Termen cautat
Specialitate

Alimentele care iau forma organelor pe care le trateaza


Autor: Cammelia
Specialitate
Imagini

Natura ne învață în cel mai simplu mod cu puțință cum să ne tratăm și putem observa asta doar aruncând o privire în coșul cu fructe și legume proaspăt culese în această toamnă. Cele mai multe alimente au forme specifice și se aseamănă cu câte un organ din corpul nostru, astfel că putem ști, fără să dăm fuga la doctor, ce tratează fiecare fruct sau legumă. Deși, de cele mai multe ori, acestea au o acțiune beneficănasupra întregului organism, există totuși organe țintă asupra cărora acționează efficient.

Nuca seamănăizbitor cu creierul, fiind compusă din cele două părți care arată întocmai ca emisferele cerebrale. Ea estebogatăîn acizi grași și omega 3, substanțe care îmbunătățesc memoria și facilitează funcționarea normalăcreierului.

Roșia, tăiată în jumătate, prezintă de cele mai multe ori patru camere, întocmai ca inima umană. Licopenul din ea ne poate feri de afecțiuni cardiovasculare. Roșia este beneficămai ales dacă o punem în salate, adăgând ulei de măsline care faciliteazăabsorbția substanțelor benefice pe care le conține.

Strugurii sunt cei care mențin sănătatea plămânilor. Plămânii prezintă ramificații la al căror capăt sunt mici saci alveolari dispuși în ciorchine. Ei relegleazătransferul de gaze respiratorii prin membrane alevolară, așadar strugurii, care se aseamănă foarte mult cu acești saci alveolari au proprietatea de îmbunătăți funcția respiratorieși de a ajuta la transportul oxigenului în fluxul de sânge până la țesuturi. Este dvedit faptul că, cei care consumă struguri au un risc scăzut de a dezvolta cancer pulmonarși emfizem. Proanthocyanidin este substanța prezentă în sâmburii de struguri, substanță care calmează astmul provocat de alergii.

Rădăcina țelinei arată ca un os și acționează asupra acestuia, îmbunătățind structura samoleculară prin conținutul important de siliciu. Asemănarea izbitoare dintre țelină și os este și mai mare dacă mai punem la socoteală faptul că această legumă conține 23% sodiu, atât cât conțin și oasele de fapt.

Ghimbirul, care are forma unui stomac, conține gingerol, cel care ajută la vindecarea bolilor digestive și la oprirea grețurilor și a vomei.

Pancreasul poate fi vindecat mâncând cartofi dulci, care seamănăfoarte mult cu acest organ. Beta-carotenul protejează atât pancreasul cât și alte organe ale corpului de cancer și îmbătrânire.

Vinetele, perele și fructele de avocado se aseamănă cu uterul și ajută la funcționarea aparatului genital feminin. Studiile au arătat că femeile care mănâncă un avocado în fiecare săptămână au parte de o activitate hormonală echilibrată, dau jos kilogramele în plus mult mai ușor după naștere și au un risc scăzut de a dezvolta cancer cervical. Mai mult decât atât, ca să-ți dai seamade cât de bine seamănăfructul cu acest organ, nu strică să știi că, penstru a se dezvolta complet, de la floare la fruct, unui avocado îi ia aproximativ nouă luni.

Măslinele mențin sănătatea ovarelor iar grapefruitul, portocalele și, în general, citricele, care seamănăfoarte bine cu glanda mamară protejează sănătatea sânilor și facilitează mișcarea limfei.

Ceapa, care aratăprecum celulele, este cea responsabilă de îndepărtarea toxinelor șideșeurilor din corp. Nu degeaba ceapa provoacă lacrimi. Acestea au rolul de a curăța celulele epiteliale ale ochilor.

Smochinele, care cresc câte două,amintind de testicule, măresc motilitatea spermei masculine și ajută la creșterea numărului de spermatozoizi. Astfel, este îndepărtat riscul sterilității masculine.

Boabele de fasole –rinichi în miniatură, contribuie la buna funcționare a aparatului urinar. Poți să faci ceai din teci de fasole pentru a trata o cistită sau alte boli are vezicii urinare. De asemenea, pielonefrita cronică se tratează cu fasole