Termen cautat
Subiect blog

Studiu: mancarea de tip fast-food ii prosteste pe copii


Autor: camy

Copiii care consuma prea multa mancare de tip fast-food risca sa aiba un IQ scazut si performante slabe la scoala, conform unui nou studiu, preluat de ziarul The Telegraph.
Studiul, realizat pe un esantion de 5.500 de elevi de scoala primara, a relevat ca notele la teste au fost mai mici in cazul copiilor care au consumat alimente precum chipsuri sau hamburgeri de mai mult de trei ori pe saptamana.
Potrivit autorilor experimentului, cercetatori din cadrul Universitatii Vanderbilt din Tennessee, SUA, scorurile obtinute de unii dintre acesti elevi la citire si matematica s-au situat cu 16% fata de medie.
in total, elevii au obtinut scoruri intre 58 si 181 la testele de citire, scorul mediu fiind astfel de 141. Copiii care au mancat alimente fast-food de patru sau sase ori pe saptamana au obtinut cu sapte puncte sub medie.
Cei care au consumat astfel de mancare zilnic s-au situat cu 16 puncte sub medie, in timp ce copiii au care mancat alimente nesanatoase de trei ori pe zi au coborat cu 19 puncte.
O tendinta similara s-a observat si la testele de matematica.
Dr. Kerri Tobin, seful echipei de cercetatori, a declarat ca studiul a demonstrat „o relatie semnificativa intre consumul crescut de alimente fast-food si rezultatele slabe la invatatura”.

Subiect