Termen cautat
Subiect blog

Un medic propune taxarea ciocolatei pentru lupta impotriva obezitatii


Autor: camy

Ciocolata ar trebui taxata precum alcoolul si tigarile pentru a se lupta mai bine impotriva obezitatii, a sugerat joi un medic in cursul unei conferinte medicale in Marea Britanie, relateaza AFP.
Potrivit lui David Walker, un medic generalist, pericolele ciocolatei sunt subestimate. "Cred ca ciocolata joaca un rol major in obezitate si bolile legate de obezitate", a declarat el, in fata conferintei Asociatiei medicale britanice (BMA).
"Ceea ce incerc sa fac sa se inteleaga este ca ciocolata reuseste sa scape clasificarii mancarii nesanatoase. As spune guvernului ca taxarea ciocolatei nu ar rezolva problema obezitatii, insa ar putea incetini cresterea numarului de obezi", a afirmat el.
Propunerea a suscitat deja o polemica, opozantii estimand ca nu va avea niciun efect.
"Introducerea de taxe pe mancarea care place consumatorilor nu va afecta decat portofelul, fara sa le diminueze talia", a ironizat Julian Hunt, un reprezentant al industriei alimentare britanice.
El a remarcat ca BMA a dezbatut o propunere asemanatoare in 2003, pe care a respins-o, deoarece medicii au decis ca nu ar reduce obezitatea, ar lovi in special persoanele cele mai sarace si ar fi dificil de aplicat.

Subiect