Termen cautat

Determinarea aciditatii materiilor fecale


Autor: george

DESCRIERE TEST

Testul pentru determinarea aciditatii materiilor fecale se efectueaza pentru diagnosticarea intolerantei la lactoza (zaharul continut in lapte) la nou-nascuti si copii. Laptele joaca un rol important in nutritia copiilor si adultilor. In mod normal, lactoza este digerata in intestin cu ajutorul unei enzime si descompusa in doua zaharuri care sunt apoi absorbite in organism. In acest fel lactoza nu ajunge in colon.
La indivizii care sufera de intoleranta la lactoza procesul decurge anormal: deoarece le lipseste enzima din intestin, lactoza nu este nici digerata, nici absorbita de intestin si ajunge astfel in colon unde este folosita de bacterii. Bacteriile din colon produc substante care pot cauza diaree, balonari si durere abdominala.

DE CE SE FACE TESTUL?

Testul se efectueaza pentru a diagnostica intoleranta la lactoza.

PREGATIRE PACIENT

Inaintea efectuarii testului, individul trebuie sa bea un lichid care contine lactoza. In intestinul indivizilor toleranti la lactoza, aceasta se transforma in galactoza si glucoza care sunt apoi absorbite de intestin si intra in sange.

CUM SE FACE TESTUL?

Pentru a efectua testul pentru determinarea aciditatii materiilor fecale trebuie colectata o proba de materii fecale dela copil intr-un recipient inchis, care apoi trebuie dus imediat la laborator pentru examinare.

CUM SE SIMTE TESTUL?

Colectarea materiilor fecale nu creeaza nici un disconfort pentru pacient.

RISCURI

Colectarea materiilor fecale nu reprezinta nici un risc pentru pacient.

REZULTATE

Daca se identifica acid in materiile fecale, inseamna ca acel copil sufera de intoleranta la lactoza. Acest test se efectueaza in special pentru nou-nascuti si copii.

CE POATE AFECTA TESTUL?

Este necesara consultarea medicului pentru interpretarea corecta a rezultatelor.

ALTE INFORMATII

Intoleranta la lactoza la copii cu varste mai mari, dar si la adulti poate fi diagnosticata si prin testul de toleranta la lactoza si testul hidrogenului expirat. Aceste teste nu pot fi efectuate pentru copii mai mici deoarece necesita un grad mare de cooperare in recoltarea de sange.