Termen cautat
Specialitate

Indicatiile terapiei japoneze Yumeiho


Autor: emserban
Imagini

Terapia japoneza Yumeiho este o terapie care iti imbunatateste starea de sanatate. Masajul japonez Yumeiho iti reda Starea de Bine de care ai nevoie

Terapia japoneza Yumeiho este indicata in:
- Tulburari de statica si dinamica ale aparatului locomotor: asimetrii de bazin, cifoze, scolioze, hiperlordoze si combinatii si complicatii ale acestora (ex: cifoscolioze).
- Afectiuni si suferinte ale aparatului cardiovascular
- Discopatii, lombalgii, nevralgii sciatice, protruzii discale, hernii de disc etc
- Afectiuni din sfera ginecologica
- Pregatirea gravidei pentru nastere
- Tulburari induse de stres: insomnii, anxietate, agitatie, tensiuni musculare dureroase, oboseala cronica psihica si fizica, tulburari neurovegetative diverse etc.
- Diminuarea sau chiar eliminarea efectelor nocive induse de sedentarism
- Pregatirea sportivului pentru performanta
- Recuperarea pacientilor care au suferit imobilizari prelungite

Terapia japoneza Yumeiho va este utila si atunci cand:

- Talpa unui picior este mult deviata in exterior in timpul mersului sau in ortostatism (cu sprijin bipodal)
- Nu puteti efectua o respiratie profunda multumitoare
- Articulatiile dumneavoastra intervertebrale sau/si costo-vertebrale “pocnesc” excesiv (aproape la fiecare miscare)
- Nu va puteti roti, usor si simetric, gatul; flexiile laterale ale gatului sunt limitate si/sau asimetrice;
- Nu va puteti apleca usor; nu va puteti roti trunchiul usor; nu puteti face extensii ale trunchiului (extensia fiind foarte limitata sau/si dureroasa)
- Articulatiile membrelor (inferioare si superioare) prezinta asimetrii functionale, cum ar fi: cotul drept mai mobil/imobil decat stangul, limitarea asimetrica a amplitudinii flexiei coapselor pe abdomen, limitarea asimetrica a flexiei gambelor pe coapse etc.
- Sunteti foarte des obosit/a, cel mai adesea fara o cauza cunoscuta.
- Nu va puteti concentra, fiind afectate intensitatea sau/si durata concentrarii
- Aveti o imunitate scazuta, problema care a debutat relativ brusc fara cauze clinice decelabile.
- Un membru inferior pare “mai scurt” in comparatie cu celalalt, va simtiti dezechilibrat fizic.
- Aveti dureri de spate generalizate si/sau puncte de tensiune, de arsura, de durere in diferite zone ale spatelui. Aveti dureri cronice sau/si puncte de arsura, durere, disconfort in muschii membrelor, la nivelul articulatiilor membrelor (fara antecedente traumatice sau cauze decelabile clinic);
- Simtiti “oboseala” in anumite regiuni ale corpului cum ar fi: gatul, anumita regiune a spatelui, o anumita parte a membrelor inferioare ( a unui membru inferior), etc, toate acestea fara a fi consecinta unei cauze recente, cunoscute (efort fizic deosebit, expunere la frig, etc.)
- Aveti, in general, dificultati in a mentine timp indelungat o pozitie stabila, fara a simti disconfort sau durere.
- La autoexaminarea in oglida observati asimetrii/anomalii posturale cum ar fi: un umar mai jos comparativ cu celalalt, un membru inferior apare ca fiind mai lung decat celalalt, capul “sta” inclinat lateral (stg. sau dr.), un mamelon situat mai jos comparativ cu celalalt, un umar este situat anterior celuilalt (rotit sau/si “cazut” spre inainte), ambii umeri sunt proiectati anterior, linia mediana anterioara a corpului prezinta curburi, o parte a toracelui (coastelor) este mai proeminenta comparativ cu cealalta, la examinarea din plan lateral curbura toracala sau/si cea lombara sunt evident accentuate, pelvisul este prea “drept” sau prea oblic (inclinat – proiectat – anterior), un membru inferior este evident mai voluminos comparativ cu celalalt, etc;
- Aveti preferinte posturale cum ar fi: sezand pe scaun, intotdeauna asezati preferential un membru inferior peste celalalt, incercarea de a inversa pozitia va creeaza disconfort; ortostatism, va sprijiniti greutatea dominant pe unul dintre membrele inferioare, incercarea de a le inversa va creeaza rapid disconfort sau unul dintre membrele inferioare “oboseste” mai repede; in decubit lateral (culcat pe o parte) intotdeuna preferati sa stati pe o anumita parte (stanga sau dreapta); etc.
- Va simtiti obosit/a dimineata, la trezire, chiar in conditiile unui somn aparent suficient, cantitativ (numarul de ore alocate somnului) si calitativ – circumstantiale cum ar fi: starea patului, conditii de mediu, stare de sanatate aparenta, lipsa preocupari stresante, etc.)
- Pantofii dumneavoastra se uzeaza asimetric. Fara o cauza precisa (ocupationala) intotdeuna unul dintre pantofi se rupe, se uzeaza (talpa) evident mai repede comparativ cu celalalt.
- Aveti clavusuri (bataturi) dominant la un membru inferior (o talpa), la celalalt acestea fiind absente sau mai putin evidente;
- Aveti asimetrii faciale, aparute in ultimii ani, fara o cauza neurologica. Devierea comisurii bucale, un ochi pare “mai mic”, o parte a fetei apare mai “contractata”; ridurile sunt distribuite asimetric la nivelul fruntii, al comisurilor bucale, in zonele peri-oculare, temporale, etc.
- Dintii sunt afectati de carii preponderent pe o parte.
- Aveti tulburari de echilibru sau/si de auz sau/si de vedere, si totusi in urma investigatiilor clinice de specialitate nu sa putut stabili o cauza certa. Aparent totul fiind in limite normale.

Comentarii

Pentru programare la o sedinta de terapie japoneza Yumeiho sunati la 0722.672.936