Termen cautat
Subiect blog

Noua speranta pentru persoanele care sufera de insuficienta cardiaca usoara


Autor: camy

O terapie numita de "resincronizare cardiaca" reduce cu 41% riscul aparitiei unor probleme grave la inima, potrivit unui studiu clinic publicat marti in SUA si prezentat in aceeasi zi la conferinta European Society of Cardiology la Barcelona, Spania, relateaza AFP.

"Acest studiu arata pentru prima data ca primele simptome ale insuficientei cardiace pot fi tinute sub control cu aceasta terapie", a explicat Dr David Wilber, director al Institutului cardiovascular al Facultatii de medicina Stritch al Universitatii Loyola din Chicago (Illinois, nord), co-autor al acestui studiu aparut in New England Journal of Medicine.

"Resincronizatorul" este implantat in partea superioara a pieptului si produce impulsuri electrice simultane in mai multe puncte ale inimii, care sincronizeaza contractiile ventriculului stang, principala camera de pompare a sangelui in muschiul cardiac.

Pentru acest studiu, au fost recrutati 1.820 de bolnavi in 110 centre medicale din SUA, Canada si Europa. Toti participantii fusesera diagnosticati cu o insuficienta cardiaca usoara.

Ei au fost impartiti in doua grupe, iar medicii au implantat un defribilator si un "resincronizator" cardiac in prima grupa si numai un defibrilator in a doua.

Defibrilatorul produce un soc electric pentru a stabili un ritm normal al inimii daca aceasta bate in mod neregulat.

Comparativ cu grupul martor, pacientii care au avut un "resincronizator" au prezentat un risc cu 41% mai mic de probleme cardiace care sa necesite o spitalizare sau un tratament in afara spitalului cu medicamente administrate intravenos.

FDA, agentia americana pentru medicamente a autorizat deja comercializarea "resincronizatorului" pentru pacientii care sufera de insufiecienta cardiaca moderata si severa care le limiteaza considerabil sau le impiedica activitatile fizice

Subiect