Termen cautat
Subiect blog

Anorexia poate fi legata de o anormalitate a creierului


Autor: camy

Mii de femei se pot naste cu o predispozitie de a suferi de anorexie, conform unui nou studiu care revolutioneaza felul in care este inteleasa aceasta afectiune, studiu ce ajunge la concluzia ca anorexia isi are cauzele manifeste inca din perioada intrauterina, avand legatura cu felul in care se dezvolta creierul acestor femei, informeaza cotidianul britanic Daily Mail.
Rezultatele acestui studiu contrazic ideea general acceptata in lumea medicala conform careia anorexia este cauzata in primul rand de factori sociali, asa cum ar fi presiunea resimtita de tinerele femei de a se incadra in standardele silfide de frumusete ale top modelelor.
Conform noului studiu coordonat de Dr Ian Frampton, consultant in psihologie pediatrica la spitalul Great Ormond Street din Londra, in anumite cazuri creierul copiilor se poate dezvolta in anumite feluri care ii predispune pe acestia sa sufere de anorexie.
Studiul coordonat de dr Frampton a fost realizat pe mai mult de 200 de femei suferind de anorexie din Marea Britanie, SUA si Norvegia, majoritatea acestora avand varste cuprinse intre 12 si 25 de ani. Rezultatele au indicat faptul ca aproximativ 70% dintre acestea aveau neurotransmitatorii afectati sau aveau anumite modificari subtile in structura creierului.
Modul de afectare al neurotransmitatorilor la persoanele suferind de anorexie este similar cu cel al persoanelor care sufera de dislexie, depresie sau hiperactivitate.
"Ideea ca presiunea sociala de a fi asemenea femeilor mediatizate ca standarde de frumusete ar fi cauza anorexiei este eronata pentru ca toate femeile sunt supuse acestei presiuni, insa doar un mic procent dintre ele se imbolnavesc de anorexie", sustine medicul britanic.

Subiect