Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/29/2015
Data stire

Stiri medicale


Alternativa pentru cei care refuză cardul de sănătate din motive religioase sau de conştiinţă va fi o adeverinţă de asigurat valabilă trei luni de la emitere, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea.

"Proiectul de act normativ conţine şi propunerea CNAS ca adeverinţa de asigurat, valabilă trei luni de la emitere, să fie alternativa pentru cei care refuză cardul din motive religioase sau de conştiinţă. Pentru obţinerea acestei adeverinţe, asiguratul va depune o declaraţie pe propria răspundere că refuză cardul de sănătate din motive religioase sau de conştiinţă şi va depune

28-01-2015
Tip stire
Stiri interne

Autorităţile locale din Pietrari şi Tomşani au iniţiat o ofertă pentru investitorii în turismul balnear interesaţi de a valorifica potenţialul izvoarelor sulfuroase şi sărate de pe teritoriul celor două localităţi.

"Am pregătit o mapă cu toate analizele acestor izvoare cu proprietăţile lor terapeutice şi normal că ne dorim să punem în valoare aceste izvoare cu ape medicale aflate pe teritoriul comunei Tomşani. Primăria a pregătit documentaţia şi pentru accesarea de fonduri europene pe exerciţiul bugetar 2014 -2020, dar suntem interesaţi şi de un parteneriat public-privat. Nu ne-am dori o formă de concesie în urma căreia noi să primim doar o redevenţă

28-01-2015
Tip stire
Stiri interne

Primarul comunei timişene Beba Veche, Ioan Bohăncanu, se plânge că apa potabilă din localitate nu este la parametrii de calitate impuşi de lege, concentraţia de arsen depăşind limitele admise şi i-a cerut prefectului să ajute cetăţenii.

'Primarul a sesizat faptul că la analizele privind calitatea apei potabile din localitate s-a constatat că arsenul din apă se găseşte în cantităţi mai mari decât cele admise de Legea 458/2002 privind calitatea apei potabile', a afirmat, marţi, pentru AGERPRES, prefectul Eugen Dogariu, după Comitetul pentru situaţii de urgenţă.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, au fost puse în discuţie două soluţii, fiind vorba de achiziţionarea unei

28-01-2015
Tip stire
Stiri interne

Consilierii judeţeni timişeni au votat, miercuri, bugetul judeţului pentru anul 2015, care este de peste 510 milioane de lei, din care 200 de milioane de lei reprezintă un credit angajat.

Proiectul a trecut cu 12 voturi 'pentru', 11 'împotrivă' şi o abţinere, iar destinaţia prioritară a banilor va fi spre lucrările de infrastructură.

'Axa prioritară este infrastructura în momentul de faţă. Am încercat să acordăm sume mai mari decât anul trecut şi către acele instituţii pe care am fost supărat, pentru că nu au cheltuit toţi banii pe care li le-am repartizat, una dintre acestea fiind Spitalul Judeţean, care a rămas cu

28-01-2015
Tip stire
Stiri interne

România este ţara care poate oferi turiştilor 360 de zile pe an turism diversificat, iar prezenţa la târgul FITUR 2015 este foarte importantă deoarece Spania este pe locul opt în topul ţărilor generatoare de turişti pentru noi, a declarat, pentru AGERPRES, Simona Man, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism.

,Spania este o piaţă foarte importantă pentru România, fiind a treia piaţă generatoare de turişti din lume. Este foarte important pentru noi să fim prezenţi aici, la Madrid, Spania fiind pe locul opt în topul ţărilor generatoare de turişti pentru România. Suntem prezenţi, în acest an, cu un stand de 175,5 metri pătraţi

28-01-2015
Tip stire
Stiri interne

Sistemul medical din Europa este, în pofida austerităţii, mai bun ca niciodată, dar continuă să rămână în urmă în România, unde el reflectă situaţia cotidiană, în general sumbră, potrivit Indexului European al Sistemelor Medicale (EHCI, Euro Health Consumer Index), sistemul de măsurare anuală a situaţiei a 36 de sisteme medicale naţionale din Europa, publicat marţi la Bruxelles, în prezenţa comisarului european pentru sănătate, Vytenis Andriukaitis, indică healthpowerhouse.com.

Indexul European al Sistemelor Medicale arată că, în pofida crizelor financiare, sistemul medical continuă să se îmbunătăţească.

Olanda se menţine pe primul loc, obţinând 898 din totalul de 1.000 de puncte, fiind urmată de Elveţia,

28-01-2015
Tip stire
Stiri externe

Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare a alocat în şedinţa de miercuri o sumă de 400.000 de lei pentru achiziţia de locuinţe pentru medici.

Preşedintele CJ, Adrian Ştef, a declarat că urmează formarea unei comisii care să stabilească ce fel de locuinţe să se achiziţioneze, după care să se solicite oferte de la persoane fizice sau juridice, urmând să se aleagă cele cu preţul mai mic, dar care respectă anumite cerinţe.

"Trebuie să încurajăm să cantonăm medicii la Satu Mare, să-i determinăm să rămână la Satu Mare, să-şi desfăşoare activitatea aici localitate. Este o concurenţă foarte mare între spitale, între Consiliile Judeţene, între

28-01-2015
Tip stire
Stiri interne

Consiliul Judeţean Satu Mare a aprobat în şedinţa de miercuri bugetul judeţului pentru anul 2015 la nivelul sumei de 123 milioane lei, consilierii PNL abţinându-se de la vot.

În cadrul şedinţei, consilierul PNL Radu Giurcă a anunţat faptul că deoarece proiectul de hotărâre le-a fost comunicat târziu şi este un material amplu ce necesită studiere, cei şase consilieri liberali se abţin de la vot, hotărârea fiind adoptată de către consilierii UDMR, PSD şi PLR.

"Vorbim de 123 milioane lei bugetul judeţului Satu Mare. Avem 12,6 milioane lei pentru investiţii, nu sunt incluse aici sumele ce vor veni prin Programul Naţional de Dezvoltare

28-01-2015
Tip stire
Stiri interne

România va fi prezentă cu pavilion naţional la cea de-a XXXV-a ediţie a Târgului Internaţional de Turism - FITUR (Feria Internacional de TURismo), care desfăşoară în perioada 28 ianuarie-1 februarie 2015, la Madrid.

'Spania este o piaţă foarte importantă pentru România, fiind a treia piaţă generatoare de turişti din lume. Este foarte important pentru noi să fim prezenţi aici, la Madrid, Spania fiind pe locul opt în topul ţărilor generatoare de turişti pentru România. Suntem prezenţi, în acest an, cu un stand de 175,5 metri pătraţi poziţionaţi alături de Turcia, Portugalia, Israel, Croaţia. Avem 27 expozanţi români veniţi să îşi promoveze

28-01-2015
Tip stire
Stiri interne

CEDO a acordat despăgubiri de peste 190.000 de euro unor romi din Apalina, judeţul Mureş, în urma abuzurilor suferite din partea unor poliţişti în 2006, arată un comunicat al Romani Criss.

Potrivit sursei citate, în cauza Ciorcan şi alţii contra României statul a fost condamnat pentru încălcarea unor prevederi din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, iar victimele au primit 192.000 de euro drept despăgubiri împărţiţi astfel: 42.000 de euro pentru cei şapte copii ai defunctei Susana Ciorcan şi câte 7.500 de euro pentru fiecare dintre cele 20 de victime.

Suma acordată drept despăgubire este a doua ca mărime din istoria CEDO în

28-01-2015
Tip stire
Stiri interne

Activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţiei (DNA) în 2014 a acoperit un spectru larg de cazuri de corupţie la nivel înalt, de la toate nivelurile funcţiei publice şi implicând persoane publice din diferite partide politice, notează Comisia Europeană în raportul privind progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), făcut public miercuri.

În ultimele rapoarte MCV au putut fi constatate rezultate mai bune în ceea ce priveşte combaterea eficace a cazurilor de corupţie la nivel înalt, o tendinţă care s-a confirmat în 2014.

Acest lucru este valabil atât la nivelul urmăririi penale realizate de DNA, cât şi în etapa judecării cauzei de

28-01-2015
Tip stire
Stiri interne

Anul 2014 a fost unul dificil din punct de vedere al situaţiilor de urgenţă, a declarat miercuri secretarul de stat în MAI Raed Arafat, cu ocazia prezentării evaluării activităţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă la un an de activitate.

Arafat a prezentat o sinteză a activităţii acestui departament, precizând că evită să atingă două subiecte aflate în anchetă, respectiv accidentul produs în munţii Apuseni şi cel de pe lacul Siutghiol.

Oficialul MAI a arătat că numărul intervenţiilor a crescut cu 14 procente faţă de 2013, până la 355.338. Astfel, la incendii au fost 20.114 de intervenţii, la asistenţă medicală de urgenţă şi

28-01-2015
Tip stire
Stiri interne

Primarul clujean Emil Boc a înmânat miercuri cheile apartamentelor pentru 46 de familii care vor trăi în locuinţele sociale realizate cu fonduri europene de către municipalitate.

Proiectul, în valoare de 5,9 milioane de lei, a fost realizat prin reconversia funcţională a unui grup de clădiri în care a funcţionat, în perioada interbelică, primul sediu al fabricii de medicamente Terapia.

Odată cu dezvoltarea activităţii, în secolul trecut, a cunoscutului producător de medicamente, grupul de clădiri a primit o altă destinaţie, aici fiind organizate cursurile şcolii profesionale.

Insă în anii 2000, această activitate educaţională a decăzut şi clădirile au ajuns, printr-un schimb de terenuri, la

28-01-2015
Tip stire
Stiri interne

Premierul Victor Ponta i-a cerut miercuri ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, să comunice mai mult pe tema cardului de sănătate, pentru a asigura implementarea acestuia.

"E un lucru extraordinar pe care l-am făcut - cardul de sănătate, se va simţi în sistem. Există însă şi oameni nemulţumiţi: unii pe bună dreptate că nu ştiu despre ce e vorba, alţii care pierd banii pe care îi furau înainte şi iarăşi e foarte bine. Vă rog în continuare să comunicaţi, să verificaţi, să explicaţi implementarea sistemului", a spus Ponta la începutul şedinţei de guvern.

Tot miercuri Guvernul a adoptat o ordonanţă prin care se reglementează

28-01-2015
Tip stire
Stiri interne

Poliţiştii desfăşoară miercuri dimineaţă o acţiune care vizează reţele infracţionale specializate în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comercializării de medicamente, prin care s-ar fi realizat un prejudiciu de peste 3 milioane de euro.

Percheziţiile se desfăşoară în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Buzău, Iaşi, Ialomiţa, Argeş şi Olt.

Poliţiştii vor duce la audieri 10 persoane.

"La data de 28 ianuarie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, efectuează 64 de percheziţii la domiciliile unor persoane şi

28-01-2015
Tip stire
Stiri interne

Bolile cardiovasculare sunt provocate în principal de depozitele de colesterol de pe pereţii arterelor, iar un studiu realizat recent de cercetători americani şi publicat în revista Circulation arată că un nivel uşor ridicat al colesterolului între 35 şi 55 de ani creşte semnificativ riscul de infarct şi AVC spre 70 de ani.

'Perioada în care o persoană are un nivel ridicat de colesterol îi poate afecta sănătatea la fel ca şi numărul anilor în care a fumat', afirmă Ann Marie Navar-Boggan, unul din autorii articolului menţionat de metronews.fr. Prin urmare, atenţia faţă de colesterol nu trebuie să se manifeste doar la

28-01-2015
Tip stire
Stiri externe

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi va relua campania de vaccinare şcolară diftero-tetanică sistată în 16 ianuarie ca urmare a apariţiei în unele zone din ţară a unor reacţii adverse la elevii imunizaţi şi retragerii de către autorităţile sanitare a două loturi de vaccin.

Directorul adjunct al DSP Mehedinţi, Romaniţa Ionovici, a declarat miercuri pentru AGERPRES că din cei 4.405 elevi din clasele a VIII-a şi a IX-a cărora trebuia să li se administreze în perioada 7-16 ianuarie 2015 vaccinul respectiv, doar 2.691 au fost imunizaţi.

"În judeţul Mehedinţi nu s-au semnalat probleme la niciunul dintre elevi. În prima decadă a lunii

28-01-2015
Tip stire
Stiri interne

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat marţi că, în prezent, toată patologia de transplant medular se poate efectua în România şi a anunţat în acest sens că luni a avut loc, la Institutul Clinic Fundeni, în premieră, un haplo-transplant medular cu celule de la mamă.

"Ieri, s-a realizat primul haplo-transplant în România. Este un pacient care a primit celulele de la mamă, s-a realizat în sala de la Fundeni. Sunt două proceduri care s-au întâmplat ieri. În momentul de faţă, putem spune că toată patologia de transplant medular este posibilă în România. M-am bucurat, nici noi nu ştiam că acest lucru

28-01-2015
Tip stire
Stiri interne

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă prin care se reglementează posibilitatea distribuirii cardurilor naţionale de asigurări sociale de sănătate şi de către medicii de familie, nu doar prin serviciile poştale.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului remis AGERPRES, prin actul normativ adoptat, Guvernul a introdus noi reguli pentru sistemul de management al calităţii serviciilor medicale, modificând în acest sens Legea reformei în domeniul sănătăţii.

Astfel, Executivul a decis înfiinţarea Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, prin reorganizarea Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CONAS), "instituţie care va avea rolul să supravegheze, prin intermediul unor evaluări sistematice şi prin pârghii

28-01-2015
Tip stire
Stiri interne

Cardul naţional de asigurări sociale de sănătate va deveni operaţional începând cu 1 februarie 2015 şi va putea fi utilizat de către asiguraţi la medicii de familie, în spitale şi în farmacii, precum şi de către furnizorii de servicii medicale, medicamente sau dispozitive medicale, a decis miercuri Guvernul.

Hotărârea adoptată de Executiv modifică normele de aplicare privind cardul naţional de asigurări sociale de sănătate.

"Pentru o perioadă de trei luni, respectiv între 1 februarie şi 30 aprilie, cardul de sănătate va putea fi utilizat în paralel cu sistemul actual, urmând că începând cu 1 mai utilizarea acestui document în sistemul de asigurări

28-01-2015
Tip stire
Stiri interne

Pagini

Subscribe to Stiri medicale