Termen cautat
Tip stire
E.g., 10/25/2014
Data stire

Stiri medicale

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat joi, la Timişoara, că Guvernul a aprobat o Hotărâre pentru zootehnie prin care se alocă resurse importante pentru creşterea performanţelor genetice, subliniind totodată că aceste sume ar trebui cheltuite până la sfârşitul anului.

"Este o realitate că în producţia vegetală lucrurile au mers mai bine nu doar la producţia de bază, ci şi la procesare, dar pe partea de producţie zootehnică lucrurile nu au evoluat şi din acest punct de vedere am venit cu o Hotărâre de Guvern pentru zootehnie prin care investim în genetică. Dăm posibilitatea tuturor fermierilor, în anumite categorii pe care noi

23-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa atenţionează că, în ultima perioadă, s-a înregistrat o creştere a morbidităţii prin hepatita virală acută A, în judeţ fiind confirmate 633 astfel de cazuri de la începutul anului şi până în prezent.

Conducerea DJSP informează, printr-un comunicat, că cele mai multe cazuri de hepatită virală acută A au fost depistate în localităţile Constanţa, Hârşova, Cernavodă, Mangalia, Lumina, Cuza Vodă şi Ovidiu, în general fiind vorba de persoane care locuiesc în condiţii igienico-sanitare precare, fără respectarea măsurilor de igienă individuală şi colectivă, contacţii refuzând vaccinarea.

Cazurile s-au înregistrat atât în mediul urban, cât şi în

24-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat vineri că ministerul pe care îl coordonează este pregătit cu documentele şi cu banii pentru redeschiderea Spitalului Orăşenesc Săcele, închis la 1 aprilie 2011.

"Am vrut să mă conving eu, personal, de situaţia lucrurilor de aici. Ce am văzut cred că este practic o mărturie a crimelor făcute de PDL. După ce timp de patru ani s-au investit sume în renovarea şi dotarea acestui spital, în 2011 s-a luat decizia de a-l închide, un lucru total greşit. Suntem pregătiţi pentru a introduce spitalul în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru un număr de

24-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Deputatul PSD Botoşani Tamara Ciofu a solicitat, vineri, ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, să asigure resursele financiare pentru asigurarea gratuită a testelor împotriva hepatitei B şi C, dar şi împotriva virusului HIV.

Parlamentarul botoşănean consideră că deţinuţii au dreptul să ştie care este starea lor de sănătate, în condiţiile în care riscul de transmitere a bolilor în spatele gratiilor este ridicat.

'Deţinuţii care sunt în penitenciar trebuie să ştie exact care este starea lor de sănătate în ceea ce priveşte bolile transmisibile, ştiut fiind că în penitenciare există frecvente posibilităţi de infectare prin tatuare, automutilare şi alte situaţii şi care, din nefericire, pot

24-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a afirmat într-un interviu pentru AGERPRES că în perioada imediat următoare se va desfăşura un program pilot în cinci spitale din Bucureşti şi din ţară pentru implementarea mecanismului de feed-back al pacienţilor.

"Vrem să instituim un sistem prin care să ştim direct de la pacienţi cum putem îmbunătăţi serviciile din domeniul medical. În perioada imediat următoare se va desfăşura un program pilot în cinci spitale din Bucureşti şi din ţară pentru implementarea mecanismului de feed-back al pacienţilor", a precizat ministrul.

Astfel, pacienţii vor putea să-şi exprime părerea despre calitatea serviciilor medicale de care au beneficiat, respectarea drepturilor lor,

24-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Consiliile etice din spitalele publice vor deveni funcţionale şi li se vor extinde atribuţiile, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

"Vom reînfiinţa în spitale, printr-un ordin al ministrului Sănăţii, consiliile etice în toate spitalele publice. Practic, le facem funcţionale şi le extindem atribuţiile. Membrii acestor consilii etice vor fi aleşi, şi nu numiţi, iar activitatea lor va fi monitorizată prin intermediul unor raportări pe care acestea le vor face trimestrial", a precizat ministrul.

Consiliile etice vor fi formate din şapte membri: un reprezentant al corpului medical al spitalului, un alt reprezentant al corpului medical al spitalului dar care

24-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a felicitat, vineri, conducerea Spitalului din Codlea pentru felul cum manageriază unitatea sanitară şi pentru că se ocupă de medicii tineri, el arătând că situaţia acestei unităţi dintr-un oraş mic este mai bună pentru că nu s-a reuşit închiderea în timpul reformei încercată de fosta guvernare din 2010-2011.

"Situaţia este mult mai bună pentru că aici domnii de dreapta care au reformat sănătatea în 2010 nu au reuşit să termine şi acest spital, iar comunitatea, faţă de altele, s-a opus mult mai mult faţă de alte zone şi a reuşit. Văd că aveţi mulţi medici tineri în

24-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat vineri, după ce a vizitat mai multe spitale din judeţul Braşov, că "sănătatea nu a fost o prioritate pentru acest judeţ".

"Ca o concluzie de final, cred că sănătatea nu a fost o prioritate pentru judeţul dumneavoastră şi, din păcate, poate nici Bucureştiul nu a intervenit foarte mult, dar nici o gândire pe plan local din partea conducătorilor judeţului nu constat să fi existat. Constat, de exemplu, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cel mai mare din judeţ, o lipsă de echipamente foarte utile şi foarte necesare. Îmi este foarte greu să înţeleg de ce

24-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Vedete, bloggeri şi jurnalişti vor înota, marţi, în cadrul evenimentului "Noaptea Înotătorilor", dedicat înţelegerii, acceptării şi strângerii de fonduri pentru bolnavii de psoriazis, informează un comunicat al organizatorilor, remis vineri AGERPRES.

"Miercuri, 29 octombrie, pentru al zecelea an consecutiv, oamenii din întreaga lume marchează Ziua Mondială de Luptă împotriva Psoriazisului, o zi dedicată solidarităţii pentru pacienţii care se confruntă cu această boală.(...) Vom face auzită cauza bolnavilor de psoriazis într-un loc unde discriminările legate de o boală de piele sunt la nivel ridicat: la bazinul de înot", precizează sursa citată.

Potrivit comunicatului, competiţia în beneficiul bolnavilor cu psoriazis va avea loc la

24-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Crucea Roşie Română - Filiala Sector 4 Bucureşti acordă, în perioada 24 - 29 octombrie, servicii de prim ajutor pelerinilor din toată ţara veniţi la Patriarhia Română să cinstească Moaştele Cuviosului Dimitrie cel Nou Basarabov - ocrotitorul Bucureştilor, informează un comunicat de presă.

Alături de voluntarii Crucii Roşii Române, la punctul de prim ajutor de bază vor fi prezenţi şi medici din cadrul Asociaţiei Medicilor şi Farmaciştilor Ortodocşi Români, în baza unui acord de colaborare.

La baza Dealului Mitropoliei din Piaţa Unirii vor fi amplasate trei corturi de Cruce Roşie, deservite de 75 de voluntari ai Crucii Roşii Române, pentru toţi cei

23-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Prefectul judeţului Vaslui, Andrei Puică, le-a cerut, joi, medicilor de familie din judeţ să-şi facă datoria faţă de pacienţi, după ce a primit mai multe reclamaţii din partea cetăţenilor.

Prefectul spune că are unele semnale potrivit cărora o parte dintre medicii de familie care au cabinet în mediul rural nu respectă programul de lucru şi tratează cu superficialitate bolnavii.

"În cadrul întâlnirilor pe care le am în mod regulat cu reprezentanţii persoanelor vârstnice din judeţ mi s-a adus la cunoştinţă faptul că anumiţi medici de familie nu respectă programul de lucru şi pun inutil pe drumuri pacienţii. Ar fi bine ca medicii

23-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Procurorii DIICOT - Satu Mare efectuează joi 18 percheziţii în municipiul Satu Mare şi în oraşul Livada într-un dosar de fraudă cu reţete medicale.

Acţiunea vizează destructurarea unei grupări specializate în eliberarea de reţete cu medicamente pentru afecţiuni neurologice pe numele unor persoane care, în mod real, nu au beneficiat de aceste tratamente, reţetele fiind decontate în mod necuvenit din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, informează DIICOT într-un comunicat remis joi AGERPRES.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile au loc la Spitalul Judeţean Satu Mare şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Satu Mare, precum şi la două cabinete medicale.

Ancheta

23-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Uniunea Europeană (UE) va aloca 24,4 milioane de euro pentru crearea unui vaccin împotriva virusului Ebola, a anunţat joi biroul de presă al Comisiei Europene (CE), informează agenţia Tass.

'Am anunţat astăzi alocarea unei sume de 24,4 milioane de euro din bugetul UE pentru acoperirea nevoilor urgente în cercetarea asupra virusului Ebola. Aceste mijloace sunt orientate spre finanţarea a cinci programe de cercetare clinică pentru descoperirea unui potenţial vaccin sau testarea vaccinurilor experimentale', se menţionează în comunicatul CE.

Potrivit serviciului de presă al CE, aceşti bani din bugetul UE vor fi alocaţi în baza unei proceduri înlesnite, pentru a demara cât mai

23-10-2014
Tip stire
Stiri externe

Specialişti din SUA, Italia, Croaţia, Republica Moldova şi România, în special în domeniul transplantului renal şi hepatic, vor participa în perioada 29 octombrie - 1 noiembrie la Bucureşti la Congresul Romtransplant, a cărui temă este în acest an "Actualităţi în transplantul de organe şi ţesuturi din România".

"În cadrul Congresului Romtransplant 2014 se va prezenta situaţia actuală a principalelor tipuri de transplant din România (renal, hepatic, cardiac, medular, tisular etc.), rezumându-se din punct de vedere ştiinţific bilanţul unei activităţi ajunse la un nivel considerat european. De asemenea, în urma analizei rezultatelor obţinute până în acest moment se vor stabili direcţiile de

23-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Membrii Federaţiei Sanitas din România vor picheta miercuri, 29 octombrie, sediul Guvernului, dacă până atunci Executivul nu va aproba un act normativ care să prevadă creşterea salariilor întregului personal din sistemul sanitar şi de asistenţă socială, se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES.

'Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas, întrunit joi, este nemulţumit de rezultatele negocierilor purtate cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice. Noi solicităm în continuare creşterea salariilor cu 100 de lei brut pentru toţi salariaţii din sistemul sanitar şi de asistenţă socială, începând cu 1 noiembrie 2014, dar şi aplicarea prevederilor Legii nr. 284/2010, începând cu 1 ianuarie 2015. Dacă în

23-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Un nou medicament împotriva inflamaţiei spinale, Secukinumab, un anticorp monoclonal uman, a îmbunătăţit simptomele spondilitei anchilozante, conform unor studii aflate în stadii avansate.

Studiile, care au implicat un total de aproximativ 600 de pacienţi, au constatat că medicamentul a îmbunătăţit semnele şi simptomele bolii, precum şi funcţia fizică şi calitatea vieţii, scrie Reuters.

Compania elveţiană care produce medicamentul intenţionează să depună în 2015 documentaţia pentru ca Secukinumab să obţină aprobările pentru utilizarea sa în tratamentul spondilitei anchilozante şi artritei psoriazice.

Reuters notează că, la începutul acestei săptămâni, un grup consultativ din cadrul Food and Drug Administration din SUA a recomandat, în unanimitate, utilizarea

23-10-2014
Tip stire
Stiri externe

Prototipul unui robot, dezvoltat în cadrul unui proiect de mai bine de 5 ani, poate opera intervenţii chirurgicale pe creier, pentru bolnavii de epilepsie, într-o modalitate foarte puţin invazivă, pacienţii având nevoie de o perioadă mult mai mică de timp pentru recuperare, conform unui material publicat de cnet.com.

Pentru o parte din bolnavii de epilepsie, medicaţia poate fi mai puţin eficientă în ceea ce priveşte ţinerea sub control a acceselor caracteristice acestei maladii sau pur şi simplu poate fi ineficientă.

Acestor pacienţi li se propune soluţia unei intervenţii chirurgicale pe creier. Această procedură este foarte invazivă, presupunând îndepărtarea, deconectarea sau stimularea unei

23-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Primul centru de cercetare din România în domeniul obstetricii-ginecologiei a fost inaugurat joi, la Cluj, printr-o investiţie de 11 milioane de euro, din fonduri europene.

Proiectul, denumit "Centru de studii avansate, fundamentale şi clinico-imagistice pentru corelarea pe termen lung a parametrilor de dezvoltare intrauterină cu statusul neuro-psiho-motor, pe parcursul dezvoltării până la vârsta adultă, IMOGEN", s-a derulat pe parcursul a trei ani, iar beneficiar este Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj.

Directorul proiectului IMOGEN, prof. dr. Florin Stamatian, a declarat, cu ocazia inaugurării centrului, că proiectul s-a concretizat prin efortul comun al unora dintre cele mai importante cadre medicale din Cluj, nominalizându-i

23-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Preşedintele Traian Băsescu a semnat marţi decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri referitoare la veniturile medicilor de familie care asigură continuitatea asistenţei medicale în centrele de permanenţă.

Potrivit legii, medicii de familie sunt exoneraţi de la plata sumelor pentru acoperirea cheltuielilor de administrare şi funcţionare ale cabinetelor şi accesoriilor aferente, din perioada 28 mai 2008 - 1 iunie 2011, rezultate din deciziile de impunere emise de casele judeţene de asigurări de sănătate, drept consecinţă a constatării de către Curtea de Conturi a unor prejudicii.

Sumele recuperate până la data intrării în vigoare a acestei legi se restituie conform normelor metodologice aprobate

22-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Reprezentanţii Alianţei Creştin-Liberale (ACL) din Tulcea au preciza, joi, că doar au sprijinit societatea care a acordat consultaţii oftalmologice gratuite în judeţ şi îi acuză pe social-democraţi de 'fariseism', catalogând drept 'o mârşăvie' plângerea depusă la adresa lor la Biroul Electoral Judeţean.

'Din punct de vedere moral, mi se pare mârşăvie fără seamăn să reclami pe cineva pentru un lucru pe care l-ai făcut tu însuţi constant. Noi nu avem nicio legătură contractuală sau de altă factură cu persoane care au vrut să sprijine populaţia şi le-am ajutat doar să-şi facă cunoscută acţiunea pentru ca oamenii să poată beneficia de acest

23-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Pagini

Subscribe to Stiri medicale