Termen cautat
Subiect blog

Autoritatile germane avertizeaza asupra riscului ca gripa porcina sa sufere mutatii


Autor: camy

Agentia federala germana pentru boli infectioase a declarat marti ca sunt semnale ca virusul gripei porcine H1N1 a inceput sa sufere mutatii si a avertizat ca el ar putea sa se raspandeasca in urmatoarele luni intr-o forma mai agresiva, transmite Reuters.
Expertii sunt ingrijorati ca gripa se dezvolta in Australia si America de Sud, a declarat Joerg Hacker, sef al Institutului Robert Koch pentru boli infectioase.
"Este posibil ca virusul sa fi suferit mutatii. La toamna, forma care sufera mutatii ar putea sa se raspandeasca in emisfera nordica si inapoi in Germania", a declarat Hacker intr-o conferinta de presa la Berlin.
Organizatia Mondiala a Sanatatii /OMS/ a ridicat nivelul gripei porcine la cel de pandemie la inceputul acestei luni. Potrivit ultimelor cifre, peste 230 de persoane au fost ucise de gripa la nivel mondial dintr-un total de 52.000 de cazuri confirmate, majoritatea in Statele Unite si Mexic.
Simptomele caracteristice ale gripei porcine sunt destul de usoare, dar medicii afirma ca virusul ar putea evolua in ceva mai agresiv.
Potrivit datelor OMS, Germania este situata pe locul trei la rata de infectie cu gripa porcina in Europa cu 275 de cazuri confirmate.
Cancelarul german Angela Merkel a declarat in timpul conferintei ca Germania este pregatita pentru orice crestere a numarului de cazuri.
"Suntem in contact pentru aceasta pe plan international", a spus ea. "Acum, noi toti trebuie sa ne coordonam la nivel international pentru a sti cine trebuie vaccinat si cum ar trebui sa o facem, in cazul in care lucrurile devin mai rele".
OMS a pus in garda guvernele sa fie pregatite pentru o lupta lunga contra noii pandemii denumite oficial A/H1N1/.

Subiect