Termen cautat
Subiect blog

Despre boli: Celulita, boala care sperie toate femeile


Autor: alina.dragan

 

Nu exista domnisoara sau doamna, care sa nu fie inspaimantata de celulita. Aceasta boala nu iarta pe nimeni. Mai devreme sau mai tarziu, fiecare reprezentata a sexului frumos se pricopseste cu asa ceva. Totul depinde de cum stie femeia sa prelungeasca momentul aparitiei ei.

 

 

 

Intai de toate, fiecare femeie trebuie sa stie ca celulita nu apare doar la femeile suprapaponderale/grase. Poti fi slaba, dar in acelasi timp sa ai celulita. Prin urmare, ce determina aparitia acesteia?

 

 

 

 

Cum se formeaza celulita

 

 

 

 

In functie de varsta femeii, celulita apare in doua feluri. La cele tinere, aparitia celulitei este rezultatul acumularii de grasime sub piele, lucru care intinde pielea si o face sa-si piarda aspectul neted, transformand-o intr-un "teren denivelat", cunoscut in randul femeilor ca aspect de "coaja de portocala". La femeile in varsta, celulita este produsa si de pierderea elasticitatii pielii, lucru care se accentueaza pe masura ce imbatranim. Din aceasta cauza, celulita la femeile in varsta e mai inestetica.
Acumularea depozitelor de grasime sub piele este urmarea lipsei de miscare, a unei alimentatii nesanatoase, a stresului, a folosirii contraceptivelor orale, dar cel mai important factor il reprezinta ereditatea. In general, celulita apare pe solduri, coapse si fese. In unele cazuri apare si pe sani, pe abdomenul inferior si la partea superioara a bratelor. La barbati celulita apare mai rar.

 

 

 

 

Cum o combatem

 

 

 

 

Cel mai eficient tratament pentru combaterea celulitei este dieta sanatoasa combinata cu exercitiu fizic. Scaderea in greutate, precum si tonifierea musculaturii coapselor si feselor imbunatatesc aspectul denivelat al pielii. Existe si metode mai rapide prin care puteti scapa de aspectul de "coaja de portocala" al pielii, insa acestea sunt mai costisitoare. Este vorba de terapii medicale cu laser si sisteme de radiofrecventa. Trebuie precizat faptul ca rezultatele acestora sunt temporare. Alte metode care pot inlatura celulita sunt liposuctia, masajul viguros si cremele anticelulite, care, insa, nu s-au dovedit a fi prea eficiente.

 

 

 

 

Nu va tratati cu Google! Mergeti la medic!

 

 

Subiect