Termen cautat
Subiect blog

Cremele anti-îmbătrânire - bani aruncaţi pe fereastră


Autor: camy

Oamenii de stiinta sustin ca majoritatea cremelor anti-imbatranire si a suplimentelor de vitamine reprezinta doar o pierdere de bani. Antioxidantii, ingredintele ''must-have'' ale tuturor cremelor si suplimentelor care pretind ca lupta impotriva urmelor lasate de trecerea anilor, au efecte foarte mici sau chiar deloc se arata intr-un nou studiu. Cercetatorii britanici sustin ca in loc sa cheltuiasca bani pe solutii si pastile pline de vitamine, persoanele care vor sa isi mentina un aspect tanar odata cu trecerea anilor, ar trebui sa se concentreze pe o alimentatie sanatoasa si pe miscare.

Problema nu este ca nu exista suficienti antioxidanti in mancarea pe care o consumam, ci ca nu consumam noi o cantitate suficienta'', a declarat dr David Gems, de la University College London

Un efect pozitiv impotriva imbatranirii, dovedit stiintific, il au cremele care contin factor de protectie solara, a mai spus cercetatorul. Cu toate acestea, orice alte vitamine adaugat acestor creme sunt practic inutile, existand sanse foarte mici ca acestea sa aiba efect.

De asemenea, cercetatorii confirma efectele extrem de benefice ale ceaiului verde in lupta impotriva imbatrainrii. Se pare ca ceaiul verde contine o serie de substante care protejeaza organismul impotriva mai multor agresiuni, nu doar impotriva radicalilor liberi.

Subiect