Termen cautat
Subiect blog

Obezitate: O simpla injectie, experimentala, ii face pe soareci sa slabeasca


Autor: camy

Cercetatorii americani au reusit, printr-o simpla injectare a unui hormon de sinteza, sa provoace la soareci scaderea cu un sfert a greutatii lor corporale si reducerea masei lor de grasime cu 42 %, potrivit revistei de specialitate Nature Chemical Biology, transmite marti din Paris AFP.

Aceste rezultate spectaculoase, publicate luni de revista grupului Nature, au fost obtinute dupa o saptamana de experiment si sunt si mai bune repetand tratamentul.

Richard DiMarchi, de la Universitatea Indiana /Bloomington, SUA/, si colegii sai au facut sinteza unui hormon hibrid al celor doi hormoni naturali.

Glucagonul si un hormon analog, GLP-1 /glucagon-like peptide-1/, sunt hormoni naturali care reglementeaza metabolismul glucozei.

In pofida unei structuri similare, ele difera indeosebi in ce priveste functia lor biologica.
Studii anterioare au aratat ca ele pot suprima apetitul sau pot determina pierderi din greutatea corporala crescand numarul de calorii arse de organism, dar tot evantaiul potentialului lor terapeutic este departe de a fi cunoscut, noteaza revista.

Se impun insa cercetari complementare inainte ca un hormon similar sa poata fi utilizat la fiinta umana. Totusi, aceste rezultate evidentiaza un nou demers pentru tratamentul obezitatii si al diabetului la adulti, potrivit autorilor.

Subiect