Termen cautat

Testarea serologica pentru bruceloza


Autor: george

DESCRIERE TEST

Acest test serologoic se efectueaza pentru identificarea de anticorpi impotriva bacteriei Brucella care provoaca declansarea brucelozei.

DE CE SE FACE TESTUL?

Medicul va recomanda efectuarea acestui test in cazul in care suspecteaza ca pacientul sufera de bruceloza.

PREGATIRE PACIENT

Nu este necesara niciun fel de pregatire pentru efectuarea testului pentru determinarea infectiei bacteriene cu Brucella.

CUM SE FACE TESTUL?

Acest este asemanator oricarei alte analize de sange. In consecinta, asistenta va va lega un garou in jurul bratului, pentru evidentierea venei din care vi se va lua proba de sange. Zona in care va fi introdus acul va fi stearsa in prealabil cu un lichid antiseptic pentru a evita riscul unei infectii. Dupa ce se va colecta destul sange pentru analiza, asistenta va dezlega garoul si va pansa zona in care a fost introdus acul.

CUM SE SIMTE TESTUL?

Majoriatea dintre noi resimt in timpul prelevarii probei de sange doar o intepatura mica si o usoara senzatie de disconfort. Exista totusi oameni care pot simti o durere acuta si prelungita si pot manifesta chiar stari de ameteala sau lesin.

 

 

 

 

RISCURI

Riscurile pe care le prezinta aceasta analiza sunt minime. Trebuie sa luam totusi in cosiderare faptul ca unii pacienti pot fi mai sensibili decat altii, si prin urmare, in momentul introducerii acului in vena pot lesina sau pot resimti stari de voma si ameteala. Deasemenea se pot produce sangerari mai abundente care sa aiba drept rezultat formarea unui hematom. Este foarte important ca cei care sufera de anumite boli care impiedica procesul de coagulare a sangelui sa informeze doctorul inainte de efectuarea acestei analize.

REZULTATE

Un rezultat normal indica faptul ca nu exista in organism anticorpi impotriva Brucella. Totusi, in primele zile sau saptamani de la expunerea la un antigen, productia de anticorpi poate fi foarte redusa. Dar pe masura ce boala progreseaza, vor aparea mult mai multi anticorpi in organism. Daca medicul considera ca pacientul ar putea suferi totusi de bruceloza, testul va trebui repetat dupa 10 zile sau 2 saptamani de la efectuarea primului test.

Rezultatele fals pozitive in urma acestui test pot fi cauzate de infectarea cu alte bacterii, cum ar fi Yersinia, Francisella si Vibrio.

CE POATE AFECTA TESTUL?

Medicul va fi cel care, impreuna cu dumneavoastra, va interpreta in mod corect rezultatele.

ALTE INFORMATII

Un test serologic poate determina daca pacientul a fost expus la un anumit antigen, insa nu inseamna neaparat ca pacientul este in prezent infectat.