Termen cautat
Subiect blog

Un nou produs anti-sforait


Autor: camy

Sforaitul este o boala cronica ce afecteaza, potrivit statisticilor mondiale, peste 40 % dintre adulti, iar numarul barbatilor care au aceasta tulburare de somn este dublu fata de cel al femeilor.
In Europa, 45% din populatie sufera din cauza sforaitului, iar pentru un sfert dintre acesti oameni, fenomenul s-a cronicizat. Studiile mai arata ca 54% dintre familii au o persoana care sforaie, si 9% dintre acestea au cate patru episoade pe saptamana.
Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, a subliniat ca problema aceasta se agraveaza odata cu inaintarea in varsta, si ca aproximativ 80% dintre cuplurile care se confrunta cu aceasta problema dorm periodic in camere separate si noua din zece afirma ca relatia lor ar avea de castigat daca ar exista o solutie impotriva sforaitului.
Prof. dr. Mencinicopschi a mentionat ca sforaitul este mai frecvent la barbati si la persoanele supraponderale sau obeze, si problema se agraveaza odata cu inaintarea in varsta.
Acesta a spus ca aproape toti sforaim, chiar daca nu avem aceasta senzatie. Persoanele care au un bioritm normal si se culca la 22 si dorm 6-7 ore, asa cum ar trebui, daca se trezesc din cauza partenerului care sforaie, adorm foarte greu dupa aceea, a explicat prof. dr. Mencinicopshi.
El a mai spus ca sforaitul se datoreaza faptului ca oamenii respira pe gura, aerul nu mai curge lin, se fac vartejuri si atunci apare fenomenul de sforait. Sforaitul duce la hipoxie, adica lipsa de oxigenare a organelor vitale, a creierului a inimii, si putem sa ne imbolnavim de boli de inima, a mentionat prof. dr. Mencinicopschi.
Sforaitul poate sa apara si pe fondul unei oboseli cronice, din cauza obezitatii sau supraponderabilitatii, dar si ca urmare a consumului de alcool. in plus, cei care sforaie nu se odihnesc bine.
In legatura cu spray-ul lansat de compania Hipocrate, membra a Omega-Pharma Group, prof. Mencinicopschi a spus ca acesta este un produs care se adreseaza cauzei, spre deosebire de celelalte. El a subliniat ca este un produs natural, nu contine substante toxice, fiind alcatuit din lecitina, care are efecte si asupra creierului, si asupra colesterolului. Contine si o alga marina rosie, si extract de macese, care este un produs cu cea mai mare cantitate de vitamina C, cu rol de tonifiere a musculaturii. Aceasta compozitie realizeaza tonifierea, uniformizeaza suprafata unde ar putea aparea turbioanele aerului, cele care produc zgomotul. Spray-ul are un sistem special de pulverizare, care creaza o spuma cu aroma de menta, ce acopera tesuturile de la nivelul gatului si asigura proprietati de lubrifiere a mucoasei peretelui faringian, a explicat prof. Mencinicopschi, adaugand ca produsul reduce inca din prima noapte sforaitul, acesta ajungand de la 60 decibeli (nivel suparator), la 30 de decibeli, comparabil cu fosnetul din padure. Spray-ul trebuie utilizat permanent, se administreaza prin doua pufuri in gura, si se afla deja in farmacii. Sprayul anti-sforait Silence costa intre 55 si 95 de lei, dupa adaosul din fiecare farmacie.

Subiect