Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/03/2015
Data stire

Stiri medicale


Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş au dat avertismente şi au fixat termene de remediere a neregulilor aflate în taberele şcolare din judeţ.

'Am luat legătura cu cei de la Direcţia pentru Tineret şi Sport Timiş şi le-am transmis care sunt neregulile găsite de inspectorii noştri. În urma controalelor, am dat termene de remediere a neregulilor aflate şi un avertisment', a afirmat dr. Viorica Dumitru, director executiv al DSP Timiş, la Colegiul prefectural de vineri.

Potrivit acesteia, la tabăra de la Chevereşu Mare, cu toate că zona verde este întreţinută de personalul angajat, nu este împrejmuită corespunzător, iar în tabăra de

31-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Reţeaua neguvernamentală "Rupem tăcerea despre violenţa sexuală" şi Reţeaua pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor solicită, printr-o petiţie adresată Guvernului şi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), organizarea unei întâlniri de lucru în vederea stabilirii unui plan de acţiune interinstituţional, cu participarea societăţii civile, pentru asigurarea protecţiei, asistenţei de specialitate şi respectarea drepturilor victimelor şi supravieţuitoarelor violenţei sexuale.

Potrivit unui comunicat de presă al celor două reţele, formate din 22 de organizaţii şi asociaţii, transmis, vineri, AGERPRES, un dialog între ministerele şi instituţiile cu atribuţii şi responsabilităţi în domeniu, pe de o parte, şi societate civilă, pe de altă parte, este

31-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Un vaccin experimental contra virusului febrei hemoragice Ebola s-a dovedit a fi 100 % eficient în cursul testelor efectuate pe 4.000 de persoane din Guineea, una dintre cele mai afectate ţări de epidemia cu această boală care a provocat peste 11.000 de decese în Africa începând din decembrie 2013, informează vineri agenţiile internaţionale de presă, citând un comunicat al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care vorbeşte despre 'progrese promiţătoare'.

Numit VSV-ZEBOV, vaccinul testat de laboratoarele NewLink Genetics şi Merck s-a dovedit a fi '100 % eficient' la zece zile după de a fost administrat unor persoane neinfestate, potrivit rezultatelor probelor publicate

01-08-2015
Tip stire
Stiri externe

O echipă de oameni de ştiinţă din Statele Unite a dezvoltat o procedură de tratament care ar putea schimba, probabil, viaţa paraplegicilor, informează Washington Post.

În anii 1990, fiziologul Reggie Edgerton s-a întâlnit cu regretatul actor Christopher Reeve la un congres ştiinţific. Era la câţiva ani după ce actorul, cel mai bine cunoscut pentru rolul Superman, fusese grav rănit în timpul unui concurs de echitaţie iar Edgerton vedea în faţa lui icoana invincibilităţii Americii ţintuită într-un scaun cu rotile.

"Este urgent", i-a spus Reeve, care a decedat în 2004. "Nu veni în laborator doar cu gândul că este doar o altă zi

01-08-2015
Tip stire
Stiri externe

La 31 iulie 2015, fostul ministru al Sănătăţii Iulian Mincu a murit la vârsta de 88 de ani, au declarat pentru AGERPRES surse medicale din Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "Prof. dr. N. Paulescu".

Iulian Mincu s-a născut la 21 mai 1927, în comuna Lucieni-Olteni, judeţul Dâmboviţa.

A urmat cursurile facultăţii de Medicină Umană din Bucureşti şi cele ale Facultăţii de Chimie din Bucureşti, secţia biochimie. A fost doctor docent în ştiinţe medicale şi licenţiat în chimie-biochimie.

A fost membru al Academiei de Medicină din România, al Academiei de Ştiinţe din New York şi membru al Academiei de Arte, Cultură

31-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Consiliul Tineretului din România (CTR) solicită Ministerului Sănătăţii, Ministerului Educaţiei şi Ministerului Tineretului şi Sportului să accelereze măsurile privind educaţia despre sexualitate şi sănătatea reproducerii, măsuri regăsite în Strategia Naţională de Sănătate 2014-2020, dar şi în Strategia Naţională în domeniul politicii de tineret 2015-2020, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Totodată, Consiliul Tineretului cere Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice ca materia opţională "Educaţie pentru Sănătate", care include un capitol dedicat sănătăţii reproducerii şi a familiei pentru fiecare modul, unde programa este organizată modular, adecvată vârstei elevilor, pentru clasele I-II, III-IV, V-VI, VII-VIII, IX-X, XI-XII, să devină disciplină obligatorie, deoarece nu toate

31-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Comunicat de presa: Scoala de vara a pacientilor cronici a intrat în vacanta !

În 31 iulie 2015 (25 - 31 iulie), s-au încheiat activităţile Şcolii de vara a pacienţilor cronici.

Povestea de vară cu oameni pe care boala, suferinta, i-au adus împreuna pentru a se 'scoli' în înfruntarea cu boala cronica, a intrat în vacanta. Pe parcursul Scolii, 100 pacienti cu diferite tipuri de transplant si pacienti cu nevoie de transplant s-au aflat împreuna la Saturn - Mangalia. Au participat la dezbateri aprinse, la întreceri sportive, la concursuri, la ateliere de creatie hand made, au socializat si au interactionat cu turistii.

Participantii

02-08-2015
Tip stire
Comunicat de presa

Pilotul rănit grav în urma accidentului de avion produs sâmbătă dimineaţă în apropiere de localitatea brăileană Stăncuţa a făcut stop cardiac înainte de a fi urcat în elicopterul SMURD, venit special la Brăila pentru a-l transfera pe bărbat la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Pilotul, Costică Vâlcu, în vârstă de 59 de ani din Brăila, care prezintă se pare o fractură de coloană şi multiple fracturi de bazin, mandibulă şi coaste, a fost dus înapoi în ambulanţă, unde medicii i-au făcut manevre de resuscitare.

Potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ştefan Stoian, deocamdată s-a renunţat la

01-08-2015
Tip stire
Stiri interne

Mecanicul de zbor rănit grav în urma accidentului de avion produs sâmbătă dimineaţă în apropiere de localitatea brăileană Stăncuţa va fi transferat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ştefan Stoian.

''Elicopterul SMURD este în drum spre Brăila, de unde va prelua rănitul grav şi îl va transfera la Spitalul Floreasca din Capitală. Noi aşteptăm în continuare să vină la locul accidentului reprezentantul societăţii din Galaţi, proprietarul avionului prăbuşit', a declarat lt. col. Ştefan Stoian.

La bordul avionului prăbuşit se aflau două persoane, pilotul în vârstă de 60

01-08-2015
Tip stire
Stiri interne

O nouă formă promiţătoare de medicament care vizează tratarea bolii degenerative a creierului Alzheimer a oferit primele semne că ar putea fi de patru ori mai eficient decât pilula actuală Donepezil în prevenirea debutului şi a progresiei bolii, au anunţat cercetătorii australieni citaţi de agenţia Xinhua.

Rezultatele preliminare privind noul medicament minune, cunoscut sub numele de 'Anavex 2-73', prezentat în SUA de cercetători australieni la Alzheimer's Association International Conference (AAIC), au arătat că din cei 12 pacienţi din studiul efectuat la spitalul Alfred Health, la 10 funcţia cognitivă s-a îmbunătăţit.

Locuitorii din statul australian Victoria vor fi primii care vor avea acces

31-07-2015
Tip stire
Stiri externe

Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare va fi modernizat şi extins printr-un proiect de circa patru milioane de euro ce urmează să fie implementat de Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Consiliul Judeţean Satu Mare a aprobat în şedinţa de vineri proiectul "Reabilitare Ambulatoriu I (amenajare Laborator şi supraînălţare)" şi predarea amplasamentului către CNI în vederea executării acestui obiectiv.

Preşedintele Adrian Ştef a declarat că valoarea proiectului este de circa patru milioane de euro şi prevede reabilitarea clădirii, dar şi supraînălţarea clădirii cu un etaj pentru amenajarea secţiei de Neurologie. De asemenea, se prevede asigurarea condiţiilor corespunzătoare de funcţionare şi acreditare

31-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Spitalele pot achiziţiona, în cazul în care furnizorii de medicamente nu respectă prevederile acordului cadru de achiziţie şi refuză să aprovizioneze unitatea sanitară, produsele necesare în regim de urgenţă, în conformitate cu legislaţia în vigoare, precizează Ministerul Sănătăţii.

"În cazul în care furnizorii de medicamente nu respectă prevederile acordului cadru de achiziţie şi refuză să aprovizioneze unitatea sanitară, în baza negaţiilor acestora, unităţile sanitare pot achiziţiona produsele necesare în regim de urgenţă, în conformitate cu legislaţia în vigoare privind derularea achiziţiilor publice (Ordonanţa de Urgenţă nr. 34 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi

31-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Cardul de sănătate e un proiect bun, dar implementarea acestuia este un fiasco, a declarat, vineri, la Târgovişte, copreşedintele PNL Alina Gorghiu. Ea a afirmat că nu va fi respectată data de 1 septembrie de la care s-a anunţat că acest card de sănătate va deveni obligatoriu.

'Desigur că este o epopee întreagă a cardului de sănătate, cred că este a şasea, a şaptea amânare, dacă nu mă înşel. Pun rămăşag cu dumneavoastră că data de 1 septembrie anunţată de preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nu va deveni realitate. Aşa ne-a promis de fiecare dată, că a fost 1

31-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Asiguraţii care nu şi-au ridicat cardurile de sănătate mai au la dispoziţie aproximativ o lună, urmând ca din septembrie, "cu certitudine", acesta să devină obligatoriu, a declarat vineri preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, într-o intervenţie la Digi24.

"Asiguraţii mai au foarte puţin timp să-şi ridice cardurile, pentru că va veni data când va putea fi folosit doar cardul. (...) Nu vreau să dau o dată exactă, dar cu certitudine că luna septembrie va fi lună de folosire doar a cardului", a explicat Ciurchea.

În ultimele două săptămâni a crescut numărul cardurilor activate, dar nu a crescut numărul

31-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa continuă, până la sfârşitul anului, investiţiile în achiziţia de aparatură pentru secţia de Terapie Intensivă şi reabilitatea instalaţiei de apă la Staţionarul I, în acest sens fiindu-i alocată de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin suma de 675 de mii de lei, la recenta rectificare bugetară.

"S-a primit de la Consiliul Judeţean Caraş-Severin suma de 675 mii lei, din care 120 mii lei sunt destinaţi achiziţiei de aparatură medicală, respectiv monitoare funcţii vitale şi aspiratoare secreţii pentru secţia ATI. De asemenea, 555 mii lei vor fi alocaţi pentru reabilitarea instalaţiei de apă la Staţionarul I al spitalului", a

31-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Un corp al Centrului Clinic de Boli Reumatismale "Dr. Ion Stoia" va fi modernizat şi supraetajat printr-o investiţie de aproape 4,4 milioane de lei.

Consilierii municipali au adoptat joi, în şedinţă, un proiect de hotărâre în acest sens.

Din valoarea totală a investiţiei de 4.387.870 de lei, construcţiile şi montajul se ridică la 2.995.700 de lei. Termenul de realizare a lucrărilor este de opt luni.

Se au în vedere: amplasarea unui ascensor de persoane care să permită accesul cetăţenilor cu dizabilităţi şi al pacienţilor pe targă, precum şi accesul personalului şi al studenţilor la etajele superioare, în acest moment neexistând niciun ascensor în

30-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) anunţă că a suspendat autorizaţiile de punere pe piaţă a unor medicamente pentru care s-au făcut studii clinice de bioechivalenţă la unitatea din Hyderabad (India) a companiei GVK Biosciences.

Conform unui comunicat al ANMDM transmis joi AGERPRES, măsura vine după o decizie similară a Comisiei Europene.

"În urma unei inspecţii efectuate în anul 2014 de către autoritatea competentă în domeniul medicamentului din Franţa la unitatea companiei GVK Biosciences din Hyderabad (India), s-au constatat neconformităţi în ceea ce priveşte modalitatea de desfăşurare a studiilor clinice de bioechivalenţă ale căror rezultate s-au folosit ca bază pentru

30-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au aplicat, în primul semestru al anului, 13 avertismente şi şase amenzi la spitalele din judeţ, ca urmare a neconformităţilor constatate, a declarat joi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.

Potrivit sursei citate, Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Gorj a efectuat acţiuni de control la nivelul furnizorilor de servicii medicale, incluzând spitale şi centre de permanenţă.

Astfel, au fost verificate opt spitale, dar şi 18 centre de permanenţă, la un centru fiind suspendată activitatea.

"În semestrul I al anului 2015, pentru neconformităţile constatate la nivelul unităţilor

30-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Sute de persoane apelează zilnic la punctele de distribuire a apei şi prim ajutor din Giurgiu.

'Pentru codul portocaliu de caniculă din ultimele două zile, am luat măsura ca în judeţ, la fiecare primărie să existe un punct de distribuire a apei potabile şi de prim ajutor. În municipiul Giurgiu sunt 12 puncte de distribuire a apei potabile amenajate în farmacii, hipermarketuri sau la sediile unor instituţii şi unul la frontieră. Multe persoane au nevoie de ajutor medical de specialitate în această perioadă. În cazul intervenţiilor SMURD, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienţi au fost vărsături, dureri abdominale, vertij, dureri

30-07-2015
Tip stire
Stiri interne

ANMDM răspunde deciziei Comisiei Europene (CE) de suspendare a autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor autorizate pe baza studiilor clinice de bioechiovalenţă efectuate la unitatea din Hyderabad (India) a companiei GVK Biosciences Bucureşti

Ca urmare a deciziei Comisiei Europene din data de 16.07.2015, referitoare la suspendarea autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor de uz uman a căror autorizare s-a bazat pe studiile clinice de bioechivalenţă efectuate la unitatea din Hyderabad (India) a companiei GVK Biosciences, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale vă informează cu privire la următoarele:

În urma unei inspecţii efectuate în anul 2014 de către autoritatea

30-07-2015
Tip stire
Comunicat de presa

Pagini

Subscribe to Stiri medicale