Termen cautat
Subiect blog

Persoanele impovarate de datorii sunt predispuse la obezitate


Autor: camy

Persoanele care au datorii mari si impovaratoare la banca sunt predispuse la obezitate, conform unui nou studiu preluat de Reuters.

Persoanele "supraindatorate" - definite ca cele care ajung in imposibilitatea de a-si plati datoriile intr-un interval rezonabil de timp - sunt de doua ori mai predispuse riscului de a deveni obeze decat ceilalti membri ai populatiei.

Potrivit autorilor studiului - cercetatori de la Universitatea din Mainz - statusul socio-economic este in mod clar legat de sanatate, insa pana acum tehnicile de masurare a acestui lucru nu luau datoriile in considerare. Pentru a investiga felul in care datoriile afecteaza sanatatea, acestia au chestionat 949 de persoane care au primit consiliere pentru datorii neplatite la timp. Voluntarii au fost comparati cu 8.318 persoane care au participat in 2003 la un studiu prin telefon privind starea lor de sanatate.

S-a constatat ca indivizii puternic indatorati erau mai tineri, mai putin educati si cu o stare financiara generala precara, fiind mari sanse ca ei sa fie deprimati, supraponderali sau obezi. Aproximativ 11% din populatie a fost obeza, pe cand din grupul celor indatorati procentul obezilor a fost de 25%.

Subiect