Termen cautat

Testul coproparazitologic


Autor: george

DESCRIERE TEST

Testul coproparazitologic se efectueaza in vederea identificarii in materiile fecale de paraziti sau oua care sunt asociati cu infectii intestinale.

DE CE SE FACE TESTUL?

Medicul specialist poate recomanda unui pacient sa efectueze acest test in cazul in care observa semne ale unei infestari parazitologice, diaree provocata de cauze necunoscute sau simptome intestinale.

PREGATIRE PACIENT

Nu este necesara nicio pregatire speciala pentru efectuarea acestui test.

CUM SE FACE TESTUL?

Exista mai multe modalitati de colectare a unei probe de materii fecale. Una dintre acestea implica prinderea materiilor fecale intr-o folie de plastic in momentul evacuarii scaunului. Proba trebuie apoi introdusa intr-un recipient de unica folosinta avand grija ca aceasta sa nu fie contaminata.
La sugari, o folie de plastic se aseaza pe scutec. Daca aceasta folie de plastic este asezata corect, proba de materii fecale nu va fi contaminata de urina.

CUM SE SIMTE TESTUL?

Testul efectuat in laborator nu il implica pe pacient, deci nu exista nici un disconfort pentru acesta.

RISCURI

Nu exista nici un risc in colectarea de materii fecale.

REZULTATE

Un rezultat normal inseamna ca in materiile fecale nu au fost gasiti paraziti sau oua ale acestora.
Un rezultat anormal indica prezenta unei ifestatii cu paraziti. Acestea includ: giardioza, teniaza, strongliodioza, amebiaza.

CE POATE AFECTA TESTUL?

Valorile de referinta ale testului pot varia in functie de laborator, de aceea, este recomandata consultarea medicului pentru interpretarea corecta a rezultatelor.

ALTE INFORMATII

In majoritatea cazurilor de parazitism intestinal, nu se pot pune in evidenta parazitii adulti. De aceea, se cauta in materiile fecale ouale acestora. Aceste oua sunt foarte mici si nu se vad cu ochiul liber.