Termen cautat
Tip stire
E.g., 11/24/2014
Data stire

Stiri medicale

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat sâmbătă apariţia de cazuri de pestă în Madagascar şi a avertizat în legătură cu pericolul propagării rapide a bolii în capitala Antananarivo, transmite AFP.

Într-un comunicat de presă, OMS a indicat că a fost notificată pe 4 noiembrie de autorităţile sanitare malgaşe cu privire la evoluţia maladiei, primul caz mortal înregistrându-se într-un sat din insulă pe 31 august.

Pe 16 noiembrie, erau consemnate deja 119 de cazuri şi 40 de decese din cauza pestei, două cazuri, dintre care unul mortal, fiind înregistrate în capitala ţării.

''La Antananarivo există acum un risc de evoluţie rapidă a maladiei

22-11-2014
Tip stire
Stiri externe

Naşterea a cinci sau mai mulţi copii poate spori riscul ca mama să capete o afecţiune cardiacă, potrivit unui studiu asupra femeilor de origine hispanică şi latino-americană din SUA prezentat în cadrul unei reuniuni a Asociaţiei Cardiologilor Americani din Chicago, informează LiveScience.com.

Cercetătorii au luat în studiu 855 de femei hispanice în vârstă de peste 45 de ani, din diferite categorii, originare din Chicago, Miami, San Deigo şi New York, constatând că femeile care au născut cinci sau mai mulţi copii au o probabilitate de trei ori mai mare de a avea probleme care pot duce la un accident cardiac faţă

22-11-2014
Tip stire
Stiri externe

Şeful Misiunii Naţiunilor Unite pentru lupta împotriva Ebola (UNMEER) a avertizat vineri că victoria împotriva bolii este încă "foarte, foarte îndepărtată", lansând în acelaşi timp un apel pentru un ajutor suplimentar în favoarea ţărilor africane afectate, transmite AFP.

"O lungă bătălie ne aşteaptă", a declarat Anthony Banbury în cursul unei reuniuni a Consiliului de Securitate.

Lupta împotriva epidemiei, care a ucis aproape 5.500 de persoane, "va cere o creştere sensibilă a mijloacelor aflate pe teren", a subliniat el în cursul intervenţiei sale retransmise prin videoconferinţă.

"Suntem încă foarte, foarte departe de capătul acestei crize", a atras Banbury atenţia, precizând că UNMEER va începe

22-11-2014
Tip stire
Stiri externe

Nimeni nu ar răspunde afirmativ la invitaţia de a i se injecta sub piele câteva grame de substanţe utilizate la polizarea caroseriei autoturimului sau funingine produsă prin arderea ţiţeiului brut şi, cu toate acestea, foartă multă lume îşi face tatuaje fără să ştie că manopera constă tocmai în injectarea unor astfel de substanţe, scrie Deutsche Welle.

"Substanţele folosite pentru crearea tatuajelor de durată şi de mare contrast au fost dezvoltate pentru imprimante şi maşini", spune Wolfgang Bäumler, profesor la departamentul de dermatologie de la Universitatea din Regensburg.

Marile companii chimice produc pigmenţii coloranţi utilizaţi în tatuaje, dar mai ales pentru industrie, iar

22-11-2014
Tip stire
Stiri externe

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională Gabriel Oprea se deplasează vineri, împreună cu o echipă de procurori militari şi criminalişti din IGPR, la locul unde în cursul dimineţii s-a prăbuşit un elicopter aparţinând MApN, a anunţat MAI.

Conform primelor informaţii, apelul de urgenţă prin 112 s-a primit în jurul orei 10,50, prin acesta anunţându-se că în zona localităţii Mălâncrav, judeţul Sibiu, a avut loc acest accident, precizează un comunicat al MAI.

"Vicepremierul Gabriel Oprea a activat de urgenţă Centrul Operaţional de Comandă al Guvernului României şi Centrul de Comandă al MAI pentru coordonarea acţiunilor de salvare a supravieţuitorilor şi cercetarea condiţiilor în care a

21-11-2014
Tip stire
Stiri interne

Oamenii de afaceri din judeţul Vaslui solicită o lege mai bună a parteneriatului public-privat, care să prezinte avantaje pentru ambele părţi implicate în astfel de proiecte.

Preşedintele Asociaţiei Patronale a IMM-urilor Vaslui, Ovidiu Copacinschi, a declarat vineri că investitorii din judeţ au discutat în repetate rânduri cu autorităţile publice despre demararea unor parteneriate publice-private, dar că niciunul dintre aceste proiecte nu s-a concretizat.

'Se discută de foarte mult timp despre asemenea parteneriate şi a existat interes atât din partea oamenilor de afaceri cât şi din partea autorităţilor. Dacă astfel de proiecte nu au fost demarate, înseamnă că legislaţia nu este una bine

21-11-2014
Tip stire
Stiri interne

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Vasile Ciurchea, a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că trebuie să se găsească soluţii pentru stimularea materială a medicilor de familie prin acordarea de bonusuri atunci când aceştia reuşesc să ţină în parametri normali anumite boli cronice în cazul unor pacienţi.

'La nivelul medicilor de familie, trebuie să găsim soluţii în a-i stimula să depisteze o boală cât mai devreme sau pacienţii cu diferite boli cronice, diabet, hipertensiune şi altele să fie ţinuţi între nişte limite. Şi cu certitudine ne gândim în a stimula, dacă vorbim de

20-11-2014
Tip stire
Stiri interne

Primul militar rănit vineri în accidentul de elicopter din judeţul Sibiu, care a supravieţuit, a ajuns la UPU SMURD Târgu Mureş cu elicopterul, având arsuri pe o suprafaţă mare din corp.

"Pacientul a ajuns de două minute în serviciul de urgenţă adus de elicopter. Este stabil hemodinamic este intubat, sedat, relaxat deci pus pe aparate pentru că are o suprafaţă arsă destul de extinsă. Şi pentru asta noi l-am adormit, sedat şi relaxat ca să nu simtă această durere. La locul accidentului a fost conştient iniţial. Imediat intră în CT pot să vă spun şi alte diagniostice şi leziuni", a declarat

21-11-2014
Tip stire
Stiri interne

Surse medicale oficiale au confirmat pentru AGERPRES că opt persoane au decedat şi alte două sunt într-o stare foarte gravă, fiind resuscitate, după ce un elicopter militar s-a prăbuşit în nordul judeţului Sibiu.

Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu se deplasează spre locul unde vineri s-a prăbuşit un elicopter, între localităţile Stejărişu şi Mălâncrav, în apropierea municipiului Mediaş (nordul judeţului Sibiu).

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională Gabriel Oprea se deplasează împreună cu o echipă de procurori militari şi criminalişti din IGPR, la locul unde în cursul dimineţii s-a prăbuşit un elicopter aparţinând MApN, a anunţat MAI.

Conform primelor informaţii,

21-11-2014
Tip stire
Stiri interne

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu a anunţat vineri că opt persoane sunt decedate, iar alte două sunt grav rănite, au suferit arsuri şi vor fi transportate de urgenţă la spital, după ce s-a prăbuşit elicopterul militar în care se aflau.

Mai multe echipaje ale ISU Sibiu s-au deplasat la locul unde s-a prăbuşit un elicopter, între localităţile Stejărişu şi Mălâncrav, în apropierea municipiului Mediaş (nordul judeţului Sibiu).

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională Gabriel Oprea se deplasează împreună cu o echipă de procurori militari şi criminalişti din IGPR, la locul unde în cursul dimineţii s-a prăbuşit un elicopter aparţinând MApN, a anunţat

21-11-2014
Tip stire
Stiri interne

Cei doi grav răniţi din elicopterul militar prăbuşit vineri, în apropiere de localitatea Mălâncrav, vor fi transportaţi de urgenţă la un spital din Târgu Mureş, a declarat pentru AGERPRES, Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

"Din primele informaţii, se pare că răniţii vor fi transportaţi la Târgu Mureş", a precizat Decebal Todăriţă.

Şi primarul municipiului Mediaş, Teodor Neamţu, a declarat că "şeful de la Protecţie Civilă de la Mediaş l-a informat că cei doi răniţi vor fi duşi la spital la Târgu Mureş".

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu a anunţat vineri că opt persoane

21-11-2014
Tip stire
Stiri interne

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Dorel Săndesc, a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că România a avut cea mai mare creştere procentuală din lume la numărul de donori de organe şi la numărul de operaţii de transplant, în ultimii doi ani. Conform lui Săndesc, dacă trendul se menţine, va fi nevoie de o dezvoltare a transportului aerian, deocamdată aceasta nefiind, însă, o urgenţă.

'Este adevărat că, în domeniul transplantului de organe, România a înregistrat un progres extraordinar. Am avut cea mai mare creştere procentuală din lume, în ultimii doi ani, în ceea ce priveşte

21-11-2014
Tip stire
Stiri interne

În ştirea difuzată vineri, pe fluxurile Bucureşti şi Sănătate, la ora 13,54, cu titlul '19 pacienţi cronici care au acţionat statul în justiţie au obţinut o decizie favorabilă în instanţă', primul paragraf se va citi corect 'Cei 19 bolnavi cronic care s-au tratat cu medicamente ce nu se află pe actuala listă de compensate şi gratuite îşi vor primi tratamentele necesare, în urma deciziei de joi a Curţii de Apel Bucureşti, a declarat într-o conferinţă de presă preşedintele Asociaţiei Pacienţilor Cronici, Cezar Irimia'

Retransmitem ştirea în forma corectă:

- Cei 19 bolnavi cronic care s-au tratat cu medicamente ce nu se află

21-11-2014
Tip stire
Stiri interne

Medicii de familie din judeţul Olt pot ridica începând de săptămâna viitoare primele doze de vaccin antigripal pentru imunizarea personalului medico-sanitar, al vârstnicilor, gravidelor şi copiilor, a declarat vineri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.

Aceasta a precizat că au fost repartizate în judeţul Olt, de la Ministerul Sănătăţii, în prima tranşă, circa 6.000 de doze de vaccin antigripal, iar numărul de doze necesar pentru imunizarea tuturor persoanelor expuse riscului de îmbolnăvire (vârstnici, copii, gravide, bolnavii cronici, persoanele instituţionalizate, personalul sanitar) este de aproape 105.000.

Gabriela Gogiu a menţionat că sunt aşteptate şi alte doze de

21-11-2014
Tip stire
Stiri interne

O femeie din trei a fost victimă a violenţelor conjugale în lume, scrie Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-o serie de studii publicate vineri în revista medicală The Lancet.

În pofida atenţiei crescute acordate în ultimii ani combaterii violenţelor împotriva femeilor şi fetelor, acestea rămân încă la un nivel 'inacceptabil', potrivit OMS, care consideră că eforturile de până acum sunt insuficiente.

La nivel mondial, între 100 şi 140 de milioane de fete şi femei au fost supuse mutilării genitale, aproximativ 70 de milioane de fete s-au căsătorit înainte de a împlini vârsta de 18 ani, de multe ori împotriva voinţei lor, şi

21-11-2014
Tip stire
Stiri externe

Primul militar rănit în accidentul de elicopter produs vineri pe raza judeţului Sibiu, transportat la UPU SMURD din Târgu Mureş, va fi adus la Spitalul de Arşi din Bucureşti, au anunţat medicii unităţii spitaliceşti mureşene.

Potrivit acestora, rezultatele de la computerul tomograf au indicat că militarul nu a suferit leziuni interne care să-i pună viaţa în pericol, în schimb au fost identificate leziuni maxilo-faciale. De asemenea, el prezintă arsuri de gradul 2 şi 3 pe 40 la sută din suprafaţa corpului. Medicii nu au oferit un răspuns dacă aceste arsuri îi pun viaţa în pericol.

Transportul rănitului în Capitală se va face

21-11-2014
Tip stire
Stiri interne

Vicepremierul Gabriel Oprea şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa s-au deplasat vineri după amiaza la UPU SMURD Târgu Mureş pentru a vedea care este starea celor doi militari răniţi care au supravieţuit accidentului de elicopter din judeţul Sibiu.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat că a dat dispoziţie ca o aeronavă Spartan să îi transporte pe cei doi militari la Spitalul de Arşi din Bucureşti, dat fiind faptul că aceştia au suferit arsuri pe circa 40% din corp.

'Militarii sunt de la Baza din Câmpia Turzii (...) Sunt echipe de militari şi psihologi de la Baza din Câmpia Turzii care s-au

21-11-2014
Tip stire
Stiri interne

Aeronava militară C-27 J Spartan, care-i transportă la Bucureşti pe cei doi militari răniţi în accidentul de elicopter de la Sibiu, a decolat, vineri seara, în jurul orelor 17,00, de pe Aeroportul din Târgu Mureş.

Răniţii, care vor fi aduşi la Spitalul de Arşi din Capitală, sunt asistaţi pe timpul zborului de o echipă medicală a Statului Major al Forţelor Aeriene şi de un medic de la spitalul din Târgu-Mureş.

Cei doi supravieţuitori au fost vizitaţi la UPU SMURD din Târgu Mureş de vicepremierul Gabriel Oprea şi de ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost

21-11-2014
Tip stire
Stiri interne

Cel de-al doilea militar care a supravieţuit accidentului de elicopter din judeţul Sibiu, în vârstă de 35 de ani, a ajuns vineri după amiază la UPU SMURD Târgu Mureş, este conştient, prezintă arsuri pe o suprafaţă mare a corpului şi o serie de fracturi ale membrelor superioare.

'A ajuns al doilea pacient cu maşina de terapie intensivă, este conştient, stabil hemodinamic, are şi el o suprafaţă arsă de aproximativ 40% din corp, plus la prima vedere nişte fracturi de membre superioare, contuzie toraco-abdominală, dar încă nu pot să spun ce fel de leziuni are. Dacă nu are leziuni severe în cazul

21-11-2014
Tip stire
Stiri interne

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a dispus o anchetă în privinţa elicopterului prăbuşit vineri în judeţul Sibiu şi a precizat că la bordul aparatului se aflau opt militari.

"În momentul de faţă pot să precizez că erau opt militari în elicopter, am dispus o anchetă, am alertat şi SMURD-ul şi elicopterul nostru se deplasează spre zonă şi, în acelaşi timp, am dispus şi o anchetă tehnică şi am sesizat Parchetul Militar", a declarat Duşa, la B1 tv.

El a spus că a trimis o echipă tehnică în zona în care s-a prăbuşit elicopterul pentru a vedea care este cauza căderii aparatului.

"Sper să

21-11-2014
Tip stire
Stiri interne

Pagini

Subscribe to Stiri medicale