Termen cautat

Antigenul rotavirus in materiile fecale


Autor: george

DESCRIERE TEST

Acest test se efectueaza pentru a identifica antigenul rotavirus in materiile fecale. Rotavirusul este principala cauza a diareei infectioase. Copii cu varstele cuprinse intre 3 luni si 2 ani prezinta cele mai grave simptome.

DE CE SE FACE TESTUL?

Testul pentru antigenul rotavirus se efectueaza in vederea diagnosticarii gastroenteritei virale.

PREGATIRE PACIENT

Nu este necesara nici o pregatire speciala pentru acest test.

CUM SE FACE TESTUL?

Testul trebuie efectuat in faza acuta a bolii doarece, in aceasta faza, particulele de rotavirus sunt execrate in cantitati mari in materiile fecale.

Proba pentru acest test constituie din materii fecale spontane. Pentru a recolta un specimen de materie fecala de la copii care poarta scutece, asezati o folie de plastic pe scutec. Daca aceasta folie este asezata corect, urina si materiile fecale nu se vor amesteca (pentru a obtine un specimen mai bun). Materiile fecale se introduc apoi intr-un recipient de unica folosinta si se duc la un laborator de analize.

CUM SE SIMTE TESTUL?

Recoltarea probei pentru acest test nu implica nici un disconfort.

RISCURI

Nu exista nici un risc asociat cu recoltarea probei pentru test.

REZULTATE

In mod normal, nu se gaseste rotavirus in scaun. Valorile normale pot varia in functie de laborator, deci trebuie consultat medicul pentru interpretarea corecta a rezultatelor.

Prezenta antigenului rotavirus in materiile fecale indica o infectie cu rotavirus.

CE POATE AFECTA TESTUL?

Deoarece calitatea probei recoltate este dificil de apreciat, pacientii trebuie investigati in paralel prin efectuarea unei coproculturi.

ALTE INFORMATII

Fiind o boala foarte contagioasa, este recomandat sa va spalati foarte bine pe maini dupa orice contact cu un copil care prezinta aceasta infectie. De asemenea, trebuie dezinfectata orice suprafata care a venit in contact cu materiile fecale.