Termen cautat
Subiect blog

Tulpina europeana a virusului gripei porcine a fost secventiata de cercetatorii britanici


Autor: camy

Cercetatorii britanici au anuntat vineri, la Londra, ca au realizat pentru prima data secventierea genetica a tulpinii europene a virusului H1N1 responsabil de gripa porcina, un pas decisiv catre punerea la punct a unui vaccin, informeaza AFP.
Canada anuntase joi prima secventiere a esantioanelor virusului A(H1N1) provenit din Mexic si Canada, insa tulpina responsabila de contaminari in Europa nu fusese inca secventiata.
"Esantionul pur al virusului pe care l-am izolat, ca si secventa sa genetica, reprezinta surse importante intr-un moment in care organizatiile stiintifice isi unesc eforturile in vederea dezvoltarii unui vaccin eficace", a subliniat prof. Maria Zambon, directorul Centrului pentru maladii infectioase al Agentiei britanice de protectie sanitara /HPA/.
"Aceasta tulpina a virusului este prima piesa in punerea la punct a unui vaccin eficient impotriva gripei porcine", a precizat agentia intr-un comunicat.
La randul sau, ministrul britanic al sanatatii, Alan Johnson, a salutat "un progres important in eforturile de protejare a lumii impotriva gripei porcine", exprimandu-si speranta ca industria farmaceutica va reusi "producerea unui vaccin in cantitate suficienta cat mai curand posibil".
Laboratorul canadian care a secventiat tulpinile mexicane si canadiene ale virusului a precizat ca nu a observat "diferente importante" intre acestea, lasand dificil de explicat, se pare, gravitatea diferita a bolii in Mexic, unde aceasta a aparut, si restul Americii de Nord.

Subiect