Termen cautat
Subiect blog

Dispozitiv impotriva crizelor de astm


Autor: camy

Un dispozitiv experimental impotriva crizelor de astm, care actioneaza folosind caldura pentru a reduce nivelul constrictiei cailor aeriene, este eficient in cazul crizelor severe de astm ce nu mai pot fi controlate eficient cu ajutorul medicamentelor, informeaza Reuters.
Dispozitivul denumit Alair, realizat de compania Asthmatx Inc din Sunnyvale, California, reduce rata de producere a atacurilor puternice de astm cu 32%, reducand in acelasi timp cu 82% si numarul situatiilor in care pacientii ajung in camerele de garda ale spitalelor in urma unor astfel de crize.
Pacientii au lipsit mai putine zile de la munca sau de la scoala dupa ce au folosit acest dispozitiv, avand in acelasi timp mai multe zile fara nici un fel de simptom astmatic decat cei din grupul care a primit un produs placebo, conform rezulatelor unui test clinic prezentate cu ocazia unei conferinte a American Thoracic Society din San Diego.
Dispozitivul Alair foloseste un tub subtire pentru a incalzi usor peretii cailor aeriene, subtiind tesutul muscular pentru a reduce obstructia acestora.
"In cazul astmului, pacientii au un volum muscular crescut in jurul tubului bronhial. Din aceasta cauza se declanseaza mai multe atacuri de astm, iar ideea este de a diminua acest volum muscular", a comentat Dr. Mario Castro de la Washington University din St. Louis, coordonatorul testului clinic.
Noul dispozitiv a fost testat pe 297 de pacienti suferind de astm sever, din 6 tari. Acestia au fost impartiti in doua grupuri. Un grup format din doua treimi dintre participantii la experiment, a fost tratat cu Alair de trei ori, iar ceilalti au primit un tratament placebo. Apoi pacientii au fost urmariti din punct de vedere medical timp de 1 an, iar in total, la 79% dintre pacientii care au primit noul tratament s-au inregistrat imbunatatiri ale starii de sanatate.

Subiect