Nume persoana

Cristina Buruiana


Autor: admin
9 ani 14000000.00 USD Focomelie membrul inferior drept, displazie proximala femur stang si sindactilie degete II-III, picior stang pagina detalii
Detalii donatii

Donatiile pentru realizarea operatiei Cristinei pot fi facute in contul umanitar deschis la Banca Comercială Romana, pe numele Buruiana Mariana, cu numarul:


In lei:RO22RNCB0683115808760001
In dolari:RO92RNCB0683115808760002
In euro:RO65RNCB0683115808760003
Swift: RNCB RO BU


Imagini
Detalii de contact

URL: http://cristinaburuiana.blogspot.ro

Poveste: 

Cristina Buruiana, nascuta pe data 2.02.2004, a fost diagnosticata la nastere cu focomelie membrul inferior drept, displazie proximala femur stang si sindactilie degete II-III, picior stang.


Malformatia congenitala afecteaza ambele membre inferioare.


La membrul inferior drept, piciorul este implantat direct in bazin, lipsind gamba si coapsa. Singura solutie care sa asigure o functionalitate relativa a acestui picior este protezarea periodica.


In conditiile absentei membrului inferior drept, membrul inferior stang ar trebui sa fie de sprijin. Dar si acesta este sever malformat. Pe partea stanga, femurului ii lipseste jumatatea superioara, iar la nivelul bazinului, nu exista cavitatea in care in mod normal ar intra capul femurului. Femurul foarte scurt este migrat in masa muschilor fesieri. Toate segmentele membrului inferior stang sunt in pozitii vicioase, copilul neputand intinde complet acest picior si dezechilibrandu-se rapid.


Din cauza diferentei de lungime intre cele doua membre si a mersului vicios, coloana vertebrala a suferit modificari, in sensul aparitiei scoliozei dorso-lombare.


Cu exceptia handicapului locomotor, Cristina este un copil normal, vesel si sociabil.


Dupa 2 interventii chirurgicale esuate la Spitalul "Marie Curie" din Bucuresti, medici din Ungaria, Franta, Elvetia, Germania, Austria, Italia si Rusia (carora le-am solicitat opinia profesionala) au indicat Statele Unite ca locul unei posibile solutii medicale. in urma intalnirii cu cel mai bun specialist in astfel de cazuri, a fost stabilit un plan terapeutic ce presupune un act chirurgical de mare complexitate la St. Mary’s Medical Center, West Palm Beach, Florida. Operatia implica interventia la nivelul soldului si a genunchiului, fracturarea controlata a femurului si aplicarea unui fixator extern (pe sold, femur si genunchi), timp de 8 luni, pentru alungirea femurului si stabilizarea membrului inferior stang. Procesul chirurgical trebuie dublat de kinetoterapie si de reveniri periodice in Statele Unite.


Costurile primei operatii au fost estimate la 140 000 $, depasind posibilitatile noastre financiare, ca parinti, pentru un astfel de demers.