Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/30/2015
Data stire

Stiri medicale


Costurile economice şi sociale ale demenţei vor creşte de la 818 miliarde de dolari pe an în prezent la 1.000 de miliarde de dolari peste trei ani şi această boală va reprezenta o provocare serioasă pentru guvernele lumii, arată un nou raport publicat marţi, transmite CNBC.

Studiul realizat de centrul britanic Alzheimer's Disease International (ADI) susţine că peste 9,9 milioane noi cazuri de demenţă sunt descoperite în fiecare an la nivel global, adică unul la fiecare 3,2 secunde.

'Creşterea costurilor globale ale demenţei va pune provocări serioase pentru sistemele medicale şi sociale din întreaga lume', susţine directorul ADI, Marc Wortmann, care a

25-08-2015
Tip stire
Stiri externe

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) a lansat, marţi, campania "Pacient pentru România - 6% pentru Sănătate!", un demers prin care încearcă să atragă din nou atenţia autorităţilor că Sănătatea are nevoie de o finanţare corespunzătoare pentru a acoperi principalele priorităţi - servicii de calitate, tratament inovativ şi salarizarea personalului medical.

"Suntem printre ultimele locuri din Uniunea Europeană cu procentul alocat Sănătăţii. Cred că, după 25 de ani, ar fi cazul să mărim acest procent alocat Sănătăţii şi să considerăm Sănătatea ca o necesitate, nu o cheltuială, ca o investiţie pe viitor. Suntem printre cetăţenii UE cu cel mai limitat

25-08-2015
Tip stire
Stiri interne

Economiile făcute în urma introducerii cardului de sănătate se vor îndrepta către servicii medicale, către cei care le oferă şi către pacienţi, a declarat, marţi, preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

"Casa nu plăteşte salarii, casa plăteşte servicii medicale, deci acei bani vor intra în serviciile medicale şi, fiind un venit pentru spital, spitalul îşi calculează acel 25% care este asigurat de Guvern. Este de la 1 octombrie valabilă această mărire de salariu de 25%, deci noi vom face plăţile în noiembrie. Economiile sunt în servicii medicale, către pacienţi şi către cei care oferă serviciile medicale", a spus Ciurchea, într-o conferinţă de presă,

25-08-2015
Tip stire
Stiri interne

Începând cu data de 1 septembrie, cardul naţional de sănătate devine unicul instrument de decontare şi validare a serviciilor medicale în sistemul public de sănătate pentru asiguraţii cu vârsta de peste 18 ani care au intrat în posesia lui, a declarat marţi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea.

"Începând cu 1 septembrie cardul funcţionează în continuare, nu a fost oprit niciodată", a spus Ciurchea, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele CNAS a precizat că proiectul cardului de sănătate, un proiect foarte mare la nivel naţional, funcţionează. "Nu s-a întâmplat să nu funcţioneze, pune o ordine în sistem şi vom

25-08-2015
Tip stire
Stiri interne

Numărul cardurilor de sănătate care mai sunt de distribuit la nivel naţional se ridică la 225.000, iar aproape 10.000 de carduri au fost solicitate dar au rămas neridicate, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea.

"În Bucureşti mai avem 75.000 (carduri de distribuit - n.r.) incluzând cele 10.000 de carduri după care nu a venit nimeni. O parte considerabilă le-am distribuit prin medicii de familie, circa jumătate din medicii de familie din Bucureşti au venit şi ne-au solicitat cardurile. (...) La nivel naţional mai sunt de distribuit diferenţa de la 75.000

25-08-2015
Tip stire
Stiri interne

Peste 14.000 de carduri de sănătate au fost emise, în a doua etapă, pentru asiguraţii din judeţul Arad, iar peste 80% din cele din prima serie au fost activate de către titulari.

Potrivit datelor prezentate marţi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de Bianca Găicean, purtător de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Arad, până la data de 1 septembrie, dată la care cardul naţional de sănătate va deveni unicul instrument de decontare şi validare a serviciilor medicale în sistemul public de asigurări sociale de sănătate pentru asiguraţii cu vârsta de peste 18 ani, ar urma să fie

25-08-2015
Tip stire
Stiri interne

Un procent de 99,25% din cardurile de sănătate tipărite pentru judeţul Alba au ajuns la beneficiari, fiind returnate, din diverse motive, cum ar fi religioase sau aparţineau unor persoane decedate, către Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Alba mai puţin de două mii.

Dintr-un total de 268.626 carduri tipărite pentru judeţul Alba au ajuns în posesia beneficiarilor un număr de 266.629, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, medicul-şef al CAS Alba, Cristina Galoş.

Au fost returnate către CAS 15.023 carduri, din care 12.905 au fost distribuite asiguraţilor prin medicii de familie, iar 121 au fost predate la ghişeu. La sediul CAS

25-08-2015
Tip stire
Stiri interne

Comisia Europeană a autorizat fabricarea şi comercializarea unui nou medicament pentru tratarea carcinomului bazocelular, o formă de cancer de piele, informează actusante.net. Numit Odomzo, medicamentul este produs de compania Novartis şi este destinat adulţilor care suferă de acest tip de cancer şi nu pot fi supuşi intervenţiei chirurgicale sau radioterapiei.

Carcinomul bazocelular cutanat reprezintă 80 la sută din cazurile de cancer de piele care nu au legatură cu melanoamele. Numărul persoanelor afectate de acest tip de cancer este în creştere, ca urmare a îmbătrânirii populaţiei, precum şi a expunerii excesive la radiaţii ultraviolete. Deşi acest tip de cancer ajunge foarte ras

24-08-2015
Tip stire
Stiri externe

Premierul Victor Ponta a dat asigurări, vineri, la Mamaia, că din 1 octombrie vor fi mărite cu 25% salariile personalului din sistemul sanitar şi a declarat că va propune Parlamentului ca, în bugetul pe anul viitor, să fie prevăzută suma pentru următoarea tranşă de 25%.

"Noi, la 1 octombrie, mărim salariile, nu vă mai luaţi după toţi mincinoşii de la propagandă. (...) De la 1 octombrie, 25% la salariul actual. Dacă astăzi are 1.000 de lei, (n.red.-vor fi) 1.250, dacă are azi 2.000, 2.500, da? Ca să înţeleagă toată lumea. (...) Pentru întreg personalul angajat în sistemul sanitar. Aceşti bani sunt

29-08-2015
Tip stire
Stiri interne

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin are începând de luni un nou manager, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Cristian Jianu.

Potrivit sursei citate, postul a fost vacantat în urma expirării mandatului de interimar al medicului Marinică Stoian, care nu s-a mai înscris în cursa pentru ocuparea acestei funcţii.

"La şedinţa de selecţie a dosarelor pentru ocuparea portofoliului de manager al SJU din Drobeta Turnu Severin medicul ortoped Victor Marinescu Maliborschi a întrunit punctajul cel mai mare", a precizat Jianu.

El a mai arătat că noul manager al Spitalului de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin va

24-08-2015
Tip stire
Stiri interne

Conducerea Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că a schimbat meniul pacienţilor, deşi alocaţia de hrană a rămas de 7 lei pe zi pentru fiecare pacient.

Dr. Gabriel Oprişanu, directorul Institutului Socola, a anunţat că pentru hrana bolnavilor instituţia medicală pe care o conduce alocă un buget cuprins între 110.000 şi 140.000 de lei. Pentru a face economii la bugetul instituţiei, susţine dr Oprişanu, s-a renunţat la produsele tip conservă, hrana bolnavilor fiind pregătită zilnic doar din produse proaspete. Unele dintre aceste produse, precum lactatele, fructele şi mierea, provin de la Gospodăria

24-08-2015
Tip stire
Stiri interne

O companie israeliană de tehnologie de vârf a început să comercializeze un aparat de bucătărie care pregăteşte instantaneu orice fel de preparate şi care le personalizează în funcţie de nevoile fiecărei persoane: fără gluten pentru cei care suferă de boala celiacă, fără zahăr pentru diabetici şi săracă în calorii pentru cei supraponderali.

De ce să pierzi mult timp în bucătărie când poţi găti cu un uimitor aparat care personalizează fiecare meniu în funcţie de nevoile şi gustul fiecărei persoane şi care poate pregăti, într-un minut, cele mai elaborate feluri de mâncare? se întreabă EFE.

Aparatul, nu mai mare decât o cutie de

24-08-2015
Tip stire
Stiri externe

Un grup de studenţi din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi vor ajunge în această săptămână în comuna gălăţeană Valea Mărului pentru a oferi consultaţii stomatologice gratuite celor peste 340 de copii din zonă, cu diferite vârste, de la 6 la 14 ani, a anunţat luni, Vasilica Lipşa, unul dintre participanţii la proiect.

Potrivit acesteia, cei 346 de copii din cele trei sate componente ale comunei Valea Mărului - Valea Mărului, Mândreşti şi Coasta Văii - vor primi, gratuit, periuţe de dinţi, pastă de dinţi şi vor beneficia de consultanţă stomatologică gratuită, dar şi de sfaturi privind menţinerea unei

24-08-2015
Tip stire
Stiri interne

Cunoscutul model Claudia Schiffer s-a născut la 25 august 1970, în Rheinberg, Renania de Nord-Westfalia, un mic oraş aflat la 15 km de Duisburg, Germania.

Este fiica lui Gudrun şi Heinz Schiffer, are doi fraţi - Stefan şi Andreas - şi o soră - Ann Carolin. Claudia declara, potrivit site-ului www.cinemarx.ro, că era foarte populară în liceu, dar fiind foarte înaltă (1,80 m), a devenit foarte timidă.

Deşi îşi dorea să devină avocat şi să lucreze împreună cu tatăl ei, la vârsta de 17 ani a fost remarcată de Michael Levaton, şeful Metropolitan Model Agency, care i-a propus un contract de model,

24-08-2015
Tip stire
Stiri externe

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat luni că ceea ce se doreşte prin eventuala fiscalizare a 'atenţiilor' oferite medicilor este să se pună punct unui sistem care nu a funcţionat nici în favoarea doctorilor, nici în cea a pacientului.

"În momentul în care vorbim de această posibilitate nu vorbim decât de reguli, norme şi fiscalizare. Se încadrează în nişte bareme stabilite anterior, reglate legislativ şi norme ale unei hotărâri de guvern şi atunci totul este fiscalizat, asta cred că trebuie să înţeleagă toată lumea. Aici nu discutăm de un ceas, de servicii sau de micile atenţii. Noi vrem să reglăm şi

24-08-2015
Tip stire
Stiri interne

Boala Alzheimer poate fi prevenită printr-un stil de viaţă sănătos, potrivit unui studiu care a identificat nouă factori de risc pentru dezvoltarea aceastei maladii degenerative a memoriei, informează nydailynews.com.

Obezitatea, nivelul scăzut de educaţie, diabetul de tip 2, îngustarea arterei carotide în zona gâtului, depresia, tensiunea arterială ridicată, un nivel ridicat al unui anumit aminoacid şi fragilitatea organismului sunt puse de acest studiu în legătură cu două treimi dintre cazurile de Alzheimer la nivel mondial.

Conexiunile cu fumatul şi diabetul au fost observate în special la populaţiile asiatice.

Autorii subliniază faptul că datele cercetării au indicat existenţa unei corelaţii între aceşti factori şi

22-08-2015
Tip stire
Stiri externe

Panica s-a instaurat pentru aproape o oră, duminică seara, la Spitalul de Judeţean de Urgenţă din Galaţi, după ce un pacient a anunţat cadrele medicale că are în bagajele sale o grenadă.

'Adunam scoici pe faleză. Am adunat mai multe şi mai mari şi mai mici şi la un moment dat am dat de ceva mai greu. I-am dat drumul când m-am uitat, am crezut că e o grenadă. M-am speriat rău şi am căzut în apă. M-au văzut oamenii şi au sunat la 112. Mi-am revenit la spital şi le-am spus doctorilor că eu cred că am o grenadă în

24-08-2015
Tip stire
Stiri interne

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia a organizat, sâmbătă, în premieră, 'Ziua Porţilor Deschise', eveniment care se va repeta şi în luna octombrie.

Printre vizitatorii unităţii medicale, s-au numărat cetăţeni interesaţi de serviciile oferite de SJU, dar şi pacienţi.

"Nu ne-am aşteptat la o prezenţă masivă din partea cetăţenilor, deoarece este ciudat să spui "porţi deschise" la un spital de urgenţă, unde permanent porţile sunt deschise. Dorim însă foarte mult să ne apropiem de pacienţii noştri şi să le arătăm modul în care lucrăm. Din acest motiv, în luna octombrie, vom organiza o altă acţiune de acelaşi fel", a declarat managerul

22-08-2015
Tip stire
Stiri interne

Conducerea secţiei Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea speră ca lucrările de consolidare a clădirii, care au început anul trecut, să se încheie până la debutul sezonului rece.

"Sper ca, până în luna noiembrie, constructorul să încheie prima parte a lucrărilor, care vizează consolidarea clădirii, urmând ca, în funcţie de alocarea sumelor de autorităţile naţionale, să înceapă şi etapa a doua a lucrărilor. Deocamdată, pentru cea de-a doua parte a lucrărilor nu există finanţare", a declarat, pentru AGERPRES, şeful secţiei Psihiatrie a SJU, Mihai Tatu.

Lucrările de consolidare a clădirii secţiei Psihiatrie au început în luna septembrie a anului

21-08-2015
Tip stire
Stiri interne

Federaţia Sanitas solicită sprijinul ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, pentru creşterea salariilor personalului din Asistenţă Socială.

Marius Sepi, prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, a declarat, pentru AGERPRES, că reprezentanţii Federaţiei au avut, vineri, o întâlnire cu ministrul Bănicioiu, în cadrul căreia acesta a confirmat o creştere de venituri în cuantum de 25%, pentru întreg personalul din sistemul sanitar, de la 1 octombrie.

'Astăzi (vineri, n.r.), domnul ministru Nicolae Bănicioiu s-a întâlnit cu membrii Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas, întâlnire în cadrul căreia a confirmat creşterea de venituri pentru întreg personalul din sistemul sanitar, de la 1 octombrie, în cuantum de 25 la sută. De asemenea,

21-08-2015
Tip stire
Stiri interne

Pagini

Subscribe to Stiri medicale