Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/11/2016
Data stire

Stiri medicale


Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat, sâmbătă, că proiectul de lege privind prevenţia în sănătate prevede ca cetăţenii să fie informaţi, să primească gratuit aceste servicii ca un drept şi o responsabilitate a statului român faţă de ei, dar solicită ca şi aceştia să înveţe să fie responsabili faţă de propria sănătate.

'De aceea, cetăţenii pot refuza, potrivit prevederilor din proiectul de lege, în scris, serviciile de prevenţie, însă în cunoştinţă de cauză, fiind avertizaţi că dacă se vor îmbolnăvi pentru că nu au participat la programe de prevenţie vor suporta parţial sau total costurile tratamentelor. Aceasta va fi opţiunea

08-02-2016
Tip stire
Stiri interne

O ambulanţă care se afla în trafic cu semnalele acustice şi luminoase pornite a fost avariată, după ce a fost lovită în plin de o dubiţă în zona campusului studenţesc Tudor Vladimirescu din Iaşi.

Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, a declarat luni că accidentul a avut loc după ce şoferul dubiţei, în care se aflau două persoane, nu a acordat prioritate ambulanţei care trecea prin zonă cu semnalele acustice şi luminoase pornite.

În momentul producerii accidentului, şoferul ambulanţei se deplasa dinspre zona Bucşinescu spre bulevardul Primăverii pentru a prelua o solicitare. La intersecţia de pe Splai

08-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni că sistemul sanitar nu este pregătit pentru legea prevenţiei, însă a arătat că acest proiect nu este de imediată aplicare şi că va fi îmbunătăţit.

'Vor fi aduse îmbunătăţiri, prevederile legii sunt eminamente pozitive, indiferent ce îmi va spune mie PSD, dl Zgonea care are insomnii şi scrie pe Facebook despre ce au semnat colegii domniei sale sau eu sau altcineva. (...) Să nu-mi spuneţi că în România cineva nu acceptă ideea unor analize gratuite făcute pentru prevenţia unor boli. Acum dacă vă faceţi aceste analize plătiţi o grămadă de bani", a afirmat liderul

08-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Un tânăr de 28 ani din Galaţi, adus duminică noaptea la Spitalul Judeţean de Urgenţă din localitate, aflat sub influenţa consumului de substanţe etnobotanice, a agresat mai multe cadre medicale şi a distrus un electrocardiograf.

'Pacientul, sub influenţa consumului de substanţe etnobotanice, era foarte agitat. A distrus electrocardiograful şi a agresat cadrele medicale care au încercat să îl potolească. Aparatul este stricat. Costă între 5.000 şi 10.000 de euro. Acest aparat este vital pentru noi, iar fără el nu putem funcţiona, mai ales că suntem deficitari la acest capitol. Pacientul a fost dus la Spitalul de Psihiatrie, dar apoi probabil va

08-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Prof. dr. Dorin Sarafoleanu, reputat specialist în domeniul otorinolaringologiei, s-a născut la 9 februarie 1936, în localitatea Ghizela, judeţul Timiş. Studiile liceale le-a făcut la Timişoara, apoi a urmat facultatea la Institutul de Medicină din Timişoara.

A fost repartizat, prin concurs, la Spitalul Clinic Griviţa - astăzi ''Sfânta Maria'' - din Bucureşti. S-a pregătit în secundariat la Clinica ORL Colţea, leagănul specialităţii ORL în epocă, perfecţionându-se sub îndrumarea unor profesori de renume, dintre care îl menţionăm pe Mihai Lăzeanu (care i-a coordonat doctoratul, fiindu-i colaborator apropiat).

Aceluiaşi medic şi profesor îi datorează şi cooptarea în Societatea Franceză de ORL şi Chirurgie Cervico-Facială,

08-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Declaraţie de presă

Deşi au trecut două zile de la şedinţa pe care premierul Dacian Cioloş a avut-o cu miniştrii la Vila Lac, încă nu a apărut nicio informare oficială din partea Guvernului despre temele care s-au discutat.

Ce am înţeles până acum, pe surse, ca toţi românii, este faptul că s-a decis schimbarea strategiei de comunicare a Guvernului cu societatea civilă. În acest caz, mă aşteptam totuşi ca, sâmbătă sau cel târziu duminică, dl. Cioloş să ne comunice ce se va întâmpla cu miniştrii care, prin declaraţii şi atitudine au ofensat românii. Şi mă refer aici la:

- secretarul de stat în

08-02-2016
Tip stire
Comunicat de presa

Informăm şi pe această cale populaţia din judeţul Maramureş că numărul de cazuri de viroze respiratorii şi pneumonii este în nivelul aşteptat pentru această perioadă. Nu s-au înregistrat cazuri de gripă.

În acest sens, recomandăm în continuare populaţiei următoarele măsurile specifice şi nespecifice de protecţie:

1. Păstrarea unei igiene individuale riguroase, cu spălarea mâinilor, mai ales după suflarea nasului şi contactul cu persoane bolnave.

2. Evitarea, pe cât posibil, a aglomerărilor umane şi a a contactului cu persoanele bolnave.

3. Evitarea automedicaţiei, mai ales a tratamentului antibiotic şi prezentarea la medicul de familie în cazul apariţiei unor simptome de viroza respiratorie.

4. Persoana bolnavă va

08-02-2016
Tip stire
Comunicat de presa

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu a afirmat luni că premierul Dacian Cioloş ar trebui să comunice public temele discutate în şedinţa informală de Guvern desfăşurată sâmbătă la Vila Lac şi, totodată, dacă are în plan să sancţioneze anumiţi miniştri care prin declaraţiile făcute au "ofensat" românii.

'Deşi au trecut două zile de la şedinţa pe care premierul Dacian Cioloş a avut-o cu miniştrii la Vila Lac, încă nu a apărut nicio informare oficială din partea Guvernului despre temele care s-au discutat. Ce am înţeles până acum, pe surse, ca toţi românii, este faptul că s-a decis schimbarea strategiei de

08-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Femeile gravide din oraşul Săveni, dar şi din comunele limitrofe, nu vor mai putea naşte, începând din 15 februarie, la Săveni, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, Ştefan Bercea.

Potrivit acestuia, Compartimentul de obstetrică-ginecologie şi neonatologie de la Săveni va fi desfiinţat, de săptămâna viitoare, printr-o decizie a preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Gheorghe Sorescu, ca urmare a numărului scăzut de naşteri înregistrat în ultimii ani.

'Pacientele care vor necesita internare vor fi dirijate către Secţia de obstetrică- ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoşani. Personalul din cadrul secţiei va fi dirijat către alte secţii, conform

08-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Ministerul Sănătăţii a organizat un grup de lucru format din specialişti epidemiologi, microbiologi, de boli infecţioase şi de sănătate publică, ce au elaborat un document programatic privind principalele direcţii de acţiune care trebuie avute în vedere în perioada următoare în cele mai importante spitale din ţară unde pot apărea mai frecvent infecţii nosocomiale şi unde se înregistrează cel mai mare consum de antibiotice.

'În următoarele 2 luni vom începe în 70 de spitale de urgenţă, institute, spitale mari mai multe evaluări pe baza unor chestionare care vor fi analizate de către specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică pentru a se identifica

08-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a precizat, duminică, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că este inuman ca după ce ai cotizat o viaţă la sistemul de sănătate, să fii obligat să îţi plăteşti tratamentul şi a anunţat că a semnat o petiţie lansată de cetăţeni prin care aceştia cer parlamentarilor să respingă proiectul de lege privind prevenţia în sănătate, iniţiat de PNL.

'E inuman ca, după ce ai cotizat o viaţă la sistemul de sănătate, să fii obligat să îţi plăteşti tratamentul. E datoria noastră să nu lăsăm oamenii simpli, fără posibilităţi, la mila PNL-iştilor, care vor ca pacienţii

07-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Zeci de mii de persoane au străbătut sâmbătă oraşe şi sate din Honduras în cadrul unei mobilizări naţionale pentru eliminarea larvelor tipului de ţânţar ce transmite virusul Zika, care a infectat peste 4.400 de persoane în această ţară, scrie AFP.

Peste 200.000 de persoane - studenţi, funcţionari, poliţişti, soldaţi, rezidenţi, membrii ai bisericilor catolice şi evanghelice - echipate cu material dezinfectant s-au mobilizat în această campanie, conform guvernului, care a decretat la 1 februarie stare de urgenţă la nivel naţional.

Mai multe echipe guvernamentale au fost desfăşurate pe întreg cuprinsul ţării pentru dezinfectarea caselor şi eliminarea insectelor din zonele de apă stătătoare,

07-02-2016
Tip stire
Stiri externe

Profesorul suedez de genetică Urban Lendahl a demisionat din funcţia de secretar general al organismului responsabil pentru atribuirea Premiul Nobel pentru medicină, ca urmare a unei anchete vizând activitatea controversată a chirurgului Paolo Macchiarini, autorul primul transpant de trahee artificială cu celule stem, informează agenţia France Presse (AFP).

Decizia de a demisiona din Adunarea Nobel, care reuneşte 50 de profesori de la institutul suedez Karolinska şi care decernează prestigiosul premiu pentru medicină, a fost luată sâmbătă, 6 februarie.

De asemenea, această decizie este însoţită şi de demisia lui Urban Lendahl din funcţia de membru al Consiliului Fundaţiei Nobel.

'Profesorul Lindahl, aşteptându-se că ar

08-02-2016
Tip stire
Stiri externe

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în sectorul fabricării produselor de cocserie şi al produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului (5.633 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1.165 lei), potrivit unui comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS) remis, luni, AGERPRES.

În luna decembrie 2015, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.930 lei, cu 10,2% mai mare decât în luna noiembrie 2015, iar cel net de 2.114 lei, în urcare faţă de luna precedentă cu 196 lei (+10,2%).

'Comparativ cu luna decembrie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net

08-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a vorbit, la Bruxelles, despre intervenţia de salvare care a avut loc la tragedia de la Colectiv.

Arafat menţionează duminică, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că, aflat în misiune la Bruxelles, joi, 4 februarie, a fost invitat de colegii săi de la Universitatea Liberă din Brussels să facă o prezentare despre intervenţia care a avut loc la clubul bucureştean ''care să includă lecţiile învăţate şi aspectele deosebite care au caracterizat intervenţia şi managementul pacienţilor din tragedia respectivă''.

'Prezentarea mea s-a axat pe aspectele legate de intervenţia, managmentul la UPU şi transferul

07-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu susţine că preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, are "poziţii aeriene" cu privire la proiectul de lege privind prevenţia şi îi propune să transfere 25% din bugetul său alocat pentru deplasări externe către Sănătate.

'Propun ca domnul Zgonea, cu ocazia începutului de sesiune parlamentară, să transfere măcar 25% din bugetul său de deplasări externe către Ministerul Sănătăţii. Se pare că turismul excesiv dăunează. Ar fi un gest mult mai util decât poziţii aeriene despre un subiect pe care nu îl cunoaşte", a scris, duminică, Voicu, pe Facebook.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a afirmat duminică, într-o postare pe pagina

07-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Deputatul Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ, a criticat, duminică, proiectul legislativ propus de parlamentarii liberali, care prevede că pacienţii care nu fac controale preventive să plătească jumătate din costurile de diagnostic şi tratament ale bolii.

Ionel Arsene consideră că astfel 'PNL vrea să dea un atac necruţător la adresa bolnavilor din România'. ''PNL propune o situaţie de-a dreptul inacceptabilă, prin care mulţi dintre românii care suferă de diverse boli grave ar putea avea de suferit.

PNL şi Alina Gorghiu propun pedeapsa ca politică publică în domeniul sănătăţii. Dorinţa PNL şi a Alinei Gorghiu nu este altceva decât o batjocorire a românilor', a

07-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Persoanele care călătoresc în ţări cu transmitere locală a virusului Zika (ZIKV) ar trebui să folosească măsuri de protecţie personală bazate pe protecţia împotriva înţepăturii de ţânţari, atât în incinte, cât şi în exterior, de la răsăritul soarelui până la apus când este intervalul maxim de activitate al ţânţarului vector, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Cei care călătoresc în ţările cu virus Zika sunt sfătuiţi să poarte pantaloni lungi şi bluze/ cămăşi cu mânecă lungă, mai ales în perioada de maximă activitate a ţânţarului vector, perioada de repaus/ somn să fie în spaţii prevăzute cu aer

08-02-2016
Tip stire
Stiri interne

O tânără de 21 de ani, salvamontistă în Straja, a fost bătută într-un bar din staţiunea montană de un bărbat de 33 de ani, în timp ce se afla la o petrecere, poliţia deschizând pe numele agresorului un dosar penal pentru infracţiunile de lovire sau alte violenţe şi ameninţare, a informat duminică Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

În paralel, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Hunedoara s-a autosesizat şi a declanşat o altă anchetă împotriva unui subofiţer din cadrul instituţiei care se afla, în timpul liber, la aceeaşi masă cu cel care a lovit-o pe fată şi nu a intervenit imediat

07-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu afirmă că legea prevenţiei în sănătate este una bună, iar prevederile acesteia sunt pozitive pentru cetăţeni.

'Nicio lege nu e perfectă. Legea prevenţiei în sănătate este însă o lege bună şi toate prevederile ei sunt eminamente pozitive pentru cetăţeni. Îmi pare rău că nu a fost citită. Sau înţeleasă", a scris duminică Gorghiu pe facebook.

Deputaţii liberali Alina Gorghiu, Eugen Nicolăescu, Lucia Varga, Horia Cristian au depus la Parlament un proiect de lege privind activitatea de prevenţie în sănătate, care prevede că românii care refuză să participe la programele de prevenţie pot fi obligaţi să suporte, parţial sau

07-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Pagini

Subscribe to Stiri medicale