Termen cautat

Testarea anticorpilor anti-muschi netezi


Autor: george

DESCRIERE TEST

Anticorpii anti-muschi netezi apartin grupului larg al anticorpilor care reactioneaza cu antigene prezente in organismul uman. Intr-un organism cu o functionare normala sistemul imunitar actioneaza impotriva microoorganismelor straine corpului uman precum virusii si bacteriile. Exista situatii insa, cand sistemul imunitar nu are capacitatea de a diferentia intre acesti corpi straini si microorganisme proprii corpului uman, si prin urmare actioneaza asupra celulelor musculare netede. Situatiile de acest gen sunt incluse in categoria bolilor sistemului imunitar si cuprind afectiuni precum hepatita autoimuna, lupus eritematos sistemic (LES) si chiar ciroza.

DE CE SE FACE TESTUL?

Testul este efectuat in general in momentul in care in organism apar simptome ale unor boli ca hepatita sau ciroza, boli care pot conduce la aparitia anticorpilor anti-muschi netezi.

PREGATIRE PACIENT

Testul de stabilire a prezentei anticorpilor anti-muschi netezi in organism nu necesita pregatiri speciale. Acest test urmeaza tiparul unei analize normale cu recoltare a unei mostre de sange.

CUM SE FACE TESTUL?

Proba pentru testul de determinare a gradului de prezenta a anticorpilor anti-muschi netezi in organism este asemanatoare oricarei alte analize de sange. In consecinta, asistenta va va lega un garou in jurul bratului, pentru evidentierea venei din care vi se va lua proba de sange. Zona in care va fi introdus acul va fi stearsa in prealabil cu un lichid antiseptic pentru a evita riscul unei infectii. Dupa ce se va colecta destul sange pentru analiza, asistenta va dezlega garoul si va pansa zona in care a fost introdus acul.

CUM SE SIMTE TESTUL?

Majoritatea dintre noi resimt in timpul prelevarii probei de sange doar o intepatura mica si o usoara senzatie de disconfort. Exista totusi oameni care pot simti o durere acuta si prelungita si pot manifesta chiar stari de amenteala sau lesin.

RISCURI

Riscurile efectuarii acestui test sunt minime si totusi pacientul poate lesina sau ameti in momentul introducerii acului in vena. De asemenea, locul in care a fost introdus acul poate sangera abundent iar ulterior se poate forma o acumulare de sange, un hematom, care va rezulta intr-o vanataie. Persoanele care sunt constiente ca sufera de o afectiune care impiedica coagularea normala a sangelui trebuie sa-l informeze pe medic pentru a evita eventuale complicatii.

REZULTATE

Pentru ca rezultatele analizei pentru anticorpi anti-muschi netezi sa fie unul favorabil este necesar ca in organism sa nu fie depistate urme ale acestor anticorpi. Daca totusi analiza releva prezenta anticorpilor anti-muschi netezi in organism, acest lucru se poate datora unor afectiuni precum ciroza, hepatita autoimuna, hepatita cronica activa sau mononucleoza infectioasa. Testul ajuta si la distingerea intre hepatita autoimuna si lupus eritematos sistemic.

CE POATE AFECTA TESTUL?

Rezultatele testelor ar putea fi influentate de administrarea unui tratment pentru una dintre afectiunile mentionate mai sus. De aceea este indicat sa va informati medicul specialist cu privire la orice tratament, fie ca acesta a necesitat sau nu prescrierea unei retete.

ALTE INFORMATII

Un grad major de importanta il poarta capacitatea de a intelege dezvoltarea si parcursul bolilor autoimune. Prin urmare, un diagnostic pertinent nu poate fi stabilit numai pe baza analizelor de sange. Pentru a putea trata aceste boli ale sistemului imunitar cat mai eficient este necesar ca doctorul dumneavaoastra sa efectueze o expertiza medicala completa care sa includa si un istoric medical cat mai detaliat si o expertiza fizica.