Termen cautat

Testul streptococic rapid


Autor: george

DESCRIERE TEST

Pentru efectuarea testului streptococic rapid se foloseste un tampon de vata cu ajutorul caruia este colectata secretie din gat si de pe amigdale. Aceasta secretie va fi analizata in laborator pentru a se stabili daca inflamatiile gatului se datoreaza bacteriei streptococ.

Acest test este cu atat mai benefic cu cat rezultatele pot fi disponibile intr-un interval de 10-15 minute.

DE CE SE FACE TESTUL?

In general, acest test este efectuat pentru a se stabili cauzele inflamatiilor amigdalelor si gatului la persoanele care prezinta simptome ale infectiei streptococice, sau daca bacteria exista in organismul persoanele care au manifestat febra reumatica. Acest test este recomandat si persoanelor al caror istoric medical indica in familie cazuri de febra reumatica si ale infectii severe si care au fost expusi bacteriei streptococ.

PREGATIRE PACIENT

Testul rapid streptococic nu necesita pregatiri speciale. Tot ce trebuie sa faceti este ca in dimineata recoltarii probei sa nu fi mancat sau sa fi baut nimic.

CUM SE FACE TESTUL?

Medicul sau asistenta va colecta mostra pentru testul rapid streptococic din gat si de pe amigdale cu ajutorul unui tampon de vata.

CUM SE SIMTE TESTUL?

Este posibil ca unii dintre dumneavoastra sa resimta o usoara senzatie de voma in momentul prelevarii mostrei necesare efectuarii testului.

RISCURI

Nu exista riscuri in ceea ce priveste procedura de recoltare a probei pentru testul rapid streptococic.

REZULTATE

Pentru ca rezultatele testului sa fie favorabile este necesar ca in organism sa nu fi fost depistata prezenta bacteriei streptococ.

Daca totusi testele releva prezenta acestei bacterii in organism este bine sa consultati medicul specialist in vederea inceperii unii tratament pe baza de antibiotice. Cu toate acestea testul nu are capacitatea de a distinge intre cei cu o infectie activa si cei care prezinta o infectie virala, dar care sunt in acelasi timp purtatori ai streptococului.

CE POATE AFECTA TESTUL?

Testul poate fi influentat de nerespectarea pasilor care trebuie urmati in prelevarea mostrei, atat din partea personaluilui calificat cat si a pacientului.

ALTE INFORMATII

Este foarte important sa stiti ca exista posibilitatea ca rezultatele testelor sa fie fals-negative. Tocmai de aceea se recomanda refacerea testului sau completarea lui cu teste aprofundate.

Comentarii

De unde as putea achizitiona acest test?Va multumesc.