Termen cautat
Subiect blog

Un nou aparat pentru a mentine inima functionala in afara organismului


Autor: camy

Un nou aparat poate mentine in viata o inima de porc, miocardul batand ca si cand ar fi fost in continuare in organism, a anuntat o echipa de oameni de stiinta, informeaza site-ul LiveScience.com.
Acest nou aparat, realizat de cercetatori de la Universitatea Statului Carolina de Nord, ii poate ajuta pe medici sa experimenteze noi tehnici pentru interventii chirurgicale pe inima cu costuri mai reduse decat cele realizate pe animale vii.
Inainte ca orice nou dispozitiv chirurgical sa fie folosit in interventiile pe cord deschis, el este testat mai intai pe porci vii pentru ca inima acestor animale este foarte asemanatoare cu cea umana. Aceste experimente insa sunt foarte costisitoare, iar oamenii de stiinta trebuie sa obtina si permisiunea de a folosi animale vii in experimentele lor.
Noul aparat, denumit "Dynamic Heart System", le permite chirurgilor sa-si testeze noile instrumente la costuri mult mai reduse - doar 25 de dolari fata de 2.500 de dolari necesari pentru experimentarea pe animale vii. De asemenea durata de timp este mult scurtata pentru ca medicii pot obtine acum direct inimi de porc de la abatoare, fara a mai avea nevoie de aprobari pentru folosirea animalelor vii.

Subiect