Termen cautat
Subiect blog

O noua metoda contraceptiva cu o eficienta apropiata de 100%, destinata barbatilor


Autor: camy

O noua metoda contraceptiva, descoperita de cercetatori chinezi si destinata in exclusivitate barbatilor este la fel de eficienta ca si pastila anticonceptionala in prevenirea sarcinilor, deschizand orizontul pentru o mai echitabila impartire a responsabilitatilor intre partenerii sexuali, informeaza publicatia britanica Daily Mail.
Aceasta noua metoda contraceptiva consta intr-o injectie cu testosteron, hormon ce opreste temporar productia de sperma, fiind foarte eficienta, conform testelor preliminare realizate la Institutul National de Cercetari pentru Planificare Familiala din Beijing.
Injectia cu testosteron are efectul reducerii nivelului a doua substante chimice din creier, care au rolul de a regla productia de sperma. Acest nou produs anticonceptional ar putea fi achizitionat din farmacii peste 5 ani, insa folosirea sa pe scara larga ar putea fi redusa pentru ca femeile, conform altor studii, au tendinta de a nu avea incredere in barbati in privinta folosirii anticonceptionalelor.
Acest produs anticonceptional a fost testat pe un grup de 1.045 de barbati sanatosi si fertili, cu varsta intre 20 si 45 de ani, fiecare dintre acestia avand cel putin un copil in ultimii doi ani. Partenerele sexuale ale acestora au varste cuprinse intre 18 si 38 de ani si nu au nici un fel de probleme reproductive. Rezultatele au demonstrat ca injectia cu testosteron are o eficienta apropiata de 100%, asemanatoare pilulelor anticonceptionale.
Injectiile cu testosteron au dus la reducerea nivelului a doi agenti chimici din creier cu rol regulator: hormonul foliculo-stimulator si hormonul luteinizant. Aceasta reducere duce la randul sau la oprirea productiei de sperma, iar efectul este complet reversibil dupa oprirea tratamentului contraceptiv (calitatea spermei atinge parametrii normali la 4 pana la 6 luni dupa oprirea tratamentului).