Termen cautat

Digoxinemia


Autor: george

DESCRIERE TEST

Testul pentru dozarea digoxinei este efectuat pentru a se stabili concentratia acestui medicament regasita in sange. Digoxinul este un produs farmaceutic ce contine digoxina (ca substanta activa), administrat in cazul unei game mari de boli cardiace precum insuficienta cardiaca acuta, insuficienta cardiaca congestiva, insuficientta cardiaca la copii, cord pulmonar cronic, fibrilatie, si flutter atrial. Flutterul atrial este o tulburare de ritm cardiac care afecteaza auriculele ce se contracta in mod regulat, dar cu o frecventa mai mare.

DE CE SE FACE TESTUL?

In general testul pentru stabilirea nivelului de digoxin din organism este efectuat pentru a se putea monitoriza reactia organismului la acest produs farmaceutic si pentru a se putea stabili cantitatea exacta ce trebuie administrata fiecarui pacient. In cazul medicamentelor precum digoxinul este foarte importanta monitorizarea si dozarea corespunzatoare a cantitatii administrata intrucat limita intre nivelul terapeutic si un nivel daunator este foarte mica.

PREGATIRE PACIENT

Procedura pentru stabilirea nivelului de cortizol in sange in organism urmeaza pasii unei analize simple a sangelui, si prin urmare nu necesita pregatiri speciale. Este foarte important insa sa va informati medicul specialist cu privire la orice tip de tratament pe care il urmati, fie ca acesta presupune sau nu prescrierea unei retete.

CUM SE FACE TESTUL?

Proba pentru stabilirea nivelului de cortizol in sange in organism este asemanatoare oricarei alte analize a sangelui. In consecinta, asistenta va va lega un garou in jurul bratului, pentru evidentierea venei din care vi se va lua proba de sange. Zona in care va fi introdus acul va fi stearsa in prealabil cu un lichid antiseptic pentru a evita riscul unei infectii. Dupa ce se va colecta destul sange pentru analiza, asistenta va dezlega garoul si va pansa zona in care a fost introdus acul.

CUM SE SIMTE TESTUL?

Majoritatea dintre noi resimt in timpul prelevarii probei de sange doar o intepatura mica si o usoara senzatie de disconfort. Exista totusi oameni care pot simti o durere acuta si prelungita si pot manifesta chiar stari de amenteala sau lesin.

RISCURI

Riscurile efectuarii acestui test sunt minime si totusi pacientul poate lesina sau ameti in momentul introducerii acului in vena. De asemenea, locul in care a fost introdus acul poate sangera abundent iar ulterior se poate forma o acumulare de sange, un hematom, care va rezulta intr-o vanataie. Persoanele care sunt constiente ca sufera de o afectiune care impiedica coagularea normala a sangelui trebuie sa-l informeze pe medic pentru a evita eventuale complicatii.

REZULTATE

Parametrii normali ai nivelului de digoxin din sange au fost stabiliti intre 0.8-2.0 ng/mL.

Daca rezultatele testului indica valori care nu sunt cuprinse in acest interval, acest lucru se poate datora faptului ca primiti o doza prea mica sau prea mare de digoxin. Daca rezultatele testului indica valori peste media normala exista riscul sa dezvoltati o intoxicatie cu digoxin, ca urmare a unei supradoze. In orice caz este bine sa stabiliti o intalnire cu medicul specialist pentru ca acesta sa poata decide o eventuala modificare a tratamentului pe care il urmati.

CE POATE AFECTA TESTUL?

Rezultatele testului pot fi influentate de nerespectarea pasilor care trebuie urmati pentru prelevarea mostrei de sange.

ALTE INFORMATII

Este indicat sa consultati medicul specialist inainte de a incepe tratamentul pe baza de digoxin, intrucat dozarea acestui tratament trebuie facuta cu atentie.