Termen cautat
Subiect blog

Chinezilor nu le mai ajung adidasii, acum falsifica ouale!


Autor: camy

 

Cine nu a auzit de Mike, Adidao, iBone si alte marci facute cunoscute de chinezi? Dar putini se asteapta la cele ce urmeaza. Chinezii au ajuns sa falsifice oua! In China exista scoli in acest sens, unde se tin cursuri in toata regula pentru a falsifica produsele alimentare. Totul cu ajutorul unor componente chimice, forme si cu indemanare.

 

 

 

Rezultatul? Un ou aproape perfect, mai putin efectul dezastruos pe care-l are asupra sanatatii oamenilor. Oul poate fi prajit fara probleme , doar numeroasele bule de aer il pot da de gol. Ba chiar gustul unui ou fal este, se pare, mai bun decat al unuia real, datorita aromelor artificiale. De ce falsifica chinezii, mai nou, si ouale? Pentru bani, bineinteles. Fabricarea unuia fals costa 0,50 - 0,55 Yuan/kg, in timp ce adevaratul produs costa la piata 5 - 6 Yuan/kg.

 

 

 

 

IATA CUM DECURGE PROCESUL

 

 

 

 

Pasul 1

 

 

 

 

Adunarea materialelor brute - sunt folosite sapte tipuri diferite de materiale chimice. Ouale false sunt "preparate" din carbonat de calciu, gelatina, amidon, rasina, piatra acra (combinatie de aluminiu si potasiu) si alte produse chimice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasul 2

 

 

 

 

Productia propriu-zisa. Doua treimi din oul brut sunt asezate in mulaj, se adauga clorat de calciu si coloranti artificiali.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasul 3

 

 

 

 

Este turnata in mulaj substanta care substituie coaja oului (o treime). Dupa o ora oul se usuca dupa ce este spalat cu apa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasul 4

 

 

 

 

Ata de cusut este trecuta prin ou care este apoi inmuiat in parafina si carbonat de calciu pana cand oul se usuca, iar apoi este din nou scufundat in apa.

 

 

 

 

Coaja oului se intareste dupa ce este inmuiata in parafina. Oul e lasat sa se usuce complet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Et voila! Oul fals este gata.

 

 

 

 

 

 

 

 

In China s-au inregistrat 15.000 de cazuri de intoxicatii alimentare in 2001, care s-au dublat apoi in urmatorii ani. Au murit 262 de persoane. In septembrie 2008 aproape 53.000 de copii chinezi s-au imbolnavit din cauza laptelui contaminat, patru dintre ei au decedat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Subiect