Un test toxicologic se efectueaza pentru identificarea in sange sau urina a prezentei unor
droguri. In cazuri mai rare, testul se efectueaza si pe probe de transpiratie, saliva sau continut stomacal.
Drogurile pot fi ingerate voluntar sau accidental, inhalate, injectate sau absorbite prin piele sau mucoasa. In categoria de droguri putem include medicamente eliberate pe baza de reteta, medicamente fara reteta (aspirina), vitamine, suplimente alimentare,
alcool si drogurile ilegale cum ar fi cocaina sau heroina.
Acest test poate fi efectuat concomitent pentru identificarea unui anumit drog sau a 30 de alte droguri. Testele toxicologice efectuate pe o proba de urina sunt mai frecvente decat cele efectuate pe o proba de sange deoarece testele urinare sunt mai usor de efectuat si se pot identifica mult mai multe droguri. De asemenea, urmele unui drog se pastreaza mai mult in urina decat in sange.
Testul toxicologic se efectueaza pentru:
Deoarece mai multe medicamente pot influenta rezultatul testului toxicologic, este foarte important ca pacientul sa-si informeze medicul cu privire la toate medicamentele pe care le ia. Pacientul trebuie sa alcatuiasca o lista care include toate medicamentele (cu sau fara reteta), suplimentele naturiste, vitaminele sau alte substante ingerate in ultimele 4 zile si sa o puna la dispozitia medicului.
Testul toxicologic efectuat pe o proba de sange
Acesta este asemanator oricarei alte analize de sange. In consecinta, asistenta va va lega un garou in jurul bratului, pentru evidentierea venei din care vi se va lua proba de sange. Zona in care va fi introdus acul va fi stearsa in prealabil cu un lichid antiseptic pentru a evita riscul unei infectii. Dupa ce se va colecta destul sange pentru analiza, asistenta va dezlega garoul si va pansa zona in care a fost introdus acul.
Testul efectuat pe o proba de urina
In cadrul efectuarii testului toxicologic antidrog, o alta persoana va supraveghea pacientul pentru a se asigura ca proba nu a fost schimbata. Tot in acest context si temperatura urinei ar putea fi testata pentru verificarea provenientei probei. Aceasta metoda de colectare a urinei previne contaminarea in orice fel a probei. Inainte de a incepe acest proces, pacientul trebuie sa se spele foarte bine pe maini. Este foarte important ca, in procesul de colectare, recipientul unic sa nu fie atins deloc de catre pacient. De asemenea, pacientul trebuie sa se asigure ca recipientul nu a venit in contact cu organele genitale si ca proba nu este contaminata cu hartie igienica, par pubian, sange menstrual, materii fecale sau alte materii. Dupa curatarea atenta a organelor genitale pentru a evita contaminarea probei de urina, incepeti sa urinati. Dupa ce urina a curs timp de cateva secunde, plasati recipientul sub jetul de urina si colectati urina inainte de incetarea urinarii.
Majoritatea dintre noi resimt in timpul prelevarii probei de sange doar o intepatura mica si o usoara senzatie de disconfort. Exista totusi oameni care pot simti o durere acuta si prelungita si pot manifesta chiar stari de ameteala sau lesin.
Riscurile pe care le prezinta aceasta analiza sunt minime. Trebuie sa luam totusi in cosiderare faptul ca unii pacienti pot fi mai sensibili decat altii, si prin urmare, in momentul introducerii acului in vena pot lesina sau pot resimti stari de voma si ameteala. Deasemenea se pot produce sangerari mai abundente care sa aiba drept rezultat formarea unui hematom. Este foarte important ca cei care sufera de anumite boli care impiedica procesul de coagulare a sangelui sa informeze doctorul inainte de efectuarea acestei analize.
Colectarea unei probe de urina nu expune pacientul la nici un risc.
Normal:
Anormal:
Motive pentru care rezultatele testului nu pot fi luate in considerare includ:
In unele cazuri, in urma unui test toxicologic pot fi identificate substante opiacee care nu au fost consumate (un rezultat fals-pozitiv), iar substante opiacee care au fost consumate nu pot fi identificate de test (rezultat fals-negativ). Pentru a elimina acest situatii, orice rezultat trebuie verificat cu cel putin 2 alte metode de testare.
Comentarii
Trimis de Anonim (neverificat) la Sâm, 11/22/2014 - 23:23
am facut fetitei mele testul
am facut fetitei mele testul anti drog in urina si a iesit negativ , totusi eu acum aflu ca ar consuma ketamina se poate vedea si acest drog in urina?
Trimis de Anonim (neverificat) la Mie, 08/27/2014 - 13:34
Re: Test toxicologic alcool
Buna ziua. Varog sa-mi spuneti dupa cat timp de la consumarea de alcool nu se mai detecteaza alcool in urina . Sunt in usa si am facut un test . Am consumat alcool sambata seara si miercuri am facut testul si a fost pozitiv . Deci in cat timp Testul poate fi negativ dupa consumarea de alcool . Va multumesc
Trimis de Anonim (neverificat) la Mie, 08/27/2014 - 13:34
Re: Test toxicologic droguri
puteti sa mi spuneti cera ar putea fi cauza aparitiei unui rezultat pozitiv la barbiturice in conditiile in care nu am consumat nimic din aceasta categorie. momentan fac un tratament naturist cu renostim, resveratrol, zeoshark, clorofila, tenaxum. credeti ca una din ele ar putea da rezultat fals pozitiv?
Trimis de Anonim (neverificat) la Mie, 08/27/2014 - 13:34
Re: Test toxicologic droguri
daca s-a consumat barbiturice o singura data , cat timp apar in sange sau urina la efectuarea analizelor?va multumesc!
Trimis de Anonim (neverificat) la Mie, 08/27/2014 - 13:34
Re: Test toxicologic droguri
Daca am fumat acum aproximativ o luna 5-6 fumuri de marijuana iasa la analize de urina?
Trimis de Anonim (neverificat) la Mie, 08/27/2014 - 13:34
Re: Test toxicologic droguri
Sunt disperata....sunt inscrisa in programul de metadona la un centru unde mi-a stabilit ca si gramaj ok pt mine in jur de 80mg de metadona adica 4 pastile de 8,dar sunt la inceput si imi da doar 50mg si eu nu rezist 24 de ore doar cu atat si ar trebui sa imi mai cumpar diferenta,dar eu fac prostia ca dimineata sa iau pastilele la centru si dupa amiaza sa trag heroina injectabil ...destul de mult (jumate de gram sau un gram zilnic). Aici la centru la o anumita perioada ne da multitest antidrog... si eu l-am dat acum o saptamana si logic ca mi-a iesit pozitiv...saptamana asta doctora vrea sa dau iar....as vrea sa stiu la cate zile imi iese heroina din corp ca sa imi iasa la test negativ sau macar sa numai iasa asa concentratie mare de heroina. Eu am consumat azi....cam in cate zile imi pot face testu ca sa iasa ok sau macar cat de cat ok?ast un raspuns urgent va rog mult ca habar nu am cu testele astea chiar daca ma droghez de 10ani e prima oara cand iau pastile metadoane si imi fac teste deastea .....inebunesc ....va multumesc anticipat
Trimis de Anonim (neverificat) la Mie, 08/27/2014 - 13:34
Re: Test toxicologic droguri
trebuie sa ma angajez ca sofer si acolo imi va face un test de depistare de droguri si am consumat marijuana timp de 7-8 ani zi de zi, cam 1,5-2 grame pe zi...cat timp trebuie sa nu mai consum ca sa fiu sigur 100% ca nu iese la analize??si daca as putea sa fac ceva sa grabesc procesul de eliminare din corp??puteti sa-mi spuneti va rog
Trimis de Anonim (neverificat) la Mie, 08/27/2014 - 13:34
Re: Test toxicologic droguri
Sunt centre care fac teste? nu se pot face la cabinete medicale?
Trimis de Anonim (neverificat) la Mie, 08/27/2014 - 13:34
Test toxicologic droguri
Consum de aproximativ 2 ani de zile marijuana o data sau de doua ori pe saptamana. Cam peste 2-3 luni o sa trebuiasca sa fac testul antidrog pentru angajare. Din ce am vazut la majoritatea clinicilor medicale (MedLife, Medas, Hilmi) acest test se face pentru depistarea drogurilor in urina. In concluzie, cam in cat timp iese din urina THC-ul in cazul consumului 1-2 ori pe saptamana? Multumesc
Trimis de Anonim (neverificat) la Mie, 08/27/2014 - 13:34
Re: Test toxicologic droguri
buna ziua. consum de aprox 2 ani jumate fara pauza droguri precum cocaina amfetamina metadona mefedrona si alti derivati la interval de 3-4zile, as dori sa stiu in cat timp pot obtine un rezultat negativ la testul toxicologic deoarece sunt programata la unul peste 2 saptamani. care ar fi sfatul dumneavoastra? il pot efectua fara consecinte ?
Pagini