Termen cautat
Tip stire
E.g., 03/31/2015
Data stire

Stiri medicale


Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost pus sub acuzare de procurorii DNA într-un nou dosar, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, în legătură cu achiziţionarea unui elicopter folosit la operaţiuni de salvare.

În decembrie 2014, elicopterul respectiv s-a prăbuşit în lacul Siutghiol iar toţi cei patru membri ai echipajului SMURD au decedat.

Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul anului 2011, în cadrul unui proiect finanţat de Programul Operaţional de Cooperare Transfrontalieră România, Consiliul Judeţean Constanţa, prin Nicuşor Constantinescu, a achiziţionat un elicopter în scopul

31-03-2015
Tip stire
Stiri interne

OptumRx, o divizie a celei mai mari companii de asigurări de sănătate din SUA - UnitedHealth Group - a anunţat luni achiziţionarea grupului Catamaran, într-o tranzacţie evaluată la aproximativ 12,8 miliarde de dolari, transmit Bloomberg şi Reuters.

Luni, la Bursa de la New York, acţiunile UnitedHealth au urcat cu 3,6%, la 122,18 dolari, în timp ce titlurile Catamaran înregistrau un avans de 24%, la 60,12 dolari.

Prin achiziţionarea Catamaran, cota de piaţă a UnitedHealth va creşte la 15-20%. UnitedHealth va plăti 61,50 pe acţiune pentru Catamaran, finanţând achiziţia prin numerar şi obligaţiuni.

Tranzacţia ar urma să se finalizeze în trimestrul patru din 2015

30-03-2015
Tip stire
Stiri externe

Un bărbat care suferea de o gravă malformaţie a primit transplanturi pe partea inferioară a feţei, gât, gură, limbă şi faringe în cursul unei operaţii chirurgicale extrem de complexe, de 27 de ore, efectuate de o echipă medicală formată din 45 de profesionişti de la spitalul Vall d'Hebron din Barcelona.

Pacientul de 45 de ani suferea 'de 20 de ani de o gravă malformaţie artero-venoasă, boală care a dus la deformarea progresivă a ţesuturilor feţei, cu tulburări severe de vedere, vorbire şi cu sângerări care îi puneau viaţa în pericol', a menţionat spitalul universitar într-un comunicat preluat de AFP.

'O echipă multidisciplinară

30-03-2015
Tip stire
Stiri externe

La împlinirea a 70 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, în curtea instituţiei a fost îngropată, marţi, o capsulă a timpului care va fi readusă la suprafaţă peste 30 de ani, în 2045.

În capsula timpului, participanţii la festivitate au depus obiecte dintre cele mai variate, personale şi profesionale, a căror alegere a fost lăsată la libera imaginaţie a celor care au decis să lase un mesaj peste timp, rectorul UMF Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, depunând atât lucruri ale instituţiei, cât şi unele obiecte personale legate de profesie.

'Din partea universităţii am

31-03-2015
Tip stire
Stiri interne

Spitalul Socola din Iaşi este, potrivit unor surse judiciare, instituţia vizată de percheziţiile de marţi ale procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie care efectuează cercetări într-un dosar privind fapte de corupţie din 2014.

Aceleaşi surse au precizat pentru AGERPRES că faptele au legătură cu angajări ilegale şi contracte de achiziţii.

Direcţia Naţională Anticorupţie a informat că procurorii efectuează marţi percheziţii la două locaţii din municipiul Iaşi, dintre care una la sediul unei instituţii publice, într-un dosar privind fapte de corupţie din 2014.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de

31-03-2015
Tip stire
Stiri interne

Medicul de medicină şcolară are obligaţia de a efectua un stagiu de trei luni, structurat astfel: o lună în cadrul unei secţii de urgenţă, o lună în cadrul unei secţii de epidemiologie şi o lună în cadrul unei secţii de pediatrie.

Reglementarea a fost decisă marţi de către Senat prin adoptarea unei propuneri legislative privind medicina şcolară, iniţiată de un grup de parlamentari PNL.

Conform actului normativ, medicul de medicină şcolară este membru al Colegiului Medicilor din România şi beneficiază de protecţia şi facilităţile pe care acesta le pune la dispoziţia membrilor săi.

Iniţiatorii au dorit reglementarea

31-03-2015
Tip stire
Stiri interne

Cel mai lung lanţ de prezervative a fost realizat pe Bulevardul Unirii din Bucureşti, la 28 octombrie 2007. Lanţul a măsurat 3,269 km, a fost alcătuit din 25.773 prezervative şi la realizarea lui au contribuit 1683 participanţi, majoritatea de la Population Services International (PSI) - Romania. Performanţa a fost omologată oficial de Guinness Book.

Prin intermediul acestui eveniment, organizatorii PSI Romania şi Centrul Român HIV/SIDA au dorit să atragă atenţia asupra necesităţii utilizării prezervativului. Printre numeroşii participanţi, s-au aflat Loredana Groza şi Maria Radu.

Precedentul record asemănător a fost deţinut de UNESCO Thailanda şi măsura 2,7 km.

''Răspundem astfel provocării lansate de UNESCO

31-03-2015
Tip stire
Stiri externe

Urmele accentuate de pesticide din fructele şi legumele consumate au legătură cu scăderea calităţii spermei, arată un studiu publicat marţi în revista de specialitate Human Reproduction.

Studiul a fost realizat pe 155 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani şi care frecventează un centru de tratare a infertilităţii, fiind analizate 338 eşantioane de spermă prelevate de la aceştia între 2007 şi 2012.

Potrivit cercetării, bărbaţii care consumă cantităţi mari de fructe şi legume tratate cu pesticide au un număr mai mic de spermatozoizi cu 49% decât cei care mănâncă mai puţin astfel de alimente, iar numărul spermatozoizilor cu

31-03-2015
Tip stire
Stiri externe

Copilotul Andreas Lubitz, suspectat că pe 24 martie a prăbuşit intenţionat avionul Airbus A320 al companiei Germanwings în sud-estul Franţei, a urmat tratamente pentru tendinţe suicidare în trecut, însă nu recent, a anunţat luni justiţia germană, informează AFP.

'Copilotul a fost în tratament psiho-terapeutic pentru tendinţe suicidare în urmă cu mulţi ani, înainte de a-şi obţine permisul de pilotaj', a declarat procurorul oraşului Dusseldorf (landul Renania de Nord-Westfalia), Ralf Herrenbruck.

După aceasta şi 'până recent, au avut loc alte consultaţii la medic, în timpul cărora au fost acordate concedii medicale, însă fără să fie atestate tendinţe suicidare sau agresivitate la adresa altuia',

30-03-2015
Tip stire
Stiri externe

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Mureş, dr. Remus Şipoş, a declarat marţi pentru AGERPRES că 14 medici de familie din judeţ s-au raliat unui proiect iniţiat de un centru medical privat, prin care oamenii din zona rurală, fără posibilităţi de deplasare la clinici din Târgu Mureş, pot beneficia de ecografii şi consultaţii interclinice pe bază de telemedicină.

"Medicii de familie din judeţul Mureş sunt implicaţi şi într-un proiect de teleecografie. Se ştie că este greu să ajungi să-ţi faci un ecograf gratuit, chiar dacă ai bilet de trimitere. Ba mai mult, să vii şi de la nu ştiu câţi zeci de

31-03-2015
Tip stire
Stiri interne

Ministerul Sănătăţii va aloca în acest an 235 milioane de lei pentru continuarea programelor demarate în 2014 şi destinate rezolvării marilor urgenţe din sectorul intraspitalicesc.

Potrivit unui comunicat de presă remis marţi AGERPRES, în cadrul acestor programe Ministerul Sănătăţii decontează medicamente, consumabile şi materiale sanitare pentru cele mai grave cazuri tratate în terapie intensivă, pentru infarct miocardic, traumă, accident vascular cerebral şi moarte subită.

'Pacienţii au început să simtă beneficiile acestor programe încă de anul trecut pentru că nu mai plătesc nimic în sectorul intraspitalicesc. Asigurăm îngrijirea infarctului miocardic prin finanţarea stenturilor necesare, finanţăm medicamentele trombolitice şi consumabilele necesare tratării accidentului vascular

31-03-2015
Tip stire
Stiri interne

Genetica şi hormonii sunt principalii factori ai prezenţei coşurilor pe faţă. Însă există obiceiuri care pot duce şi ele la o acnee supărătoare: în afară de o hrană nesănătoasă, specialiştii menţionează portul căştilor pe urechi.

Căştile purtate pentru a asculta muzică 'provoacă o creştere a puseelor de acnee şi infecţii ale pielii', arată un dermatolog intervievat de Yahoo! şi citat de 7sur7.be. Dr Debra Luftman spune că acest lucru se întâmplă mai ales 'după o şedinţă de exerciţii fizice sau dacă se ţin pe urechi multă vreme.

Transpiraţia şi umiditatea se instalează pe şi în jurul căştilor, care comprimă pielea şi favorizează

31-03-2015
Tip stire
Stiri externe

Managerul Spitalului de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi, medicul Lucian Burlea, a fost dus la audieri marţi după ce în cursul dimineţii procurorii DNA, însoţiţi de jandarmi şi poliţişti, au efectuat percheziţii în incinta unităţii medicale.

Alături de Lucian Burlea procurorii DNA vor audia şi o angajată a Departamentului Registratură a Spitalului Socola.

În cursul descinderilor efectuate de procurorii DNA în cursul dimineţii de marţi anchetatorii au ridicat mai multe calculatoare şi documente într-un dosar privind angajări ilegale şi atribuirea unor contracte de achiziţii.

"Procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni

31-03-2015
Tip stire
Stiri interne

Procurorii DNA Iaşi, însoţiţi de jandarmi şi poliţişti, efectuează marţi percheziţii la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola, potrivit unor surse judiciare, încă de la primele ore ale dimineţii, anchetatorii ridicând mai multe calculatoare şi documente într-un dosar privind angajări ilegale şi atribuirea unor contracte de achiziţii.

Conform aceloraşi surse, printre persoanele vizate de anchetatori ar fi şi directorul economic al spitalului.

"Procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în anul 2014. În cursul zilei de 31 martie, ca urmare a obţinerii autorizărilor

31-03-2015
Tip stire
Stiri interne

Episcopia Devei şi Hunedoarei a donat marţi secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva mai multe echipamente medicale performante, sumele necesare pentru achiziţionarea acestora fiind strânse din donaţii ale credincioşilor şi sponsorizări.

Copiii care sunt internaţi la această secţie a spitalului din Deva vor putea fi diagnosticaţi mai bine şi mai uşor de medici, graţie unui ecograf Doppler de ultimă generaţie, la care se adaugă un aparat EKG şi un defibrilator.

În plus, Episcopia Devei şi Hunedoarei a donat secţiei de Pediatrie 200 de seturi de lenjerie de pat, cu care se poate schimba cea veche.

"Îi mulţumesc lui Dumnezeu că

31-03-2015
Tip stire
Stiri interne

România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă, cu 8,5 la mia de nou-născuţi, acest lucru însemnând că la fiecare 5 ore în România moare un copil cu vârsta sub un an, a explicat preşedintele executiv Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ea a spus că, potrivit studiilor, trei sferturi dintre aceste decese ar putea fi prevenite prin dotarea maternităţilor cu echipamente profesionale, inclusiv incubatoare pentru prematuri. De altfel, directorul executiv al ONG-ului a vorbit despre rezultatele campaniei de reducere a mortalităţii infantile, realizată de Salvaţi Copiii.

Astfel, potrivit documentelor

31-03-2015
Tip stire
Stiri interne

Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Fogolyan Kristoff' din Sfântu Gheorghe a îndeplinit circa 95% din criteriile de evaluare stabilite pentru acreditarea la nivelul III, respectiv ca spital 'cu grad de încredere ridicat'.

Managerul instituţiei, Andras Nagy Robert, care a prezentat marţi raportul de activitate pe anul trecut în faţa Consiliului Judeţean Covasna, a declarat că, din cele 2471 de cerinţe, doar 131 nu au fost bifate.

Evaluarea a fost efectuată de o echipă de specialişti din cadrul Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CONAS), care a urmărit, printre altele, respectarea procedurilor, protocoalelor şi condiţiilor existente pentru personalul sanitar, desfăşurarea actului medical, îngrijirea şi

31-03-2015
Tip stire
Stiri interne

MIERCURI, 1 APRILIE

- Vizita oficială în România a preşedintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdođan: ceremonia primirii oficiale de către preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni (ora 11.00); convorbiri între cei doi şefi de stat şi între membrii celor două delegaţii oficiale; declaraţie de presă comună (Palatul Cotroceni, Sala Unirii, ora 12.30).

- Forumul Economic România - Turcia, găzduit de Camera de Comerţ şi Industrie a României, în marja vizitei oficiale în România a preşedintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, care participă la eveniment. (CCIR Business Center, ora 12.00)

- Conferinţă de presă organizată cu prilejul celui de-al XIII-lea Congres Naţional al Studenţilor

31-03-2015
Tip stire
Stiri interne

Aproximativ 80 de salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani au participat, marţi la prânz, la un protest în Piaţa Revoluţiei.

Cadrele medicale şi personalul auxiliar din cel mai mare spital din Botoşani au pichetat sediul Consiliului Judeţean şi al Prefecturii în semn de nemulţumire faţă de nivelul de salarizare, dar şi faţă de condiţiile de muncă.

Protestatarii, membri ai Sindicatului Sanitas, cer, printre altele, o finanţare mai bună pentru spitalele publice, creşterea veniturilor salariale, acordarea tichetelor de masă şi promovarea asistenţilor în grad principal.

De asemenea, ei solicită elaborarea regulamentului de sporuri, acordarea materialelor sanitare, inclusiv echipamente, plata cursurilor de

31-03-2015
Tip stire
Stiri interne

Cei peste 60 de copii de la Preventoriul TBC din Ilişua, judeţul Bistriţa-Năsăud, vor avea sărbători de Paşte mai frumoase în urma unei acţiuni organizate de Asociaţia Impact din Bistriţa, care a adunat cadouri pentru aceştia de la bistriţeni.

Potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de către preşedintele asociaţiei, Diana Moldovan, în perioada 3-4 aprilie, atât voluntarii Impact Bistriţa, cât şi cei ai filialei din Beclean vor desfăşura activităţi la Preventoriul Ilişua, în cadrul campaniei "Dar din dar pentru copii".

Cu cei 1.077 lei adunaţi în campania pentru strângere de fonduri "Te iubesc Impact-100%", tinerii vor încerca să creeze o ambianţă cât mai plăcută

31-03-2015
Tip stire
Stiri interne

Pagini

Subscribe to Stiri medicale