Termen cautat
Subiect blog

Arhiva blog medical: Septembrie 2009


 

O femeie oarba, in varsta de 60 de ani, si a recapatat vederea datorita unei operatii chirurgicale rare, constand in implantarea unui dinte in ochi, au informat miercuri medicii de la Miami care au realizat operatia, relateaza AFP.

Efectuata la Bascom Palmer Eye Institute - Miller School of Medecine de la Universitatea din Miami, aceasta operatie dificila este prima de acest tip realizata in Statele Unite. Pusa la punct in Italia in anii 1960 de profesorul Benedetto Strampelli, procedura, numita osteo-odontokeratoproteza, consta in implantarea unui dinte, sculptat si perforat in prealabil, in ochiul pacientului. Dintele, impreuna cu radacina, constituie

Subiect

O terapie numita de "resincronizare cardiaca" reduce cu 41% riscul aparitiei unor probleme grave la inima, potrivit unui studiu clinic publicat marti in SUA si prezentat in aceeasi zi la conferinta European Society of Cardiology la Barcelona, Spania, relateaza AFP.

"Acest studiu arata pentru prima data ca primele simptome ale insuficientei cardiace pot fi tinute sub control cu aceasta terapie", a explicat Dr David Wilber, director al Institutului cardiovascular al Facultatii de medicina Stritch al Universitatii Loyola din Chicago (Illinois, nord), co-autor al acestui studiu aparut in New England Journal of Medicine.

"Resincronizatorul" este implantat in partea superioara

Subiect

Persoanele care au datorii mari si impovaratoare la banca sunt predispuse la obezitate, conform unui nou studiu preluat de Reuters.

Persoanele "supraindatorate" - definite ca cele care ajung in imposibilitatea de a-si plati datoriile intr-un interval rezonabil de timp - sunt de doua ori mai predispuse riscului de a deveni obeze decat ceilalti membri ai populatiei.

Potrivit autorilor studiului - cercetatori de la Universitatea din Mainz - statusul socio-economic este in mod clar legat de sanatate, insa pana acum tehnicile de masurare a acestui lucru nu luau datoriile in considerare. Pentru a investiga felul in care datoriile afecteaza

Subiect