Termen cautat
Subiect blog

De sezon: Cum sa fentam frigul de afara


Autor: alina.dragan

Chiar si cele mai scazute temperaturi pot fi pacalite, daca respectam cateva lucruri simple. Un lucru aparent banal, pe care il ignora majoritatea dintre noi, se refera la iesirea din casa fara sa ne acoperim capul si mainile cu un fes/palarie/sapca, respectiv cu manusi. Unii o fac din rationament estetic: nu vor sa-si strice coafura/frizura. Altii o fac pur si simplu din ignoranta. Ceea ce trebuie sa stie si o categorie, si cealalta este faptul ca toate aceste accesorii vestimentare (fes, palarie, sapca,caciula, manusi) au fost create cu scopul de a-l proteja pe cel care le poarta. Cand este frig afara, temperatura corpului scade prima data la extremitati, care de obicei nu sunt acoperite. Odata instalat "frigul" la extremitati, acesta se extinde foarte usor in tot corpul. Prin urmare, este recomandabil sa purtam haine adecvate sezonului rece, incaltaminte pe masura frigului de afara si sa nu uitam sa ne acoperim capul si mainile.

 

 

 

Consecinte

 

 

 

 

Faptul ca majoritatea dintre noi nu se imbraca corespunzator are efect direct asupra sanatatii noastre. Frigul scade imunitatea organismului nostru, lucru care ne face vulnerabili in fata infectiilor, racelilor si a tuturor bolilor, in general. Toate acestea au consecinte negative si asupra bugetului si timpului nostru: facem vizite mai dese la medic, dam bani multi pe medicamente si suntem nevoiti sa lipsim de la locul de munca pentru a sta acasa in concediu medical. In unele cazuri, cand boala se agraveaza, ajungem sa fim internati in spital. Toate acestea pot fi foarte usor evitate daca respectam un set de reguli simple:
- sa ne acoperim capul cu fes/palarie/sapca/caciula
- sa purtam manusi groase
- sa purtam incaltaminte de iarna
- sa ne imbracam cu haine adecvate temperaturii de afara

 

 

 

 

Cum ne intarim sistemul imunitar

 

 

 

 

Pe langa respectarea sfaturilor de mai sus, esential pentru intarirea sistemului imunitar este respectarea urmatoarelor lucruri:
- sa mancam echilibrat, asta insemnand fructe si legume din belsug, cereale, carne, peste, oua, produse lactate. Nu neglijati grasimile, chiar daca trendul zilelor noastre aproape ca le exclude din dieta. Orice nutritionist va va spune ca acestea trebuie sa reprezinte cam 1/3 din dieta unei persoane normoponderale fara tulburari metabolice, sfatuindu-va sa le alegeti preponderent pe cele de natura vegetala
- faceti sport
- hidratati-va bine cu apa, ceaiuri si supe calde
- odihniti-va bine
- spalati-va pe maini frecvent
- evitati contactul cu persoane bolnave (daca este vorba de o boala contagioasa)
- evitati aglomeratiile
- evitati expunerea prelungita la temperaturi extreme si umiditate crescuta
- evitati stresul
- vaccinati-va impotriva gripei

Nu va tratati cu Google! Mergeti la medic!

 

 

Subiect