Termen cautat
Tip stire
E.g., 11/01/2014
Data stire

Stiri medicale

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Ion Cîlea, a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea să analizeze activitatea Spitalului judeţean de Urgenţă din municipiu, după ce la unitatea sanitară s-au desfăşurat mai multe controale privind unele sesizări legate nereguli în activitatea instituţiei.

" Am înaintat o nouă adresă, de astă dată către Parchetul de pe lângă Tribunalul Judeţean Vâlcea, reiterând presupusele nereguli, abuzuri şi ilegalităţi care necesită o foarte atentă şi operativă verificare, Consiliul Judeţean neavând prerogative şi pârghii de intervenţie în stoparea şi sancţionarea vinovaţilor de aspectele reţinute în Raportul de audit public intern. Sper ca Parchetul de pe lângă

31-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a eliberat în primele nouă luni ale acestui an 23 de formulare E112 prin care pacienţii pot efectua tratamente în străinătate, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt a instituţiei, Anda Sălăgean.

Reprezentantul CJAS a spus că beneficiarii s-au adresat unor unităţi sanitare din Italia, Franţa, Austria şi Germania.

Totodată, Sălăgean a precizat că, de la începutul acestui an, CJAS Suceava a decontat 401 solicitări, în valoare de peste 4,5 milioane de lei, pentru servicii medicale primite de asiguraţi în clinici din Austria, Belgia, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Olanda şi Polonia, în baza cardului sau

31-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Veniturile salariale din domeniul sănătăţii ar putea creşte cu cel puţin 5%, începând de anul viitor, însă este nevoie de o mai bună gestionare a fondurilor existente, dar şi de identificarea unor surse proprii de finanţare, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu, după întâlnirea avută cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, ai Ministerului Muncii şi ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

'Am început negocierile cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru rediscutarea şi completarea Regulamentului de sporuri şi a revizuirii unor inechităţi salariale apărute în sistem din cauza creşterii salariului minim

30-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Medici de la un spital din oraşul Hyderabad (sudul Indiei) au anunţat că au efectuat o intervenţie chirurgicală pe inima unui fetus, o premieră în India. Mama copilului are 25 de ani, a informat vineri presa locală citată de agenţia Xinhua.

Doctorii de la Care Hospital au spus că intervenţia chirurgicală asupra inimii fătului a fost necesară pentru corectarea unei afecţiuni grave, fără leac după naşterea copilului.

"La 25-26 săptămâni, ventriculul stâng a început să se deterioreze şi să se contracte. Ne-am dat seama că acest lucru va duce la o afecţiune gravă în cazul în care partea stânga a inimii va

31-10-2014
Tip stire
Stiri externe

Spitalele mari din Capitală au înregistrat până vineri foarte multe solicitări pentru urna mobilă la alegerile prezidenţiale care vor avea loc duminică.

Astfel, potrivit reprezentanţilor unităţilor medicale, au depus cereri până în prezent pentru a vota cu urna mobilă pacienţi de la Institutul Clinic Fundeni, Spitalul de Urgenţă Floreasca, Spitalului Elias, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, Bogdan Opriţa, a afirmat că până vineri şi-au manifestat dorinţa de a vota cu urna mobilă aproximativ 300 de pacienţi, însă numărul acestora ar putea creşte în cursul zilei de sâmbătă.

Managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban, a declarat

31-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Pacientul de 60 de ani adus joi seară la Institutul "Matei Balş" de la Spitalul Judeţean Constanţa are malarie, a declarat vineri pentru AGERPRES managerul institutului, Adrian Streinu Cercel.

El a precizat că analizele au confirmat că pacientul are malarie.

Pacientul va fi ţinut sub tratament la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş".

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI, Raed Arafat, a declarat joi pentru AGERPRES că un bărbat din Constanţa, sosit recent dintr-o ţară africană, va fi dus joi la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, adăugând că suspiciunea de Ebola în cazul lui este extrem de mică,

31-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Un sugar de numai câteva zile a murit joi seara, după ce a fost externat din maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi împreună cu mama lui, deşi avea clavicula ruptă.

Mama nou-născutului, Carmen Dărăbană, de 20 ani, din comuna Suhurlui, judeţul Galaţi, a declarat că a născut în mod natural în noaptea de duminică spre luni, la maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi. În tipul naşterii, băieţelul s-a ales cu clavicula ruptă, medicii aplicându-i doar un bandaj elastic.

Femeia a spus că a cerut să fie trimisă cu copilul la Spitalul de Pediatrie pentru un control de specialitate, dar nimeni nu ar

31-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Ovidiu Bojor, doctor în farmacie şi specialist în fitoterapie, s-a născut la 1 noiembrie 1924, la Reghin, judeţul Mureş.

A absolvit Facultatea de Farmacie din cadrul Institutului de Medicină şi Farmacie din Bucureşti (1950). În 1968 a devenit doctor în farmacie cu teza: ''Contribuţii la studiul ciupercii Claviceps purpurea''. Este considerat fondatorul fitoterapiei moderne în România.

Încă din 1952, Ovidiu Bojor desfăşoară o bogată activitate de cercetător ştiinţific, atât în România, cât şi în străinătate. În perioada 1978-1985 a lucrat ca expert al Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială, iar între anii 1984-1985 a predat cursuri de specialitate la Kathmandu, în Nepal. Timp

31-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Diferenţele genetice au un rol major în ceea ce priveşte şansele de supravieţuire ale pacienţilor bolnavi de Ebola, conform unui nou studiu, realizat la Universitatea Washington din Seattle, care încearcă să explice de ce unii bolnavi supravieţuiesc infectării cu temutul virus al febrei hemoragice, informează Reuters.

În cadrul studiului au fost analizate reacţiile la virusul Ebola ale unor cobai obişnuiţi, prin comparaţie cu reacţiile diverse ale unor cobai obţinuţi prin selecţie genetică. Oamenii de ştiinţă au crescut opt categorii de şoareci cu bagaje genetice diferite, categorii considerate reprezentative pentru diversitatea genetică umană.

Simptomele observate la aceşti şoareci, după infectarea lor cu o

31-10-2014
Tip stire
Stiri externe

China va trimite în Liberia o unitate medicală de elită din cadrul Armatei populare de eliberare (APE) pentru a contribui la eforturile de combatere a epidemiei de Ebola din Liberia, a anunţat vineri Ministerul chinez de Externe, transmit Xinhua şi Reuters.

China va construi în Liberia un centru de tratament cu 100 de paturi, prima astfel de facilitate din cele trei ţări africane cele mai afectate de Ebola care va fi construită şi gestionată de alt stat, a precizat Lin Songtian, director general al Departamentului pentru relaţiile cu Africa din MAE de la Beijing.

Centrul va începe să funcţioneze peste circa o

31-10-2014
Tip stire
Stiri externe

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a declarat vineri că proiectul înfiinţării unui centru de radioterapie oncologică pentru adulţi pe lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) se va materializa, după ce o companie şi-a exprimat intenţia de a realiza o astfel de investiţie până la sfârşitul anului viitor.

Nechifor a spus că echipa managerială a SJU Suceava a avut deja discuţii cu reprezentanţii acestei companii private, urmând ca în perioada imediat următoare la unitatea spitalicească să fie trimisă şi o scrisoare de intenţie oficială cu privire la realizarea acestei investiţii.

"Suntem informaţi că în scurt timp vom primi o scrisoare de

31-10-2014
Tip stire
Stiri interne

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a avut loc, vineri, prima intervenţie chirurgicală realizată prin metoda 'laparoscopie urologică', aparatura fiind achiziţionată prin finanţarea acordată de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin.

'Urologia a devenit, astfel, o secţie fanion a judeţului Caraş-Severin. Dacă medicul primar urolog Iosif Secăşan a dezvoltat chirurgia urologică endoscopică, medicul urolog Gheorghe Beg, şeful secţiei, a pus în funcţiune chirurgia urologică laparoscopică, respectiv, un alt tip de abordare a patologiei, pentru care Consiliul Judeţean a avut o contribuţie de aproape 240 mii euro', a declarat directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Dumitru Secăşan.

Prezent la inaugurarea noii aparaturi a fost

31-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, s-a întâlnit joi cu reprezentanţii SANITAS pentru a stabili în comun soluţii pentru creşterea veniturilor în sistemul sanitar şi a calităţii actului medical.

"Suntem în dialog cu reprezentanţii SANITAS pentru că avem acelaşi scop comun, creşterea calităţii actului medical şi în acelaşi timp asigurarea celor mai bune condiţii pentru personalul medical. Vom lucra împreună nu doar pentru creşteri salariale, ci şi pentru dezvoltarea profesională a angajaţilor din sistem şi îmbunătăţirea managementului în spitale", a declarat Nicolae Bănicioiu, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Discuţiile, la care au participat reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii,

31-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' (UVVG) din Arad găzduieşte cea de-a II-a ediţie a Şcolii de toamnă intitulată 'Şcoala de Studii avansate în tendinţe moderne şi tehnici de cercetare a biologiei cancerului' (Advanced school în modern trends and techniques în cancer biology), eveniment ştiinţific organizat la acest final de săptămână, împreună cu Universitatea din Szeged şi Centrul de Cercetări Biologice din acelaşi oraş ungar, a anunţat Anca Hermenean, prorector al UVVG.

'Spre surprinderea noastră, numărul de înscrieri a fost mai mare decât ne-am fi aşteptat. Am avut înscrişi studenţi ai Facultăţii de Biologie şi Medicină din cadrul UVVG, doctoranzi ai şcolilor

31-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Brittany Maynard, americanca bolnavă de cancer în fază terminală care a emoţionat SUA anunţând că şi-a planificat moartea pe 1 noiembrie, şi-a amânat sinuciderea asistată pentru a mai petrece puţin timp cu cei dragi, informează vineri agenţia EFE.

"Încă mă simt suficient de bine (...), încă pot să râd şi să zâmbesc cu familia şi prietenii şi nu este momentul potrivit", a explicat tânăra de 29 de ani într-un videoclip postat pe internet. Ea a adăugat însă că se simte tot mai rău pe zi ce trece.

Cazul Maynard a avut un puternic ecou mediatic în SUA şi a redeschis dezbaterea privind

31-10-2014
Tip stire
Stiri externe

Ambasadoarea SUA la ONU, Samantha Power, a declarat joi că a remarcat 'primele semne tangibile' că Ebola poate fi învinsă, după un turneu în ţările africane afectate de virus, transmite AFP.

Ajutorul internaţional şi eforturile autorităţilor locale vizând combaterea epidemiei 'au început să salveze vieţi şi oferă primele semne tangibile că virusul poate şi va fi învins', a afirmat Samantha Power în cadrul unei conferinţe la institutul american German Marshall Fund de la Bruxelles.

'Trăim un moment istoric. Ne confruntăm cu cea mai gravă criză de sănătate publică din istorie', a adăugat ambasadoarea americană, în condiţiile în care virusul febrei hemoragice a

30-10-2014
Tip stire
Stiri externe

O serie de deficienţe au fost constatate la controlul igienico-sanitar de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba la grădiniţa din municipiul Sebeş de unde provin cei 14 copii şi doi angajaţi internaţi, de joi, cu simptomatologie specifică toxiinfecţiei alimentare.

Astfel, se folosesc farfurii şi căni de plastic care nu pot fi dezinfectate, laptele consumat şi boia de ardei au fost achiziţionate direct de la producător pe borderou de achiziţii şi fară certificate de conformitate, iar la meniurile servite miercuri au fost constatate mai multe neconformităţi - nu au fost avizate de niciun cadru medical, la ciorba de cartofi s-a

31-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Cea de-a V-a ediţie a "Galei Sănătăţii", un eveniment de marcă, având tradiţie în recunoaşterea valorilor din domeniul medical, va premia şi în acest an realizările deosebite, în data de 18 decembrie, la Palatul Parlamentului.

Organizatorii galei sunt Sănătatea Media Group şi Primăria Sectorului 5.

"Gala Sănătăţii este o manifestare de anvergură, care creează o imagine complexă în sfera domeniului sănătăţii. Toate realizările importante din 2014 şi toţi cei care au obţinut rezultate remarcabile în activităţi din domeniul medical, în acest an, vor intra în competiţie pentru premiile Galei. Gala Sănătăţii se distinge în peisajul evenimentelor din domeniul sănătăţii prin faptul că

31-10-2014
Tip stire
Stiri interne

Veniturile obţinute din aşa-zisa 'taxă pe grăsimi' totalizează peste 55 de miliarde de forinţi (178 milioane de euro) de la introducerea ei în Ungaria, a relatat joi cotidianul Magyar Nemzet, preluat de agenţia ungară de presă MTI.

Taxa pe alimentele şi băuturile considerate nesănătoase, cu conţinut ridicat de zahăr, sare, carbohidraţi şi cafeină, a fost introdusă în septembrie 2011.

Scopul urmărit de autorităţile ungare a fost de a promova obiceiuri alimentare mai sănătoase şi producerea de alimente mai sănătoase, dar şi de a asigura o sursă suplimentară de finanţare pentru programele de îngrijire a sănătăţii.

Veniturile obţinute din această taxă, alături de alte

30-10-2014
Tip stire
Stiri externe

O analiză a primelor cazuri de îmbolnăvire cu Ebola diagnosticate în Sierra Leone contribuie la elucidarea condiţiilor în care unii dintre pacienţi reuşesc să învingă boala, oamenii de ştiinţă susţinând că un rol important pentru supravieţuire îl au vârsta pacientului şi rata de multiplicare a virusului în organismul contaminat, transmite Reuters.

Studiul, publicat miercuri, constă în analiza datelor medicale provenind de la 106 pacienţi diagnosticaţi cu Ebola la Spitalul Guvernamental Kenema din Sierra Leone, în perioada 25 mai - 18 iulie.

"Aceasta este prima dată când am putut analiza o cantitate atât de mare de date provenite direct de la pacienţi bolnavi

30-10-2014
Tip stire
Stiri externe

Pagini

Subscribe to Stiri medicale