Termen cautat

Testarea alcoolemiei din sange


Autor: george

DESCRIERE TEST

Acest test are menirea de a stabili gradul de alcool din organismul uman la un moment dat. Alcoolul este una dintre substantele asborbite cel mai usor de organism. Cu toate aceste nivelul cel mai ridicat al alcoolului in sange este atins abia intr-o ora de la consumarea primului pahar. Statisticile arata ca 90% din cantitatea de alcool consumata este procesata la nivelul ficatului, restul de 10% fiind eliminata prin urina si prin respiratie.

Consumat in cantitati mici, alcoolul poate avea chiar efecte curative asupra organismului uman. In cantitati extrem de mari insa, alcoolul poate provoca stari de ameteala, confuzie, incoerenta in exprimare, ajungand chiar sa afecteze sistemul nervos central. In acest caz, reactiile pot fi dintre cele mai paradoxale, starile euforice alternand cu cele de depresie si chiar violenta.

DE CE SE FACE TESTUL?

De cele mai multe ori testul pentru stabilirea nivelului de alcool in sange este efectuat la cererea unor organe ale legii pentru a stabili sau proba faptul ca cel in cauza a condus in stare de ebrietate sau nu intruneste varsta legala pentru a consuma aceste produse.

Se mai recurge la acest test pentru stabilirea cauzei alterarii sistemului cerebral, manifestata prin stari de confuzie, pierderea temporara a memoriei si chiar coma.

PREGATIRE PACIENT

Efectuarea acestui test nu necesita pregatire speciala. Trebuie sa aveti totusi in vedere faptul ca exista medicamente care pot influenta rezultatele testului. De aceea este bine ca inainte de prelevarea probei de sange sa informati medicul in legatura cu orice tip de medicamente pe care le luati, fie ca acestea au necesitat prescrierea unei retete sau nu.

CUM SE FACE TESTUL?

Proba pentru determinarea nivelului de alcool din sange este asemanatoare oricarei alte analize de sange. In consecinta, asistenta va va lega un garou in jurul bratului, pentru evidentierea venei din care vi se va lua proba de sange. Zona in care va fi introdus actul va fi stearsa in prealabil cu un lichid antiseptic pentru a evita riscul unei infectii. Dupa ce se va colecta destul sange pentru analiza, asistenta va dezlega garoul si va pansa zona in care a fost introdus acul.

CUM SE SIMTE TESTUL?

Majoritatea dintre noi resimt in timpul prelevarii probei de sange doar o intepatura mica si o usoara senzatie de discomfort. Exista totusi oameni care pot simti o durere acuta si prelungita si pot manifesta chiar stari de ameteala sau lesin.

RISCURI

Riscurile pe care le prezinta aceasta analiza sunt minime. Trebuie sa luam totusi in considerare faptul ca unii pacienti pot fi mai sensibili decat altii si prin urmare, in momentul introducerii acului in vena pot lesina sau pot resimti stari de voma si ameteala. De asemenea, se pot produce sangerari mai abundente care sa aiba drept rezultat formarea unui hematom. Este foarte important ca cei care sufera de anumite boli care impiedica procesul de coagulare a sangelui sa informeze doctorul inainte de efectuarea acestei analize.

REZULTATE

In Romania limitele de la care se incepe urmarirea penala in cazul depistarii alcoolului in sange incepe de la 0.08 g/mie. Cu toate acestea alcoolul consumat in mod iresponsabil are ca efecte imediate stari de ameteala, confuzie, incoerenta in exprimare, ajungand chiar sa afecteze sistemul nervos central. In plus, daca acest obicei este prelungit in timp poate cauza aparitia unor boli precum steatoza hepatica, hepatita cronica, pana la ciroza hepatica, dar si hemoroizi, varice esofagiene, dementa si epilepsie alcoolica.

Alcoolul consumat in cantitati extrem de mari reprezinta un toxic celular. Prin urmare alcoolul actioneaza ca o otrava asupra organismului, distrugand incet aproape orice functie desfasurata de acesta. In plus, consumul de alcool are ca efect malnutrita, lipsind organismul de proteine, vitamine si minerale. Incapacitatea progresiva a intestinului subtire de a primi si retine aceste substante conduc, in timp, la tulburari nervoase de origine somatica.

CE POATE AFECTA TESTUL?

Testul pentru stabilirea nivelului de alcool din sange poate fi influentat de anumite produse medicamentoase. Prin urmare, inainte de a vi se lua proba de sange, este bine sa informati medicul cu privire la orice tratament urmat.

ALTE INFORMATII

Acest test are capacitatea de a arata nivelul de alcool din sange doar in momentul in care este prelevata proba. Cu cat trece mai mult timp de cand a fost consumata bautura pe baza de alcool, cu atat mai repede va scadea nivelul de alcool din sange.

Comentarii

As dori sa aflu cateva metode de eliminare a alcoolului din organism.multumesc

Buna ziua,daca am baut 2 beri de 3 ore iasa la testul de sange?la echilotest in aerul respirat a iesit 0.00.astept raspuns.va multumesc

Buna ziua,

La o persoana, draga mie, s-a gasit o alcoolemie de 0.3 la mie. Persoana respectiva avea in jur de 120 Kg. 

Nu era un consumator de alcool, nu lua nici un tratament medicamentos in schimb bea foarte multa cafea.

Intrebarea mea este, cat alcool si ce fel de alcool ar fi trebuit sa consume ca sa i se gaseasca aceasta alcoolemie?

Va multumesc!

am fost depistat cu 0.45mg/in aerul respirat va rog spuneti'mi cat de grav este cat imi iese in analizele la sange si daca se poate intocmi dosar penal !! va multumesc

Am o intrebare.

Am fost depistat cu 0,79/mg in aerul expirat.

Cam cat ar fi rezultatul alcolemiei din sange?

Eliminarea alcoolului depinde de ritmul de metabolizare al ficatului. Probabil ca aveti un nivel ridicat de alcool dehidrogenaza (enzima responsabila de acest proces).

 

Nu aveti ce face. Eliminarea alcoolului depinde de ritmul de metabolizare al ficatului.

Multa sanatate!

 

Relatia dintre alcoolul in sange (AS) si alcoolul in aerul expirat (AR) este AS (miimi) = 2.1 AR mg/l; deci in cazul dumneavoastra alcoolemia ar fi in jur de 1,65 la mie. Multa sanatate!