Termen cautat

Analize medicale


Ultimele analize medicale
  • Testul de inclinare reprezinta un test destul de simplu, foarte informativ, care nici nu costa mult si poate sa detecteze care sunt cauzele lesinului. Testul presupune ca un pacient sa fie asezat pe o masa care, ulterior, se va inclina in sus. Initial, masa va fi in pozitie orizontala, dupa care se va inclina la diferite grade, pana va ajunge, in final, in pozitie verticala.

    Pe parcursul acestui test, pacientului i se va monitoriza pulsul, tensiunea sangele si simptomele prezente.

  • Artrocenteza reprezinta acel procedeu medical prin intermediul caruia se preleveaza o mostra de lichid situat la nivelul articulatiilor.

  • Tratamentul bolilor de la nivelul esofagului, duodenului, stomacului si al colonului a fost revolutionat de catre utilizarea endoscoapelor gastrointestinale. In ceea ce priveste ultima frontiera de la nivelul intestinelor, aceasta ramane, desigu, intestinul subtire.

  • Examinarea tractului gastrointestinal superior se efectueaza pentru analiza sectiunilor superioare si mediene ale tractului gastrointestinal. Testul poate fi efectuat prin folosirea bariului ca substanta de constrast, fluorocopiei sau unei radiografii.

  • Determinarea campului vizual al unui individ se realizeaza prin intermediul unui test capabil sa evalueze atat vederea centrala cat si cea periferica. Testul pentru determinarea campului vizual constituie de fapt un fel de harta a campului vizual pentru fiecare glob ocular in parte. Testul pentru determinarea campului vizual reprezinta o examinare subiectiva. Pentru ca acesta sa ofere informatiile relevante necesare pentru ca pacientii sa inteleaga instructiunile testarii, sa devina cooperanti si sa realizeze testarea in totalitate.

Sectiunea analize medicale prezinta principalele analize si teste medicale.

Forum medical - intrebari si raspunsuri medicale