Termen cautat
Subiect blog

Somnul insuficient poate cauza nebunia


Autor: camy

 

 

 

Somnul insuficient sau de proasta calitate poate cauza nu numai aparitia unor disfunctii fizice, ci si boli mentale, avertizeaza un nou studiu, preluat de agentia de presa ANI.

Pana in prezent, noteaza sursa citata, problemele de somn au fost asociate cu afectiunile psihice, dar in sens invers, crezandu-se ca este doar un efect secundar al bolii.

Recent, insa, cercetatori americani din cadrul Universitatii Harvard au descoperit ca insuficienta somnului sau un somn neodihnitor ar putea fi cauza a diverse afectiuni psihice.

"Este usor sa spui despre un pacient ca e deprimat si schizofrenic si ca, prin urmare, e normal sa nu doarma bine, fara sa te intrebi daca nu cumva raportul cauza-efect este unul invers", a declarat Robert Stickgold, seful echipei de cercetatori.

Autorii studiului au mai precizat ca lipsa odihnei pe timpul noptii mai poate determina aparitia depresiei, a stresului si a deficitului de atentie.

Potrivit unor studii precedente, tratarea pacientilor suferinzi de depresie acuta cu pastile pentru un somn odihnitor 86

i-a facut pe acestia sa se simta mai bine si sa-si recapete buna dispozitie.

Prin urmare, a precizat prof. Stickgold, este posibil ca multi dintre cei internati la spitale pentru boli mentale sa aiba de fapt probleme de lunga durata cu somnul.

 

 

 

Subiect