĂ ÎN MANAGEMENTUL EFICIENT AL AFECŢIUNILOR CARDIOVASCULARE”.

24-10-2014
Tip stire
Comunicat de presa

VERSA MEDIA

Organizeaza în parteneriat cu Asociatia Româna de Psihiatrie si Psihoterapie si Societatea Româna Alzheimer, cea de a-V-a editie a Forumului „Psihiatru.ro” care va avea loc sâmbata, 08 noiembrie 2014, la Institutul National de Statistica din Bucuresti.

Tema din acest an a Forumului Psihiatru.ro este "Breaking News: Psihiatria" si se va concentra, ca de obicei, pe dezbateri in jurul temelor aduse în discutie.

Asa cum este consacrat, manifestarea - care se adreseaza medicilor psihiatri, psihologilor, psihoterapeutilor, medicilor de familie si de alte specialitati - se va desfasura pe parcursul întregii zile, între orele 9.00. si 18.00.

O sa îi avem alaturi de noi

24-10-2014
Tip stire
Comunicat de presa


Cea mai importanta manifestare stiintifica din domeniul pneumologiei românesti, Congresul National al Societatii Române de Pneumologie a reunit în 2014 un numar record de participanti.

Aproape 1.000 de persoane au luat parte la cele 25 de simpozioane majore si 70 de comunicari orale, sustinute, în perioada 8-11 octombrie, la Hotel Ramada din Sibiu.

De asemenea, pe parcursul celor patru zile de eveniment, 123 de lectori nationali si internationali au prezentat cele mai noi informatii despre preventia, diagnosticul precoce, tratamentul si monitorizarea bolilor respiratorii.

Lucrarile stiintifice, prezentate simultan în cinci sali de conferinta, precum si atelierele practice si workshop-urile hands on au abordat

24-10-2014
Tip stire
Comunicat de presa

Un bebeluş în vârstă de 8 luni din comuna vasluiană Vetrişoaia a murit vineri la Spitalul Municipal Huşi, la Compartimentul de Primiri Urgenţe, unde a fost consultat de medicul de gardă, potrivit managerului unităţii sanitare, dr. Lucia Rotaru.

'Copilul, care provine dintr-o sarcină gemelară, a venit în stare foarte gravă la spital, cu diaree acută, a fost consultat de medicul urgentist, care, din păcate, nu a putut face nimic pentru salvarea vieţii micuţului. Celălalt copil, care se simţea, la rândul său, foarte rău, a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui', a declarat pentru AGERPRES managerul Spitalului Municipal Huşi, Lucia

24-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Un bătrân în vârstă de 72 de ani, care se afla internat într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, a decedat după ce s-a înecat cu mâncare.

Angajaţii centrului de la Huşi le-au declarat poliţiştilor că bătrânul a început să se simtă rău dimineaţa, însă au solicitat intervenţia unei Ambulanţe abia aproape de ora 11, când bătrânul nu mai putea respira. Transportat la spital în stop cardio-respirator, bătrânul nu a mai putut fi salvat, cadrele medicale declarând decesul acestuia.

'Concluziile medico-legale preliminarii arată că decesul a survenit ca urmare a asfixiei mecanice cu bol alimentar', a

24-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Cartea "Minte criminală" - semnată de psihologii Leliana Valentina Pârvulescu, Mirco Turco şi Igor Vitale - a fost lansată vineri la Cercul Militar Naţional şi este adresată specialiştilor în criminalistică, dar şi celor pasionaţi de cărţi poliţiste.

"Autorii au încercat să intre în mintea unui criminal. Este o abordare strategică din punct de vedere biologic, psihologic şi comportamental. Cartea poate fi adresată celor pasionaţi de cărţile cu detectivi, cu crime. Autorii au încercat să răspundă la întrebări de genul: de ce apar criminali în serie, cine sunt ei, care sunt mecanismele care îi provoacă, dacă există o moştenire genetică, dacă sunt

24-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Cea de-a 12-a ediţie a Cursului Naţional de Ghiduri şi Protocoale în Anestezie Terapie Intensivă (ATI) şi Medicină de Urgenţă începe vineri, la Timişoara (24-24 octombrie), evenimentul incluzând alte trei manifestări, respectiv ediţia a 12-a a Cursului Naţional de Ghiduri şi Protocoale în ATI, a 24-a Întâlnire anuală a Societăţii Europene de Computing şi Tehnologie în ATI (ESCTAIC) şi a 15-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Îngrijiri Paliative.

'Este un moment istoric , de cotitură, pentru spitalele româneşti. (...). Reformele nu se mai fac cu spatele la doctori, cum s-a întâmplat până acum, ei fiind priviţi până acum ca potenţiale frâne.

24-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Proiectul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' din Timişoara intitulat 'Biobanca de ţesuturi - suport în cercetarea afecţiunilor rare în dermatologie' se doreşte a fi transformat în Centru de excelenţă, un standard de conduită practică unde să fie pregătită resursa umană.

'Se doreşte ca biobanca realizată să devină un Centru de excelenţă, un standard de conduită practică, să pregătească resursa umană în acest sens, să se asigure servicii non-profit în domeniu şi să stimuleze şi interesul altor instituţii, gen spitale, pentru astfel de servicii. Dezvoltarea unei biobănci deschide noi orizonturi de cercetare, dar şi de colaborare şi integrare cu centre

24-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Reprezentanţii sindicatului Ambulanţa Vaslui sunt nemulţumiţi de măsurile comisiei ministeriale care a anchetat cazul fetiţei de patru ani decedate la 40 de minute după internarea la Spitalul Municipal Huşi, unde a fost diagnosticată cu laringită şi a primit tratament cu antibiotic, fără a fi testată în prealabil.

Aceştia au cerut joi, în cadrul unei conferinţe de presă, redeschiderea cazului, după ce serviciul de ambulanţă judeţean a primit o amendă de 20.000 de lei pentru că echipajul a dus fetiţa direct la secţia de pediatrie şi nu la urgenţe. Medicii de la SAJ Vaslui susţin că în urmă cu două luni, serviciul

23-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Trecerea la ora de iarnă în noaptea de 25 spre 26 octombrie, când acele ceasornicului trebuie mutate cu o oră în urmă (ora 04.00 devine ora 03.00), poate produce unele perturbări de bioritm, chiar dacă oferă o oră în plus pentru somn.

Deşi este mai puţin nefastă în termeni de tulburări ale somnului decât trecerea la ora de vară, când noaptea devine mai scurtă cu o oră, schimbarea orei este resimţită mai ales la persoanele mai fragile, precum copiii şi bătrânii, relatează ziarul online ladepeche.fr.

Perturbările produse pot fi nefaste pentru sănătate şi pot tulbura nu doar somnul, ci pofta de mâncare,

24-10-2014
Tip stire
Stiri externe

Şeful Clinicii de Chirurgie Urologică de la Spitalul Fundeni, acad. prof. dr. Ioanel Sinescu, a declarat joi că ejacularea precoce este o patologie, o suferinţă a bărbatului, însă aceasta poate fi ameliorată.

"Pentru noi, specialiştii în patologia aparatului urinar şi genital, aceasta este o suferinţă a bărbatului. Ejacularea precoce este o patologie. Prin faptul că se produce mai rapid decât în mod normal, şi o să vedeţi că acest termen are diverse definiţii, poate fi catalogat după diverşi parametri de dezordini, de ordin psihic, şi dă disconfort atât bărbatului, cât şi partenerei, aşa încât când este analizat profesional este o patologie.

24-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Medicii de la Spitalul St Vincent din Sydney au dezvoltat o modalitate de transplant a unei inimi care a încetat să bată, creând astfel posibilitatea de a spori numărul de transplanturi prin utilizarea unui număr mai mare de inimi de la donatori, informează agenţia DPA.

Noua tehnică, a cărei dezvoltare a durat 12 ani, constă în utilizarea unei unităţi portabile pentru a menţine un flux de sânge în ţesutul cardiac şi o soluţie de conservare pentru a îmbunătăţi rezistenţa inimii la lipsa de oxigen.

Michelle Gribilas, de 57 de ani, a fost primul pacient care a primit o inimă nouă prin această

24-10-2014
Tip stire
Stiri externe

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat într-un interviu pentru AGERPRES că speră ca în luna noiembrie să fie finalizată lista cu medicamente compensate şi gratuite.

"Pentru pacienţii care nu pot aştepta, din motive întemeiate, vom avea în sfârşit o listă de medicamente compensate care să poată fi îmbunătăţită în baza unei proceduri care să ţină cont de ultimele medicamente apărute pe piaţă, aşa cum se întâmplă în orice ţară civilizată. Sperăm ca în noiembrie să avem această listă. Până acum aveam o listă care nu putea fi modificată iar unele molecule nu mai aveau acelaşi efect terapeutic, în detrimentul pacienţilor", a

24-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Compania Naţională de Investiţii va susţine financiar un proiect privind construcţia, în municipiul Botoşani, a unui spital de boli cronice şi îngrijiri paleative, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, deputatul social-democrat Tamara Ciofu.

Potrivit acesteia, spitalul va avea 150 de paturi şi va fi ridicat în perimetrul Spitalului de Recuperare "Sfântul Gheorghe" din municipiul Botoşani.

"Aceste paturi nu sunt din rezerva Ministerului Sănătăţii, nu sunt paturi noi, ci sunt paturi aflate în conservare şi în acest fel vor putea fi dirijate instituţiei", a afirmat Tamara Ciofu, care este de profesie medic.

Consiliul Local al municipiului Botoşani a aprobat joi o hotărâre privind

24-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Aproximativ 2,6 milioane de lei au fost investiţi în lucrările de amenajare şi dotare cu echipamente medicale a ambulatoriului Spitalului orăşenesc Orşova, a declarat, pentru AGERPRES, primarul Ion Manea.

Potrivit edilului, 1,8 milioane din această sumă au provenit din fonduri europene nerambursabile derulate prin Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, iar restul de la bugetele de stat şi al administraţiei locale.

,,Lucrările de reabilitare a clădirii, de înlocuire a tâmplăriei, a instalaţiilor electrice şi sanitare şi de achiziţie a aparaturii, începute în toamna anului 2013, au fost finalizate în octombrie 2014. De asemenea, conform proiectului derulat prin programul operaţional sectorial s-au amenajat

24-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, vorbeşte într-un interviu acordat AGERPRES despre consiliile etice din spitale, despre lista de medicamente gratuite şi compensate, dar şi despre faptul că sistemul de sănătate nu are o problemă de finanţare, ci important este modul în care sunt administrate fondurile.

Bănicioiu anunţă că proiectul privind majorarea veniturilor medicilor este definitivat iar două dintre soluţiile de finanţare sunt introducerea serviciilor medicale în regim privat în spitalele publice şi acordarea de stimulente pentru medici din partea autorităţilor locale.

Totodată, el cere responsabilizarea şefilor de unităţi sanitare şi a autorităţilor locale în privinţa actului medical.

De asemenea, ministrul Bănicioiu a afirmat că

24-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat joi, la Timişoara, că Guvernul a aprobat o Hotărâre pentru zootehnie prin care se alocă resurse importante pentru creşterea performanţelor genetice, subliniind totodată că aceste sume ar trebui cheltuite până la sfârşitul anului.

"Este o realitate că în producţia vegetală lucrurile au mers mai bine nu doar la producţia de bază, ci şi la procesare, dar pe partea de producţie zootehnică lucrurile nu au evoluat şi din acest punct de vedere am venit cu o Hotărâre de Guvern pentru zootehnie prin care investim în genetică. Dăm posibilitatea tuturor fermierilor, în anumite categorii pe care noi

23-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa atenţionează că, în ultima perioadă, s-a înregistrat o creştere a morbidităţii prin hepatita virală acută A, în judeţ fiind confirmate 633 astfel de cazuri de la începutul anului şi până în prezent.

Conducerea DJSP informează, printr-un comunicat, că cele mai multe cazuri de hepatită virală acută A au fost depistate în localităţile Constanţa, Hârşova, Cernavodă, Mangalia, Lumina, Cuza Vodă şi Ovidiu, în general fiind vorba de persoane care locuiesc în condiţii igienico-sanitare precare, fără respectarea măsurilor de igienă individuală şi colectivă, contacţii refuzând vaccinarea.

Cazurile s-au înregistrat atât în mediul urban, cât şi în

24-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat vineri că ministerul pe care îl coordonează este pregătit cu documentele şi cu banii pentru redeschiderea Spitalului Orăşenesc Săcele, închis la 1 aprilie 2011.

"Am vrut să mă conving eu, personal, de situaţia lucrurilor de aici. Ce am văzut cred că este practic o mărturie a crimelor făcute de PDL. După ce timp de patru ani s-au investit sume în renovarea şi dotarea acestui spital, în 2011 s-a luat decizia de a-l închide, un lucru total greşit. Suntem pregătiţi pentru a introduce spitalul în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru un număr de

24-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Deputatul PSD Botoşani Tamara Ciofu a solicitat, vineri, ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, să asigure resursele financiare pentru asigurarea gratuită a testelor împotriva hepatitei B şi C, dar şi împotriva virusului HIV.

Parlamentarul botoşănean consideră că deţinuţii au dreptul să ştie care este starea lor de sănătate, în condiţiile în care riscul de transmitere a bolilor în spatele gratiilor este ridicat.

'Deţinuţii care sunt în penitenciar trebuie să ştie exact care este starea lor de sănătate în ceea ce priveşte bolile transmisibile, ştiut fiind că în penitenciare există frecvente posibilităţi de infectare prin tatuare, automutilare şi alte situaţii şi care, din nefericire, pot

24-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Pagini

Subscribe to Stiri medicale