Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/11/2016
Data stire

Stiri medicale


Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).

Au fost "patru cazuri confirmate de deces cauzate de H1N1 în această iarnă", a declarat pentru AFP directorul general al ministerului, Walid Ammar.

'Cazurile care au necesitat terapie de urgenţă în această iarnă au crescut cu 20% faţă de iarna trecută", în principal din cauza unui sistem mai eficient de sesizare între spitale şi Ministerul Sănătăţii, a explicat el.

Ministrul de resort, Wael Abou Faour, a declarat că cei patru decedaţi au fost un

11-02-2016
Tip stire
Stiri externe

Un număr de 11 copii care prezintă sindrom hemolitic-uremic sunt internaţi la Spitalul "Marie Curie", a declarat, joi, şeful secţiei de nefrologie, Mihaela Bălgrădean.

Potrivit acesteia, în funcţie de evoluţia dializei peritoneale, copiii pot să rămână internaţi între două săptămâni şi o lună, iar cei care nu au avut nevoie de dializă pot părăsi spitalul "mai curând".

'În acest moment, în spital sunt 11 copii cu sindrom hemolitic-uremic, dintre care trei nu au avut nevoie de proceduri de dializă, deci ei se află în stare mult ameliorată faţă de momentul sosirii. Următorii cinci dintre ei au deja dializă peritoneală, se află în

11-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Starea copiilor internaţi la Spitalul "Marie Curie" cu sindrom hemolitic-uremic este ameliorată, a declarat joi Şeful secţiei de nefrologie, medicul Mihaela Bălgrădean.

'Sunt în stadii diferite de boală, în funcţie şi de tratamentele de care au nevoie. Bineînţeles, cei care suportă acest tratament pe care noi îl numim dializă peritoneală ne aşteptăm ca evoluţia lor să fie progresiv bună, este ameliorată. Sunt mult mai bine faţă de cum au venit. (...) Este un tip de Escherichia coli, un tip extrem de agresiv de bacterie, prin faptul că atacă peretele vascular al organelor importante, începând cu rinichiul şi terminând cu sistemul nervos

11-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Administratorul unei firme din Constanţa a fost reţinut de poliţişti şi va fi prezentat instanţei, joi, cu propunere de arestare preventivă pentru mai multe infracţiuni printre care evaziune fiscală şi înşelăciune, cu un prejudiciu adus bugetului central de peste 200.000 de lei.

La două puncte de lucru ale societăţii comerciale, situate în Piaţa Tomis III, anchetatorii au depistat peste o tonă de carne şi produse din carne cu termen de valabilitate expirat, fiind sesizaţi inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Carnea expirată a fost ridicată, joi, şi predată unui agent economic în vederea distrugerii.

'In fapt, D. Răzvan, în calitate de

11-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Direcţia de Sănătate Publică Brăila a primit de la Ministerul Sănătăţii peste 2.000 de doze de vaccin pentru imunizarea nou-născuţilor, potrivit informaţiilor furnizate joi de DSP.

Judeţului Brăila i-au fost repartizate 2.030 de doze de vaccin hexacimă, folosit pentru imunizarea nou-născuţilor împotriva a şase boli, printre care hepatita B, tetanos şi infecţii respiratorii, vaccinuri care au lipsit din judeţ timp de două luni.

Hexacima este un vaccin care se administrează nou-născuţilor de mai multe ori, la 2, 4 şi 11 luni şi protejează împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatitei B, poliomielitei şi bolilor infecţioase transmise de Haemophilus influenzae tip b - o

11-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Un bărbat de 45 ani este primul pacient diagnosticat cu gripă în acest sezon, în judeţul Bistriţa-Năsăud, chiar dacă acesta nu a ajuns să fie internat în spital.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, a declarat pentru AGERPRES că pacientul suferă şi de alte boli, dar este în stare stabilă. Medicul de familie care l-a tratat l-a diagnosticat cu gripă sezonieră şi se aşteaptă confirmarea diagnosticului după trimiterea probelor de laborator la Institutul Cantacuzino.

Datele comunicate de medicii de familie din judeţ şi postate, joi, pe site-ul DSP arată o creştere a numărului de bolnavi de pneumonie. În prima

11-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Bayer şi-a lansat cea de-a cincea iniţiativă globală de crowdsourcing, ultimul program de finanţare pe internet - denumit Grants4Indications - promovând explorarea unor noi indicaţii, cu scopul de a descoperi noi zone terapeutice potenţiale pentru compuşii Bayer, anunţă joi reprezentanţii companiei.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, Grants4Indications este parte a conceptului global Bayer de inovaţie deschisă, care include deja o serie de iniţiative de crowdsourcing şi colaborare de succes, precum CoLaborator, o zonă de incubator atractivă pentru tinerele companii din domeniul ştiinţelor medicale cu sediul în Berlin sau San Francisco.

Bayer şi American Association for Cancer Research (AACR - Asociaţia Americană pentru

11-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Alţi 13 copii au fost internaţi în cursul nopţii de miercuri spre joi în spitalele din Argeş, fiind confirmate patru cazuri de rotavirus şi patru de boală diareică acută, potrivit unei informări transmise joi de Instituţia Prefectului.

În 12 cazuri, copiii au fost preluaţi în urma unor apeluri la 112, iar un caz s-a prezentat direct la spital. Cei patru copii diagnosticaţi cu rotavirus au fost internaţi la Secţia de boli contagioase a Spitalului Judeţean Argeş, ceilalţi patru diagnosticaţi cu boală diareică acută la Spitalul Municipal Câmpulung Muscel, iar cinci copii internaţi la Spitalul de Pediatrie Piteşti sunt în investigaţii.

Alţi 14

11-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Conf. dr. Victor Strâmbu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, susţine o declaraţie de presă privind măsurile întreprinse de minister în cazul depistării cauzelor de îmbolnăvire la copii din judeţul Argeş, joi, la ora 16,00, la sediul MS, informează Direcţia de presă, afaceri europene şi relaţii internaţionale.

11-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că Aurel Bizo, şef al Secţiei Clinice de Nefrologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât a deţinut şi funcţia de administrator la două firme.

Potrivit unui comunicat al ANI, Aurel Bizo a deţinut funcţia de administrator la SC Nefrocare DJ SRL (2 iunie 2011 - 5 aprilie 2013) şi SC DIA Medical SRL (18 februarie 2011 - 21 aprilie 2015).

ANI susţine că Aurel Bizo a încălcat prevederile art. 180, alin. (1) lit. b) din Legea nr. 95/2006 (în forma în vigoare până la data de

11-02-2016
Tip stire
Stiri interne

După ce a fost declarat mort şi a stat o noapte întreagă la morgă, un bebeluş chinez a dat brusc semne de viaţă chiar când era pe punctul să fie incinerat, iar televiziunea locală a anunţat ştirea ca pe un ''miracol", transmite marţi AFP.

Salariaţii unei firme de pompe funebre din districtul Pan'an (provincia Zhejinag, estul ţării) "se pregăteau vineri să incinereze cadavrul bebeluşului când acesta a început să geamă", a anunţat un canal TV din provincie pe contul său oficial de microbloguri.

Copilul fusese declarat mort cu o zi înainte şi fusese ţinut circa 15 ore la morgă, într-un spaţiu frigorific,

09-02-2016
Tip stire
Stiri externe

Comisia pentru sănătate din Camera Deputaţilor a dat raport de respingere, marţi, la propunerea legislativă privind publicitatea la medicamente, act normativ pentru care preşedintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea articolului 17 din Legea 148/2000 privind publicitatea, precum şi modificarea Legii audiovizualului în sensul interzicerii publicităţii pentru produsele medicamentoase în cadrul programelor de televiziune şi radiodifuziune.

Directorul executiv al Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), Laurenţiu Mihai, a declarat, la dezbaterile din comisie, că reprezintă poziţia întregii industrii farmaceutice, iar rugămintea este să existe un vot de respingere asupra proiectului.

'Proiectul de lege, aşa

09-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Aproximativ 800.000 de pacienţi cu afecţiuni cronice riscă să rămână fără tratament în acest an în cazul dispariţiei de pe piaţă a unui număr de 123 de medicamente esenţiale pentru cel puţin 10 arii terapeutice, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Călin Gălăşeanu.

'Există un risc foarte mare ca 800.000 de pacienţi români care suferă de boli cronice să rămână anul acesta fără terapii. Acest lucru se datorează noii metodologii de calcul al preţurilor la medicamente care este practic rodul gândirii Cabinetului Bănicioiu, care nu are nicio legătură cu actualul cabinet

09-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Consiliul Judeţean (CJ) Alba a investit în ultimii ani 30 de milioane de lei în reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, alte 10 milioane de lei fiind preconizate a fi alocate în acest an în reparaţii capitale, dotări independente şi noi construcţii, a precizat, marţi, într-o conferinţă de presă, conducerea SJU.

După ce în anii trecuţi au fost reabilitate integral şi dotate cu aparatură modernă mai multe secţii ale spitalului, pentru perioada 2016-2018 se are în vedere un amplu plan de investiţii care cuprinde reparaţii capitale şi dotarea secţiilor amenajate cu aparatură.

Directorul economic al SJU Alba Iulia, Diana Mîrza, a

09-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Viitoarea secţie de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, o clădire a cărei construcţie va demara în vara acestui an, va dispune de un spaţiu inedit de relaxare în aer liber pentru pacienţi, acesta urmând să fie amplasat pe terasa imobilului.

Managerul SJU Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă, a explicat, marţi, într-o conferinţă de presă, că, pentru a intra în posesia autorizaţiei ce va fi eliberată de către Direcţia de Sănătate Publică, secţia de Psihiatrie trebuie să dispună obligatoriu de o 'zonă verde' în care pacienţii să poată ieşi să se relaxeze.

Ea a menţionat că alegerea părţii superioare a

09-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Aproape jumătate din candidaţii înscrişi la concursurile organizate în această perioadă de către Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia pentru ocuparea unor posturi vacante au fost declaraţi respinşi la testarea psihologică, printre posturile cu cea mai mare concurenţă fiind cele de economist, brancardier şi magazioner.

'Au fost depuse 142 de dosare, iar după testarea psihologică au rămas 79 de candidaţi', a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, managerul SJU Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă.

Potrivit acesteia, pentru un post de economist debutant s-au înscris 21 de candidaţi, din care, după testarea psihologică, au rămas 12. Alţi trei candidaţi din cei şapte înscrişi

09-02-2016
Tip stire
Stiri interne

Actorul australian Hugh Jackman, care a fost tratat recent pentru un cancer de piele, conduce o campanie pe reţelele sociale pentru ca oamenii să se protejeze de expunerea la soare şi să facă controale medicale regulate, informează agenţia France Presse (AFP).

Actorul în vârstă de 47 de ani a fost operat în 2013 de un carcinom basocelular dupa ce soţia sa Deborra-Lee Furness i-a recomandat să facă o examinare medicală asupra unei pete roşii de pe nas.

El a suferit recent a cincea ablaţie şi cu această ocazie a avertizat publicul cu privire la pericolul expunerii la soare.

'Un exemplu de ceea ce

09-02-2016
Tip stire
Stiri externe

Numărul naşterilor de gemeni s-a dublat în ţările dezvoltate în ultimii 40 de ani, însă în ultimii ani, rata naşterilor de gemeni a scăzut în mai multe ţări, conform unui studiu publicat la începutul acestei săptămâni în revista americană 'Population and Development', citat de publicaţia franceză online ouest-france.fr.

Rata naşterilor de gemeni aproape s-a dublat în ţările dezvoltate, din cauza creşterii vârstei pentru maternitate şi a asistenţei medicale la procreare, sporul fiind considerat îngrijorător deoarece aceşti copii sunt mai fragili, menţionează studiul.

'Am trecut în revistă toate statisticile de stare civilă ale ţărilor cu tabele detaliate cu date despre naşterile unice sau

09-02-2016
Tip stire
Stiri externe

Cardinalul catolic peruan Juan Luis Cipriani a comparat Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) cu regele Irod cel Mare al Iudeei (între anii 37- 4 înainte de Hristos) care a ordonat uciderea pruncilor cu vârsta sub doi ani, pentru că organizaţia internaţională a pledat pentru avort în cazul femeilor gravide infectate cu virusul Zika deoarece există posibilitatea apariţiei unor malformaţii ale fătului, informează agenţia France Presse (AFP).

'Astăzi suntem înconjuraţi de Irozi (...). Organizaţia Naţiunilor Unite, care se confruntă cu virusul Zika, a decretat că ar trebui aprobat avortul şi uciderea copiilor. Într-adevăr trebuie să fii foarte ignorant", a declarat sâmbătă Arhiepiscopul de

08-02-2016
Tip stire
Stiri externe

Administraţia prezidenţială a SUA a informat luni, printr-un comunicat de presă, că va cere Congresului să aloce 1,8 miliarde de dolari ca fond de urgenţă pentru combaterea virusului Zika, a cărui răspândire pe continentul american este preocupantă, relatează luni DPA şi AFP.

Banii vor fi destinaţi pe de o parte, dezvoltării unui vaccin împotriva acestui virus transmis de ţânţari şi suspectat de provocarea unor malformaţii la nou-născuţi, şi, pe de alta, pentru consolidarea capacităţii de diagnosticare a virusului în sistemul de sănătate publică.

'Vestea bună este că acesta nu este ca Ebola. Oamenii nu mor de Zika. O mulţime de oameni care

08-02-2016
Tip stire
Stiri externe

Pagini

Subscribe to Stiri medicale