Termen cautat
Tip stire
E.g., 07/06/2015
Data stire

Stiri medicale


Mai multe descinderi ale procurorilor au loc luni dimineaţă la Universitatea de Medicină din Craiova. Descinderile vizează anumite fapte de corupţie ale unor cadre didactice.

Potrivit unor surse judiciare, există suspiciuni că anumite cadre didactice ar fi primit mită de la unii studenţi pentru a le facilita promovarea examenelor.

05-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Incendiu în localitatea Bărăşti

03.07.2015, ora anunţării la 112 - 12:55

Militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Boroaia, au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Bărăşti, comuna Boroaia.

La sosirea echipajelor, focul se manifesta la un garaj, în interiorul căruia se afla un autoturism, aparţinând lui Ghiorghe M., precum şi o parte din acoperişul unei magazii din gospodăria învecinată, proprietatea Teodorei C., existând pericolul de propagare la locuinţele şi anexele celor două proprietăţi.

Incendiul a fost lichidat la ora 14:25 şi au ars autoturismul, garajul pe o suprafaţă de

05-07-2015
Tip stire
Comunicat de presa

BULETIN DE PRESĂ

Fapte de natură penală cercetate de poliţişti

La data de 03.07.2015, orele 14.52, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de spitalul din localitate, despre faptul că, la unitatea medicală a fost internat un bărbat de 33 de ani, din judeţul Botoşani, victima unei agresiuni, comise în urmă cu două zile.

Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că, la 01.07.2015, în jurul orei 08.00, victima s-a deplasat la o stână din comuna Mitocul Dragomirnei, pentru a solicita proprietarilor, doi fraţi de 49 şi 47 de ani, să-l plătească pentru munca prestată ca cioban în perioada februarie-aprilie 2015, iar în urma

05-07-2015
Tip stire
Comunicat de presa

Cerem demisia preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru declaraţii iresponsabile

FADERE, Federaţia asociaţiilor de români din Europa, cere demisia domnului Vasile Giurea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru jignirea iresponsabilă a românilor din diaspora. Dacă domnia sa nu va avea decenţa să îşi dea demisia, cerem Autorităţilor Guvernamentale să îl demită.

Vasile Giurea a declarat săptămâna trecută unei publicaţii din ţara, că în perioada concediilor numărul urgenţelor din spitale creşte din cauza românilor din diaspora care vin să se trateze în România, în ciudă faptului că ei nu ar contribui la bugetul de stat.

Declaraţiile preşedintelui Casei Naţionale de

05-07-2015
Tip stire
Comunicat de presa

Ziua Crucii Roşii Române va fi marcată sâmbătă, în prezenţa principesei Margareta şi a principelui Radu, în grădina Palatului Elisabeta, cu ocazia împlinirii a 139 de ani de activitate umanitară şi a aniversării centenarului acordării Înaltului Patronaj organizaţiei de către Regina Maria.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, la invitaţia principesei Margareta, la eveniment vor participa: angajaţi, voluntari, parteneri ai Crucii Roşii Române şi reprezentanţi ai Corpului Diplomatic.

Cu această ocazie, vor lua cuvântul principesa Margareta, preşedintele Crucii Roşii Române, şi Ioan Silviu Lefter, director general al SNCRR.

''Numai anul trecut, Crucea Roşie Română a sprijinit 272.968 de familii şi persoane singure cu alimente

04-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Filiala Cluj a Crucii Roşii a iniţiat construirea primei baze din România de pregătire pentru prim-ajutor şi intervenţie în situaţii de urgenţă.

Directorul Crucii Roşii Cluj, Simona Bratu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că baza, care va fi construită în comuna clujeană Valea Ierii, va fi amenajată pe o suprafaţă de 18.000 mp.

Printre altele, baza va avea 100 de locuri de cazare, două săli de curs cu câte 50 de locuri fiecare, o sală de mese de 100 de locuri, bucătărie, cabinet medical de prim-ajutor, teren de sport şi poligon de antrenament, iaz pentru antrenamente specifice intervenţiilor în caz

04-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Noile modernizări ale Secţiei Medicală 1 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea au fost sfinţite după 23 de ani!

Au fost momente de mare încărcătură emoţională în această dimineaţă, în Secţia Medicală 1 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea. Colectivul acestei secţii a reuşit, din venituri propriii, să realizeze o serie de modernizări ale spaţiilor, pentru a uşura munca medicilor şi asistenţilor şi a oferi un mediu armonios locului unde îşi petrec, de cele mai multe ori, mai mult timp decât acasă.

Deoarece am slujit această secţie încă din urmă cu 30 de ani, am avut şi eu o mică contribuţie la

04-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Cu puţin ajutor din partea lui Clint Eastwood, Jennifer Aniston şi Josh Brolin sau cel puţin de la fotografiile acestora, oamenii de ştiinţă au reuşit o nouă înţelegere a modului în care amintirile evenimentelor din fiecare zi se formează în creier, rezultatele cercetării fiind cuprinse într-un studiu publicat în revista ' Neuron', notează Reuters.

Cercetătorii au declarat că studiul care a implicat persoane cu electrozi implantaţi în creier a arătat că neuronii individuali
dintr-o regiune numită lobul temporal medial joacă un rol central în formarea rapidă a acestor amintiri.

Studiul a implicat 14 persoane cu epilepsie severă. Acestea au avut implantaţi electrozi

04-07-2015
Tip stire
Stiri externe

Ziua Crucii Roşii Române va fi marcată sâmbătă, în prezenţa principesei Margareta şi a principelui Radu, în grădina Palatului Elisabeta, cu ocazia împlinirii a 139 de ani de activitate umanitară şi a aniversării centenarului acordării Înaltului Patronaj organizaţiei de către Regina Maria.

Potrivit unui comunicat transmis joi AGERPRES, la invitaţia principesei Margareta, la eveniment vor participa: angajaţi, voluntari, parteneri ai Crucii Roşii Române şi reprezentanţi ai Corpului Diplomatic.

Cu această ocazie, vor lua cuvântul principesa Margareta, preşedintele Crucii Roşii Române, şi Ioan Silviu Lefter, director general al SNCRR.

''Numai anul trecut, Crucea Roşie Română a sprijinit 272.968 de familii şi persoane singure cu

02-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Bolnavii din municipiul Huşi sunt sfătuiţi de de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui să meargă la policlinica spitalului sau la medicii de familie, având în vedere că, din cauza lipsei medicilor urgentişti, Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal 'D. Castroian' nu mai funcţionează.

'Începând cu data de 01.07.2015, Compartimentul de primiri urgenţe de la nivelul Spitalului Municipal 'D. Castroian' Huşi nu mai funcţionează, revenindu-se la sistem cameră de gardă care funcţionează pentru specialităţi medicale şi chirurgicale. În acest context, recomandăm populaţiei să se adreseze medicului de familie sau centrelor de permanenţă. De asemenea, se recomandă pacienţilor să se

03-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Peste 20 % dintre români (21,3%) cu vârsta peste 18 ani suferă de obezitate, arată rezultatele studiului epidemiologic "Obezitatea în România", dat publicităţii vineri, într-o conferinţă de presă.

"Prevalenţa supragreutăţii este de 31,1% şi cea a obezităţii 21,3%. Dacă adunăm aceste procente, vedem clar că o peste 50 % din populaţia noastră este are o greutate crescută", a declarat conf. univ. dr. Gabriela Roman, preşedintele Asociaţiei Române pentru Studiul Obezităţii.

Conform cercetării, rata obezităţii creşte o dată cu vârsta. Astfel că la adulţii de până la 39 de ani obezitatea este prezentă la 9,9% dintre aceştia, procentul creşte la 30,1% la grupa

03-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Natura poate fi vitală pentru sănătatea mintală a oamenilor într-o lume aflată în plină şi rapidă urbanizare, o dovedeşte un nou studiu publicat recent în Proceedings of the National Academy of Sciences.

Mai mult de jumătate din populaţia lumii trăieşte acum în zone urbane. Până în 2050 această proporţie va fi de 70%.

Urbanizarea este asociată cu un nivel crescut de boli psihice, dar încă nu este clar de ce. Ideea pare a fi faptul că a locui într-o zonă urbană se asociază cu mai multe tipuri de stres, fie că este vorba de zgomot, creşterea interacţiunilor sociale, trafic, care cresc anxietatea

03-07-2015
Tip stire
Stiri externe

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a scos la concurs patru posturi de asistent-şef pe secţiile Ginecologie, Neonatologie, Chirurgie Generală I şi Oftalmologie, persoanele interesate având la dispoziţie două săptămâni pentru depunerea dosarelor.

Potrivit şefului Serviciului de resurse umane din cadrul unităţii medicale, Dumitru Vienescu, candidaţii care vor să ocupe posturile respective trebuie să aibă trei ani vechime în funcţia de asistent medical cu diplomă de licenţă şi 5 ani vechime cu diplomă de şcoală sanitară postliceală.

"Concursurile pentru cele patru posturi de pe secţiile Ginecologie, Neonatologie, Chirurgie Generală I şi Oftalmologie se vor organiza pe 4 august la proba scrisă,

03-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Forţe speciale afgane au efectuat percheziţii la un spital din nordul Afganistanului, administrat de organizaţia umanitară Medici Fără Frontiere (MSF), ca urmare a unor informaţii potrivit cărora un membru al reţelei Al-Qaida ar fi fost tratat în acest spital, a declarat joi un comandant al forţei de elită afgane, relatează Reuters.

'Mi s-a spus că un membru al reţelei Al Qaida este tratat la spitalul MSF', a declarat comandantul forţelor speciale din Kunduz.

Reprezentantul MSF a refuzat să facă declaraţii în legătură cu acest subiect.

Percheziţiile în spitalele afgane sunt rare, deoarece instituţiile medicale sunt protejate în baza dreptului internaţional şi cele administrate

03-07-2015
Tip stire
Stiri externe

O conferinţă cu tema "Nutriţie, Sănătate şi Informaţii despre alimente - Cunoaşte ceea ce mănânci" va avea loc vineri în cadrul Expoziţiei universale de la Milano.

Evenimentul va fi o oportunitate pentru dialog internaţional privind cele mai bune strategii de adoptat cu privire la nutriţie pe baza informaţiilor din domeniul alimentar.
 
Principalii actori internaţionali în materie de strategii de nutriţie îşi vor prezenta experienţa legată de aceste aspecte interconectate şi vor identifica problemele şi provocările actuale în în ceea ce priveşte alimentaţia.

Ei vor face un schimb de opinii cu privire la viitor printr-o dezbatere pe tema politicilor actuale în domeniu

06-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Peste 70.000 de persoane care suferă de maladia Parkinson există în România la ora actuală, a declarat vineri, la Craiova, preşedintele Asociaţiei de Luptă Împotriva Bolii Parkinson, Dan Răican.

Acesta a fost prezent la simpozionul 'Abordarea integrată a bolii Parkinson', la care au participat medici şi persoane care suferă de această maladie, precum şi aparţinători ai acestora.

Conform lui Răican, asociaţia pe care o conduce are 1.250 de membri, dispune de un corp de experţi şi jurişti care îi reprezintă gratuit pe bolnavii de Parkinson, a implementat mai multe proiecte, inclusiv cu finanţare europeană, şi a câştigat procese în numele bolnavilor care

03-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.

Printre semnatarii actului de înfiinţare a Crucii Roşii Române (CRR) se regăseau importante personalităţi ale vremii: Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Gr. G. Cantacuzino şi dr. Carol Davila.

Primul preşedinte al Crucii Roşii Române (CRR), care îşi avea sediul într-o aripă a actualului Spital Colţea din Bucureşti, a fost prinţul Dimitrie

03-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Testarea cu succes a vaccinului antirabic, la 6 iulie 1885, este strâns legată de numele savantului francez Louis Pasteur.

Louis Pasteur, chimist şi bacteriolog, fondatorul microbiologiei, s-a născut la 27 decembrie 1822, în localitatea Dole, regiunea Jura, în familia unui tăbăcar.

A absolvit Colegiul din Dole şi Şcoala Normală Superioară din Paris, secţia de arte (1840), apoi secţia de ştiinţe (1842). În 1847, şi-a susţinut teza de doctorat în chimie şi fizică. Cariera lui Louis Pasteur a început prin soluţionarea unei probleme de mare interes la acea vreme: de ce substanţele identice din punct de vedere chimic reacţionează diferit la lumină?

Din 1848,

03-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT) a deschis vineri, în Capitală, o clinică de tratare a adicţiilor, unde consumatorii de alcool şi droguri pot face psihoterapie.

Clinica funcţionează pe strada Jules Michelet, iar în câteva săptămâni ALIAT va deschide un centru rezidenţial în satul Rudeni, judeţul Ilfov. Ambele instituţii de tratare a adicţiilor se deschid în cadrul proiectului "Întreprinderi sociale pentru servicii integrate în domeniul dependenţelor de substanţe", cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

"În cadrul clinicii din Bucureşti beneficiarii au acces la servicii plătite. Cei care nu îşi permit să plătească pot

03-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alin Iulian Ţucmeanu a dat asigurări joi, la o dezbatere privind situaţia persoanelor seropozitive din România, că acestea nu vor rămâne niciodată fără tratament.

"Vreau să vă asigur că Ministerul Sănătăţii, acum, poate răspunde prompt şi la obiect că se rezolvă şi nu rămân fără tratament. Vă asigur pe toţi pacienţii că nu o să rămâneţi fără medicamente niciodată şi o să aveţi acces la medicamente", a precizat acesta, menţionând că pacienţii aflaţi sub tratament vor primi medicaţia de care au nevoie săptămâna viitoare.

Cât priveşte situaţia pacienţilor cu HIV - persoane aflate în stradă -,

02-07-2015
Tip stire
Stiri interne

Pagini

Subscribe to Stiri medicale