Termen cautat

Testarea anticorpilor antiinsulinici


Autor: george

DESCRIERE TEST

Anticorpii antiinsulinici apartin grupului larg al anticorpilor care reactioneaza cu antigene prezente in organismul uman. Intr-un organism cu o functionare normala sistemul imunitar actioneaza impotriva microoorganismelor straine corpului uman precum virusii si bacteriile. Anticorpii antiinsulinici scad cantitatea de insulina disponibila pentru metabolizarea glucozei.

Dintre anticorpii antiinsulinici cei mai frecvent intalniti sunt cei de tip IgG, IgA, IgM (responsabili pentru rezistenta la insulina), IgD si IgE (responsabili pentru alergia la insulina).
Studiile statistice arata ca 90% dintre pacientii care sufera de diabet zaharat de tip I (insulinodependenti) au prezentat in prealabil dezvoltarea acestui tip de anticorpi.

DE CE SE FACE TESTUL?

Testul pentru determinarea prezentei anticopilor antiinsulinici in organism este cel mai adesea efectuat pentru a se determina cauzele hipoglicemiei, alergia la insulina sau pentru confirmarea rezistentei la insulina. Acest test este efectuat si in cazul pacientilor care sufera de diabet zaharat de tip I, dar si pentru a se stabili gradul de risc pentru dezvoltarea acestei boli.

PREGATIRE PACIENT

Testul de stabilirea prezentei anticorpilor antiinsulinici in organism nu necesita pregatiri speciale. Acest test urmeaza tiparul unei analize normale cu recoltare a unei mostre de sange.

CUM SE FACE TESTUL?

Proba pentru testul de determinare a prezentei anticorpilor antiinsulinici in organism este asemanatoare oricarei alte analize de sange. In consecinta, asistenta va va lega un garou in jurul bratului, pentru evidentierea venei din care vi se va lua proba de sange. Zona in care va fi introdus acul va fi stearsa in prealabil cu un lichid antiseptic pentru a evita riscul unei infectii. Dupa ce se va colecta destul sange pentru analiza, asistenta va dezlega garoul si va pansa zona in care a fost introdus acul.

CUM SE SIMTE TESTUL?

Majoritatea dintre noi resimt in timpul prelevarii probei de sange doar o intepatura mica si o usoara senzatie de disconfort. Exista totusi oameni care pot simti o durere acuta si prelungita si pot manifesta chiar stari de amenteala sau lesin.

RISCURI

Riscurile efectuarii acestui test sunt minime si totusi pacientul poate lesina sau ameti in momentul introducerii acului in vena. De asemenea, locul in care a fost introdus acul poate sangera abundent iar ulterior se poate forma o acumulare de sange, un hematom, care va rezulta intr-o vanataie. Persoanele care sunt constiente ca sufera de o afectiune care impiedica coagularea normala a sangelui trebuie sa-l informeze pe medic pentru a evita eventuale complicatii.

REZULTATE

Pentru ca rezultatul analizei pentru anticorpi antiinsulinici sa fie unul favorabil este necesar ca in organism sa nu fie depistate urme ale acestor anticorpi.

Daca totusi analiza releva prezenta anticorpilor insulinici de tip IgG si IgM, organismul dumneavoastra percepe insulina ca pe un corp strain si reactioneaza in consecinta, putand chiar sa o neutralizeze. In acelasi timp acesti anticorpi pot prelungi perioada de timp necesara insulinei pentru a actiona, avand ca rezultat nevoia organismului de a primi o cantitate suplimentara de insulina.

Daca dimpotriva testele au aratat prezenta anticorpilor antiinsulinici de tip IgE, atunci riscati ca organismul dumneavoastra sa dezvolte reactii alergice la tratamentul administrat. In acest caz medicul specialist va decide administrarea unui tratament suplimentar pe baza de antihistaminice sau steroizi pentru diminuarea reactiei alergice.

CE POATE AFECTA TESTUL?

Rezultatele testelor ar putea fi influentate de administrarea unui tratment pentru una dintre afectiunile mentionate mai sus. De aceea este indicat sa va informati medicul specialist cu privire la orice tratament, fie ca acesta a necesitat sau nu prescrierea unei retete.

ALTE INFORMATII

Un grad major de importanta il poarta capacitatea de a intelege dezvoltarea si parcursul bolilor autoimune. Prin urmare, un diagnostic pertinent nu poate fi stabilit numai pe baza analizelor de sange. Pentru a putea trata aceste boli ale sistemului imunitar cat mai eficioent este necesar ca doctorul dumneavaoastra sa efectueze o expertiza medicala completa care sa includa si un istori medical cat mai detaliat si o expertiza fizica.

Comentarii

toate analizele mi-au iesit absolut bine doar rezistenta la insulina a fost de 6,53 poate pt ca aveam si ceva kg in plus.daca am rezistenta la insulina inseamna ca sunt diabetica?